opc_loader

Wensenlijst

Bio jong Havergrasbladpoeder

Artikelnr: 1613
15,50
Gewicht


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Artikelnummers
SKU:
GD1613
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Beschrijving

Biologisch jong Havergrasbladpoeder extract 5:1 (Avena Sativa)

Hoogste kwaliteit gedroogd en gemalen jong Havergrasbladpoeder!

Mensen die zich op het domein van de gezondheidsondersteunende voedingsproducten storten, komen vroeg of laat gerstgras, tarwegras, alfalfablad, groene kruiden en groene supervoedingsmiddelen op het spoor. In dit spectrum ontbreekt echter vaak havergras. Daarom stellen wij havergras graag aan u voor.

Voordat de plant tot het ontknoppingsstadium komt (en zich een aar vormt) en verandert in haverstro, heet de plant groen havergras (Avena sativa). Net als andere graangrassen is havergras rijk aan vitaminen, waaronder A, B, C, E, K en mineralen waaronder ijzer, mangaan, zink, siliciumdioxide, calcium, magnesium, fosfor en kalium. Havergras zit vol met antioxidanten en proteïnen, die laatste circa 30%. Het bevat daarnaast alle essentiële aminozuren en grote hoeveelheden chlorofyl en verteringsenzymen.

Extra informatie

Meer over Haver

​Haver wordt over de hele wereld gebruikt in voedsel voor mensen en als veevoer. Het gebruik van haver als voedsel en binnen de natuurgeneeskunde dateert uit de oudheid. Van haverstro en haverkorrels zijn extracten en tincturen verkrijgbaar in Europa. Behalve het stro en de korrels zijn er extracten die gemaakt worden van de jonge haverplant: havergras. Omdat dit havergras zo rijk is aan vitaminen, kan het ingezet worden in de behandeling van een vitaminetekort. De overvloed aan voedingsstoffen maakt het sap van havergras tot een populaire tonic voor mensen die moeizaam herstellen. Havergrasbladpoeder is een gemakkelijke manier om de leemten in uw voeding aan te vullen.

Zuiverheid

Dit havergrasbladpoeder is gedroogd op 28°C en van begin tot eind organisch (biologisch) geteeld en verwerkt volgens de strengste normen.

Grassen horen in de volle grond!

Steeds meer mensen kweken binnenshuis de bekende grassen (tarwegras, gerstegras, havergras, roggegras et cetera). Anderen kopen de ‘verse’ grassen van producenten, die het grootschalig, maar binnen kweken. Het voordeel van het binnenshuis kweken van deze grassen is de vorming van meer korte suikerketens, snelle suikervorming. Dat geeft een zoetere smaak, maar kan qua gezondheidswaarde (fytonutriënten) absoluut niet tippen aan de langzaam gevormde suikers die ontstaan wanneer grassen in de volle grond groeien, bloot gesteld aan de elementen. Deze grassen zullen ook donkergroener zijn, rijker aan chlorofyl!

Geschiedenis

Haver is een type gras dat door de hele wereld voor komt en gecultiveerd is voor meerdere doeleinden. Haver groeit op droge, arme zanderige grond. De plant is ook te vinden op uitgeputte weidegrond. Haver is al vroeg gedomesticeerd en weerstond koude temperaturen waar tarwe niet overleefde. De plant komt van origine voor in Zuidwest Azië, het Middellandse Zeegebied en China.

Het belang van sap!

De snelste weg om de immuniteit te herstellen en het lichaam in zijn gezonde staat te brengen is via het drinken van rauwe groentensappen (denk bijvoorbeeld aan een sapkuren). Groentensappen kosten het lichaam noch energie, noch inspanning en vergelijk je bijna met (natuurlijke) intraveneuze voeding. Binnen enkele minuten zijn de voedingsstoffen in de bloedstroom en voeden de cellen en het immuunsysteem.


Inhoud

Biologisch gedroogd en gemalen jong havergrasbladpoeder extract (5:1)

Verpakking

150 gram: Food grade PE pot met schroefdeskel

Dosering

Normale dosering

Mix 2 gram Havergrasbladpoeder met 250ml water, uw favoriete groentesap, smoothie et cetera. De mix goed schudden, roeren of mixen. Gebruik Havergrasbladpoeder voor optimaal resultaat op een lege maag, 2-3 maal daags. 

Therapeutische dosering

Mix 3-5 gram Havergrasbladpoeder met 250ml water, uw favoriete groentesap, smoothie et cetera. De mix goed schudden, roeren of mixen. Gebruik Havergrasbladpoeder voor optimaal resultaat op een lege maag, 3-4 maal daags. Bouw de dosering langzaam op, start liefst met eenmaal daags, 2 gram. Laat het lichaam eraan wennen, snelle ontgiftiging is zelden noodzakelijk. Gebruik minimaal 2 weken voor de opbouw. Ter vermindering van nicotinebehoefte is minimaal 5 gram, viermaal daags nodig.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Allergenendeclaratie

Bevat geen GMO producten, rijst, rijstvezels, lactose, gluten (*), suiker, gist, conserveermiddelen, kleur-, geur- of smaakstoffen. Geschikt voor vegetariërs. Kosher. 

Bijzonderheden

Havergras wordt afgeraden bij gevoeligheid voor een van de bestanddelen van haver (avenine). Bij problemen met onderdelen van het spijsverteringskanaal is havergras soms minder geschikt. Verklein dan het risico op door te beginnen met een lage dosis (5 gram per dag). Verhoog de dosering vervolgens geleidelijk aan tot de gewenste dosering.

Havergras kan hoge concentraties vitamine K bevatten, en dat kan invloed hebben op het gebruik van anti-stollings-medicijnen, raadpleeg eerst uw arts. Er is onvoldoende informatie beschikbaar over de veiligheid van havergras bij zwangerschap en vrouwen die borstvoeding geven, raadpleeg uw arts. 

(*) Mensen met glutenintolerantie worden geadviseerd voorzichtig te zijn met het gebruik van haver gras, er is altijd kans op kruisbestuiving.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.

Beoordelingen (0)
Bio jong Havergrasbladpoeder heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Bio jong Havergrasbladpoeder


Spotlight!
Merken
Laatst bekeken items