opc_loader

Wensenlijst

WildYamO2 Progesteron crème

32,95

Niet op voorraad!


Meer informatie nodig? Neem contact op!

Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Beschrijving

WildYamO2 Progesteron crème

Gezond stralend jeugdige huid en lachend door de overgang!

WildYamO2 is een zuurstofverrijkte (ASO Oxygen) crème die een herstellende, kalmerende en verzachtende uitwerking heeft op zowel de gezondheid als de uitstraling van de huid. Bovendien biedt WildYamO2 een effectief transdermale toediening met natuurlijk progesteron van de Mexicaanse wilde Yam. Het op natuurlijke wijze herstellen van de progesteronspiegel heeft een grote invloed op eventuele ongemakken tijdens de perimenopauze, de overgang en PMS.

Het unieke complex van plantaardige ingrediënten met geactiveerd zuurstof in WildYamO2 heeft duidelijk zichtbare effecten op tekenen van veroudering en verzacht de hormonale uitdagingen in het leven van vrouwen.

Extra informatie

De bijzondere ingrediënten in WildYamO2

Natuurlijk WildYam progesteron

De menopauze is de allerlaatste menstruatiecyclus van een vrouw. Met de overgang worden de jaren rondom de menopauze bedoeld (premenopauze of perimenopauze en de postmenopauze). Tijdens de overgang zoeken de geslachtshormonen oestrogeen en progesteron en de door de hypofyse afgescheiden hormonen FSH en LH naar balans. De onwennige disbalans in deze hormoonhuishouding uit zich in de bekende klachten.

De oestrogeenspiegel daalt 40-60% tijdens de overgang, juist genoeg om de menstruatiecyclus te stoppen. De progesteronspiegel kan echter soms tot bijna nul dalen. Zelfs wanneer de progesteronspiegel normaal lijkt, kan het namelijk zo zijn dat er eenvoudigweg niet genoeg progesteron aan de progesteron receptoren wordt aangeboden.

Progesteron is een balancerend geslachtshormoon. De natuurlijke progesteron in WildYamO2 is zorgvuldig geconcentreerd uit plantensterol Diosgenin dat wordt geëxtraheerd uit de Mexicaanse WildYam. Veel van de fysieke symptomen die worden geassocieerd met PMS, peri-menopauze en de overgang zijn primair gerelateerd aan een tekort aan progesteron of relatieve oestrogeendominantie. Vasthouden van vocht, zwelling van de borsten, hoofdpijnen, stemmingswisselingen, nachtelijk zweten, libidoverlies, de woestijnvagina, verstoord slaapritme et cetera, we kennen de voorbeelden maar al te goed.

De moleculaire structuur van progesteron uit WildYam is gelijk aan die van het vrouwelijke progesteron. WildYamO2 ondersteunt in het tekort en zal geen negatief uitpakkende hormoonschommeling teweeg brengen.

Aloe Vera concentraat (hele blad)

Aloe Vera blad is rijk aan mucopolysacchariden, zeer effectieve intracellulaire antioxidanten (vangers van vrije radicalen). Mucopolysacchariden ondersteunen tevens het menselijk immuunsysteem. Onze huid vormt de eerste verdedigingslinie tegen ongewenste micro-organismen, milieuverontreiniging, toxines en zonnestraling. Het hele blad Aloe Vera concentraat in WildYamO2 helpt ons grootste orgaan sterk, jeugdig en soepel te houden.

ASO Oxygen (geactiveerd)

ASO Oxygen is een zuurstofrijke oplossing die de botanische bestanddelen van WildYamO2 ondersteunt bij het verbeteren van de gezondheid van de huid. Zuurstof is essentieel voor de cellulaire energieproductie, de afvoer van afvalstoffen en de effectiviteit van het immuunsysteem. Door de dagelijkse blootstelling aan milieuverontreiniging (binnen en buiten) is zuurstofverarming van het huidweefsel onvermijdelijk. De gevolgen hiervan voor de gezondheid van de huid zijn aanzienlijk. De toevoeging met ASO Oxygen reduceert dit probleem.

