opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XX
12 februari 2012


Smeltveilige zondag mensen!

Afgelopen week weer een aanvaring met de nVWA ondergaan. Verbazende ontdekkingen voorbij zien trekken. Je mag geen voedingsproducten verkopen die beter werken dan geregistreerde geneesmiddelen, dat staat zo letterlijk in de Geneesmiddelenwet. Diezelfde wet is regelrecht in strijd met onze grondwet en hetgeen de NMA dient te bewaken. Je kan er helaas niet mee naar de rechter stappen. Het is in Nederland rechters verboden om wetten en verdragen te toetsen aan de grondwet. Google maar eens op Artikel 120. Niet te geloven, we kennen een grondwet maar kunnen er als burger geen aanspraak op maken. Het gaat nog een stap verder. Het woord 'Osteoporose' is voorbehouden aan de pharmamaffia. Gewoon een woord uit de Dikke van Dale dat je niet mag hanteren zodra er een link bestaat met een in deze helend voedingssupplement. En die link is er al heel snel. Zodra je helende eigenschappen aan een appel toedicht is die appel ineens een geneesmiddel en valt alles wat je ermee doet onder de geneesmiddelenwet. Alles is in beton gegoten om ervoor zorg te dragen dat al die goeddeels onwerkzame en bovendien toxische 'geneesmiddelen' maximale marktbescherming genieten.

De aanleiding van de aanvaring was overigens een klacht van een opticien die brillen en laserbehandelingen verkoopt. Dit fijne bedrijf verslikte zich in het product MacuShield, preventie en behandeling van Macula degeneratie. Werkt als een trein trouwens! En dat net in de week dat ik heb besloten de leesbril in te ruilen tegen Natuurlijk Zien, hoe mooi is dat!


Veel natuurlijk leesgenoegen!


Namasté
Rob Greuter

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.

 


Natuurlijk Zien en de Bates-methode Saskia Naber
 

Voorkom wazig zicht en ga beter zien zonder bril, lenzen of ooglaseren! Natuurlijk zien is een overvloedig bewezen praktische handleiding om je zicht  te behouden en zelfs te verbeteren en je ogen gezond te houden.

Wat doe jij als je slechter gaat zien?
A. Je doet niets en legt je erbij neer.
B. Je gaat naar de opticien en koopt een bril of lenzen.
C. Je leest dit boek en gaat aan de slag!

Net zoals de meeste mensen kies je waarschijnlijk voor optie B en maak je jezelf levenslang afhankelijk van visuele hulpmiddelen zoals brillen en lenzen.
Maar weet je dat als je voor het eerst wazig gaat zien dat 99 van de 100 keer tijdelijk is en dat het te verhelpen is door je ogen anders (lees: op de natuurlijke manier) te gebruiken?

Belangrijk om te beseffen

 • Alle brillen en lenzen verzwakken je ogen! Ze dwingen je je ogen op de verkeerde manier te gebruiken en veroorzaken spanning waardoor ze niet kunnen terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm.
 • De meeste oogoperaties doen precies hetzelfde. Ze maken dat je scherper ziet maar veranderen (net als brillen) niets aan de onderliggende oorzaak van het slechte zicht. Ooglaseren is erg duur en brengt risico's met zich mee. Een hoog percentage van de patiënten houdt na de operatie blijvende klachten; van relatief onschuldige droge ogen tot verminderd nachtzicht en zelfs sterk verminderd zicht overdag.
 • Oogartsen en opticiens weten weinig of niets over het voorkomen van verdere achteruitgang van het zicht, laat staan het verbeteren ervan op natuurlijke wijze. Als ze al op de hoogte zijn van deze methodes is het niet in hun belang om je daarover te informeren. Het zijn pure symptoombestrijders, tegen alle wetenschap en vooral de natuur in.


Dr. William H. Bates heeft in het begin van de 20e eeuw al ontdekt dat goed zien en goed blijven zien afhankelijk is van de wijze waarop je je ogen gebruikt. Door de juiste “zie-gewoontes” (opnieuw) aan te leren en toe te passen hou je niet alleen je zicht in stand maar kan je het zelfs verbeteren.

