opc_loader

Wensenlijst

Ontvang de inspirerende en leerzame nieuwsbrieven! | Geen spam | AVG compliant | Hoog gewaardeerd!

Be there!

Bijzondere lezingen, retraites, seminars en workshops!

Be there!


Driedaagse introductie in de Biologische Natuurwetten van Dr. Hamer
- Karin van Baelen -

Trauma’s en onverwerkte emotionele conflicten hebben een grote impact op ons fysieke en psychische welzijn. Dr. Hamer heeft wetenschappelijk aangetoond hoe trauma’s ziekte veroorzaken. Een trauma activeert een zogenaamd ‘Zinvol Biologisch Speciaalprogramma’ (ZBS) in de hersenen en het orgaan.

We zijn door moeder natuur uitgerust met overlevingsprogramma’s die in werking komen wanneer we een plotse dreiging ervaren. Zijn onderzoek richtte zich eerst specifiek naar kanker (nadat hij zelf teelbalkanker kreeg na het sterven van zijn zoon), maar later zag hij dat alle ziekten een gevolg zijn van een schokkende, stressvolle ervaring in ons leven. Zijn werk is werkelijk baanbrekend en zet al onze gangbare overtuigingen over ziekte op zijn kop.

Bij een emotionele conflictschok  schakelt ons organisme over op een overlevingsprogramma, wat tot doel heeft ons te helpen in onze biologische overleving! Er loopt dus niets fout in ons lichaam, integendeel: er gaat een optimaal programma lopen. Ziektesymptomen zijn meestal genezingssymptomen!! Dit is een heel nieuw paradigma in de geneeskunde !

Wil je hierover graag meer weten? In deze Driedaagse introductie gaan we zowel theoretisch als praktisch dieper in op de 5 biologische natuurwetten zoals Dr. Hamer die ontdekt heeft.

PROGRAMMA

DAG 1: DE 5 BIOLOGISCHE WETTEN IN EEN NOTENDOP

 • Elke ziekte start met een emotionele conflictschok.
 • Elke ziekte verloopt in 2 fasen, op voorwaarde dat het conflict oplost.
 • Elk programma verloopt volgens de kiembladindeling.
 • Micro-organismen zijn onze helpers in de genezingsfase.
 • Elke ziekte is onderdeel van onze overlevingsprogramma’s, evolutionair verklaarbaar en zinvol.


DAG 2: BELANGRIJKE BEGRIPPEN

 • Wat is kanker : 'goed- en kwaadaardigheid', ‘metastasen’, diagnose-, prognose-, en symptomen-shocks.
 • Wat zijn ‘vervolgconflicten’
 • ‘Het Syndroom’, een lastige complicatie.
 • Wat is een chronische ziekte?
 • Wat zijn allergieën?
 • Wat zijn psychische stoornissen?


DAG 3: HOE KOM JE TOT DE KERN VAN EEN PROBLEEM?

 • Welk ‘biologisch conflict’ speelt er?
 • Hoe kom je tot de kern van het probleem?                                                           
 • Leren werken met het boek 'Zielsoorzaken van ziekte' (Björn Eybl)
 • Enkele tools om het conflict te helpen oplossen.

Docent

Karin van Baelen

Data

27-28-29 april 2018 in Zaffelare

9-10-11 juni 2018 in Leuven

Cursusgeld

€ 300,- (inclusief BTW)
Koffie-thee-water + versnaperingen zijn inbegrepen, lunch dien je zelf mee te brengen.

Het cursusgeld kan overgemaakt worden naar:
IBAN BE12 0017 1604 5992
BIC  GEBABEBB
T.n.v. Karin Van Baelen
Graag met vermelding van je naam + 3-daagse Heythuysen

Informatie en aanmelden

Zaffelare
ziektealssignaal@hotmail.com

Leuven
thyssengeert@gmail.com

Aanmelden met vermelding van je volledige naam en (mobiele) telefoonnummer.


Over Karin van Baelen

Karin werkte 20 jaar als ziekenhuisverpleegkundige, waarbij ze een ruime ervaring heeft opgedaan bij chronische aandoeningen, kanker en de palliatieve zorg. Tegenwoordig  werkt zij als zelfstandig EFT*- behandelaar en richt zich daarbij voornamelijk op mensen met chronische aandoeningen en pijn. In 2004 strandde ze zelf en kreeg de diagnose CVS/fibromyalgie (Chronisch vermoeidheidssyndroom/fibromyalgie). Op weg naar haar zoektocht naar genezing kwam zij o.a. het werk van Dr. Hamer tegen, wat een totaal nieuw inzicht geeft in ziekte. Dr. Hamer geeft antwoord op het waarom van ziekte.

EFT (= Emotional Freedom Techniques) is een methode die ons helpt om de emotionele conflicten op te lossen.
De inzichten van Dr. Hamer en EFT vormen een perfect duo!

Karin vertaalde het duitstalige boek van Björn Eybl: 'Zielsoorzaken van ziekte'. Dit is een zeer overzichtelijk naslagwerk waarin de meest voorkomende ziekten belicht worden vanuit de biologische natuurwetten. Het is haar wens om zoveel mogelijk mensen te informeren rond deze kennis, omdat deze ons uit de angst voor ziekte kan halen en een einde kan maken aan het lijden!Lezing: De zin- en onzin van vaccinaties bekeken vanuit de Biologische Natuurwetten

- Mies Kloos -

Deze lezing gaat vooral over de emotionele impact van vaccinaties en de daarop volgende fysieke klachten, die op een logisch en duidelijke manier voortvloeien uit de natuurlijke biologische programma's van het lichaam. Deze lezing geeft een totaal ander beeld van de gevolgen van vaccinaties, waarin de schadelijke werking van gifstoffen slechts bijzaak blijken te zijn.