LTSM Mineralen mix

Bepaalde mineralen zijn essentieel voor de huidgroei en de immuniteit. De organische plantaardige mineralen in WildYamO2 voeden de huid en ondersteund om de bescherming van de huid op peil te houden. LTSM Mineralen mix bevat meer dan 98 spoorelementen en essentiële mineralen  ter ondersteuning van een gezond cellulair metabolisme van de huid.

Ginkgo biloba extract

Ginkgo biloba verbetert de perifere bloedsomloop en versterkt de haarvaten, en daarmee verbetering van oxygenatie en afvalverwijdering in de huid. Ginkgo biloba blad bevat componenten die effectief zijn als verboden te benoemen en helpen bij de productie van collageen. Ginkgo biloba kent tevens antioxiderende eigenschappen.

Caprylic/Capric triglyceride

Caprylic/Capric triglyceride is een combinatie van twee vetzuuresters. De mengeling is een lichte olie die verzachtend werkt op de huid. Als vetzuuresters uit kokosnoot is het een uitstekend verdikkingsmiddel en huidverzachter. Caprylzuur is een korte keten vetzuur. Calcium en magnesium caprylaten zijn de voorkeursbronnen voor gebufferd caprylzuur. Van caprylzuur is bekend dat het de balans verbetert van gezonde microflora in de darmen. Capric Triglyceride is een bron van calcium en magnesium voor de cellulaire huidgezondheid.

Saffloerolie

Saffloerolie is een verzachtende plantaardige olie vergelijkbaar met alle niet-geurige plantaardige oliën. Saffloerolie heeft een zeer hoog percentage linolzuur. Linolzuur is een onverzadigd vetzuur dat met name wordt gebruikt als huidverzachter en verdikkingsmiddel. Het helpt daarom erg goed om de huid te hydrateren, te voeden en te herstructureren. Huidcelregulatie en herstel van de huidbarrières behoren tot de eigenschappen van Saffloerolie.

Teunisbloemolie

Teunisbloemolie bevat flavonen en heeft actieve antioxiderende eigenschappen. Het heeft sterke verboden te benoemen en verzachtende kwaliteiten voor de huid en verzacht de papierachtige droge huid en kalmeert verboden te benoemen. Teunisbloemolie is tevens een waardevolle bron van vitamine E en gamma-linolzuur, die beide helpen de huidcellen te regenereren.

Tarwekiemolie

Tarwekiemolie stimuleert de weefselregeneratie en heeft antioxiderende eigenschappen. Het is uitstekend voor de ouder wordende huid, rimpelvorming en vier andere veboden te benoemen huidzaken. De olie is ook rijk aan eiwitten, mineralen en vitaminen, met name vitamine E.

Jojoba-olie

Jojoba-olie is geweldig voor de rijpere, verouderende huid en rimpels, hoewel deze voor alle huidtypen effectief kan worden gebruikt. Eigenlijk is jojoba-olie niet echt een olie, maar een vloeibare was die is onttrokken aan de jojoba-boon. Het lijkt veel op het lichaamseigen talg. Jojoba-olie is rijk aan vitamine E en zal niet snel ranzig worden zoals vele andere plantaardige oliën. Jojoba heeft uitzonderlijke antioxiderende eigenschappen.

Sesamzaadolie

Sesamzaadolie wordt al duizenden jaren als een helende plantaardige olie gebruikt. Het is van nature effectief tegen veel voorkomende verboden te benoemen micro-organismen, ook die de voeten kunnen teisteren. Het is tevens een krachtig natuurlijk verboden te benoemen middel en een krachtig antioxidant. In de onderste huidlagen neutraliseert sesamzaadolie vrije zuurstofradicalen. Het dringt snel binnen in de huid en vind zijn weg naar de bloedbaan via de haarvaten. Moleculen van sesamzaadolie onderhouden bovendien HDL en LDL.

Op de huid worden olie-oplosbare gifstoffen gebonden aan sesamzaadoliemoleculen die vervolgens kunnen worden weggespoeld met warm water en een milde zeep. Ook inwendig binden de oliemoleculen zich aan in olie oplosbare gifstoffen welke vervolgens via de bloedbaan als afval worden afgevoerd.

