opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief IX
25 september 2011Goedeochtend ZONdagse aardbewoners!

Tsja, hoe kan ik het meest treffend de afgelopen week samenvatten? Ik meen dat eigenlijk wel te kunnen met slechts één woord: Rutteloos.


TRILT U EVEN MEE?
Alles is energie en energie beweegt, ook onze cellen. Iedere lichaamcel heeft haar eigen specifieke trillingsfrequentie. Bij ziekte verandert deze frequentie en daalt de functie en de bewegelijkheid van de cel. Het herstellen van de oorspronkelijke trillingsfrequentie biedt een belangrijk vertrekpunt voor heling. Er zijn –zoals altijd in de natuurgeneeskunde– vele manieren om dat te bereiken. De meest toegepaste en bekendste methode is meditatie.

Ook langs homeopathische weg is een dergelijk herstel mogelijk. De helaas in de Ardennen verdwenen briljante Belg Alfons Ven is iemand die dat bewezen kan. Zo heeft hij bijvoorbeeld na een interview met Willem de Ridder zijn Astma genezen. In een oogwenk, definitief. Bekijk hier een filmpje met het verhaal over dit wonderlijke herstel:

http://www.youtube.com/watch?v=bR_Cet_cj5c

Een geheel andere aanpak is herstel van de oorspronkelijke trillingsfrequenties door middel van technologie, medio 1920 uitgevonden door Georges Lakhovsky. In Nederland is deze technologie alweer enige tijd geleden opgepakt door Hessel Hoornveld (Meditech Europe). Zijn bedrijf bouwt verschillende modellen van de zogenaamde
Multi Wave Oscillator (MWO), nog immer gebaseerd op de wetenschap van Georges Lakhovsky! De resultaten van behandeling met deze MWO zijn verbluffend in wordt inmiddels alleen al in Nederland door tientallen praktijken aangeboden. Bekijk hier een actuele film met getuigenissen:


NATUURLIJKE AANPAK HIELSPOOR
Het ontstaan van Hielspoor (Calcaneusspoor) heeft o.a. te maken met een skelet in onbalans. Meestal is hiervan scheefstand van de 1e cervicaal wervel de oorzaak. Dat is de bovenste wervel (een ruit) die sowieso bij de meeste mensen scheef staat en niet netjes in zijn kommetje zit. Alles wat er onder hangt is dan uit balans met grote problemen als gevolg. Rugproblemen, knieproblemen, ongelijke beenlengte et cetera. Daarnaast zal een scheefstaande ruit per definitie of links, of rechts tegen de bloed- en zenuwbanen drukken. Dat geeft een zuurstof blokkade naar de hersenen, blokkade chakra doorstroming en natuurlijk afgeknelde zenuwbanen. Niet handig. Die scheefstand is gelukkig eenvoudig en blijvend te verhelpen middels een atlas correctie. Zie:
http://www.essentie-instituut.net

Daarnaast is er vaak een onbalans in het lichaam waardoor ontstekingsreacties sneller ontstaan en langer aanhouden. Het is daarom van groot belang goed te letten op
ontstekingsaanjagers in de voeding en zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke ontstekingsremmers.

Schoeisel
Uit verschillende internetfora blijkt dat de schoenen van fitflop directe verlichting geven, lijkt een aanrader. Zie:
http://www.fitflop.nl/how-they-work/

Magnesium
Het insmeren van de voeten met
Magnesiumolie of het nemen van een Magnesium voetenbadje (Magnesiumvlokken) werkt in de meeste gevallen verlichtend.

Glucosamine-MSM-Arnica lotion
Ook het insmeren van de voetjes met deze lotion geeft directe verlichting. De pijnstillende werking is hoger dan het gebruik van Magnesium omdat er MSM in deze lotion zit. Zie:
http://www.heelbewust.com/glucosaminemsmarnica-lotion-p-1567.html

Fulvinezuur
Ook weer zo’n onmisbare stof die niet of nauwelijks meer aanwezig is in onze voeding. Van
Fulvinezuur is het bekend sterk verlichtend te zijn bij o.a. peesontstekingen en tennisarmen. Met name door het drinken van fulvinezuur in de vorm van Wu Jin San.

Zelf vermoed ik dat het nemen van voetenbaden met HumaSoak ook zal helpen. Hiermee is mij echter nog geen ervaring bekend.

The mind
Ziekte is per definitie een onbalans van geest én lichaam. Beiden dienen dan ook aangepakt te worden. Hiervoor zijn weer vele wegen naar Rome beschikbaar. Via twitter hoorde ik over een herhaald bewezen succesvolle aanpak van Hielspoor door middel van EFT (Emotional Freedom Techniques). Voor meer informatie hierover contact opnemen met Charlotte Kamman via
http://charlottekamman.nl
Bron:
http://www.heelbewust.com/aanreikende-artikelen-hielspoor-c-107_239.html

 CHIA ZAAD –RIJKE BRON OMEGA-3 VETZUREN ZONDER VISSMAAK
Chia zaden komen van de Chia plant uit Zuid-Amerika, oorspronkelijk uit Mexico. Het is daar al vele jaren een rijke en helende voedselbron, de Azteken aten het al. Deze wonderlijke plant is onderdeel van de Mintfamilie en verwant aan Salie.Chia zaad is vooral een zeer rijke bron van Omega-3 vetzuren (en natuurlijk zonder de sterke vissmaak!) en onder de zaden verruit de rijkste bron van eiwitten. Chia Zaad is samenvattend rijk aan Omega-3 vetzuren, anti-oxidanten, eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Het is super gezond en daarom terecht onderdeel van de zogenaamde 'superfoods.

