opc_loader

Wensenlijst

Aarden!

Aarden, hier kan vrijwel geen voedingssupplement tegenop!

Wat is Aarden, Earthing?

Zoals de zon ons warmte en vitamine D geeft, zo geeft de aarde ons voedsel en water, een oppervlakte om op te wandelen, te zitten, te spelen, te zwemmen, te bouwen en iets, waar je misschien nooit aan gedacht hebt, een eeuwige, natuurlijke, milde energie. Noem het vitamine G, G voor grond. Wat betekent dat voor jou? Misschien wel het verschil tussen je goed voelen en je niet zo goed voelen, tussen weinig energie en veel energie hebben, tussen goed slapen en niet zo goed slapen.

Je kunt de energie van de Aarde niet zien, maar sommige mensen kunnen het voelen als een warme, tintelende en plezierige sensatie die ze ervaren als ze buiten gaan wandelen over natte het strand of op een vochtig grasveld. Zo zijn er de oude tradities van dauwtrappen. De mensen deden dat niet vanwege de grap, maar voor hun gezondheid.

De mensheid heeft altijd op blote voeten gelopen en op de grond geslapen, totdat wij de schoenen uitvonden. Als enige wezens op Aarde lopen wij op schoenen, met meestal isolerende rubberen zolen, en hebben we de vloeren in onze huizen geïsoleerd en slapen we niet meer op de grond. Zo zijn we het contact met de Aarde kwijt en zijn we los gekoppeld van de helende energie van Moeder Aarde. Nieuw wetenschappelijk onderzoek doet vermoeden, dat dit los gekoppeld zijn van de Aarde, mede oorzaak zou kunnen zijn van chronische pijn, vermoeidheid en slecht slapen, waar zoveel mensen tegenwoordig last van hebben.

Maak contact met de aarde en voel je beter!

De oplossing is simpel: Wandel buiten zoveel mogelijk blootvoets en slaap, werk of relax binnenshuis in contact met geleidende lakens of matjes, die de energie van de Aarde overbrengen op je lichaam. Mensen die dat op regelmatige basis doen, merken dat ze beter slapen, zich beter voelen en meer energie hebben gedurende de dag. Deze simpele oplossing heet Earthing, ofwel Aarden, en is zowel een techniek als een beweging, die levens verandert over de gehele wereld. Aarden is volkomen veilig en heel natuurlijk en is nuttig voor mensen van alle leeftijden. 

Ervaar Aarden zelf!

Ga naar buiten op blote voeten gedurende een half uur en ervaar wat een verschil het geeft voor je pijn of stressniveau. Het beste is om te zitten, te staan of te wandelen op gras of zand, eventueel op klinkers of beton. Dit zijn allemaal geleidende oppervlakten waarvan je lichaam de energie van de Aarde kan opnemen. Ervaar zelf de helende energie van de Aarde aan het werk. Let erop dat hout, asfalt en kunststof vloeren niet geleidend zijn, dus daarop zal het niet werken.

Waarom is Aarden zo belangrijk voor je immuunsysteem?

Je immuunsysteem beschermt je tegen indringers van buitenaf, zoals schadelijke bacteriën, schimmels en virussen, en helpt het herstel van beschadigd weefsel. Als er ergens een probleem is in het lichaam, spoeden witte bloedlichamen en andere speciale cellen naar de indringers als eerste reactie. Sommige van die cellen geven aldaar vrije radicalen af, die helpen bij het afbreken van de binnendringende micro-organismen en herstel van het beschadigde weefsel. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen (hebben een tekort aan een of meer elektronen), die altijd op zoek zijn naar vrije elektronen. Normaal halen ze deze missende elektronen weg bij de binnendringers en het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste gasten of breken op deze manier de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden.

Deze immuunrespons wordt ook wel ontstekingsreactie genoemd en geeft vaak de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte, pijn, roodheid en afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking. Als dit herstelproces op zijn einde loopt, dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door antioxidanten of vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije  radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een immuunrespons teweeg brengt. Zo komen we in een vicieuze cirkel terecht en ontstaat chronische ontsteking, de oorzaak van vele hedendaagse chronische en auto-immuun ziekten en een versneld verouderingsproces.

Omdat de aarde een overvloed aan vrije elektronen heeft, is Aarden de uitgelezen manier om ons lichaam in de behoefte van vrije elektronen te voorzien. Zo kunnen we de bovengenoemde vicieuze cirkel doorbreken.

Ontstekingen zijn vaak de oorzaak van vele hedendaagse ziekten en chronische pijnen!


Onderzoek heeft uitgewezen, dat onderstaande gezondheidsproblemen direct in verband kunnen worden gebracht met ontstekingen!

 • hoge bloeddruk, hartkwalen, arteriosclerose
 • een vertraagd metabolisme, wat kan leiden tot een grotere vetopslag
 • problemen met geheugen en de achteruitgang van cognitieve vermogens
 • achteruitgang van de ogen en AMD (ook wel LMD: Leeftijdgebonden Macula Degeneratie)
 • slecht energieniveau en slecht slapen
 • chronische pijnen, waaronder rugpijn, gewrichtspijn en fibromyalgie
 • stress en uitgeputte bijnieren

Door te aarden nemen we de oorzaak van vele ontstekingen weg!