Sesamzaadolie absorbeert snel en dringt diep door in de weefsels tot in het merg van het bot. Het komt in de bloedstroom via de haarvaten en kan aldaar circuleren. De lever haalt geen sesamzaadoliemoleculen uit het bloed, het accepteert deze moleculen als vriendelijk. Sesamzaadolie helpt bij het behoud van gezonde flexibele gewrichten en het houdt de huid soepel en zacht. Het helpt tevens bij het herstel van milde krassen en lichte snij- en schaafwonden.

Sesamzaadolie ondersteund een strakke gezichtshuid (met name rond de neus) en controleert de gebruikelijke vergroting van de poriën naarmate de huid chronologisch rijpt.

Ginseng extract

Ginseng is een adaptogeen kruid die het lichaam helpt zich aan te passen aan stress van zowel interne als externe bronnen. Adaptogenen functioneren door onze weerstand tegen fysieke, chemische of biologische stress te verhogen en het herstel van lichaamscellen stimuleren, waardoor de fysiologische staat van het lichaam wordt genormaliseerd. Ginseng is rijk aan complexe polysachariden en daardoor vaak gebruikt als een immuunstimulator die weer wordt gebruikt om verboden te benoemen van de huid te bestrijden.

Wanneer Ginseng op de huid wordt aangebracht, vormen deze verbindingen een elegante filmlaag op de huid die de behandelde huid onmiddellijk steviger en gladder maakt. Dit direct waarneembare verschijnsel wordt veroorzaakt door fysische veranderingen in de polymeerstructuur van de polysachariden zodra deze op de huid drogen. Dit zachte gevoel van een gladde huid kan uren duren zonder schilfering of een strak aanvoelende huid. Het gebruik van Ginseng extra is volkomen veilig en niet invasief.

Zoethout wortelextract

Bijna 8% van de zoethoutplant is samengesteld uit glycosiden genaamd Glycyrrhizine. Glycosiden zijn chemische verbindingen die veel positieve effecten in het lichaam teweeg brengen, met name het verminderen van de activiteit van twee enzymen die prostaglandine E (PGE) afbreken. Lagere dan normale PGE niveaus zijn in verband gebracht met verboden te benoemen.

Kola nootextract

Een van de belangrijkste componenten van de Kola-noot is cafeïne, dat vaak wordt gebruikt in verboden te benoemen producten, omdat wordt gedacht dat het de bloedstroom stimuleert, waardoor het aanzicht van verboden te benoemen wordt verminderd. Kola-noot staat er ook om bekend dat helpt bij een gezwollen huid en effectief is als verboden te benoemen middel. De fenolica en anthrocyanine moleculen bieden antioxiderende activiteit.

DL-Panthenol

DL-Panthenol is een niet-toxische, niet-irriterende vorm van vitamine B5. Dit van planten afgeleide ingrediënt wordt toegevoegd aan huidverzorgingspreparaten waar een verbeterde opname van verschillende voedingsstoffen wenselijk is. DL-Panthenol is een natuurlijke hydratator, dringt in de onderste huidlagen door, waar het wordt opgenomen door huidcellen wordt omgezet in pantotheenzuur (vitamine B5). Omdat het zo goed de diepere huidlagen penetreert, helpt het rimpelvorming te verminderen door vocht onder de huid toe te voegen.

DL-Panthenol is tevens een bekend haarverdikkingsmiddel en haarversterker, doordat het de haarschacht vult en hydrateert. Ook voedt het de hoofdhuid.

Koper

Koper is als sporenelement belangrijk voor de menselijke voeding. Het lichaam heeft koper nodig om ijzer te absorberen en te gebruiken, en koper is ook een onderdeel van het krachtige antioxidant enzym SuperOxide-Dismutase (SOD). Kopersupplementen hebben aangetoond dat ze SuperOxide-Dismutase niveaus in het menselijk lichaam verhogen.

De synthese van collageen en elastine is deels gerelateerd aan de aanwezigheid van koper in het lichaam. En zo is koper voor nog veel meer processen belangrijk, inclusief helingsprocessen.

Saccharomyces/silicium gistextract

Saccharomyces/silicium gistextract is een extract van een fermentatieproduct van saccharomyces met silicium. Saccharomyces is een geslacht van schimmels dat vele soorten gisten omvat. Het staat bekend als brouwersgist of bakkersgist.

