opc_loader

Wensenlijst

Sun Formula

Artikelnr: 1323
18,50 14,95


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Artikelnummers
EAN:
5412360013258
SKU:
PH1323
Voorraad
Voorraad:
  21  items
Beschrijving

Sun Formula (tabletten)

Effectieve en natuurlijke voorbereiding van ieder huidtype op zonnekracht!

Het nieuwe Physalis Sun formula is een zorgvuldig en deskundig samengesteld complex met NutroxSun™, een klinisch onderbouwde mix van grapefruit en rozemarijn; die zorgt voor een verbeterde huidelasticiteit en significant minder roodheid van de huid na blootstelling aan UV-straling. Daarnaast bevat het bioactieve SOD afgeleid van een unieke Franse soort meloen (SOD B Primo-Antioxidant®, 140 IU). Dit complex bevat ter maximale ondersteuning van de huid tevens β-caroteen, lycopeen, luteïne, astaxanthine (AstaPure®), aminozuren, vitaminen en mineralen.

De voordelen van Physalis Sun Formula!

  • Sublieme teint en stralende huid*
  • Bescherming van de cellen tegen vrije radicalen**
  • Draagt bij tot een normale huidpigmentatie***
  • Voorbereiden, verbeteren en voeden!


*zink, biotine, vitamine A, vitamine B2 en B3 zijn goed voor het behoud van een gezonde huid.
**selenium en vitamine E dragen bij tot de bescherming van de cellen tegen vrije radicalen.
***koper draagt bij tot het behoud van een normale huidpigmentatie. Met L-tyrosine, de voorloper van het natuurlijke pigment melanine.

Extra informatie

UV-straling: De grootste bron van vrije radicalen

Wanneer onze huid aan de zon wordt blootgesteld, zal de huid zich in eerste instantie proberen te beschermen door meer pigment aan te maken (= bruinen). Het bruinen van de huid is dus een natuurlijke bescherming van onze huid om te voorkomen dat de UV-stralen nog dieper in de huid binnendringen. Pigmentcellen houden echter slechts een klein deel van de UV-stralen tegen. Daarom wordt onze huid extra beschermd door een lichaamseigen antioxidant afweersysteem. Maar wanneer we herhaaldelijk en langdurig in de zon zitten, kunnen deze beschermingsmechanismen niet meer volgen, en zal je huid verbranden. Je huid kleurt na een paar uur rood, zwelt op en voelt heel warm aan. De boosdoeners zijn UVA- en vooral UVB-straling. UV-straling veroorzaakt 80% van de vrije radicalen in de huid, die oxidatieve stress en onomkeerbare schade aanbrengen in onze huidcellen en DNA.


Meer over de bijzonderheden samenstelling van Sun Formula

NutroxSunTM

De flora in het Middellandse Zeegebied, vooral citrusvruchten en rozemarijn, beschikt over een complex afweermechanisme om zich te bescher- men tegen UV-straling. NutroxSunTM brengt deze samen in een krachtig extract (80% naringenine, een citrusflavonoïde). In verschillende studies werd een verbeterde huidelasticiteit en significant minder roodheid van de huid na blootstelling aan UV-straling aangetoond. NutroxSunTM is een 100% natuurlijk en synergistisch extract dat dankzij zijn unieke combinatie van actieve componenten onze huidcellen beschermt, zonder het bruinen van de huid te belemmeren.

SOD B Primo-antioxidant®

Superoxide dismutase (SOD) is één van de snelst werkende en belangrijkste antioxidanten in het lichaam. Deze werking wordt ondersteund door meer dan 100 publicaties. SOD B Primo-antioxidant® is afgeleid van een zeldzame soort Cantaloupe meloen die geteeld wordt in de zuidelijke regio van Frankrijk. Klinische studies hebben aangetoond dat SOD onze huidcellen beschermt tegen schadelijke vrije radicalen waardoor de roodheid na het zonnen vermindert.


Carotenoïden

Carotenoïden omvatten een groep van meer dan 600 moleculen. Ze worden onderverdeeld in twee groepen, carotenen, die alleen uit koolstof en waterstof bestaan, en xanthofyllen, die zuurstofhoudende derivaten van caroteen zijn. Physalis Sun formula bevat onder andere een natuurlijke carotenoïdenmix rijk aan bèta-caroteen uit de alg Dunaliella salina. Béta-caroteen is een precursor voor vitamine A (retinol) en wordt daarom ook wel provitamine A genoemd. Het is een veilige bron van vitamine A omdat ze in het lichaam pas wordt omgezet in vitamine A wanneer dit nodig is. Lycopeen is een felrode carotenoïde dat hoofdzakelijk voorkomt in tomaten, maar ook in andere rode vruchten en groenten. Luteïne is een gele kleurstof, een xanthofyl dat voorkomt in de retina van het oog en in het gele lichaam of het corpus luteum. Het komt onder andere voor in groenten en gele of oranje vruchten.

Tot slot bevat Physalis Sun formula AstaPure®, natuurlijk astaxanthine uit Hae- matococcus pluvialis of bloedregenalg. Astaxanthine, een xanthofyl, is de belangrijkste roze-rode kleurstof in o.a. microalgen, gist en waterdieren. Astaxan-thine behoort tot de krachtigste antioxidanten die de natuur te bieden heeft.

Een mengsel van carotenoïden heeft meer effect dan bèta-caroteen alleen. Wat carotenoïden doen voor de planten, kunnen ze ook voor de huid doen! Ze zijn natuurlijke beschermers tegen UV-geïnduceerde erytheem (roodheid), hebben een sterke antioxidatieve werking en beschermen daardoor onze huidcellen en DNA.


