opc_loader

Wensenlijst

Lymfedrainage & Oorreflexmassage

Do it Yourself!

De befaamde TRIAS Kuur en de oorkaarsbehandeling zijn fantastische ondersteunende instrumenten om het lymfesysteem vrij te maken. Het is aangenaam en vooral verstandig om bijvoorbeeld vòòr een oorkaarsbehandeling, en/of een TRIAS kuur, een lymfdedrainage en een oorreflexmassage uit te voeren. Hierdoor kan het lichaam de afvalstoffen die zullen vrijkomen, veel gemakkelijker afvoeren en het zal de effectiviteit van de behandelingen flink bevorderen.
 
Met de oorreflexmassage kan de eigen werking van ieder orgaan ondersteund worden. Op en rondom de oorschelp liggen reflexzones en acupunctuurpunten, die door de massage gestimuleerd worden. Hiedoor wordt ook het regeneratieproces in onder andere het bindweefsel gestimuleerd. De circulatie van energie, bloed in de bloed/ en haarvaten en in het gehele lymfesysteem zal in het volledige menselijk organisme verbeteren. Ieder oor heeft maar liefst 141 acupunctuurpunten!

Lymdefrainage

De ontvanger ligt steeds op de rug, idealiter op een massagebank. Eventueel toedekken met een badhanddoek of en dekentje. De masseur zit recht achter het hoofd.

A) Lymfedrainage langs de oren en de hals

Hier wordt een roterende beweging met licht naar beneden gerichte druk, met 2 of 3 vingers uitgevoerd. Vijfmaal herhalen.

A1) Massage van terminus tot bovenzijde oor

Start bij de terminus (het kuiltje tussen de hals en het sleutelbeen). Beweeg vandaar uit langzaam naar boven, achter het oor langs, tot aan de bovenzijde van het oor. Zak vervolgens (zonder het huidkontakt te verliezen) om het oor heen, tot halverwege de hals, vandaar uit weer een roterende beweging maken naar boven, echter ditmaal vòòr het oor langs. Eindig deze lymfedrainage aan de bovenzijde van het oor en maak tenslote met gespreide vingers, rond de oorschelp nog enkele roterende bewegingen.

A2) Druk-zuig beweging op de oorschelp

Bedek de oorschelp met de handpalm en maak driemaal achtereen een druk-zuigbeweging. Dus steeds bedekken en weer langzaam ervan af bewegen.


B) Oorreflexmassage

Ieder oor heeft maar liefst 141 acupunctuurpunten, neem er de tijd voor!

B1) Vertikaal vouwen van de oorschelp

Plaats de vingers acher het oor en vouw daarmee vervolgens de oorschelp in vertikale richting plat. Laat dan de oorschelp terugveren. Driemaal herhalen.

B2) Horizontaal vouwen van de oorschelp

Pak het gehele oor op met duim, wijs-en middelvinger, door het oor in twee gelijke delen horizontaal vouwen. Laat dan het oor terugveren. Driemaal herhalen.

B3) Trekken aan de oorschelp

Plaats de duim in de concha (het kommetje van de oorschelp) en de vingers achter de oorschelp. Trek vervolgens steeds als onderstaand de oorschelp. Laat tussen het trekken in, de oorschelp steeds even ontspannen, geef tijdens het trekken met de andere hand een tegenkracht op het hoofd.

- driemaal naar beneden
- driemaal naar achteren
- driemaal naar boven

B4) Waaiervormig vouwen van de oorschelp

Pak met duim (in concha) en vingers de oorschelp bovenaan vast, en vouw dan de oorschelp waaiervormig plat, tot aan de oorlel. Driemaal herhalen.

B5) Massagebeweging in drie banen

Masseer heel zachtjes de oorschelp, de concha en het lipje (net) voor de uitwendige gehoorgang met duim (voor het oor) en wijsvinger (achter oor). Blijf masseren totdat het oor een rodere kleur krijgt. Dan is namelijk het oor goed doorbloed.

B6) Knijpbeweging op de drie randen van de oorschelp

Voer langs de randen van de oorschelp (ook het lipje) kleine knijpbewegingen uit, met de rand steeds tussen duim en 2 vingers. Driemaal herhalen.

B7) Knijpbeweging met nagels op de drie randen van de oorschelp

Doe hetzelfde als in B6, maar nu met de nagels van duim en wijsvinger.

B8) Drukbeweging in waaiervorm met de duimnagel

Maak in waaiervorm, van boven naar beneden, kleine drukbewegingen met de duimnagel, over de gehele oorschelp.

B9) Effleurage van de oorschelp

Nu, veel zachter, subtieler dan in de vorige 3 stappen, de oorschelp heel zachtjes masseren. Dit heet effleureren.

B10) Bindweefselgreep

Maak trekkende bewegingen langs de achterzijde van de oorschelp (vanaf de aanhechting van het oor aan het hoofd), van onder naar boven. Vervolgens een draaiende massagebeweging aan de voorzijde van het ooor, naar beneden werkend.

Nu kan eventueel de oorkaars geplaatst worden, of een TRIAS kuur gestart worden.