Datum & tijd

18 februari 2018
14:00 tot 16:30 uur

Locatie

Zutphen

Deelnemersbijdrage

€ 15,-

Aanmelden

leveninvertrouwen@icloud.comWorkshop HEEL door LEEF protocol
- Mies Kloos -

HEEL protocol

Het HEEL door LEEF protocol is in essentie een manier van werken met het lichaam waardoor de kernangst achterhaald, bewustgemaakt en omgebogen kan worden. In mijn ervaring is de kernangst altijd een doodsangst, een verlatingsangst of het niet kunnen vervullen van de voorgenomen levensopdracht. De inzichten die mensen binnen een paar minuten in zichzelf krijgen zijn vaak verbluffend. Het maakt niet uit in elke fase van het Hamers Kompas iemand zit, want het doel is om angst, zorgen en stress aangaande de huidige situatie te verminderen en op den duur te verwijderen. In feite is het erop gericht op inslagen, vervolginslagen en triggers te voorkomen.

Het lichaam leeft in het NU, het reageert op dingen in het NU, ook al is de oorsprong van die reactie vele jaren eerder. Dus het moet ook in het NU worden geneutraliseerd. Inzicht in de oorzaak kan nuttig zijn, maar is niet noodzakelijk. Het belangrijkste is, dat de emotie, de pijn, doorvoeld wordt.

Opzet

Het protocol bestaat uit een simpele reeks vragen, waarbij men door invoelen het lichaam het antwoord laat geven. Voelen is hier het sleutelwoord, het is de bedoeling dat het lichaam het antwoord geeft, niet het hoofd. Door te voelen en zich op dat gevoel te concentreren, komt er een situatie omhoog die bij dat gevoel hoort. Het is deze situatie die een gevaar is of ooit een gevaar was en waarvoor het lichaam nog steeds waarschuwt.

Het protocol verloopt in 5 stappen: 

1) Achterhalen van het verhaal van het lichaam via de biologische natuurwetten.

2) De kernangst bewust maken.
De vragen haken steeds in op het antwoord van de persoon, die steeds opnieuw gaat voelen voor welke gevaarlijke situatie het lichaam hem wil waarschuwen. Zo komt men steeds dichter bij de kern.

3) Beseffen wat het nut is (geweest) van die angst en van het gedrag dat daaruit voortvloeide. Hierbij gaat het om 2 aspecten:

 • Wat het directe doel ervan was. Dat komt altijd neer op het vermijden van de pijnlijke situatie: de dood, dat men door andere mensen wordt verlaten of dat men de voorgenomen levensopdracht niet kan vervullen.
 • Bewustwording van de overlevingsmechanismen en de aanwezigheid van de kernangst bij anderen, waar de persoon in kwestie weer op reageert met zijn eigen kernangst. Daardoor blijft de vicieuze cirkel in stand. Hier is het inzicht noodzakelijk, dat ook een ander een moeilijke tijd nodig heeft om te groeien en bewust te worden. Soms moeten mensen helemaal aan de grond zitten en geen kant meer uit kunnen om die stap te maken. Het is belangrijk om anderen dit te gunnen! Het anderen gemakkelijker te maken gaat op den duur vaak ten koste van jezelf. Je kunt beter bij jezelf en je eigen weg blijven als je inziet dat je een kernangst en een overlevingsmechanisme van iemand anders niet kunt oplossen en dat hij er in feite ook niet bij gebaat is als je dat probeert. En dat is iets wat we vanuit onze eigen angst om afgewezen te worden onbewust heel vaak doen.


4) Het lichaam laten ervaren dat de situatie, waarbij die specifieke angst is ingeslagen en is ingeprogrammeerd, niet meer voor kan komen of dat men er nu heel anders naar kan kijken en mee om gaan. Dit zorgt voor een nieuwe overtuiging, die een andere reactie tot gevolg heeft. Hier zijn inzichten in het eenheidsbewustzijn, het grotere plaatje, het universeel bewustzijn of de kosmische scheppingswetten, zoals ik ze vaak noem, van groot belang. Soms kan men de angst in één keer transformeren, waardoor het gedrag (het overlevingsmechanisme), wat door die angst werd veroorzaakt, niet meer nodig is en spontaan en zonder veel moeite verdwijnt. Soms is het een proces en vertoont men nog regelmatig dezelfde reactie en hetzelfde gedrag. Dit gebeurt dan geheel onbewust, men reageert ineens en realiseert zich dat pas later, het gaat werkelijk aan het verstand voorbij. In deze fase kunnen er allerlei bestaande methoden gebruikt worden om de nieuwe overtuiging op cellulair niveau in te programmeren. Zelf werk ik veel met EFT en Gnosis, maar ook Psyche-K, MIR, bach bloesems en vele andere methoden die inwerken op de overtuigingen en het bewustzijn kunnen hier gebruikt worden.

5) De daad bij het woord voegen in het dagelijks leven.
Dit is moeilijkste oefening van het LEEF-protocol en zal men elke keer als dat nodig is moeten toepassen. Door de situatie die de trigger vormde, te herbeleven, te voelen wat er dan gebeurt in het lichaam en welke situatie het wil vermijden, zich te realiseren waarom die situatie niet meer voor kan komen of geen gevaar meer vormt (stap 3) en dan te ont-spannen kan men het lichaam trainen om niet meer te reageren op de trigger.

Het is een workshop die geschikt is voor iedereen die een goede kennis heeft van de werking van dr. Hamer's Vijf Biologische Natuurwetten. Zie de agenda voor de data.