opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief V
21 augustus 2011


Goedemorgen mensen!

Een week vol activiteiten achter de rug, en voor de boeg! Het portfolio van HeelBewust is weer flink uitgebreid met ‘best in class’ oplossingen, zorgvuldig en deskundig voor u geselecteerd! Afgelopen week ook een boeiend en inspirerend gesprek gevoerd met Orthomoleculair therapeut Jack van Dijk (Mederi), wat een kennis en ervaring! Van Jack ook een en ander geleerd over oogherstel. Aansluiten heel interessant om te beseffen, de meeste zonne-energie (sterk helend) komt ons lichaam binnen via onze kruin en de iris. U begrijpt wel, we zijn niet voor niets geboren ZONDER zonnebril.

De website wordt beter afgesteld qua kleuren om de leesbaarheid en rust te vergroten. Laat ons weten hoe u de veranderingen ervaart!


BETER ZIEN ZONDER BRIL OF CONTACTLENZEN – BATES METHODE –
De meeste mensen beschouwen verslechtering van het gezichtsvermogen als onderdeel van het ouder worden en berusten in sterkere glazen. Maar volgens Dr. William H. Bates (1860-1931), oogarts in New York zijn oogoefeningen dé trainingsmethode om beter te kunnen zien zonder bril of lenzen.

Deze methode is bedoeld als preventie (om bijvoorbeeld staar, glaucoom etc. te voorkomen) alsmede om bepaalde bestaande oogklachten te verminderen en zelfs te herstellen. De oefeningen zijn heel goed zelfstandig te doen. Als u de oefeningen eenmaal beheerst, kunt u ze gemakkelijk thuis en op het werk doen. De eenvoudigste oefeningen – zoals vaak knipperen om de ogen vochtig te maken – zijn voor elk tijdstip geschikt.

Download
hier de beschrijving van de Bates-methode.


NIEUWE OPLOSSINGEN!

Atrimove granulaat (Vitakruid)
Voor krachtige en natuurlijke aanpak van gewrichtsontstekingen.


Atrimove
bevat: Glucosamine sulfaat kaliumchloride, Chondroïtinesulfaat, MSM, Vitamine B6, Vitamine C (gebufferd), Calcium, Magnesium, Mangaan (citraat) en Vitamine D3.

De kracht van Atrimove granulaat:

 • Het heeft een remmend effect op artritische en inflammatoire symptomen binnen de gewrichten.
 • Het stimuleert de aanmaak van de grote kraakbeenmoleculen (proteoglycanen).
 • In Atrimove is zowel Glucosamine als Chondroïtine voldoende aanwezig.
 • Atrimove verhoogt het gehalte aan hyaluronzuur
 • Gaat afbraak van het kraakbeen tegen.
 • Stimuleert de productie van nieuw kraakbeen.
 • Pijnstillende werking van de natuurlijke stof MSM.
 • Calcium en Magnesium zijn tevens goede bouwstenen voor de botten en gewrichten.
 • Hoge mate van opneembaarheid.
 • Effectieve verhouding van ingrediënten.

Boegem Balsem (Boegem Gezondheidszorg)
Deze inmiddels veel geprezen balsem is een medisch hulpmiddel en wordt toegepast als eerste hulp behandeling van de verbrande (bestraalde) huid die gesloten is. Tevens verzorgt
Boegem Balsem de ruwe, droge, geïrriteerde (gesloten) en schrale huid. Boegem Balsem is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik. De balsem veroorzaakt geen irritatie. Deze Balsum is ook uitstekend geschikt voor de behandeling van bijvoorbeeld kapotte Diabetes voeten, zonnebrand en huidschade door bestraling.

Deze balsem hoort echt standaard in iedere EHBO doos, onmisbaar!


Feminosan (Vitakruid)
Voor krachtige en natuurlijke aanpak van overgangsverschijnselen.

Om overgangsverschijnselen te bestrijden maakt men in de natuurgeneeskunde veelal gebruik van fyto-oestrogenen uit soja. Het is echter gebleken dat niet iedereen hier een goed resultaat bij heeft. In Europa groeien volop kruiden met dezelfde fyto-oestrogenen. De isoflavanonen uit Rode Klaver en Hop zijn de beste bronnen, voor ons, uit onze eigen biotoop, om overgangsverschijnselen zoals overmatig transpireren, opvliegers en slaapstoornissen te bestrijden. Bovendien bezit Hop de eigenschap prikkelbare gevoelens en onrust tegen te gaan.