De unieke vloeibare eigenschappen van deze soort siliconen zorgen voor veel glijvermogen en in zijn verschillende vormen kan het aanvoelen als zijde op de huid, een verzachtende werking geven en kan het een waterbindend middel zijn dat zelfs blijft functioneren wanneer de huid nat wordt. In andere vormen wordt het veelvuldig gebruikt voor heling van verboden te benoemen en ter verbetering van het uiterlijk van verboden te benoemen.

Pseudo-collageen

Pseudo-collageen is een vochtinbrengende glycoproteïne, afkomstig van levende cellen. Het wordt gewonnen uit traditionele brouwersgist door een gecontroleerd proces dat zijn hoog moleculair gewicht en natuurlijke structuur behoudt en het mogelijk maakt om gewenste vochtbindende en filmvormende eigenschappen aan de huid te verlenen. Pseudo-collageen is een cel bestaande uit een hydraterende complex van suikers en eiwitten. Dit complex is verantwoordelijk voor het verschaffen van turgor (waterdruk in cellen) en vorm in de cel op een vergelijkbare manier als suiker / eiwitcomplexen in de dermis.

Pseudo-collageen kent uitstekende vochtbindende eigenschappen, waardoor het bijzonder geschikt is als een oplosbare vervanging van collageen. Oplosbaar collageen biedt een belangrijke functie in de huidmatrix, niet alleen vanwege de structurele eigenschappen, maar ook vanwege het vermogen om vocht in de lederhuid vast te houden. Collageenvezels verschaffen het stijve dermale raamwerk waaromheen de vochtbindende proteoglycanstructuur is geweven. Elastine-vezels leveren de hele structuur vanwege hun elasticiteit. Het uiterlijk van de huid is rechtevenredig met het vermogen om water te binden. Na veroudering vermindert het collageen- en elastinegehalte in bindweefsel met een begeleidende afname van het vermogen om vocht vast te houden. De huid wordt dunner, ziet er verouderd uit en ontwikkelt vaak rimpels. Pseudo-collageen, zoals oplosbaar collageen, biedt uitstekende vochtinbrengende eigenschappen waardoor de huid een soepeler, gezond uiterlijk krijgt.

Isopropyl Palmitaat

Isopropyl Palmitaat wordt veel gebruikt in cosmetische producten als verdikkingsmiddel en huidverzachter.

Ascorbyl palmitaat

Vitamine C stimuleert de collageenproductie en helpt rimpels te minimaliseren. Vitamine C als L-ascorbinezuur (de meest voorkomende variant) is wateroplosbaar, zuur, irriterend voor de huid en breekt snel af omdat het niet gestabiliseerd is. Vitamine C als ascorbyl palmitaat echter, stimuleert de productie van collageen plus het is in vet oplosbaar, maakt het stabiel, is niet zuur, is niet irriterend voor de huid en biedt maximale bescherming tegen vrije radicalen op de precieze plek waar ze de meeste schade aanrichten, de buitenkant van de cel.

Vitamine C is een waardevolle antioxidant en beschermer tegen fotoschade die wordt veroorzaakt door zonlicht in zowel de UVB- als UVA licht. Op de huid aangebrachte vitamine C absorbeert of blokkeert geen schadelijke ultraviolette straling zoals een zonnebrand. In plaats daarvan vergroot het de capaciteit van de huid om reactieve zuurstofdeeltjes (schade door vrije radicalen) die door de ultraviolette straling worden gecreëerd, te neutraliseren. Op de juiste manier gebruikt, is de juiste vorm van vitamine C een prachtige stof ter bescherming en verbetering van de huid.

Retinol

Retinoïden is de verzamelnaam voor de verschillende varianten van vitamine A. De twee bekendste vormen hiervan zijn Tretinoïne (vitamine A-zuur) en Retinol.
Vitamine A stimuleert een gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine. Daarbij worden MMP’s (enzymen die collageen en elastine afbreken) geremd. Waarschijnlijk verlengt vitamine A ook de levensduur van fibroblasten. Soms kunnen ook pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Vitamine A is dus belangrijk voor de huidstructuur en het bindweefsel.

