opc_loader

Wensenlijst

My Life Is My Message (DVD)

Artikelnr: 0638
10,95


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Artikelnummers
EAN:
8717249471448
SKU:
DV0638
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Beschrijving

My Life Is My Message (DVD)

Documentaire over Leven in aandacht!

Thich Nhat Hanh monnik, zenleraar, schrijver en vredesactivist, in 1926 geboren in Viëtnam, organiseerde na het uitbreken van de Viëtnamoorlog een geweldloze verzetsbeweging. Tijdens de periode rondom de 'memorial day' van 11 september in Washington DC geeft hij daar onderricht aan congresleden in 'Leven in aandacht'. Zo probeert hij in het centrum van de wereldmacht zijn vredesboodschap zo effectief mogelijk te laten doorklinken.

Extra informatie

Zeer inspirerende documentaire!

​Jaarlijks nemen duizenden mensen deel aan de meditatieretraites die Thich Nhat Hanh leidt. Zo werkt hij in de kloostergemeenschap op zijn thuisbasis Plum Village in Zuid-Frankrijk ook met groepen Palestijnen en Israëliërs. Gruwelijke ervaringen worden uitgewisseld en voor het eerst samen bespreekbaar gemaakt in de hoop elkaars leed te onderkennen. Tijdens de Vietnamoorlog en ook later als banneling heeft Thich Nhat Hanh ondervonden wat het betekent om onder doodsbedreigende situaties te leven. Zijn bescheidenheid, zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en het feit dat hij voorleeft wat hij zegt, maken hem zeer geliefd. In simpele bewoordingen weet hij de essentie van de boeddhistische leer uit te dragen, direct gekoppeld aan de praktijk van het dagelijks leven.


Over Thich Nhat Hanh 

Thich Nhat Hanh is monnik, zenleraar, dichter, schrijver en vredesactivist. Hij heeft talloze boeken en gedichten geschreven die mensen verder helpen.

Thich Nhat Hanh werd geboren als Nguyễn Xuân Bảo in Thừa Thiên-Huế, Vietnam op 11 oktober 1926 en verliet als zestienjarige zijn ouderlijk huis om zenmonnik te worden. In het begin van de jaren zestig stichtte hij SYSS (School for Youth Social Service), die onder andere de dorpelingen lijdend onder de oorlog, hielpen de gebombardeerde dorpen weer op te bouwen. Ondanks ernstige politieke tegenwerking was hij in deze tijd ook de oprichter van de boeddhistische Van Hanh Universiteit in Vietnam.

Sinds 1966 leidt hij een monastieke gemeenschap en lekengroep `Order of Inter-Being` (in het Vietnamees `Tiep Hien`) die onderricht geeft in het trainen van aandacht en geëngageerd boeddhisme. In 1982 stichtte hij het boeddhistische centrum Plum Village, een meditatiegemeenschap in de Dordogne in Frankrijk. In januari 2005 en 2008 bracht Thich Nhat Hanh na 40 jaar voor het eerst sinds het begin van zijn ballingschap bezoeken aan Vietnam waar hij retraites leidde en boeddhistische leiders ontmoette.


DVD gegevens

Hoofdpersoon: Thich Nhat Hanh
Regisseur: George Schouten (BOS)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Vorm: DVD, 1 disk, 60 minuten
Uitgave: 5 december 2006
EAN: 8717249471448

Beoordelingen (0)
My Life Is My Message (DVD) heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
My Life Is My Message (DVD)


Spotlight!
Merken
Laatst bekeken items