opc_loader

Wensenlijst

Werkelijke oorzaken van ziekte en problemen

Werkelijke oorzaken van ziekte en problemen

Werkelijke oorzaken van ziekte en problemen

- Wij creëren onze fysieke realiteit -

We weten vanuit de Vijf Biologische Natuurwetten van Dr. Hamer wat de triggers zijn van vele ziekten. En op dat biologische niveau heeft Dr. Hamer vaak gelijk. En zo zijn er vele niveaus waarmee oorzaak, duiding en/of heling gevonden kan worden, ook in bijvoorbeeld de Ayurveda. Een grote beperkende factor is echter de intrinsieke complexiteit en de vaak hoge kosten die vele stromingen met zich meebrengen. Beiden zijn gelukkig niet nodig.

Op het hoogste niveau steekt het oorzakelijk gezien namelijk heel anders in elkaar. Abraham (channeled door Esther Hicks, de belangrijkste en beroemdste leraar Wet van Aantrekking) legt het als volgt uit, weliswaar met mijn woorden om het bondig te houden:

We zijn eeuwig levende en onverwoestbare zielen die in het niet-fysieke leven, in andere dimensies, waar realiteit er heel anders uitziet, waar plaats en tijd niet of nauwelijks of geheel anders bestaan. We zijn daar vonkjes energie.

Lang voor de geboorte kiest de ziel al de ouders uit. Bij de geboorte, aan het einde of vlak na de geboorte zal een klein deel van die ziel zich gaan focussen op het fysieke leven op aarde en in het gekozen lichaam, en boem, ineens ben je alles dat je weet vergeten. Dat vergeten is noodzakelijk om het fysieke leven op aarde te kunnen ervaren. Soms kiest de ziel voor een heel kort leven, om er even aan te proeven, soms kiest de ziel ervoor om het perspectief vanuit bijvoorbeeld een gehandicapt lichaam te ervaren, te onderzoeken. Via onze incarnaties maken we alles door, alle geslachten, alle religies, alle culturen, vele ziekten en problemen et cetera.

Tussen die twee zielsdelen stroomt source energy, de stroom van welzijn, die hogere intelligentie die het leven leven geeft, de energie die werelden creëert.

Welnu, ellende, problemen met gezondheid, welzijn, geld, werk, relaties et cetera ontstaan zodra we die stroom van hogere intelligentie, de verbinding met we werkelijk zijn steeds weer wat afknijpen.

Dat afknijpen gebeurd zodra je over jezelf, een ander of een situatie, een andere mening hebt, een ander perspectief hebt aangenomen dan het deel van je ziel, het grootste deel van je, in het niet-fysieke, dat alles bekijkt vanuit onvoorwaardelijke liefde, oneindige wijsheid en intelligentie. Dat grootste deel van je kijkt nooit terug, kijkt alleen naar wat goed is, weet precies waar je staat qua uitdagingen, kent al je hartewensen tot in detail en begeleid je continue naar de weg van de minste weerstand voor jou, de weg die jouw ziel volledig overziet en jijzelf slechts voor een klein deel kan zien.

Je merkt zo’n verschil in mening, perspectief met wie je werkelijk bent door hoe je je voelt en wat je manifesteert in je leven. Als je mening afwijkt, dan voelt dat niet goed, hoe groter het verschil, hoe slechter je je voelt. En vice versa. Je kan je emoties zien als je GPS en via de zogenaamde emotionele begeleidingschaal, kan je precies weten waar je staat en welke kant je op beweegt.

Emoties ontstaan vanuit overtuigingen en gedachten, zonder kan er immers geen emotie zijn. En je kiest continue je gedachten door de focuskeuzes die je maakt. Het is dus belangrijk om steeds de best voelende gedachten te kiezen.

Je lichaam weet heel precies hoe te helen en hoe optimaal gebruik te maken van source energy, de hogere intelligentie. Het lichaam heelt zichzelf ook regelmatig, zonder dat we daar iets van merken. Zodra we echter onszelf wel bewust zijn van een klacht of aandoening, gaan wij mensen daartussen staan met ons aangeleerde kromme denken en kunnen de lichaamscellen niet meer optimaal communiceren met de hogere intelligentie die met de stroom van welzijn meekomt, en stokt de heling.

Dan heb je ook nog te maken met de Wet van Aantrekking, Law of Attraction (LOA), That which is like unto itself, is drawn. Deze wet is een zeer belangrijk en krachtig deel, aspect van All That Is, God, Source, Creation, geef het maar een naam. Door de (begrijpelijke) focus op problemen, klachten worden die gedachten en overtuigingen steeds dominanter in je vibrationele mix die je punt van aantrekking bepalen, en kan Wet van Aantrekking niets anders dan meer van de essentie van het gelijkende brengen.

De enige weg eruit is dus radicaal de focus verleggen naar wat er allemaal wél goed gaat en wat men allemaal wél wil. De beperkende en conflicterende overtuigingen en gedachten vervangen door overtuigingen en gedachten die je nu wél dienen. In essentie eenvoudig, maar er zijn aardig wat nuances en valkuilen die de gewenste manifestatie kunnen blokkeren of ernstig vertragen.

Weet dat ons lichaam niet solide is, het is puur energie. Dat weten we ook vanuit de quantum fysica. Atomen zijn voor 99,99999% helemaal leeg qua ‘materie’. Feitelijk is het lichaam een elektromagnetisch patroon, een letterlijke projectie van je bewustzijn. Dit verklaart ook waarom de mens razendsnel ziek kan worden en razendsnel kan helen.

Je lichaamscellen luisteren 24/7 naar je overtuigingen en gedachten en reageren daar steeds onmiddellijk op. Een andere staat van je lichaam vraagt dus eenvoudigweg een andere gedachte, een andere overtuiging. Een overtuiging is niets anders dan een gedachte die je langere tijd achtereen denkt. En wij mensen zitten nogal vol met overtuigingen en gedachten die niet waar zijn, zoals we steeds meer ontdekken. Het is de mix aan hersenspoelingen die je vanaf je geboorte oploopt en de logische focuskeuzes die daar weer uit ontstaan.

Heel belangrijk: de mate van geloof in substanties, methodieken, technieken, processen et cetera is bepalend voor het resultaat. Altijd en zonder uitzondering. Het is eerst geloven, dan zien, nooit andersom.

Lees beslist ook onderstaande artikelen.
Niets is ongeneeslijk
Genezingsvoorwaarden

Is bovenstaande materie nieuw voor je en wil je een fikse uitdaging oplossen? Daarvoor is Consult De Doorbraak en Consult Kankertherapie bedoeld.

Terug