opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief II
24 juli 2011


Allerbeste lezer,

Voor u de tweede nieuwsbrief van HeelBewust. De vorige is 19 april 2011 verzonden, alweer een tijd geleden. Tsja, overdaad willen we graag voorkomen en het is ook behooorlijk druk, HeelBewust groeit gezond! Goed, wat is er zoal nieuw en interessant? Leest u maar even mee! En ja, doorsturen naar andere geïnteresseerden mag, natuurlijk!


KEURMERK WEBSHOP EN KIYOH
Om te beginnen heeft HeelBewust begin juli het Webshop Keurmerk ontvangen. Uiteraard hebben wij daarom de extra consument beschermende leveringsvoorwaarden van Webshop Keurmerk overgenomen. Ook is begin juli een start gemaakt met het verzamelen en publiceren van klantbeoordelingen. Hiervoor hebben wij een contract afgesloten met Kiyoh, een belangrijke specialist in klantbeoordelingen. HeelBewust is sindsdien regelmatig terug te vinden in de landelijke top 5 en top 10 van beste klantbeoordelingen, dank u wel daarvoor!

Ook heeft HeelBewust een bedrijfspagina aangemaakt op facebook. Uw ‘likes’ worden bijzonder op prijs gesteld.


INFORMATIE
Onder de menu’s Alerts en Aanreikende artikelen (34 inmiddels) treft u een groot aantal nieuwe maar ook geactualiseerde artikelen over onderwerpen die nogal blijken te leven bij onze cliënten en bezoekers. Met name het item over Vitamine B12 tekort geeft veel reacties. Ondergetekende is inmiddels donateur geworden van Stichting B12 Tekort en is aldaar op het forum te vinden op zoek naar waardevolle informatie, en die is daar volop te vinden!

Daarnaast wordt ook nog volop geschreven aan een holistisch niet-toxische tumorbehandelplan met daarin actuele kennis en inzichten verwerkt. Simultaan hieraan is HeelBewust bezig met een aantal uitzonderlijk krachtige supplementen met specifieke taken voor ernstig zieken. Denk hierbij aan een speciale Glutathion die niet kan oxideren, een narcosestof verwijderaar, cortisolverlagers (erg belangrijk voor kankerpatiënten), Lyme toxine verwijderaars et cetera.

Goed nieuws ook voor Diabetes II patiënten, er komen steeds meer bewezen methoden beschikbaar om deze vorm van Diabetes krachtig aan te pakken. Twee voorbeelden: thee van de Momordica Charantia (‘bitter melon’) en de Rawfood sapkuur (zie bijvoorbeeld uitzending 5 uit de Rauw op je dak serie). In deze leerzame uitzendingen wordt overigens de Vitamix TNC blender volop gebruikt, meer hierover verderop in deze nieuwsbrief.


BOEKEN
Sinds enkele dagen zijn een aantal prachtige boeken ter ondersteuning van helen leverbaar (en op voorraad). Deze zijn geselecteerd op relevantie en inhoudelijke kwaliteit. Het aantal titels zal de komende tijd uitgebreid worden.

De momenteel beschikbare titels zijn:

 • ABC van Astma, Lupus en Allergieën
 • Bijnieruitputting
 • Chemo? Of kan ik zélf kiezen?
 • Colloïdaal zilver -Een natuurlijk antibioticum
 • De ongelooflijke Lever- en Galblaaszuivering
 • Genezen van Binnen uit
 • Inspiratiekalender het Octaaf
 • Magnesium
 • MMS, ziektes eenvoudig genezen
 • Overgewicht Kanker Depressie
 • Sungazing
 • Vrije geboorte
 • Water - het goedkoopste medicijn
 • Kanker is geen ziekte ... maar een overlevingsmechanismeMEMON COMBITRANSFORMER bedrijfsleven
De CombiTransformer voor particulieren hebben wij al enige tijd in ons programma. Deze zeer effectieve oplossing wordt ook steeds meer ingezet door het bedrijfsleven. De redenen daarvan zijn ook voor u heel interessant!

Energiebesparing en binnenklimaat
Doordat de natuurlijke ionenbalans in de lucht hersteld wordt, zal de warmtegeleiding in de lucht optimaler verdeeld worden. De luchttemperatuur zal zich meer horizontal in plaats van vertikaal verdelen. Daardoor zal er minder warmte verloren gaan door warme luchtstijging. Voor de CombiTransformer is dit een buitengewoon plezierig extra voordeel. Voor het bedrijfsleven samen met verbetering binnenkimaat (aanpak sick building syndrome) inmiddels een hoofdreden om de ComiTransformer toe te passen. Hoe groter de woning/het gebouw en hoe hoger de plafonds, hoe groter de energiebesparing zal zijn. In een rijtjeshuis kunt u al snel rekenen op een besparing van zo'n 5% op de gasnota!

