opc_loader

Wensenlijst

Magnesium Tauraat met P5P

Artikelnr: 1566
26,90


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Artikelnummers
EAN:
87174386900063
SKU:
VK1566
Voorraad
Voorraad:
  5  items
Beschrijving

Magnesium Tauraat met P5P (vegacaps)

Krachtig en effectief Magnesiumcomplex!

Deze vorm van magnesium heeft een hoge biologische beschikbaarheid. De toegevoegde vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) is van belang voor een goede opname van zowel het magnesium als de taurine. Magnesium Tauraat met P5P heeft een hoge opneembaarheid. De toevoeging van vitamine B6 is van belang om de gunstige invloed van magnesium te ondersteunen.

Magnesium is voor de mens een belangrijk element. In de voeding is het aanwezig in verse groene groenten, volle granen, noten en zaden. Magnesium speelt een rol bij de prikkeloverdracht tussen de zenuwcellen en draagt bij aan een normale spierwerking. Magnesium speelt een rol bij het behouden van soepele spieren. Ook draagt magnesium bij aan de instandhouding van normale botten. Gezonde volwassenen wordt aanbevolen om dagelijks 300-400mg magnesium in te nemen.

Keuze magnesium

Wanneer kies je nu best voor Magnesium Tauraat met P5P, Magnesium Malaat met P5P of Magnesiumolie? Bel even voor een advies op maat!

Extra informatie

Bijzonder in Vitakruid Magnesium Tauraat met P5P

1. De vorm: een chelaat

Anorganisch magnesiumvormen zoals magnesiumchloride, magnesiumhydroxide en magnesiumsulfaat worden minder goed opgenomen dan organisch gebonden magnesium zoals magnesiumcitraat en magnesiumgluconaat. Zo heeft magnesiumsulfaat bijvoorbeeld een biologische beschikbaarheid van 4% (Firoz & Graber, 2001).

De beste vormen zijn echter magnesiumchelaten zoals magnesiumtauraat en magnesiumbisglycinaat. Een magnesiumchelaat is een covalente verbinding tussen 1 molecuul oplosbaar magnesiumzout en 1, 2 of 3 (bij voorkeur 2) moleculen van een aminozuur.

2. Verbinding met: aminozuur L-taurine

L-taurine is een zwavelhoudend aminozuur en uitermate geschikt om als verbinding te dienen. Taurine vervult in het lichaam een functie als neurotransmitter in de hersenen. Het is tevens een antioxidant en draagt bij aan de bescherming van gezonde cellen en weefsels. Taurine heeft een gunstige invloed op hart, spieren, ogen, hersenen, lever en galblaas. Magnesium Tauraat  van Vitakruid heeft een hoge opneembaarheid. De toevoeging van vitamine B6 is van belang om de gunstige invloed van magnesium en taurine te ondersteunen.

3. In combinatie met: Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat)

Vitamine B6 is noodzakelijk om bovengenoemde ingrediënten op te nemen, doordat vitamine B6 bijdraagt tot een normaal energieleverend metabolisme.

Vitamine B6, veiligheid en P5P

Er zijn verschillende vormen van vitamine B6. In supplementen worden twee vormen toegepast, pyridoxine HCL en de biologisch actieve vorm pyridoxaal-5-fostaat (ook bekend als P5P). Tot nu toe zijn er geen problematische gevallen van B6 stapeling bekend bij gebruik van producten met pyridoxaal-5-fosfaat. Daarom kiest Vitakruid ervoor om in al haar producten over te stappen op P5P.

Enkele belangrijke voordelen van B6 als Pyridoxaal-5-fosfaat!

 • B6 als Pyridoxaal-5-fosfaat! kent geen geschiedenis van B6 stapeling.
 • B6 draagt bij tot een normale cysteïnesynthese.
 • B6 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
 • B6 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.
 • B6 draagt bij tot een normaal homocysteïnemetabolisme.
 • B6 draagt bij tot een normaal metabolisme van eiwitten en glycogeen.
 • B6 draagt bij tot een normale psychologische functie.
 • B6 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen.
 • B6 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
 • B6 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
 • B6 draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit.

Over Vitakruid

Gezondheid is het grootste goed. Vitakruid zet zich daarom in voor de ontwikkeling van hoogwaardige voedingssupplementen die u helpen uw gezondheid en vitaliteit te behouden. Vitakruid levert voedingssupplementen die aansluiten bij de orthomoleculaire praktijk. Het assortiment wordt voortdurend verbeterd op reactie van de nieuwste en wetenschappelijke inzichten. De producten moeten zich onderscheiden op basis van prijs, dosering, samenstelling, zuiverheid, opneembaarheid en gebruiksgemak.

Samenwerking met professionals

Vitakruid wil voor iedereen relevante kennis beschikbaar stellen. Hierbij ligt de focus op de ondersteuning van professionals die beroepsmatig andere mensen adviseren over natuurlijke en orthomoleculaire oplossingen. Hiervoor organiseert Vitakruid regelmatig kennisbijeenkomsten door het hele land. Kennis delen is bij uitstek de bron tot verbinden. Vitakruid werkt nauw samen met natuurartsen, chiropractoren, fysiotherapeuten, reumatologen en orthomoleculaire therapeuten , die onze producten op grote schaal inzetten. Als innovatief bedrijf voelen wij ons zeer betrokken bij allen die werkzaam zijn in de complementaire gezondheidszorg.

Kwaliteitscontrole

De productie en distributie van de Vitakruid producten gaan volgens de strenge HACCP eisen. Hierdoor wordt de kwaliteit van de producten gegarandeerd. Echter worden de producten ook geproduceerd en gedistribueerd onder de nog strengere GMP voorwaarden. GMP is de afkorting van Good Manufacturing Practice en is het allerhoogste waarborgingsysteem. Er wordt gelet op de duurzaamheid van de productie.


Inhoud

100 vegacaps

Ingrediënten per capsule

Essentiële stoffen

Gewicht

RI*

Magnesium (Tauraat) 60 mg 16%
L-taurine (magnesiumtauraat) 750 mg **
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 1,5 mg 107%

* Referentie-inname
** Geen RI vastgesteld


Ingrediënten

Aminozuur, mineraal, vitamine, hypromellose (capsule), magnesium stearaat (antiklontermiddel)

Dagdosering

1-4 capsules per dag met een glaasje water innemen, tenzij anders voorgeschreven.

Bijzonderheden

Aangegeven dosis niet overschrijden. Raadpleeg eerst uw dokter bij zwangerschap of borstvoeding. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Allergenendeclaratie

Dit product bevat geen: gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen.

Bewaren

Afgesloten, donker en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Alternatieve artikelen bij

Laatst bekeken items