Vitamines

Biotine

Biotine, ook wel vitamine H of vitamine B8 is een belangrijke vitamine voor de groei en herstelprocessen van de huid.

Vitamine B2 & B3

De vitamine B2 en B3 zijn noodzakelijk voor een gezonde huid en voor de regeneratie van beschadigde huid. Ze hebben een antioxidatieve werking dank- zij hun functie als co-enzym voor enkele krachtige antioxidatieve enzymen.

Vitamine C & E

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine die als co-enzym fungeert voor talloze reacties in het lichaam. Zo staat het onder meer in voor de collageen- vorming in de huid. Collageen is een belangrijke molecule die zorgt voor de stevigheid van onze huid. Deze vitamine is daarnaast ook cruciaal voor de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress en voor de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E, die tevens een sterk antioxidant is.


Mineralen

Selenium

De selenium in Physalis Sun formula is aanwezig onder de vorm van het or-ganische en natuurlijke L-(+)-selenomethionine. Dit is een vorm die goed op-neembaar is. Selenomethionine bestaat uit het aminozuur methionine waar het zwavelatoom vervangen is door een seleniumatoom. Selenomethionine wordt in het lichaam omgezet in een selenocysteïne dat dan geïncorporeerd wordt in selenoproteïnen. Deze oefenen op hun beurt een antioxidatieve werking uit. Selenium is nodig voor de werking van het enzym glutathion peroxidase, een krachtig enzym dat instaat voor de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress en schade door vrije radicalen.

Koper

Koper is een belangrijk mineraal en dient als cofactor voor veel enzymen waar- onder SOD en andere antioxidatieve enzymen. Koper zorgt voor een gezonde huidpigmentatie en beschermt de cellen tegen oxidatieve stress. Bovendien wordt koper in Physalis Sun formula aangeleverd onder de meest biobeschikbare vorm, koperbisglycinaat.

Zink

Zink is een essentieel mineraal dat tevens als co-factor fungeert voor meer dan 300 enzymen. Zink wordt niet zo gemakkelijk uit de voeding gehaald, aangezien de biologische beschikbaarheid varieert in functie van de aard van het voedsel (ongunstige interacties). Daarbij komt dat het lichaam geen op-slagmogelijkheden heeft voor zink. We zijn dus afhankelijk van een dagelijks toereikende inname. Bovendien wordt het net zoals selenium en koper aangeleverd in Sun formula onder zijn meest biobeschikbare vorm; zinkbisglycinaat.


Aminozuren

L-Tyrosine

Tyrosine is een aminozuur dat als bouwsteen dient voor een aantal hormonen en neurotransmitters. In ons lichaam wordt het normaal aangemaakt uit het essentiële aminozuur fenylalanine. Maar door bepaalde omstandigheden kan er gemakkelijk een tekort aan tyrosine ontstaan. Het is de voornaamste grond-stof voor de aanmaak van het organische pigment melanine, dat verantwoordelijk is voor de haar- en huidskleur.

De kracht van Physalis Sun Formula!

  • Zorgt voor een sublieme teint en een stralende huid!
  • Verbetert de huidelasticiteit!
  • Vermindert roodheid van de huid na blootstelling aan uv-straling!
  • Behoud van een gezonde huid!
  • Beschermt de cellen tegen vrije radicalen!
  • Voor een normale huidpigmentatie!

Inhoud

30 tabletten

Ingrediënten

vulstof: cellulose, D-alfa tocoferylacetaat, NutroxSunTM (pompelmoesextract, rozemarijnextract) (5%), ascorbinezuur, natuurlijk β-caroteen, bloedregenalgextract, nicotinamide, zinkbisglycinaat, luteïne, bindmiddel: hydroxypropylmethylcellulose, meloenextract (1,4%), selenomethionine, koperbisglycinaat, glansmiddelen: magnesiumstearaat, talk, antiklontermiddel: siliciumdioxide, kleurstoffen: titaandioxide, ijzeroxide, riboflavine, biotine, bevochtigingsmiddel: glycerine.

Samenstelling (per 2 tabletten)

Gewicht

NutroxSun™ (Citrus x paradisi extr., Rosmarinus officinalis extr. (80% naringenin; 5% polyphenols)) 100 mg
SOD B Primo-Antioxidant®
(Cucumis melo extr. (5000 IU/g))
28 mg
Vitamine A (150%*) 1,2 mg
Vitamine C (100%*) 80 mg
Vitamine E (250%*) 30 mg
Vitamine B2 (100%*) 1,4 mg
Vitamine B3 (= Vitamine pp) (338%*) 54 mg
Biotine (900%*) 450 µg
Selenium (100%*) 55 µg
Zink (100%*) 10 mg
Koper (100%*) 1 mg
Lycopeen 5 mg
Astaxanthine (AstaPure®, Haematococcus pluvialis extr.) 2 mg
Luteïne 2 mg
L-tyrosine 100 mg
* % van de Referentie Inname (R.I.)

Dosering en gebruik

2 x 1 tablet per dag innemen 2 weken voor en gedurende de blootstelling aan zonlicht. Te nemen bij de maaltijd met wat water.

Contra-indicaties

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.

Waarschuwingen

Beschermt niet tegen zonnebrand. Gebruik steeds een natuurlijke beschermende zonnecrème, enf bouw het aantal zonuren rustig op, zodat de huid eraan kan wennen. Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren.

Bewaren

Afgesloten, donker, droog en koel (niet in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Beoordelingen (0)
Sun Formula heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Sun Formula


Aanbevolen artikelen bij

Spotlight!
Merken
Laatst bekeken items
18,50 14,95