De COMBITransformer neutraliseert:

 • Elektrosmog (intern & externe schadelijke straling!)
 • Geopathische verstoringen (o.a. aardstralen, breuklijnen)


De COMBITransformer hersteld:

 • Luchtkwaliteit binnenklimaat
 • Natuurlijke ionenbalans en stroming
 • Temperatuurgeleiding (≥ 5% lager gasverbruik!)


- Nog meer nieuws -


SUPERALGEN
De meest krachtige en zuivere Spirulina en Chlorella algen in Nederland verkrijgbaar, worden nu ook door HeelBewust geleverd. Het zijn met recht superfoods die veel voor uw gezondheid kunnen betekenen. Op deze pagina treft u alle detail- en productinformatie aan.


VITAMIX TNC 5200 Powerblender
Het meest bijzondere nieuwe product is de Vitamix TNC (Total Nutrition Center) 5200. Dit is een multifunctioneel blender werkpaard van professionele kwaliteit! Een echt goede, krachtige en multifunctionele blender die je bovendien niet telkens in de steek laat is onmisbaar geworden in de moderne gezonde keuken. De Vitamix TNC (Total Nutrition Center) 5200 is al jaren de ‘no brainer’ blender in de US. Samen met de kracht, snelheid en de zorgvuldig uniek vormgegeven messen en mengkan kan deze machine iedere klus aan met een ongeëvenaard resultaat!

Met de speciale droge mengkom maalt u moeiteloos bonen, granen, noten, rijst en vele andere droge levensmiddelen tot een zeer fijn product.

Een greep uit de vele mogelijkheden:

 • De Vitamix TNC 5200 schenkt u volwaardig sap (totaalsap) met méér vezels, méér voedingsstoffen en méér fytochemicaliën dan iedere andere blender. De volledige plant of vrucht blijft integraal behouden. De voeding wordt microscopisch fijngemalen waardoor de biologische opneembaarheid enorm toeneemt. Doordat deze machine zijn werk bloedsnel kan uitvoeren zal de voeding tevens minder schade oplopen.
 • Alle natuurlijke ingrediënten kunnen voortaan door uw lichaam optimaal opgenomen worden door zijn maximale vermaling (geeft open celstructuur).
 • Volle granen worden met gemak vermalen tot bijzonder fijn meel. Dit meel zal meer vitamines en mineralen bevatten dan verrijkte bloem. (gebruik hiervoor de optionele MINI mengkan).
 • In slechts één minuutje maakt u 1500cc egaal vruchtenijs.
 • Warme soepen in 4 minuten! De TNC 5200 zorgt zelf voor warme soep van groenten doordat wrijving van de messen het groentemengsel verwarmt.
 • Uw rauwe soepen zullen geweldig smaken, bomvol met vitaminen, mineralen en enzymen.
 • Fondues, notenboters, pannenkoekbeslag, puddings, sauzen, soepen, vruchtensiropen et cetera, klaar in een oogwenk en zonder gevaar van aanbranden, klontering of schiften.
 • Reinigen in 10 seconden: 2 kopjes warm water met een druppel afwasmiddel in de mengkan, enkele seconden aanzetten, omspoelen en klaar! Een keukenmachine die snel en gemakkelijk in gebruik is zal vanzelf vaker gebruikt worden!MACUSHIELD
MacuShield is een unieke formule met Meso-Zeaxanthine, Luteïne en Zeaxanthine voor preventie en aanpak Maculadegeneratie (LMD).

Maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van ernstig zichtverlies bij personen ouder dan 50 jaar in de ontwikkelde landen. Het treft tegenwoordig wereldwijd meer dan 30 miljoen mensen, waarvan meer dan 160.000 Nederlanders. Wanneer deze trend doorzet, zal dit aantal in de komende 20 tot 30 jaar verdubbelen.

