opc_loader

Wensenlijst

Het geheim van vetverbranding

Voor veel dieren is het van levensbelang om goed in het vet te zitten. Het brengt bescherming tegen aanvallen, kou en schrale perioden. De moderne mens beschermt zich op totaal andere wijzen, en dan gaat vet al snel overtollig worden. Het gaat in de weg zitten, mentaal en fysiek. We proberen dat met voeding en bewegen steeds weer in omvang terug te brengen, met vaak wisselend resultaat. 

Omzetting van vet

Suikers en koolhydraten worden omgezet in vet. Vetcellen kunnen tot wel 1000 maal groter worden in omvang, ze zijn op hun taak berekend. Het gaat om pure energieopslag voor magere tijden. Je begrijpt al dat het voor velen vechten tegen de bierkaai is. 

Trainen

Zodra je gaat trainen, zal het lichaam al snel onze reservers gaan aanspreken in de vorm van vetverbranding, en dat is wat we willen. Na de training stopt de vetverbranding echter alweer vrij snel. Je moet dus flink blijven bewegen om het proces van vetverbranding op gang te houden. Dat is vermoeiend en vervelend. Wat velen echter niet weten, is dat er een truuk is om dat zo gewenste proces van vetverbranding aanzienlijk langer door te laten gaan, tot wel 24 uur na de inspanning! Het is heel eenvoudig, maar vraag uiteraard wel enige discipline. 

Trainen voor langdurige vetverbranding

Train intensief gedurende 2 minuten. Doe dat serieus, je inspanning moet na 2 minuten een beetje tegen de grens aan zitten van wat je aankan. Neem hierna 1 minuut rust, om erna weer 2 minuten intensief te bewegen. Herhaal dit schema zeven maal. Na dit schema zal de vetverbranding vrijwel de gehele dag doorgaan! Houd je training eenvoudig en leuk, denk bijvoorbeeld eens aan touwtje springen, het is echt bijzonder effectief!


Rob M.M. Greuter
2 januari 2015