Dit boek beschrijft de methode van dr. Bates op een heldere, praktische manier. Je kan direct zelf beginnen met Natuurlijk Zien! Daarnaast geeft het veel achtergrondinformatie. En ja, ook kinderen kunnen vaak snel en eenvoudig van de bril afgeholpen worden!Dit boek leert je:

 • Hoe duizenden kinderen en volwassenen hun zicht hebben verbeterd, of ze nu bijziend, verziend, astigmatisch, scheel waren of een lui oog of andere zichtproblemen hadden.
 • Hoe je tot op hoge leeftijd niet afhankelijk hoeft te zijn van een bril of lenzen.
 • Hoe een bril je zicht verder verslechtert zodat je steeds sterkere glazen krijgt voorgeschreven.
 • Hoe je - als je al een bril draagt - dat proces kan omkeren en juist minder sterke brillen kan gebruiken om je zicht te verbeteren.
 • Wat je oogarts en opticien je liever niet vertellen.
 • Hoe je de kans op oogziektes drastisch kan verminderen.
 • Dat de Batesmethode gaat over goede zie-gewoontes en niet over oogoefeningen.
 • Hoe je vermoeide, gespannen en pijnlijke ogen voorkomt tijdens dagelijkse bezigheden zoals lezen, tv-kijken en computeren.
 • Hoe je ogen functioneren,
 • en nog heel veel meer...


Nog meer goede redenen voor Natuurlijk zien!
Natuurlijk Zien is veel meer dan alleen maar scherp zien. Wat denk je van diepte zien? Maar ook kleuren, details, het grote geheel zien, beweging, opmerkzaamheid, aandacht, richting, grootte, verhoudingen; alles maakt deel uit van je zicht.

Beoefenaars van de Bates-methode worden zich meer bewust van hun lichaam, van hun mentale rust (of onrust), van de dingen die ze in het dagelijks leven doen die bevorderlijk of juist belemmerend zijn voor hun zicht. Ze vertellen dat ze zich beter kunnen ontspannen, zich rustiger voelen en meer ‘in het hier en nu’ kunnen zijn.

Andere genoemde prettige bijkomstigheden zijn het verdwijnen van pijn in nek en schouders, hoofdpijn, stress, concentratie- en slaapproblemen. 


Lees hier de volledige informatie over dit boek, of bestel direct!


Spring Dragon Longevity Tea i

Is een heerlijke thee (in theezakjes) gemaakt van de meest beroemde kruiden uit het Oosten welke bekend staan om hun potentie voor het verlengen en verbeteren van de kwaliteit van leven. Het hoofdbestanddeel van deze thee is het kruid Gynostemma. Een kruid bestaande uit groene blaadjes welke in Azië wordt geconsumeerd om de algehele gezondheid te bevorderen.

Gynostemma heeft een modulerende werking op het centrale zenuwstelsel. Het zorgt namelijk voor kalmte bij overstimulatie en voor een boost bij depressie. In China bewijst men dat Gynostemma veroudering vertraagt en dementie tegengaat, moeheid verjaagt, pijn verlicht, energie verhoogt en zuurstof tekort op hoge hoogtes vermindert, de vertering te verbeterd, de geest versterkt en het de seksfuncties verbeterd.

Aangezien het vooral ook de spijsvertering verbetert en versnelt, is het een geschikte thee voor gewichtsbeheer.

Spring Dragon Longevity Thee bevat nog vijf andere belangrijke tonische kruiden (Lo Han Guo, Schizandra, Lycium (Goji bessen), Astralagus en Siberische Ginseng) welke stuk voor stuk zorgen voor een lang leven en welke allemaal worden gezien als adaotogenen.

Lees hier meer over deze bijzondere thee!

Traditionele functies
Adaptogeen, anti-aging, immuunregulatie, ontstekingsremmend, bloedsuikerspiegel regulerend, vetreductie, tonisering van longen, hart, lever, pancreas en nieren, ontgiftigend.

Ingrediënten:
Gynostemma (gehele blad) Lo Han Guo extract, Schizandra extract, Lycium (Goji bessen) extract, Astralagus extract, Siberische Ginseng extract.

Astragalus – One of the most important herbs in all of herbalism, Astragalus is highly regarded for its immune-regulating, immune-potentiating effects. It is also a potent energy tonic and blood tonic.