Maculadegeneratie is een aandoening van de macula, het centrale gedeelte van het netvlies (gele vlek). Deze is verantwoordelijk voor het waarnemen van lichtstralen en dus het scherpe zicht en details. In de Macula bevinden zich onder andere zenuwcellen en pigmentcellen, die bij maculadegeneratie beschadigd raken. Hierdoor verdwijnt het scherpe zicht en blijft er midden in het beeld een wazige of zwarte vlek achter.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het gele pigment in de Macula wordt gevormd door de carotenoïden; Luteïne, Zeaxanthine en Meso-Zeaxanthine. Deze stoffen helpen het oog te beschermen bij het absorberen van blauw licht en neutraliseren vrije radicalen. Dit pigment beschermt de centrale retina tegen het verouderingsproces. Het gepatenteerde MacuShield supplement brengt deze drie carotenoïden bij elkaar, voor het behoud van een goede ooggezondheid op latere leeftijd.

MacuShield kan:

 • Het degeneratieproces vertragen en (vaak) stilzetten.
 • Mensen met LMD scherper laten zien bij meer contrast.SUNTHEANINE (AOV)
Deze op een unieke L-theanine (bekend van groene thee) productiewijze gebaseerde oplossing is sterk rustgevend, stressverlagend, PMS verlichtend en gaat angst- en onrustgevoelens tegen. Sunstheanine is een natuurlijk product en kent geen bijwerkingen, dus ook geen sufheid en slaperigheid!

Suntheanine heeft ook verbluffende resultaten bij mensen met een gedragsuitdaging (Autisme, ADHD, ADD et cetera), hooggevoelige personen (HSP), dementerende onrustige/angstige mensen en bijvoorbeeld mensen die lastig in slaap kunnen komen (insomnia).


B12 FORTE PLUS SMELTTABLET (Vitakruid)
Dit is een krachtige en slim samengestelde Vitamine B12 smelttablet.

Werkzame stoffen per smelttablet:
Vitamine B12 (Methylcobalamine) 3000 µg
Vitamine B6 (Pyridioxine HCL) 7,5 mg
Vitamine B8 (Biotine) 300 µg
Vitamine B11 (Foliumzuur) 400 µg

Vitamine B12 is essentieel voor gezonde rode bloedcellen en beenmergcellen. Het speelt een rol in de myelinevorming rondom de zenuwen. Het werkt nauw samen met foliumzuur. Het is ook betrokken bij de opname van ijzer. Bij ouderen wordt een vitamine B12 tekort met name veroorzaakt door het onvermogen om B12 uit de voeding op te nemen. Een B12 tekort komt veel voor bij ouderen en vegetariërs/veganisten. B12 is essentieel voor het zenuwstelsel, het immuunsysteem en voor de vorming van DNA.

De kracht van Vitakruid B12 Forte Plus:

 • Toepassing van de meest effectieve B12 formule (Methylcobalamine).
 • Optimale opname via het mondslijmvlies.
 • Hoeveelheid Methylcobalamine is voldoende hoog (3000 µg) om eventueel B12 injecties te vervangen of aan te vullen.
 • De combinatie met Foliumzuur, Vitamine B6 en B8 zorgt voor een verlaging van het homocysteïne gehalte in het bloed waardoor het zeer geschikt is voor het behoud van een gezond hart.
 • Biotine (vitamine B8) bevordert de vet en suikerstofwisseling.
 • Deze formule is uitstekend te gebruiken bij vermoeidheid en geeft meer energie.
 • Ideaal voor mensen met een B12 tekort door een malabsorptie, een onvermogen om B12 op te nemen. Dit ontstaat bij maag- en darmproblemen waarbij er geen aanmaak is van de intrinsic factor.COLLOÏDAAL ZILVERZALF (Meditech)
Naast het Colloïdaal Zilverwater Essence van specialist Meditech, voeren wij nu ook deze bijzondere colloïdale zilverzalf voor snel huidherstel- en vitalisatie.

Deze hoogenergetisch colloïdale zilverzalf is naast rijk aan colloïdaal zilver- en goud, ook rijk aan een uitgekiende samenstelling van vitaminen en kruiden. De werking is snel en effectief. Veel gebruikte toepassingen zijn o.a. behandeling van gordelroos, eczeem, psoriasis en spataderen (knappen er echt van op). Ook zeer geschikt om te gebruiken als deodorant en handcrème!

Ingrediënten: Zuiver colloïdaal zilver, zuiver colloïdaal goud, Stearine zuur, Cetylalcohol, Lanoline, gezuiverde Tarwekiemolie, Cetiol, Kamille, Arnica, Viola tricolor, Vitamine A, Vitamine E, Glycerol, Triaethanolamine, Lavendel, Tea tree, Helicryse, Roos, ylang.