Nog mooier aan Chia zaad is dat we hiermee ruim voldoende Omega-3 vetzuren binnen kunnen krijgen zonder de visstand aan te tasten!

Chia zaden kennen vele toepassingsmogelijkheden. Veelal worden ze eenvoudigweg rauw gegeten. Het is ook een geliefd verdikkingsmiddel en ingrediënt voor bijvoorbeeld sauzen. Een erg mooie toepassing is ook de toevoeging van Chia zaden aan brooddeeg. De voedingswaarde van het brood zal hierdoor enorm toenemen, net zoals de smaak en de houdbaarheid.

Vergelijking andere voedingsproducten
Chia zaden bevatten VEEL meer mooie voedingsstoffen dan voedingsproducten waarvan je anders zou verwachten:

 • Veel meer anti-oxidanten dan blauwe bessen!
 • Veel meer Omega-3 vertzuren dan zalm!
 • Veel meer vezels dan lijnzaad!
 • Veel meer Magnesium dan Broccoli!
 • Veel meer Calcium dan melk!
   

Geen vogelvoer
Ons Chia zaad is een zuiver en natuurlijk kwaliteitsproduct en is niet afkomstig uit de veelal (goedkoop) aangeboden bulk dierenvoedingsindustrie (vogelvoer).

Voedingswaarde
Een zeer uitgebreid overzicht van de voedingswaarde treft u aan bij 'Extra informatie'.

Gebruik
Voeg de Chia zaden toe aan ontbijtgranen, salades, vruchtensappen, yoghurt, brooddeeg et cetera. Indien gewenst kan je ook het Chia zaad een nachtje laten weken in water.

Ingrediënten per verpakking (hersluitbare pot van 250 gram)
250 gram Organisch biologisch Chia zaad (Paraguay).

Lees hier meer.


PSYLLIUM VEZELS
Psyllium natuurlijke vezels lossen vele darmproblemen op en voorkomen ze. De vezels zijn afkomstig van de vlozaad plant (Weegbree). Deze vezels zijn zeer effectief voor mensen met PDS, mensen die moeite hebben overtollig gewicht kwijt te raken en mensen die last hebben van hoog uitschietende bloedsuikerspiegels.De kracht van Psyllium natuurlijke vezels

 • Geven de ontlasting meer volume.
 • Maken de ontlasting zachter (gunstig bij aambeien).
 • Helpen de darmen schoon te houden.
 • zorgen voor langzamere opname van suikers uit koolhydraten (gunstig bij suikerziekte).
 • Kunnen gunstige rol spelen bij verlaging van cholesterol.
 • Zorgen voor snellere verzadiging dus ideaal voor mensen die willen afslanken.
   

Vlozaad (Weegbree of Plantago ovata), is een bijzondere plant. Niet zozeer vanwege zijn uiterlijke verschijningsvorm, maar meer om wat hij 'in zich' heeft. In de zaadvliezen van deze plant zit namelijk een gomslijm, dat in de maag in combinatie met water, een volumineuze massa vormt. Er ontstaat een soort gel, die voor een hongerstillend en tegelijkertijd beschermend effect zorgt. Vlozaad, dat oorspronkelijk afkomstig is uit India en Pakistan, is daarmee een natuurlijk volumemiddel dat zeer veel water kan binden als het eenmaal is ontdaan van zijn pel. Gewoonlijk wordt Psyllium husk gebruikt omdat het gelerend en beschermend werkt. De werking hiervan is maximaal bij de husk. Deze Psylliumhusk kan tevens gebruikt worden als een smaakloos natuurlijk geleermiddel voor sausen en als dikkingsmiddel voor rauwe taarten. De hoeveelheid moet gedoseerd worden in functie van de stevigheid die men aan een gerecht wil geven.

De voornaamste toepassingen liggen echter op het gebied van de darmschoonmaak. Psyllium wordt gezien als de vrijmaker van aanslag / plaque op de darmwand, transitverbeteraar en werkt gunstig bij diarree wanneer deze te wijten is aan irritatie van het darmslijmvlies. Psyllium is een bulkvormer, een vezelproduct, maar in tegenstelling tot alle andere vezelproducten die irritatie van de darm opwekken, geeft de Psylliumvezel geen prikkeling van de darmen.

De Psylliumvezels zijn feitelijk laxatief. Ze werken echter niet zoals gebruikelijker laxativa die immers spiercontracties (spasmen) van de darm opwekken. Terwijl de meeste laxativa constipatie in de hand werken, werkt Psyllium juist als een technische transportverbeteraar op voedingsniveau en kent niet de risico’s die andere laxativa zo kenmerkt.

Gebruik
Lichte constipatie/diarree:  tweemaal daags 1 eetlepel.
Ernstige constipatie: driemaal daags 1 eetlepel.

Voor vermindering eetvolume / versnellen van het verzadigingsgevoel:
Eenmaal daags 1 eetlepel gemengd in voeding (bijvoorbeeld soep of drank)

Psylliumvezels en medicatie
Psylliumvezels kunnen de opname van medicijnen verminderen of vertragen. Het is daarom aan te raden om medicijnen daarom 1 uur voor inname van Psyllium of 2 tot 4 uur na inname van Psyllium in te nemen.

Combinatie met Chlorella algen
De Chlorella alg is goed beschouwd een prebiotica die de goede darmflora stimuleert. Het is het voedsel voor de darmflora. Psylliumvezels vormen samen met de Chlorella alg het ideale 'gezonde darmen' pakket.

Ingrediënten per verpakking (hersluitbare zak van 500 gram)
500 gram Organische Psylliumvezels.

Lees
hier meer.


Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:          
info@www.heelbewust.com
Facebook:   
http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:        
http://twitter.com/HeelBewust
Website:      
http://www.heelbewust.com