opc_loader

Wensenlijst

Braco

Het fenomeen Braco, een gewone man met een buitengewone gave


Weg naar een nieuw bewustzijn?

Veel mensen, die Braco's blik voor de eerste keer ontmoeten, merken een gevoel van welbehagen, vrede en van diepe innerlijke rust. Tijdens de ontmoetingen staat Braco in alle stille voor de bezoekers - zonder woorden, zonder filosofieën of leer.

Eenvoudig alleen de stille blik van een man te ontmoeten, is voor sommigen wellicht een nieuwe ervaring. Echter veel mensen beweren daardoor weer innerlijke kracht te hebben gevonden, om hun toekomst positiever vorm te geven, soms zelfs de oplossing van hun levensproblemen te hebben gevonden.

Braco

Sinds 1995 is het Braco's levenstaak om zijn gave met de mensen te delen. Mensen van verschillende nationaliteiten, culturen en levensbeschouwingen (uit Duitsland, de USA, Oostenrijk, Zwitserland, Israël, Australië en Rusland, Japan, Hongarije, Denemarken, Nederland en België, Roemenië, Italië, Kroatië en Slovenië) berichten over positieve veranderingen in hun leven.


Erkenning voor het levenswerk - vredesprijs 'Peace Pole'

Daarom is het begrijpelijk, dat Braco's inzet voor de mensen, gedurende tientallen jaren, ook in de publiciteit wordt erkend en zijn werk steeds meer wordt gewaardeerd, in het bijzonder als een bijdrage voor de vrede. Om die reden werd hem in 2012, tijdens een bijzonder evenement in de Tillman Chapel van de Verenigde Naties in New York, de wereldwijd erkende "Peace Pole" uitgereikt.

Rev. Deborah Moldow, representante van de World Peace Prayer Society voor de Verenigde Naties in Amerika reikte deze internationale vredesprijs aan Braco uit. Zij zei daarover:

"Het is tijd om een nieuwe cultuur van vrede op te bouwen en daarbij komt Braco in beeld. Ik geloof, dat het precies dat is, wat Braco door zijn blik doet: hij geeft ieder mens  een persoonlijke ervaring van vrede (…). Toen wij Braco de 'Peace Pole' uitreikten, was dat een bijzonder moment. Het was niet alleen het uitreiken van de "Peace Pole", maar ook een mogelijkheid voor de mensen uit de gelederen rond de Verenigde Naties die bij de uitreiking aanwezig waren, om Braco als "boodschapper van de vrede" op zijn waarde te schatten.“


Belevenissen en ervaringen van bezoekers

De Kroatische grenswetenschapper Drago Plecko, M.A. schrijft na jaren van studie in zijn boek 'Het mysterie Braco 3': “dat men het bijzondere (…) tijdens de 'ontmoeting' op de huidige veranderingen in het bewustzijn van hen kan herleiden, die naar hem kijken.“

Sommige mensen spreken over veranderingen niet alleen op individueel, maar ook op emotioneel niveau en fysiek welzijn. Ze zien bovendien een positieve invloed in het gezin, in persoonlijke relaties, op hun werk. Of ze voelen weer een sterkere positieve verbinding tot hun medemens in het algemeen.

Zo zegt Prof. Dr. Vladimir Gruden, psychiater en psychotherapeut uit Kroatië: "Het interessante bij Braco is, dat hij veranderingen in de mensen kan bewerkstelligen. (...) Wij vragen ons steeds af, of er iets bestaat, wat de wetenschap tot nu toe nog niet heeft ontdekt, een soort energie, die de mensen kan bereiken. (...) De ontmoeting met Braco is geen ritueel, lezing of ceremonie. Het is gewoon een ontmoeting, niet alleen met Braco, maar ook met onszelf. En de antwoorden die wij zoeken, kunnen wij alleen in onszelf vinden! (...)

Ook bekende persoonlijkheden, als mode-ontwerpster Donna Karan, de Amerikaanse theaterspelers Matt Bomer en Alan Cumin bezochten de ontmoeting met Braco's blik in New York en waren onder de indruk.

Ofschoon sommige mensen ook over lichamelijke verbeteringen vertellen, zijn de ontmoetingen met Braco's blik geen vervanging voor een bezoek aan een arts of voorgeschreven therapieën. Braco zelf wijst iedere vergoeding voor ontvangen hulp af.