Eleuthero – Also known as “Siberian Ginseng,” Eleuthero is famous for its ability to enhance physical and mental endurance, to help us handle stress more efficiently and as a gentle mood elevator. Eleuthero, like ginseng and Gynostemma, is rich in saponins. It is the ultimate adaptogenic herb.

Lycium (Goji Berries) – Known in Asia as a premier “longevity and anti-aging herb,” this delicious tonic fruit is a true superfood, rich in antioxidants. It is famous for enhancing strength, vision and beauty. Goji is rich in immune-potentiating polysaccharides.

Luo Han Guo – This delicious, exotic fruit has been used for centuries as a lung tonic. It contains mogroside, a potent immune-potentiating glucoside.

Schizandra – Called the “quintessence of Chinese herbs,” Schizandra is a delicious, exotic tonic fruit that is traditionally used to tonify all the systems of the body, clean the liver, open the lungs, nourish and moisturize the skin, and sharpen the mind. It is a potent antioxidant.


Lees hier de volledige informatie over dit boek, of bestel direct!


Agaricus Paddenstoel
 

De Agaricus Paddenstoel is geen traditioneel Aziatisch kruid. Het komt uit het Braziliaanse regenwoud en is nu opgenomen in Chinese tonische kruidenformules in China en Japan. Het hoort bij de belangrijkste tonicums voor het immuun systeem van alle bekende natuurlijke producten. Het is de rijkste bron van de wereld van een type polysacchariden die bekend staan als beta-glucanen. Deze hebben zich bewezen als de krachtigste immuniteitsversterkende substanties uit de natuur.

Traditionele functies

Agaricus heeft een dubbele werking op het immuniteitssysteem. Dat wil zeggen dat het een verzwakte immuniteit versterkt, zoals bij infecties. Agaricus kan ook gebruikt worden om een excessief systeem te stabiliseren, zoals bij auto-immuun ziektes of bij allergieën. Agaricus kan door iedereen gebruikt worden. In Japan wordt het beschouwd als een "cure-all" kruid.

Deze formule is geschikt voor iedereen. Het is mild maar toch erg potent. Het biedt een bescherming die nergens anders te vinden is.

Ingrediënten:
Agaricus blazei murill (alleen vers gedroogde paddenstoel vrucht) en rijstpoeder. (100% natuurlijke Pullulan capsules, wateroplosbare polysaccharide via fermentatie).

Lees hier de volledige informatie over dit boek, of bestel direct!

 


Supreme Protector

 

Supreme Protector is de ultieme Chinese beschermende formule. Het bestaat uit de drie koningen van afweer in de Chinese kruidenkunde: Reishi, Astragalus en Cordyceps. Allen beschermen zij het lichaam, geest en ziel op verschillende manieren. Elke is een immuun modulator en zij hebben alledrie sterke antistress eigenschappen. Zij hebben ook een antioxidante werking en zijn zeer gunstige adaptogenen. Hierbij komt ook nog dat deze formule een zeer krachtige harmoniserende werking heeft op alledrie de schatten - Jing, Qi en Shen. De kruiden helpen de lever te beschermen tegen gifstoffen en beschermen de longen voor vervuiling en infecties. Ze versterken de nieren en verbeteren de werking van de bijnieren. Supreme Protector is ook een fantastisch Shen tonic. Dit is inderdaad een “supreme protector”.

Traditionele functies
Een tonic voor alledrie de schatten. Stabiliseert Shen, lift de ziel, bouwt aan Qi, harmoniseert het bloed, voedt Yin en Yang, verbetert bloed en Qi circulatie, versterkt de geest, bouwt aan wijsheid, versterkt het immuunsysteem, adaptogeen, minimaliseert stress reactie, versterkt het lichaam en helpt het leiden van een lang leven.

Deze formule is geschikt voor bijna iedereen. Het is mild maar toch erg potent. Het biedt een bescherming die nergens anders te vinden is.

Ingrediënten:
Reishi paddestoel (bloeiende hoed Duanwood Reishi), Astragalus Wortel, Cordyceps Mycelium (vegetarisch) en rijstpoeder.
(100% natuurlijke Pullulan capsules, wateroplosbare polysaccharide via fermentatie).