OPC (Oligomere Pro Cyanidine) is een krachtige antioxidant en met name goed voor bloedvaten. Daarom wordt OPC met succes toegepast bij de bestrijding van onder andere spataderen en vermoeide benen. OPC’s zijn verdelgers van vrije radicalen. Als mensen ouder worden, komen deze steeds vaker voor. Het is belangrijk om de vrije radicalen tegen te gaan. OPC werkt als versterker van andere stoffen zoals de fyto-oestrogenen. Door toevoeging van OPC aan Hop, Rode Klaver en Angelica sinensis wordt ervoor gezorgd dat men aan slechts 1 tablet voldoende heeft.

Taurine is een belangrijk Aminozuur. Er is toenemend bewijs dat Taurine een belangrijke regulator is voor verschillende zenuw- en spiersystemen. Het vervult in het lichaam een belangrijke functie als neurotransmitter in de hersenen, als antioxidant, galzuurconjugator en ontgifter. Een tekort aan Taurine is in verband gebracht met degeneratie van de Retina, afwijkingen in de hersenontwikkeling, neurologische defecten, hartaritmie, een verhoogde kans op aanvallen (Seuizures) en een (te) sterke ontstekingsreactie op allergenen, toxinen en micro-organismen. In
Feminosan
is de Taurine in vrije vorm aanwezig. De combinatie van al deze ingrediënten helpen elkaar in de werking waardoor Feminosan zo bijzonder effectief kan zijn!

De kracht van Feminsoan:

 • Fyto oestrogenen uit Hop en Rode Klaver uit onze eigen biotoop, hierdoor betere biologische beschikbaarheid.
 • OPC heeft een grote toegevoegde waarde door zijn bijzondere eigenschappen op het gebied van verbetering elasticiteit van de vaatwanden.
 • Taurine, een belangrijk Aminozuur helpt bij het goed functioneren van hart en spieren.
 • Slechts 1 tablet per dag is al voldoende voor goed resultaat.
 • De tabletten zijn gemakkelijk door te slikken.

Vitamine C Gebufferd (Vitakruid)
Deze
gebufferde vitamine C is een bijzonder krachtige vitamine C formule.

Wat is gebufferde Vitamine C?
Ten eerste is het een gebufferde formulering wat betekent dat de vitamine C (=ascorbinezuur) in een neutralere vorm beschikbaar is zodat het lichaam niet verzuurt bij de inname (de meest verkochte vorm van vitamine C is de zure vorm). Deze neutralere vorm wordt gecreëerd door zowel magnesium als ook calcium aan het ascorbinezuur te koppelen.

Ten tweede is er ook nog rekening gehouden met de juiste verhouding van magnesium en calcium zodat deze belangrijke balans in het lichaam niet verstoord wordt. Het innemen van grotere doseringen van gewone vitamine C kan de uitscheiding van mineralen via de urine vergroten. Deze gebufferde vitamine C voorkomt dit mineralenverlies.

Als derde bijzonderheid bevat deze formulering dan ook extra mineralen zoals mangaan, koper en zink om eventuele tekorten te helpen voorkomen. Een laatste bijzonderheid is dat de formulering L-gluthation, OPC, quercetine en bioflavonoïden bevat zodat deze vitamine C (tot 100 keer) effectiever wordt benut.


Bio Maca Premium poeder (HaNoJu)
HANOJU
Maca Premium Extract 4:1 poederextract is afkomstig van 100% zuiver biologische teelt, zonder gebruikmaking van vulstoffen en/of toevoegingen. Het extract wordt verkregen onder gecontroleerde omstandigheden. Het extract is zuiver plantaardig. Het bevat geen dierlijke stoffen en geen kunstmatige toevoegingen. Het is vrij van suiker, additieven, gluten, kunstmatige smaak- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Maca is ook geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen met allergieën.

Peruviaanse biologe Gloria Chacón de Popivici stelde vast dat Maca een adaptogeen is dat het lichaam via de hypothalamus-hypofyse-as aanzet tot verbetering, balans en stabilisering van de eigen productie van de benodigde (hormonale) stoffen: een holistische wijze van beïnvloeding in overeenstemming met de behoefte, de leeftijd en het geslacht van de desbetreffende persoon.

En dit maakt Maca voor zowel mannen als vrouwen succesvol inzetbaar bij problemen rond vruchtbaarheid, viriliteit, menopauze, vermoeidheid, geheugen, weerstands- en uithoudingsvermogen. Voor vrouwen blijkt het de meest natuurlijke, veilige en effectieve versie van HRT (hormone replacement therapy). Voor beide seksen is Maca als voedingssupplement de beste natuurlijke, revitaliserende en opwekkende substantie die er bestaat. De plant draagt daarom de bijnaam van 'Peruaanse Ginseng'.

