opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief IV
14 augustus 2011


Goedemorgen fijne zonsmachtende mensen!

POLLENALLERGIE
Een worsteling voor velen met een forse impact op de vitaliteit en de welzijnsbeleving. Gisteren was ondergetekende aanwezig (Ik sprak daar namens Partij voor Mens en Spirit) bij het DenieSa Novaglobe symposium op Ruigoord, onderdeel van Landjuweel 2011. Bijenexpert Geert van de Kerckhove vertelde uitvoerig over al hetgeen bijen bedreigen, wat wij er zelf aan kunnen doen (veel!) maar vooral ook over de helende kracht van bijen en bijenproducten. Mensen met een pollenallergie belanden uiteindelijk vaak bij een klassiek homeopaat met wisselend succes. Een veel effectievere aanpak is echter het consumeren van honing van een lokale imker! Consumptie hiervan zorgt voor de aanmaak van de juiste antilichamen, zodat het lichaam weer normaal zal reageren op pollen die ons via de lucht bereiken. Alternatief of juist aanvullend hieraan een tip van HeelBewust: Drink in de lente dagelijks 1 glas zelf opgevangen lenteregenwater. Dit klinkt in eerste instantie gek, u zult echter verbaasd zijn over het resultaat!

Mensen die Propolis gebruiken, ook hiervoor geldt dat de effectiviteit van dit prachtige natuurproduct vele malen sterker is indien Propolis van de lokale imker betrokken wordt.

IS VITAMINE B12 ONZE REDDING IN EEN TOXISCHE WERELD?
De relatie tussen te hoge stikstof (NO) niveaus en chronische ziekten lijkt sterker dan ooit. (Toxines en langdurige ontstekingen zijn sowieso zeer belangrijke triggers voor veel ellende).

Professor Martin L. Pall, PhD heeft veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen stikstof niveaus en ziekten en er uiteraard veel over geschreven. Omdat wij op allerlei manieren stikstof consumeren is inname reductie in de praktijk erg lastig. Gelukkig is gebleken dat Vitamine B12 in hoge dosis een bijzonder effectieve opruimer is van stikstof! Ron Fonteine heeft een speciale informatiepagina gewijd aan deze belangrijke en helaas ernstig onderschatte materie: http://www.fonteine.com/stikstofoxide.html

Overigens en aanvullend verwacht ikzelf dat de komende jaren,  Vitamine B12 suppletie een standaard onderdeel zal zijn van de niet-toxische tumorbehandeling.

HeelBewust heeft ook een aantal aan B12 gerelateerde informatiepagina’s en levert een hele mooie en krachtige B12 smelttablet, B12 Forte Plus van de Nederlandse fabrikant Vitakruid. Deze is overigens ook heel geschikt voor vegetariërs en veganisten. Vanzelfsprekend enkel zelfstandig met B12 suppletie aan de slag indien een fysiek B12 opnameprobleem is uitgesloten.

B12 tekort (inclusief informatie over waarop precies te laten testen):
http://www.heelbewust.com/aanreikende-artikelen-tekort-c-107_167.html

Anestheticum Articaïne en verstoring B12 opname:
http://www.heelbewust.com/alerts-schade-tandartsverdoving-c-105_216.html

Stichting B12 tekort:

Vrijwel dagelijks kom ik in aanraking met mensen die al vele jaren doodziek zijn en gewoon of tenminste een ernstig B12 tekort hebben. Daarom  nogmaals aandacht voor deze belangrijke stichting. De informatie op haar website en vooral ook het forum is uitvoerig, de moderators zijn groot experts en alles in ondersteunt met wetenschappelijke studies. Een absolute aanrader voor iedereen die twijfels heeft in relatie tot Vitamine B12 diagnose en behandeling.
http://stichtingb12tekort.nl
http://www.stichtingb12tekort.nl/forum
 
AFKICKEN VAN ANTIDEPRESSIVA
Er wordt nog druk geschreven aan de aanzienlijke hoeveelheid feedback, waarvoor veel dank!

In de vorige nieuwsbrief is aangegeven dat de website van de Stichting AntidepressivaVrij Nederland (SAN) wellicht ook interessant is. Niet dus. Er is inmiddels gesproken met de oprichter van deze website en ‘behandelaar’ van afkickers. In het kort is de voorlopige conclusie dat de man levensgevaarlijk bezig is, letterlijk zelfs.

EKOSOFIA
Tenslotte nog een mogelijk fijne leestip voor deze toch wel wat regenachtige dag. Patrick van Uffelen vertelde gisteren op Ruigoord enthousiast (en terecht!) over zijn EKOSOFIA initiatief.

Ekosofia is een concept transitie model voor organische planologie. Oorspronkelijk is het ontwerp bedoeld voor het ontwikkelen van een natuurrijk dorp. Voor een vitaal kleinschalig primair lokaal georiënteerd zelfvoorzienend biologisch gebouwde gemeenschap. Al snel werd duidelijk duidelijk dat het gebruik van de cirkel een compact en aanpasbaar model oplevert. Het kan ook toegepast worden voor het op een bijzonder harmonieuze wijze laten groeien van bestaande dorpen en steden. Het cirkelvormig en atomistisch grit integreert natuurlijke landbouw en permacultuur met diverse stijlen van organische architectuur en ecokathedrale elementen. Met ruimte voor het individu in een comfortabele vorm van natuurlijk, vrij en creatief samenleven. Inmiddels is in Ekosofia een groen poldermodel 5.0 te zien waarmee de mondiale voetafdruk wel eens kan worden verminderd tot een halve hectare. http://www.ekosofia.org


Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust!


Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:          
info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust

Website:       http://www.heelbewust.com