Lees hier de volledige informatie over dit boek, of bestel direct!


Van onderen!
In een gezond lichaam, gevoed met gezonde, natuurlijke, passende brandstof, maakt de lever gifstoffen vetoplosbaar en loost deze via de darmen (ontlasting). De nieren maken gifstoffen wateroplosbaar en lozen deze via de blaas. Helemaal goed, gifstoffen horen er van onderen uit te komen.

Als dat niet of onvoldoende gebeurt, is er sprake van een verzwakte lever- en nierfunctie en daarmee een verzwakte ontgiftigingscapaciteit. In zo’n situatie bevinden de gifstoffen zich meestal al in de bloedbaan en zullen de bijnieren en de schildklier noodgedwongen bijspringen. De bijnieren lozen dan via de longen en de schildklier zorgt voor lozing via de huid. Dit ‘opvang’ mechanisme draait dus de lozing om. In plaats van enkel lozing naar beneden gaat de lozing deels ook naar boven, een zeer onwenselijke situatie. Zo’n lozing via de huid door de schildklier bijvoorbeeld, veroorzaakt allerlei huidaandoeningen. Denk hierbij aan eczeem, psoriasis en bijvoorbeeld acné. Je denkt toch niet serieus dat Moeder natuur met plezier ende opzet onze pubers zo laat puisten?

Zolang men dagelijks foute brandstof naar binnen werkt, zal beetje bij beetje, langzaam maar zeker het lichaam gesloopt worden. Al eens een benzinemotor lekker zien lopen op diesel?

Wat doen we dan zo verkeerd met zijn allen? Om te beginnen eten we vooral ziek voedsel. Ziek voedsel maakt ziek, zo eenvoudig is dat. Industrievoedsel behoort ook (lees vooral) bij ziek voedsel. Een voorbeeld hiervan is industriemelk. (Mensen met een lactose intolerantie hebben feitelijk een pasteurisatieintolerantie). Verder is het westerse voedingspatroon gebaseerd op suikers en verkeerde vetten. Dus veel suikers en heel weinig goede vetten. De lever gaat dan uit armoede zelf de suikers maar omzetten in de voor het lichaam onmisbare vetten met o.a. ziekte en buikvet als gevolg. Het natuurlijke, bij de mens passende voedingspatroon is juist gebaseerd op vetten, plantaardig en dierlijk! Stop dus met de massale inname van suikers en slopende foute vetten (zoals bijvoorbeeld boter en zonnebloemolie). Stap (slow!) over op gezonde, zelfs helende vetten zoals roomboter, olijfolie, kokosolie, reuzel et cetera. Je lichaam smacht ernaar, ook je hersenen en ogen!! Beperk uiteindelijk de koolhydraatconsumptie tot 100 gram per dag. (Koolhydraten zijn cellulose, fructose, galactose, glucose, glycogeen, lactose, maltose, ribose, saccharose en zetmeel).


Weet ook dat de mens zowel dierlijke als plantaardige vetten nodig heeft. En dat is al heel lang bekend. Zo werkt de plantaardige vitamine A nauw samen met de dierlijke vorm. Vroeger at met bijvoorbeeld wortels (plantaardig) gedoopt in boter (dierlijk). Ook heel belangrijk voor gezonde ogen trouwens...

Bovenstaande visie is gebaseerd op uitvoerig bewezen feiten die zijn gevonden na langdurig internationaal onderzoek van Weston Price en wordt in Nederland vooral verkondigd door Mike Donkers en Ron Fonteine.

Lees in dit verband ook Becel, driemaal is scheepswrak!

Link naar bronartikel.


De natuurlijke aanpak van Glaucoom
Glaucoom (de gewone en de acute vorm) is een aandoening waarbij de oogzenuw wordt beschadigd door onvoldoende doorbloeding. Het gezichtsveld zal hierdoor steeds kleiner worden, vanuit de ooghoeken naar het midden. Onbehandelde glaucoom kan leiden tot blindheid. De oorzaak van Glaucoom heeft vaak te maken met een te hoge oogdruk, er is dan een verstoring in de vochthuishouding. Zodra er in het oog meer vocht wordt aangemaakt dan afgevoerd zal de druk oplopen waardoor de bloedvoorziening van de oogzenuw bekneld raakt. Glaucoom ontstaan zonder hoge oogdruk ontstaat door een slechte bloedtoevoer door bijvoorbeeld te nauwe of dichtgeslibde bloedvaten.