De kracht van Maca:

 • Verbetert het sexuele functioneren.
 • Verbetert libido- en potentiestoornissen.
 • Verhoogt de vrouwelijke vruchtbaarheid en productie van het mannelijk zaadvloeistof.
 • Maca is een energiebron vrij van vet: dieren gevoed met Maca wegen even zwaar als dieren gevoed met andere producten. De 'Macagroep' is echter beduidend actiever en energieker. De jongen van 'Macamoeders' hebben een hoger geboortegewicht.
 • Maca gaat bij kinderen en volwassenen Osteomalacie (Rachitis, Engelse ziekte) tegen.
 • Revitaliseert de fysieke en intellectuele capaciteiten.
 • Is effectief tegen vroegtijdige ouderdom en energieverlies vanuit organische zwakte.
 • Verbetert de botdichtheid.
 • Houdt controle op verschillende vormen van bloedarmoede.
 • In tegenstelling tot Soja bevat Maca geen fyto-hormonen.

Super Greens  (Vitakruid)
Veelzijdig en rijk granulaat voor krachtige en natuurlijke versterking immuunsysteem.
Super Greens vult eventuele tekorten aan voedingsstoffen aan en helpt de pH-waarde van het lichaam te herstellen.

Indicatie:

 • Verbeteren immuunsysteem.
 • Verbeteren van de zuur/base balans.
 • Verkrijgen van voldoende essentiële vitaminen, mineralen en micronutriënten per dag.
 • Verkrijgen van een gezonde darmflora en goede spijsvertering.
 • Elimineren van zware metalen en het ontgiften van het lichaam.


Ingrediënten:
Acerola extract, Acidophylus/L Bifidus mengsel, Alfalfazaadkruid, Aloe Vera Extract, Appel azijn extract, Appelpectine, BarleyGrass/gerstegras extract, Chlorella, Gemberwortel, Ginko Biloba, Grape seed/Druivenpit extract 95% OPC, Groene thee extract, Knoflookpoeder, Lecithine, Lijnzaadextract, Protease , Lactase, Lipase (enzymen), Rode fruitsappoeder, Rutine, Spirulina, Tarwevezelpoeder, Vitamine C, Tarwegras extract.


VenaSil gel  (Vitakruid)
Aanpak van spataderen, vermoeide benen en slappe huid..

Wat zijn spataderen?
Spataderen zijn gezwollen, verwijde aderen die zich meestal op de benen bevinden, maar ook overal in het lichaam kunnen voorkomen. Als de kleppen niet goed functioneren zakt het bloed door de zwaartekracht naar beneden en doet de aderen opzwellen, waardoor ze op den duur hun elasticiteit verliezen en blijvend verwijd raken. De kleppen sluiten niet meer goed af waardoor stuwingen ontstaan in de bloedsomloop. De symptomen kunnen dan zijn: pijn in de benen, gezwollen enkels, zweren aan de enkels, eczeem, onderhuidse bloedingen, blauwe plekken, soms trombose. Soms is het nodig een ader of een deel daarvan operatief te verwijderen.

Wat is het belang van organisch silicium?
Silicium geeft bescherming aan structuurgevende eiwitten zoals elastine (in de bloedvaten), collageen (in de huid en de gewrichten) en keratine (in haar en nagels). Het siliciumgehalte vermindert met de leeftijd en is een vitale factor in de verouderingsprocessen. Het is noodzakelijk, en in het bijzonder na de leeftijd van 40 jaar, een regelmatige aanvulling van silicium te krijgen die door het lichaam goed opgenomen kan worden.

Organisch silicium heeft een dubbele rol: Het verstrekken van goed en snel opneembaar silicium en het transporteren van andere moleculen (zgn. carrier). Deze gel voor uitwendig gebruik is dus ideaal om snel door de huid te dringen en in de bloedbaan te komen.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van organisch silicium (Silanol) is dat het heel makkelijk wordt opgenomen via de huid. Het neemt de stoffen die aan de gel zijn toegevoegd mee. Dit is te vergelijken met een locomotief die de wagons voorttrekt.

Paardenkastanje wordt in de fytotherapie gebruikt als middel tegen spataderen en vermoeide of onrustige benen. Paardenkastanje zorgt er voor dat ook de elasticiteit van de aderen toeneemt, waardoor het klepsysteem weer goed gaat werken.

MSM is de afkorting van MethylSulfonylMethaan: een organisch gebonden zwavel. Omdat zwavel, en met name deze organische vorm, collageen en keratine vormt, wordt MSM dikwijls het schoonheidsmineraal genoemd. Het is ideaal voor gezonde bloedvaten en een mooie strakke huid.

De combinatie van Silicium met Paardenkastanje en MSM is uitermate geschikt voor de behandeling van spataderen. De aanpak wordt versterkt en intensiever. VenaSil wordt aangeraden bij spataderen, vermoeide of onrustige benen, winterhanden en spierkramp. Ook wordt deze gel gebruikt bij CVI.

