opc_loader

Wensenlijst

De magische krachten van Ghee!

De magische krachten van Ghee!

De magische krachten van Ghee!

- Ghee volgens de oude Siddha-veda geheimen -

Bij verbetering van het dieet, het voedingspatroon is dagelijks gebruik van Ghee het eerste dat een Ayurvedisch arts zal inzetten. Ghee wordt gemaakt van langdurige verhitte boter waarna enkel de goede vetten overblijven, alle melkprodukten zijn eruit verdwenen. Ghee heeft een milde notenachtige smaak.

Ghee kan onder andere helpen bij:

  • Smering en verjonging van uw lichaam, geest en emoties.
  • Balanceren van vata, pitta en kapha.
  • Je huid laten stralen zonder make-up.
  • Je emoties kalmeren.
  • Verbetering van de slaap.
  • Verbetering van de spijsvertering.
  • Brengt de darmen tot rust.
  • Helpt de gewrichten soepel te laten werken.

De correcte bereiding van Ghee

Via het internet vind je talloze bereidingswijzen van Ghee, ook van vele Nederlandse bronnen. Vaak zijn ze nogal gecompliceerd beschreven terwijl de bereiding echt heel eenvoudig is, hoewel het aanzienlijk meer tijd vraagt dan vaak wordt aangegeven.

Bereiding medicinale Ghee volgens de oude Siddha-veda geheimen

Smelt biologische ongezouten roomboter (liefst van grasgevoerde koeien) in een pan met een dikke bodem. Zodra de boter is gesmolten zet je het gas of de kookplaat op de laagste stand. Je laat het geheel gedurende ongeveer 1 uur (of 5 uur) licht pruttelen zonder erin te roeren. Dan wat laten afkoelen (de Ghee is gloeiend heet!) en vervolgens door bijvoorbeeld een kaasdoek in een hittebestendige glazen pot gieten. Plaats die pot eerst in een lege pan want je zal knoeien. Denk eraan dat de Ghee echt gloeiend heet is, dus wees heel voorzichtig, laat je niet afleiden. Zodra de Ghee voldoende is afgekoeld bewaar je het naar keuze in de koelkast of erbuiten. Gebruik steeds een schone lepel voor het scheppen uit de pot, dan blijft het nog langer goed (1-3 maanden). De zwarte restanten op de bodem van je pan laten zich heel gemakkelijk verwijderen, dus geen zorgen daarover.

Volgens Master Healer Dr. Pankaj Naram ontstaat de meeste medicinale werking van Ghee na zo'n 5 uur pruttelen, de meeste Ghee gebruikers en Ayurvedisch artsen nemen genoegen met 20-30 minuten. Mijn advies: 1 uur laten pruttelen en als de energiekosten geen probleem zijn, 5 uur laten pruttelen. Overigens is het zelf bereiden van Ghee minimaal tweemaal goedkoper dan kant en klare Ghee kopen.

Dagelijks gebruik van Ghee

Van alle in de keuken toegepaste vetten heeft Ghee verreweg het hoogste verbandingspunt (240 graden celcius). Daardoor is het veel beter geschikt om mee te koken en in te braden dan boter en bijvoorbeeld olijfolie.
Vuistregel: Voeg in iedere bereiding wat Ghee toe en neem een theelepel Ghee voor iedere maaltijd. Een theelepel Ghee voor het slapen helpt je beter slapen. Wrijf idealiter dan ook wat Ghee op beide slapen, waarbij je met de wrijvende vinger zesmaal op de slapen drukt. Voor verbetering van de huid, smeer enkele keren per dag de huid in met Ghee.


Dr. Marianjii preparing Ghee according to ancient healing secrets
Bekijk hier een videoinstructie voor de correcte bereiding van Ghee


Geactualiseerd: 6 augustus 2022

Terug