opc_loader

Wensenlijst

Organic maandverband (super vleugels)

Artikelnr: 0231
3,55


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Artikelnummers
EAN:
7821262003089
SKU:
NC0231
Voorraad
Voorraad:
  16  items
Beschrijving

Organic maandverband (super vleugels)

100% gecertificeerd organisch katoen. Niet chloorgebleekt en viscose vrij!

Natracare maandverband is ontwikkeld als directe reactie op zorgen over gezondheid en milieu inzake het zeer giftige dioxine (als gevolg van het bleken met chloor), het grootschalig besproeien van katoen met pesticiden en de toepassing van viscose en andere chemische stoffen in maandverband. Het is wenselijk om ieder huidtype te vrijwaren van contact met chloorgebleekte en chemische producten.

Extra informatie

Daarom Natracare!

​Natracare maandverband is ontwikkeld als directe reactie op zorgen over gezondheid en milieu inzake het zeer giftige dioxine (als gevolg van het bleken met chloor), het grootschalig besproeien van katoen met pesticiden en de toepassing van viscose en andere chemische stoffen in maandverband. Het is wenselijk om ieder huidtype te vrijwaren van contact met chloorgebleekte en chemische producten.

Duurzaam materiaal

Dit maandverband is gemaakt van 100% gecertificeerd organisch katoen en herbruikbaar en duurzaam organische cellulose. Ze zijn volledig vrij van kunststoffen, chloor, dioxine, pesticiden en andere chemische stoffen. Vrij van kunststoffen betekent dat Natracare maandverband vrij is van polyethyleen, polypropyleen of super absorberende  polyacrylaten. Van deze kunststoffen is het bekend dat zijn de huid irriteren. 

Veilig, duurzaam en comfortabel!

Vrouwen kunnen er zeker van zijn dat dit maandverband geen synthetische toevoegingen bevat. Ze zijn niet gebleekt met chloor en bevatten geen pesticiden, chemische stoffen zoals viscose, bindmiddelen, oppervlakte-actieve stoffen of geur- en kleurstoffen. Alle Natracare producten zijn 100% kunststof-vrij, bio-afbreekbaar en composteerbaar!

Geschikt voor vegetariërs

Omdat Natracare geen dierlijke ingrediënten gebruikt en niet op dieren test, zijn de producten ook geschikt voor vegetariërs. Ze zijn uitsluitend getest op menselijke vrijwilligers. De materialen zijn volledig natuurlijk, van herbruikbare en duurzame bronnen en tenminste voor 95% biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Het absorberende deel van dit maandverband is gemaakt van Forest Stewardship Council certified pulp (FSC). Het dekje daaronder is van 100% gecertificeerd katoen. Ieder maandverband is separaat verpakt in biologisch afbreekbaar materiaal.


Inhoud

Organic maandverband (super vleugels) 12 stuks


Achtergrond

Veel vrouwen weten niet dat viscose en viscose-katoen mixen veel gebruikt worden in de productie van maandverband. Viscose is gewoonlijk chloorgebleekt en een vezel met een hoog absorptievermogen. Daardoor kan het snel en veel menstruatiebloed absorberen. Deze vezel kan echter ook de natuurlijke beschermende vaginale slijmlaag uitdrogen.

Geen chemische stoffen, chloor, dioxine, kunststoffen, meststoffen en pesticiden!

Het mogelijk kankerverwekkende dioxine is een bijproduct van chloorblekings methoden en komt in verschillende hoeveelheden ook voor in ons milieu, als een bijproduct van besproeiing met pesticiden en vervuiling van verbrandingsovens. Dioxine verlaat het lichaam niet, maar hoopt zich op in vetweefsel van mens en dier. Het is daarom ook een groot probleem voor de mens, de vrouw in het bijzonder. Wetenschappelijke studies bewijzen dat zelfs lage dioxineniveaus gelinked kunnen worden aan kanker, endometriose, verlaagde aantallen zaadcellen en verzwakking van het immuunsysteem.

Een vrouw gebruikt gedurende haar leven zo’n 11.000 maandverbanden, een forse extra blootstelling aan dioxine!

Zorgeloos meukvrij!

Alle Natracare maandverbanden zijn gemaakt van 100% gecertificeerd organisch katoen. Ze zijn niet gebleekt met chloor en bevatten geen pesticiden, chemische stoffen zoals viscose, bindmiddelen of oppervlakte-actieve stoffen. Het gebruik van gecertificeerd organische katoen elimineert het risico op directe blootstelling aan mogelijk kankerverwekkende, giftige en ongezonde stoffen waaronder chemische pesticiden en meststoffen.

Aanbevolen artikelen bij

Laatst bekeken items