Als extra ondersteuning is het innemen van OPC en een extra hoge dosering vitamine C aan te raden. Het beste kunt u de gebufferde vitamine C nemen van VitaKruid. Hierin zit namelijk al 40 mg OPC en dus hoeft u dan niet de OPC nog eens apart te slikken. Samen met
VenaSil gel twee vliegen in een klap dus!

De kracht van VenaSil gel:

 • Helpt bij spataderen.
 • Verlicht bij vermoeide of onrustige benen.
 • Helpt bij vorming van een strakke huid.
 • Helpt bij winterhanden en spierkramp.
 • Gemakkelijk op de huid aan te brengen.

D-Mannose (Vitakruid)
D-Mannose is een zeldzame omgekeerde suiker die voorkomt in de natuur, en zelfs in geringe hoeveelheden door ons lichaam gemaakt wordt. Vaak is er een klein beetje D-Mannose aanwezig in vruchten zoals ananas en veenbes. Het heeft een uiterst prettige eigenschap voor iedereen die (regelmatig) last heeft van urineweginfecties. D-mannose doodt namelijk geen bacteriën, maar hecht zich aan de E. coli bacterie en spoelt het simpelweg de blaas uit. Dit heeft het grote voordeel dat er geen goede bacteriën worden gedood, iets wat wel het geval is bij gebruik van antibiotica. Het uitspoelen van de bacteriën gebeurt zo grondig dat je urine erg sterk zal gaan ruiken wanneer men dit middel voor de eerste keer inneemt.

Tijdelijk GRATIS EHBO-kit
Tijdelijk ontvangt u bij elke flacon D-Mannose een GRATIS EHBO-kit met 10 D-Mannose capsules om uw vriendin kennis te laten maken met de effectieve werking van D-Mannose. Ook handig voor in uw medicijnkastje natuurlijk!


Visolie Forte (Vitakruid)
Omega-3 vetzuren in de juiste verhouding en van de hoogste kwaliteit.

Daarom Omega-3 vetzuren!
Onze voeding laat een tekort zien aan omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn de voorlopers van de zogenaamde prostaglandines (PGE1 en PGE3). Prostaglandines beïnvloeden elkaar onderling en er heerst een bepaald evenwicht. Deze hormoonachtige stoffen spelen een belangrijke rol bij onder andere allergische reacties en ontstekingen.

De laatste 20 jaar is in onze voeding veel aandacht besteed aan de omega-6 vetzuren (plantaardige oliën en margarines). Verhoudingsgewijs wordt er een teveel aan omega-6 vetzuren geconsumeerd ten opzichte van omega-3 vetzuren waardoor de eicosanoïdenbalans wordt verstoord. Onder invloed van de goede visolie blijkt het vetspectrum te wijzigen. Het verbetert geheugen en concentratie en het is goed voor hart- en bloedvaten. Een goede cholesterolspiegel wordt bevordert en het is belangrijk voor aanstaande moeders.


Visolie forte
van Vitakruid bevat 1000 mg visolieconcentraat per capsule en voorziet in een gegarandeerde EPA van 350 mg en DHA 250 mg. Deze uitzonderlijke kwaliteit voldoet aan de allerhoogste eisen van stabiliteit en zuiverheid.

De kracht van Visolie Forte:

 • Verbetert geheugen en concentratie.
 • Voor een gezonde cholesterolspiegel.
 • Goed voor hart- en bloedvaten (reinigend).
 • Gunstig voor de bloeddruk.
 • Helend bij gewrichtsontstekingen.
 • Goed voor droge en gevoelige huid.
 • Belangrijk voor aanstaande moeders en bij borstvoeding.

Over Vitakruid:
Gezondheid is het grootste goed. Vitakruid zet zich daarom in voor de ontwikkeling van hoogwaardige voedingssupplementen die u helpen uw gezondheid en vitaliteit te behouden. Wij zijn gespecialiseerd in supplementen ter ondersteuning van het menselijk bewegingsapparaat. Zodoende vindt u in ons assortiment een keur aan producten die u helpen uw gewrichten, botten, spieren en bindweefsel in optimale conditie te houden.

De producten van Vitakruid sluiten aan bij de orthomoleculaire praktijk. Vitakruid is een onafhankelijk Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in hoogwaardige voedingssupplementen. Daarbij houdt Vitakruid altijd zicht op de nieuwste ontwikkelingen om u de beste kwaliteit te kunnen garanderen.
Vitakruid werkt nauw samen met natuurartsen, chiropractoren, fysiotherapeuten, reumatologen en orthomoleculaire therapeuten, die onze producten op grote schaal inzetten. Als innovatief bedrijf voelen wij ons zeer betrokken bij allen die werkzaam zijn in de complementaire gezondheidszorg. De producten zijn samengesteld uit de beste natuurlijke ingrediënten.

HeelBewust is Premium Partner van Vitakruid, een weloverwogen keuze!Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust!

 

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:          
info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com