opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief IIIa
31 juli 2011


Goedemorgen vandaag, mooie mensen!

Wellicht heeft u www.heelbewust.com de laatste tijd niet heel scherp in de gaten kunnen of willen houden, vandaar vandaag dit bericht over een aantal kwesties waar menigeen tegenaan loopt.


Kosten zelfheling
Gisteren heb ik uitgebreid gesproken met alweer een B12 en Lyme slachtoffer. Na 20 jaar ziekte gaan een ZZP-er vervallen in een uitkering, centjes voor alweer een poging de ziektes aan te pakken zijn er allang niet meer. Vele vergelijkbare verhalen kom ik tegen bij slachtoffers van straling. Naast de persoonlijke schade is natuurlijk ook de economische schade enorm. Voor slechts een fractie van de kosten voor zorg en/of uitkering kunnen veel van dergelijke gevallen gewoon opgelost worden, voor 100% vaak. HeelBewust is in gesprek met een aantal mensen om te bekijken of het haalbaar is deze mensen via een omweg toch te helpen. In eerste instantie denken wij aan een noodfonds die door uitkeringsinstanties en zorgverzekeraars gevuld dient te worden. Wij houden u op de hoogte!


Waarschuwing Anestheticum Articaïne
Dit is een lokale verdovingstof die wordt toegepast door o.a. tandartsen, huisartsen en dermatologen. Ik heb vorige week gesproken met de ontdekker van de relatie tussen Articaïne en vele ernstige (en soms ook blijvende klachten) en ben nogal geschrokken. Ook ben ik erachter gekomen dat deze nare stof regelmatig voorkomt in de eveneens veel toegepaste ruggeprik, bizar….

Lees dit echt even door en vraag u behandelaar om een minder schadelijke stof, er is namelijk keuze genoeg.

http://www.heelbewust.com/alerts-schade-tandartsverdoving-c-105_216.html


Vitamine D suppletie kan Magnesiumtekort veroorzaken, met grote gevolgen
Een van onze klanten wees ondergetekende erop dat een verhoogde vitamine D suppletie kan leiden tot een serieus Magnesium tekort. Magnesium is een essentieel mineraal waarvan we toch al veel te weinig binnenkrijgen via de voeding.

http://www.heelbewust.com/aanreikende-artikelen-vitamine-magnesium-c-107_201.html


Vitamine B12 tekort
Uit eigen ervaring en die van het forum van Stichting B12 Tekort, blijkt dat de complexiteit van B12 diagnostiek en de wijze van behandeling veel mensen afschrikt deze uitdaging voldoende daadkrachtig aan te pakken. Enkelen zijn zelfs eenvoudig weg te ziek er mee aan de slag te gaan, velen kennen de relatie tussen B12 tekort en hun klachten nog niet…

Het trieste feit dat het leeuwendeel van de artsen dit probleem niet onderkend en niet of nauwelijks beschikt over actuele feitenkennis, maakt het er niet gemakkelijker op.

http://www.heelbewust.com/aanreikende-artikelen-tekort-c-107_167.html


HeelBewust boeken
De boekensectie is alweer aangevuld met een aantal prachtige en bijzonder nuttige titels!
Heeft u een goede tip, laat het ons weten…

http://www.heelbewust.com/boeken-c-213.html


Rustbrenger Suntheanine
Nog even aandacht voor dit zeer bijzondere natuurlijke middel op basis van L-Theanine. De snelheid en effectiviteit hiervan is namelijk ongekend, iedere gebruiker is er razend enthousiast over!!

Suntheanine is sterk rustgevend, stressverlagend, PMS verlichtend en gaat angst- en onrustgevoelens tegen. Sunstheanine is een natuurlijk product en kent geen bijwerkingen, dus ook geen sufheid en slaperigheid. Toch hebben vooral ook mensen met Insomnia veel baat bij dit product! Mensen met een gedragsuitdaging (Autisme, ADHD, ADD et cetera) en hooggevoelige mensen kunnen ook veel baat hebben bij dit supplement. Een aanrader!

http://www.heelbewust.com/suntheanine-capsules-p-1742.html


Vitamix TNC 5200 Powerblender
Tot onze verbazing zijn de rode en zwarte varianten van deze prachtblender ineens gaan lopen. Daarom hebben wij naast de RVS uitvoering, ook extra rode en zwarte op voorraad genomen.

http://www.heelbewust.com/vitamix-c-170.html


Actueel artikel -De omgekeerde bewijslast-
Velen hebben nog immer een heilig geloof in de witte jassen der ‘geneeskunde’. En dat ondanks de extreem treurige resultaten die geboekt worden. Hoeveel chronische patiënten van hoeveel soorten chronische ziekten kennen wij ook al weer? Kritische vragen worden zelden gesteld. Niet door journalisten, onderzoeker en al helemaal niet door patiënten. Dat is natuurlijk erg vreemd, en wel om een aantal redenen.