Internationale erkenning

Op het Zwitserse wereldcongres, de zogenaamde PSI-dagen in Basel in 2006, overtroffen de bezoekers-aantallen bij de ontmoetingen met Braco's blik alle records. De ontmoetingen met zijn blik stonden in het middelpunt van de belangstelling en Braco werd in navolging daarvan, gevraagd om naar verdere conferenties in andere Europese landen en naar Amerika te komen. Er hebben meerdere vakmensen, uit de meest uiteenlopende disciplines, geprobeerd om te begrijpen, hoe zij het 'fenomeen Braco' moeten betitelen en zij bieden in deze samenhang fascinerende theoretische verklaringen aan. Uiteindelijk komen ze echter allen uit op het niveau van het bewustzijn. Niet het verstand, maar gevoelens en emoties zijn het, die het de mens mogelijk maken zich te openen. Soms moet men eerst weer leren om zich voor deze gevoelens met het nodige vertrouwen te openen.

Braco verklaart echter niets en hij spreekt ook niet in het openbaar. De ontmoetingen vinden uitsluitend in groepen en in stilte plaats. Hij stelt geen diagnoses, geeft geen behandelingen en hij belooft geen genezing. Hij verkondigt geen leer of levensfilosofie, ook geeft hij nooit een interview in de media. Hij laat het aan anderen over om hetgeen gebeurt te beoordelen. Zijn focus is gericht op de mensen en zijn streven is het om zijn blik aan hen toe te laten komen, die het willen beleven.


De mens Braco

Braco is de meeste tijd van het jaar op reis naar Live Events, maar hij deelt zijn blik ook regelmatig via de gratis livestream events via internet.

Bij deze veeleisende levenstaak straalt hij een bewonderenswaardig uithoudingsvermogen, aanhoudende rust en een warmte uit. Braco kleedt zich als een heel normaal mens, heeft normale vrienden en leefomstandigheden.

Hij is getrouwd en heeft een teenager als zoon. Als gezinsmens brengt het samenzijn met zijn gezin en vrienden hem vreugde en geluk. Hij heeft een grote liefde voor de natuur, heel in het bijzonder voor de zee. Zijn vrienden vinden dat Braco een kinderlijk enthousiasme heeft voor het leven en de vreugde tegenover nieuwe dingen heeft behouden. Zij zien echter ook dat hij een buitengewone kracht bezit, om de verantwoording, die hij op zich heeft genomen, te dragen.


Documentaire films en de wereldpremière "Power of Silence" in New York en Los Angeles

Een grote diversiteit aan ervaringsberichten van bezoekers en vakmensen is in meer dan 90 documentaire films over Braco op DVD vastgelegd. Zijn blik kan men niet alleen beleven bij de live events die internationaal plaatsvinden, maar ook via internet. De zogenaamde livestreaming is voor iedereen gratis en is maandelijks via de officiële internetsite beschikbaar.

De wereldpremière van de eerste bioscoopfilm over Braco 'Power of Silence' vond in New York en Los Angeles plaats. De internationaal bekende filmproducent Jakov Sedlar had de regie. Bekende persoonlijkheden als bestsellerauteur Paulo Coelho en Rabbi Jack Bemporad komen hierin aan het woord. Verteller is de bekende Hollywoodspeler Armand Assante. De premières werden bezocht door grootheden als Naomi Campell, Andie MacDowell, Christine Baranski, alsook honderden bezoekers, die in lange rijen voor de bioscoop stonden. De eerste premières vonden in Europa vanaf januari 2017 plaats. Inmiddels is de prachtige documentaire 'Power of Silence' en een aantal DVD's ook via het offciële Braco's Youtube kanaal te bekijken.


Websites & social media


Website
Livestream
YouTube
facebook (Braco Nederland)

Organisator Nederland
T +31 (0)624 354 254
E event.amsterdam@gmail.com


Braco in Nederland

Een ontmoeting met Braco's 'gevende blik' is mogelijk op zaterdag 29 juni 2019 in het Mercure City Hotel.

Adres
Joan Muyskensweg 10
1096 CJ Amsterdam

Groepssessies
Elk uur van 9.00 – 14.00 uur.

Tickets
€ 10,- per sessie
Ter plaatse verkrijgbaar of via de website.

Toegang
Vanaf 18 jaar en zwangere vrouwen tot de derde maand.


Rob M.M. Greuter
9 juni 2019
Brontekst: Gerda Hawinkels