Tocopherol

Vitamine E wordt beschouwd als een antioxidant superster. Het is een vetoplosbare vitamine dat acht verschillende vormen kent. Sommige van deze vormen (met name alfa-tocoferol en de tocotrienols) zijn uitstekende antioxidanten wanneer het op de opperhuid wordt aangebracht. De acetaatvorm tocoferolacetaat is ook biologisch beschikbaar en beschermend is voor de huid. De vorm tocoferolsorbaat biedt een belangrijke antioxidantbescherming tegen door ultraviolette straling geïnduceerde oxidatieve schade.

Vitamine E is de belangrijkste in de natuur voorkomende vetoplosbare antioxidant die de huid beschermt tegen de schadelijke effecten van oxidatieve stress, waaronder fotoveroudering [zonbeschadiging].


De kracht van WildYamO2 Progesteron crème!

 • Verzacht de vrouwelijke hormonale uitdagingen!
 • Maakt van de overgang een feest!
 • Herstellend, kalmerend en verzachtend voor iedere huid!
 • Ondersteund een stralend gezonde jeugdige huid!
 • Bevat natuurlijk progesteron uit WildYam!
 • Bevat ASO Oxygen geactiveerd zuurstof!
 • Versterkt de beschermende werking van de huid!
 • Geschikt voor alle huiduitdagingen!
 • Snelle opname in de huid!
 • Eenvoudig in gebruik!
 • Verrijkt met Ionic Zinc!
 • Sterk huidverzorgend!
 • Vrij van conserveeringsmiddelen!

Inhoud

29,5 ml

Verpakking

Foodgrade kunststof crème pompje

Ingrediënten

Aloe Vera concentraat (hele blad), water (gezuiverd), ASO Activated Stabilized Oxygen, LTSM Plant Ionic Phytomineral Blend, Dioscorea vilosa (Wild Yam) wortelextract, Sorbitol, Stearic Acid, Caprylic/Capric Triglyceride, Carthanus tinclorius (Saffloer) zaadolie, Natural Progesterone, D-L Panthenol (vitamine B5), Cetyl Alcohol, Citrus grandis (Grapefruit) fruitextract, Simmondsia chinensis (Jojoba) zaadolie, Triticum vulgare (Tarwe) kiemzaadolie,  Ascorbyl palmitaat (vitamine C), Panax ginseng wortelextract, Sesamum indicum (Sesam) zaadolie, Oenothera biennis (Teunisbloem) olie, Glycyrrhiza uralensis (Zoethout) wortelextract, Saccharomyces/silicium gistextract, Saccharomyces/ijzer gistextract, Saccharomyces/koper gistextract, Saccharomyces/zink gistextract, Ginkgo Biloba bladextract, Cola acuminata (Kola noot) zaadextract, gistextract, Isopropyl Palmitat, Retinyl Palmitaat (vitamine A), Natuurlijke geuren.


Gebruik & dosering

Een flacon bevat genoeg WildYam-progesteron voor 1 maand. Breng een- tot tweemaal daags 1-2 pompdoseringen dun aan op de pols (binnenzijde) en/of achter het oor. Ook net onder de navel is een geschikte plek. Masseer het vervolgens zachtjes in de huid met de vingertoppen. Gebruikt WildYamO2 idealiter na het douchen of baden en dagelijks na de menstruatiecyclus, gedurende drie opeenvolgende weken.

Bij huiduitdagingen: een- tot tweemaal daags dun op de aangedane huid aanbrengen.

Geschiktheid

Niet gebruiken tijdens de menstruatiecyclus, tijdens zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode. Bij proteïne S tekort overleggen met de behandelend arts. Niet geschikt voor inwendig gebruik en kinderen.

Hormonaal: Hoewel WildYam progesteron in het lichaam niet functioneert als een hormoon, is er een kleine kans op mogelijk ongewenste effecten. Bij twijfel, overleg met uw behandelend arts


Bewaren

Afgesloten, donker en koel (mag in de koelkast). Buiten zicht en bereik van jonge kinderen houden. Nooit in het zonlicht plaatsen!

Bijzonderheden

Geen.

Natuurgeneeskundige toepassingen

Het is HeelBewust verboden met u alhier te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen. Ook mogen wij u niet voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over dit product, uitleg over de werking, wetenschappelijke studies, achtergronden en referenties. Gebruik uw telefoon of een internetzoekmachine om meer te weten te komen.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

Aanbevolen artikelen bij

Inschrijven nieuwsbrief
Laatst bekeken items