Als een auto stuk is, gaat men doorgaans op zoek naar een garage met goede referenties, tevreden klanten zogezegd. Als men op zoek gaat naar een specialist houdt het al heel snel op bij de acceptatie van de doorverwijzing van de huisarts. Geen idee met wie je te maken gaat krijgen en al helemaal niet wat de resultaten zijn van zo’n specialist. Een auto is vervangbaar, iemands gezondheid niet. En toch nemen de meesten heel licht en volstrekt kritiekloos aan wat de witte jassen ons vertellen. ‘Mijnheer, u heeft Artritis. Dat is niet te genezen, ik schrijf een recept voor een pijnstiller’. ‘Mevrouw, u heeft Diabetes mellitus II, leer er maar mee leven’. ‘Beste jongedame, u heeft Fibromyalgie, hier is een folder van de patiëntenvereniging en daar is de deur’.

De oplettende lezer heeft de problematiek van deze voorbeelden uit de dagelijkse praktijk allang door. De arts of specialist vergeet er namelijk bij te vertellen dat HIJ niet kan genezen. Zijn opleiding, kennis, inzichten, instrumenten en beschikbare tijd schieten daarin ernstig tekort. De aangehaalde voorbeelden (er zijn er legio) zijn niet willekeurig gekozen. Het zijn namelijk aandoeningen die wel degelijk zijn te genezen of goed te behandelen. Diabetes II zelfs in 30 dagen als het moet. En dan al die mensen die overlijden omdat de behandelend arts niet in staat is om een bacterie te doden. Zijn gereedschapskist is namelijk gevuld met de verkeerde gereedschappen, zijn hoofd met ontoereikende opleidingen! Er is in de wetenschap geen enkele discussie over de effectiviteit van natuurlijke antibiotica, natuurlijke middelen die snel en effectief werken, geen last hebben van resistentie en bovendien spotgoedkoop zijn. Zelfs Wageningen kijkt er voor de verandering heel serieus naar. Oh, excuus, de overheid wil niet dat u dit weet, dergelijke natuurlijke oplossingen mogen namelijk geen antibiotica genoemd worden. Zelfs de woorden 'virus' en 'bacterie' mogen in dit verband niet genoemd worden. Ook wel weer logisch, we willen niet op ons geweten hebben dat mensen helen in plaats van overlijden en dat een miljardenindustrie eraan onderdoor gaat, stel je voor, gezondheid boven geld, ondenkbaar!!

En dan nog een enkel woord over medicijngebruik. Geen man die zijn arts vraagt waarom hij wordt volgestort met nog meer gif terwijl je dat juist UIT je lichaam wil hebben, zeker als je ziek bent, als je wil helen. Zelf nadenken en onderzoeken is nog niet verboten…Overigens is allang bekend dat minimaal 70% van de medicijnen (ik noem ze bewust geen geneesmiddelen) die artsen voorschrijven niet genezen, enkel slopen. Actueel voorbeeld hiervan is alweer een arts die toegeeft dat Statines niets gunstigs doen.

Het merkwaardige verschijnsel doet zich voor dat zodra een witte jas aanhanger een therapeut uit de complementaire geneeskunde ontmoet, er ineens tientallen kritische vragen opdoemen, zo maar uit het niets! Alsof men ineens de ‘aanknop’ van de hersenen heeft gevonden, heel bijzonder is dat telkens weer.

Ik geef u allen een opdracht mee. Een opdracht waarmee andere inzichten meer ruimte krijgen, waarmee meer mensen tot bezinning en nadenken gestemd kunnen worden. Een opdracht die mensen mag inspireren, die perspectief mag bieden. De opdracht is om de bewijslast om te draaien. Zodra jouw oma, broer, geliefde, oom, collega, of wellicht jijzelf weer eens te horen krijgt ‘ik kan niets voor u doen, het is niet te behandelen of te genezen’, zorg er dan voor dat één vraag wordt gesteld, eentje maar. ‘Beste arts, kunt u werkelijk bewijzen dat het niet is te genezen of te behandelen? Heeft u werkelijk alle beschikbare studies gelezen, heeft u alles wat de natuur ons heeft te bieden losgelaten op mijn ziekte?’

http://www.heelbewust.com/aanreikende-artikelen-omgekeerde-bewijslast-c-107_218.html


Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter

Phone:        +31 (0) 316 842 769
iPhone:       +31 (0) 642 994 326

Email:         
info@www.heelbewust.com
Facebook:   http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:        http://twitter.com/HeelBewust
Website:      http://www.heelbewust.com