opc_loader

Wensenlijst

Sportvoeding

Voeding voor sportmensen!

Sportmensen zoals body builders en andere krachtsporters, lange afstandslopers, wielrenners et cetera, gebruiken graag Chlorella algen. Het hoge gehalte aan chlorofyl in deze algen geeft veel extra zuurstof en daardoor meer energie, maar ook een aanzienlijk minder snel oplopend gehalte aan melkzuur in de spieren. Het moment van uitputting en verboden te benoemen toestand van de spieren wordt daarmee uitgesteld. Bij vooral vrouwen zie je het verboden te benoemen gehalte toenemen, een typische 'bijwerking' van deze superalg.

Ook heeft dit type sporters normaliter relatief snel last van de verboden te benoemen skeletdelen. Omdat Chlorella alg ook een bijzonder krachtige opruimer is van toxines (inclusief zware metalen) zullen verboden te benoemen klachten door het gebruik van de Chlorella-alg snel afnemen. 

Fulvinezuur is de belangrijkste transporteur van voedingsstoffen in de natuur. Daarnaast is het een sterke ontgifter en aanjager van een hoger zuurstofniveau. Fulvinezuur levert O2 direct af, bij regelmatig gebruik van zuiver fulvinezuur daalt het niveau van CO2 en C3H6O3 (melkzuur). Dat heeft aanzienlijke concequenties voor zowel de hersteltijd als het uithoudingsvermogen. 

Fruitig!

Veel sporters maken zich al snel zorgen over hun eiwitten, die willen ze graag in grote hoeveelheden consumeren. De waarheid is dat deze sporters slechts een kleine hoeveelheid meer eiwitten nodig hebben dan minder sportieve mensen. Wat zij vooral nodig hebben zijn glucosereserves. Door training wordt er behalve in de lever ook stelselmatig meer glucose in de spieren opgeslagen. Glucose krijgt de mens vooral binnen door de omzetting van koolhydraten naar glucose. 

Fruit is de beste bron van koolhydraten, omdat het basenvormend is, in tegenstelling tot granen. Fruit is bovendien zeer rijk aan vitaminen, enzymen, co-factoren voor de enzymen, anti-oxidanten, zeer specifieke mineralen en beschermende voedingsstoffen. 

Fruit heeft ook een zeer lage glycemische index waarde. Dit komt omdat fruit een combinatie van suikers bevat (fructose, sucrose en glucose). Elke suiker wordt opgenomen in zijn eigen tempo. Fruit bevat ook heel wat voedingsvezels, die de opname vertragen. Daarom is fruit het perfecte energievoedsel met een spreiding van de opname en afgifte van haar suikers. Een bijzonder fruit in dit licht is banaan. Een banaan bevat (onder andere) veel glucose, die uiteraard niet meer door het lichaam hoeft te worden omgezet van koolhydraten naar glucose.

Aanvullend leesvoer

Voedingsleer volgens de Natuurlijke Hygiëne
Gouden regels voor helende fruitcombinaties
Ontbijtprogramma volgens de Natuurlijke Hygiëne
De Principes van de Natuurlijke Hygiëne
Natuurlijke Hygiëne
Stop vermoeidheid
De kracht van Fruit
Levend voedsel
Voedingsleer fysiek en mentaal

Interessante aanvullende voeding(supplementen) voor sporters

  • Aarden!
  • Chlorella algen
  • Fruit
  • Fulvinezuur
  • Hennepzaad
  • Moringabladpoeder
  • MSM
  • Natriumbicarbonaat

Rob M.M. Greuter
22 augustus 2013
Actualisatie: 15 oktober 2015
Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1