Het ontstaan van de ‘gewone’ Glaucoom merk je niet omdat de schade heel geleidelijk toegebracht wordt. De ‘acute’ vorm merk je direct. De oogkamer kan het vocht dan helemaal niet meer lozen waardoor de druk extreem oploopt. Dat geeft veel pijn, rode ogen en een sterk verminderd zicht door een troebel hoornvlies.

Mensen met een sterk verhoogd risico op glaucoom zijn die met hoge oogdruk, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes, mensen ouder dan 60 jaar, bijzienden en verzienden met een grote afwijking en mensen met een donkere huidskleur. Ook mensen die MSG’s (E621) consumeren en corticosteroïden (hormoonzalven) gebruiken behoren tot de risicogroep. Reguliere behandelingen zijn er uitsluitend op gericht om verdere schade te voorkomen via symptoombestrijding. Over voeding, de brandstof voor je lichaam zal je een oogarts niet horen.

Oogarts Dr. Bates schreef in 1920 al dat de onderliggende oorzaak van Glaucoom een functionele stoornis is, veroorzaakt door spanning. Daaruit volgt dat het is te verhelpen en te voorkomen. Patiënten met ‘acute’ Glaucoom genas hij ook, middels palmeren

Wat kan jij zelf doen aan Glaucoom?
Blijf onder controle van je oogarts, gebruik de voorgeschreven medicatie (let wel kritisch op de bijwerkingen) en ga vervolgens aan de slag met de OORZAKEN!

Hanteer hiertoe de volledige Natuurlijk zien met de Bates-methode. Deze is erop gericht om je ogen te ontspannen en de circulatie in het oogweefsel te optimaliseren. Ook je bloedsomloop zal hiervan profiteren. Specifiek belangrijk:

 • Palmeer zo vaak als je kan, visualiseer tijdens het palmeren dat je ogen zacht worden en dat het overtollige oogvocht wegvloeit>
 • Ga zonnen, het geeft directe verlichting, het licht stimuleert het zicht. Het laten flikkeren van zonlicht is erg goed voor de circulatie. Gebruik een sterke lamp als het bewolkt is.
 • Pas de zwaaioefeningen toe, deze bewegingen verruimen het perifere blikveld, de kleine oogbewegingen komen hierdoor weer terug. Hoe meer bewegingen, hoe beter de circulatie.
 • Lees vooral ook het hoofdstuk over verspringen (boek Natuurlijk zien) goed door en verbeter de centrale fixatie. Het opmerken van de tegengestelde bewegingen is heel ontspannend.


Voedingsadvies bij Glaucoom
Marc Grossman, auteur van 'Natural Eyecare' zegt hierover in relatie tot Glaucoom: Zorg ervoor dat de voeding veel beta-caroteen, vitamine C, E en zwavelhoudende aminozuren bevat. Eet dus vooral veel knoflook, uien, bonen, spinazie, selderij, gele en oranje groentes, groene bladgroentes, zeewier, appels, sinaasappels en tomaten.

Drink veel water, vermijd frisdranken, zoete dranken, cafeïne en alcohol.

Ondersteunende supplementen: Vitamine A, Vitamine B-complex, Vitamine C, Vitamine D, Vitamine E, de bioflavonoïden Quercetine en Rutine, Co-enzym Q10, Magnesium, Spirulina-alg en gezonde vetten.

Aanvullende adviezen

 • Slaap in volledige duisternis, dit bevodert de aanmaak van melatonine dat (ook) een rol speelt bij de oogdruk regulatie.
 • Spring dagelijks een half uur op een trampoline, bevordert de bloedcirculatie en lymfedrainage.
 • Gebruik in huis zoveel mogelijk vol-spectrum lampen.
 • Draag geen knellende kleding, ook geen stropdas dus!


Hoofdbron: Natuurlijk zien met de Bates-methode, door Saskia Naber

Link naar bronartikel
.

 


ANDERE KOST

Lees hier de actuele Zalvende citaten, en de actuele HeelBewust Agenda.


Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com/index.php