 
 


Een van de belangrijkste gevolgen van Aarden is, dat er vrije elektronen ons lichaam binnen stromen, die de vrije radicalen neutraliseren. Als dit gebeurt, zullen de vrije radicalen niet meer gezond weefsel aantasten. Op deze manier nemen we de oorzaak van vele ontstekingen weg en krijgt het lichaam de gelegenheid om zich te herstellen.​

Uit de vele duizenden ervaringen van mensen die zijn gaan Aarden, en dan met name geaard zijn gaan slapen, blijkt dat er inderdaad verbeteringen optreden bij de hierboven genoemde gezondheidsproblemen. Soms zijn die verbeteringen gering, vaak zijn ze aanmerkelijk en soms zijn ze spectaculair!

Effecten van Aarden

Uit ruim 10 jaar wetenschappelijk onderzoek en ervaringen van vele duizenden mensen over de hele wereld blijkt dat Aarden de navolgende voordelen te bieden heeft!

Aarden….

 • vermindert de oorzaak van ontstekingen en vermindert of elimineert de symptomen van veel ontstekingsgerelateerde klachten en ziekten
 • vermindert of elimineert chronische pijn
 • verbetert de slaap
 • vermindert of stopt het snurken
 • verhoogt het energieniveau
 • vermindert spanning en stress in het lichaam door het tot rust brengen van het zenuwstelsel en de stresshormonen
 • verbetert het immuunsysteem
 • verdunt bloed en verbetert de bloeddruk en de bloeddoorstroming
 • verlicht spierpijn en hoofdpijn
 • versnelt het helingsproces bij ziekte
 • versnelt herstel na intensieve sport en bij sportblessures
 • beschermt het lichaam tegen mogelijke gezondheidsproblemen door elektromagnetische straling, zoals door tv, computer en draadloze apparatuur
 • normaliseert het bioritme van het lichaam
 • verlicht de symptomen rondom menstruatie en de overgang
 • vermindert of elimineert jet lag
 • vertraagt het verouderingsproces


De meeste mensen ervaren de voordelen van Aarden redelijk snel, vaak al binnen enkele dagen geaard slapen. Sommigen echter voelen vreemde of zelfs griepachtige verschijnselen, pijn of kramp in het begin. Deze ervaringen zijn meestal tijdelijk van aard. Zij zijn het resultaat van het aanpassen van het lichaam aan de natuurlijke energie van de aarde en het verbeterde vermogen om opgeslagen gifstoffen af te voeren, het Herxheimer effect. Deze verhoogde ontgifting kan tot gevolg hebben, dat mensen zich een paar dagen slechter voelen. Hierna voelen ze zich gewoonlijk veel beter en met meer energie.

Zo vertelt de bekende Amerikaanse cardioloog Dr. Sinatra dat hij beenkramp kreeg, toen hij begon met Aarden. Hij ging er vanuit, dat dit met ontgiften te maken had. Daarom begon hij meer water te drinken om de gifstoffen te helpen uitspoelen. Deze strategie had snel effect en de kramp verdween. Sindsdien adviseert hij mensen die verschijnselen van kramp krijgen, zodra ze beginnen met Aarden, om meer water te drinken en te blijven Aarden.

Het is ook mogelijk, dat Aarden een helingsproces op gang brengt, dat het functioneren van zenuwbanen verbetert, wat ongebruikelijk sensaties of tintelingen teweeg brengt. Ook dit verdwijnt meestal na korte tijd. Als iemand de beginverergeringen niet goed kan verdragen, dan adviseert hij om een paar dagen te stoppen met Aarden, om daarna weer te beginnen met kortere perioden, bijvoorbeeld twee uur overdag. Daarna kun je het geleidelijk aan uitbreiden tot het moment dat je weer geaard kunt slapen. Het kan zijn, dat je hiermee zelf even moet experimenteren, maar het zal meestal zeer de moeite waard zijn. Deze aanpak werkt goed zelfs voor mensen met een zware toxische belasting, zoals bij de ziekte van Lyme.

Iedereen heeft baat bij Aarden, maar wij zijn allemaal verschillend. De verbeteringen kunnen heel snel komen en kunnen heel groot zijn, zoals minder pijn en beter slapen, of ze kunnen subtiel zijn en heel geleidelijk ontstaan. Mensen die ernstig ziek zijn of veel ziekteverschijnselen hebben, voelen de veranderingen vaak erg goed. Iemand die goed gezond is en goed slaapt kan weinig of zelfs geen verschil voelen. Echter, Aarden helpt om deze goede gezondheid te behouden. Dr. Sinatra ziet Aarden als een simpele en natuurlijke manier van Anti-aging en preventieve geneeskunde, of je er nu iets van merkt of niet.

Volgens Dr. Sinatra laten de positieve ervaringen van zeer veel mensen zien, dat Aarden een belangrijke ondersteunende rol kan spelen in de behandeling van veel verschillende gezondheidsproblemen. “Ik geloof diep in mijn hart dat er geen pil op aarde is, die dat kan doen wat Moeder Aarde doet!”, zo schrijft hij.

Hij ziet Aarden als een zeer simpele, praktische, effectieve en kostenverlagende manier om algemene ziektes en pijnproblemen te lijf te gaan en om mensen gezonder te maken. Op zijn eigen gebied, cardiologie, zegt hij, is Aarden veelbelovend voor het verbeteren van hartritmestoornissen, bloeddruk, bloedviscositeit en bloeddoorstroming, en de energieproductie van hartcellen.

Klik hier voor effectieve oplossingen die je helpen Aarden!


Rob M.M. Greuter
29 november 2011
Geactualiseerd: 11 oktober 2015