opc_loader

Wensenlijst

Ontvang de inspirerende en leerzame nieuwsbrieven! | Geen spam | AVG compliant | Hoog gewaardeerd! Het is voor velen de enige nieuwsbrief waar halsreikend naar wordt uitgekeken!

De Huidkanker Mythe

De zon is juist onze grote beschermende en levensgevende vriend!

Introductie

Dit artikel is geschreven om tegengas te geven aan de zeer gevaarlijke campagne ‘Smeer je in’, een landelijke campagne om kinderen te 'beschermen' tegen de zon, opgezet door Jetsje Ultee, gedragen door een trits onnadenkende BN-ers. 

Dit initiatief is gevaarlijk en vreemd. De zon is immers onze grote vriend. Het geeft ons energie, levenskracht, bescherming (vitamine D3) en helpt beschadigd DNA te herstellen. Het insmeren met zonnebrandcrème blokkeert al dat goeds uit de natuur. Jetske Ultee legt veel nadruk op de vermeende link tussen zonnen en het ontstaan van huidkanker. Dat verband is er echter helemaal niet. Er is geen enkel deugdelijk onderzoek dat dit aantoont. 

Jetske Ultee heeft voor de ‘smeer je in’ campagne een zonnebrandcrème in de markt gezet. Suncover SPF30 is de naam van dit smeersel. Onze huid is ons grootste orgaan met logischerwijs een zeer groot absorptievermogen. Alles wat je op de huid smeert wordt door je lichaam opgenomen. Een ijzeren gezondheidswet: ‘Smeer niets op je huid dat je niet in je mond durft te stoppen’. Zou jij onderstaande chemische zooi op je brood smeren of direct in je mond durven spuiten? En dan is dit nog een relatief 'vriendelijk' product, een uitzondering.

Ingrediënten Suncover SPF30

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Diisopropyl Sebacate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Methylpropanediol, Ethylhexyl Triazone, Cetearyl Alcohol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Niacinamide, Glycerin, Vanillin, Caprylyl Glycol, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Lauryl Glucoside, Pentaerythrityl Distearate, Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum, Triacetin, Phenylpropanol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Citric Acid, Sodium Hydroxide.

Oorzaken van huidkanker

Het wordt nog erger. Fysiek gezien is zonnebrandcrème juist een van de belangrijste oorzaken van huidkanker. Niet alleen de huidbedekking met crème maar ook beslist de zeer toxische ingrediënten erin zijn schadelijk voor de mens, direct en indirect. Vooral de blokkade van vitamine D3 opname is een groot probleem, we hebben er al zo weinig van, en dat terwijl juist deze preventieve vitamine zo goed beschermd tegen onder andere huidkanker. In de meeste moderne zonnebrandcrème zit bijvoorbeeld titaniumdioxide, zeer schadelijke nanodeeltjes. Ook het veel toegepaste zinkoxyde is bepaald geen fijn goedje. En de lijst aan toxische rommel die uiteraard sowieso niet in het lichaam thuis hoort, is eindeloos lang. Mensen die met zonnebrandcrème op de huid gesmeerd het zwemwater ingaan zouden eigenlijk een milieuvergunning moeten hebben.

Dr. Ryke Hamer, de opsteller van De Vijf Biologische Natuurwetten (5BL), heeft overigens een geheel andere waarheid over het ontstaan van ziekte ontdekt. In meer dan 60.000 cases onweerlegbaar wetenschappelijk aangetoond. Zo ontstaat volgens 5BL huidkanker door een conflict met een (via hersenscans) zichtbare verandering in de kleine hersenen, het oud mesoderm. De onderliggende conflicten hier zijn aanvalsconflicten, bezoedelingsconflicten en zorg/strijd conflicten. Als onderdeel van de genezingsfase (zodra het conflict is opgelost) zal de huid zich gaan verdikken en versteviging, juist ter bescherming. 

Andere organismen

Als eens een plant zien verbranden in de zon? Of een dier? Het gebeurt soms wel hoor, bijvoorbeeld bij planten en dieren die een voedingstekort hebben (vrijwel alle door de mens onderhouden dieren hebben een gruwelijk tekort aan natuurlijke voedende voeding), niet gewend zijn aan de zon, of door genetisch gesodemieter en/of inteelt (dat heet geen veredeling maar verarming) verkloot zijn. Dat gaat ook op voor de mens. Hoe verder de mens mentaal en fysiek van de natuur af gaat leven, hoe vaker en ernstiger de mens ziek wordt. 

Wat zeggen artsen die durven na te denken?


MD John Cannell: Sunscreen Causes Skin Cancer

 

Dr. Leonard Coldwell: Sunscreen Causes, Not Prevents Skin Cancer


Verstandig zonnen

Wat is er nu wel aan de hand? We zijn gestopt met nadenken en volgen slaafs de 'adviezen' van zogenaamde gezondheidsexperts, ook wel artsen genoemd, overheden en zogenaamde kankerbestrijdingsorganisaties, dik ondersteund door de almachtige industrie. Een industrie die grof geld wil verdienen, niet jouw gezondheid bevorderen. Sinds zo ongeveer de jaren tachtig vliegen we de wereld rond om te bakken op tropische stranden. Met onze bleke huid, die bovendien een zeer beroerd gevoed lichaam bedekt. Wanneer is de huidkankerepidemie ook alweer begonnen? Juist. 

De massaal ingemasseerde angst voor de zon heeft tegelijkertijd gezorgd voor een onwaarschijnlijk groot tekort aan vitamine D3 in de westerse wereld. En dan is ook nog het zuurstofniveau in de lucht die we inademen in een paar honderd jaar zo ongeveer gehalveerd. We zullen hier maar niet ingaan op de 800-900 toxische stoffen waarmee we dagelijks in aanraking komen, ook in onze voeding, uiteraard in 'medicijnen' et cetera, van opstaan tot slapen gaan. Bedenk hierbij dat angst de grootste en gevaarlijkste toxine is. Vertrouw op je lichaam, vertrouw op het leven!

Verstandig zonnen is verstandig leven. Voed je lichaam niet met toxines en vullende nepvoeding, maar met helende en voedende voeding, zoals de natuur het bedoeld heeft. Zoek met grote regelmaat de zon op, maar zorg ervoor dat de huid niet verbrand. Laat je huid er dus aan wennen, neem daar uitgebreid de tijd voor, begin met enkele minuten. Deden we vroeger ook, en dat werkte uitstekend. Wil je meer begrijpen van natuurlijker leven en eten? Lees dan hier een overzichtsartikel over de Natuurlijke Hygiëne. Wil je meer weten en begrijpen van Natuurlijke Huidverzorging? Lees dan deze fantastische informatiebundel over huidproblemen!

En als je dan toch perse iets op de huid wil smeren, uit angst, of omdat je niet zeker weet of je wel echt of voldoende natuurlijk eet? Lees dan DIY Zonnebrandcrème (SPF 20).


Rob M.M. Greuter
6 juni 2013
Actualisatie: 17 oktober 2015