Dit product is 100% natuurlijk en bevat geen chemische toevoegingen.


FULVINEZUUR OPLOSSINGEN (Bio-AG)
Deze oplossingen krijgt alhier meer aandacht omdat er zoveel mensen enorm veel en snel van opknappen, ook mensen met bijvoorbeeld Diabetes II en HIV. Fulvinezuren en Huminezuren horen in onze dagelijkse voeding thuis maar krijgen we nog nauwelijks via de voeding binnen.

Wat is Fulvinezuur?
Dit zuur ontstaat uit verteerde plantenmaterialen. Naarmate plantaardig materiaal degradeert tot compost, ontstaat er achtereenvolgens Humus, Huminezuur en Fulvinezuur. Het wordt slechts in minieme hoeveelheden door het werk van duizenden verschillende positieve micro organismen gevormd als er voldoende organisch materiaal in de juiste omstandigheden en voldoende zuurstof aanwezig is. Het heeft een extreem laag moleculair gewicht en is biologisch buitengewoon actief. Hierdoor is het in staat om andere elementen aan zich te binden en zodoende het actieve fulvinezuur complex te vormen. Gewoonlijk bevat Fulvinezuur meer dan 70 verschillende mineralen in zijn complexe structuur. Deze mineralen verkeren dan in de ideale natuurlijke staat om opgenomen te worden door planten en dieren, maar ook door mensen.

Wat doet Fulvinezuur in het menselijk lichaam?
Aangezien zware metalen zoals lood, kwik, cadmium, et cetera. bezit nemen van bindingsplaatsen op celomhulsels waar zich normaal gezien lichaamseigen stoffen op vasthechten, grijpen zij diep op de lichaamsprocessen in. Zij verstoren de celbalans, ons immuunsysteem en zelfs de opname van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen.

Vetweefsel, botten, hersenen en nieren fungeren als een reservoir voor deze zware metalen. Om uw lichaam te reinigen van zware metalen zijn zogenaamde cheleerders nodig. Dit zijn stoffen die een complex kunnen vormen met de metalen. Humine- en Fulvinezuren kunnen zo’n complex vormen. De binding van zware metalen aan humine- en Fulvinezuur is sterk en leidt er uiteindelijk toe dat deze zware metalen uit het lichaam worden afgevoerd. En er is nog een voordeel! Wie deze zuren gebruikt, krijgt meteen ook een boost van mineralen en sporenelementen. Vanuit hun natuurlijke omgeving (bijvoorbeeld. veengrond) hebben deze zuren namelijk heel veel van deze nuttige nutriënten in zich opgenomen. In ruil voor de binding van een zwaar metaal laat humine- of fulvinezuur een mineraal of een sporenelement in uw lichaam los.

Fulvinezuur is vooral ook een transporteur van voedingsstoffen. Er is maar een heel klein beetje nodig om dat belangrijke proces weer te optimaliseren. Bij testen in landbouw blijkt 1 liter met 6% Fulvinezuur voldoende voor 1 hectare! Lees hier meer over Fulvinezuur.

Directe effecten van gebruik Fulvinezuur:

 • ontgiften lichaam
 • versterkt opname voedingsstoffen, vitaminen en mineralen
 • voorkomt vitamine tekort
 • immuunsysteem verbeteren en versterken
 • aanvullen benodigde aminozuren
 • weerstand verbeteren
 • niet meer chronisch vermoeid
 • hersteld het afweersysteem
 • versneld genezen wondjes
 • helpt bij diverse huid problemen zoals eczeem en acne
 • versneld het spier herstel na sporten
 • voorkomt pijnlijke spieren en gewrichten
 • een krachtige anti oxidant
 • ondersteund de celbalans
 • vermindering klachten diabetes
 • potentie verhogend
 • darmreiniging


HeelBewust levert momenteel vier krachtige oplossingen op basis van Fulvinezuur:
Fauna Mana (drinkpoeder met o.a. 8 medicinale paddestoelen)
Wu Jin San (kuurdrank)
HumaSoak (badpoeder)
PrimeFulvic (drank voor dieren)


Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter

Phone:       +31 (0) 316 842 769
iPhone:      +31 (0) 642 994 326

Email:         info@www.heelbewust.com
Facebook:  http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:       http://twitter.com/HeelBewust
Website:     http://www.heelbewust.com

Deze nieuwsbrief zal u (mits explicitiet ingeschreven) 1 tot hooguit 2 maal per maand toegezonden worden.