opc_loader

Wensenlijst

Loslaten!

Loslaten is een kunst, jouw kunst!

Loslaten is de hoop op een beter verleden opgeven! ;-)

Natuurlijk, er zijn vele manieren om te komen tot loslaten. Er is zelfs een Let it Go spray die daarbij helpt. Een van de mooiste manieren, en wellicht wel de meest effectieve, is een methode aangereikt door Juno Burger.

One of the best methods probably is NOT letting it go!

Acknowledge, experience, let it be. This wil take the load away, neutralise it.

  • Step 1: What is in me now?
  • Step 2: Observe it, without judgement, with compassion.
  • Step 3: Let it Be (do not let it go!)

Loslaten is niet iets wat je kunt 'doen'.
Het is geen vaardigheid die je kunt beoefenen.
Zou je anders niet al lang alles hebben losgelaten
wat je zou willen loslaten?
Maar loslaten kan gebeuren zodra je inziet
dat je nooit ergens aan vast hebt gezeten.
(Nin Sheng)


Mooi ook hoe het antwoord op een bewuste vraag ('hoe laat ik los?') in haar onbewuste tegendeel ('hoe houd ik vast?') verborgen ligt.

​(aangereikt).

Loslaten!


Nog eens loslaten!

Om los te laten is liefde nodig. Loslaten betekent niet dat ’t me niet meer uitmaakt, Het betekent dat ik het niet voor iemand anders kan oplossen of doen. Loslaten betekent niet dat ik ‘m smeer, Het is het besef dat ik de ander ruimte geef. Loslaten is niet het onmogelijk maken, Maar het toestaan om te leren van menselijke consequenties. Loslaten is machteloosheid toegeven, Hetgeen betekent dat ik het resultaat niet in handen heb. Loslaten is niet proberen om een ander te veranderen of de schuld te geven. Het is jezelf zo goed mogelijk maken. Loslaten is niet zorgen voor, maar geven om. Loslaten is niet oordelen, maar de ander toe te staan mens te zijn. Loslaten is niet in het middelpunt staan en alles beheersen, Maar het anderen mogelijk maken hun eigen lot te bepalen.

Loslaten is niet anderen tegen zichzelf beschermen, Het is de ander toestaan de werkelijkheid onder ogen te zien. Loslaten is niet ontkennen, maar accepteren. Loslaten is niet alles naar mijn hand zetten, maar elke dag nemen zoals die komt. En er mezelf gelukkig mee prijzen. Loslaten is niet anderen kritiseren of regulieren, Maar te worden wat ik droom te zijn. Loslaten is niet spijt hebben van het verleden, Maar groeien en leven voor de toekomst. Loslaten is minder vrezen en meer beminnen.
(Nelson Mandela)


Rob M.M. Greuter Actualisatie: 25 mei 2018