opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief VIII
18 september 2011Goedeochtend koersvaste mensen!

De zorgelijke ontwikkelingen over met name de explosief stijgende zorgkosten is wederom actueel. De realiteit is dat de zorgkosten al jaren omgekeerd evenredig zijn aan de kwaliteit ervan. Zolang big pharma onze artsen blijft ‘opleiden’, de studie betaald en met behulp van een onvoorstelbaar krachtige miljardenlobby de allergrootste vinger in de pap blijft houden, zullen we in rap versnellend tempo achteruit blijven gaan.

Gelukkig zijn er achter de schermen een groot aantal mensen bezig om de zaken te keren. Er zal een compleet nieuw zorgsysteem ontworpen gaan worden, opgehangen aan een visie waar geen speld tussen te krijgen is. De rode draad van deze visie is regie. De regie dient volgens deze visie volledig in handen te komen van de patiënt. En de patiënt beschikt vervolgens over alle noodzakelijke instrumenten om succesvol regie te kunnen voeren. Midden november 2011 zult u kennis gaan maken met deze baanbrekende visie.

Als wij het met zijn allen willen, dan kunnen wij daadwerkelijk realiseren dat deze visie het vertrekpunt wordt van een nieuwe zorgarchitectuur inclusief de implementatie ervan.


LAAT DE MAAN JE EEN HANDJE HELPEN
De maan is en blijft een magisch verschijnsel met een krachtige invloed op onze planeet en alles dat erop leeft. Omdat ontgiften en opname van gezonde, voedende, helende voedingsstoffen zo essentieel zijn voor het helen van ziekte, een handreiking; hoe optimaal gebruik te maken van de maancyclus:

Maancyclus
1) Nieuwe maan (donkere maan)
2) Wassende maan (tot eerste kwartier)
3) Volle maan
4) Afnemende maan (tot laatste kwartier)


4) Afnemende maan: (start reiniging & evaluatie)
Het beste moment om te starten met ontgiften. Ook wondgenezing is in deze periode het sterkst. Ideale periode ook voor operaties, epileren, huidreiniging. Ook het reinigen van de geest gaan gemakkelijker. Prima voor afmaken en evalueren.

1) Nieuwe maan: (maximale ontgiftiging, frisse start)
Het ontgiftigingsvermogen bereikt gedurende deze periode zijn maximale kracht. Een dag vasten helpt je lichaam enorm bij het ontgiften. Het is ook de ideale periode om te stoppen met slechte gewoonten en het opstarten van nieuwe projecten, lancering van verse ideeën. Wondgenezing is juist op zijn slechts gedurende deze periode.
 
2) Wassende maan: opbouwen|
Deze periode is juist weer heel geschikt voor voeding van lichaam en geest. De opname van voedingsstoffen is optimaal, massage zal een maximaal effect geven. Nagels en haren groeien snellen tijdens wassende maan.

3) Volle maan: (energie, gevoel en afronden)
Tijdens deze periode neemt het lichaam energie en informatie uit voedingsstoffen (vooral mineralen) het beste op. Energie is hoog, gevoelens krachtig. Vandaar ook vaal enige spanning en slapeloosheid. Het is een ideale periode voor afronding, feesten en passie. Vermijd forse belastingen voor het lichaam zoals operaties en veel alcohol.

Leestip:
In het licht van de Maan (Petra Stam & Marja de Zeeuw)


VITAAL WATER
Dit weekend las ik een artikel over vitaal water in de Volkskrant (Wetenschap katern).
Eindelijk een pleidooi om werkelijk met ‘open mind’ te spreken over vitaal water. Vele bedrijven en organisaties maken er al jarenlang gebruik van, met verbluffende resultaten. Hoe het precies werkt begrijpt men echter nog steeds niet. Feit blijft dat gevitaliseerd water erg veel voor ons doet. Groen groeit beter, stank uit leiding- en afvalwater verdwijnt, de smaak wordt VEEL beter, mens en dier kunnen er aanzienlijk meer van drinken voordat een ‘vol’ gevoel bereikt is. En niet geheel onbelangrijk, gevitaliseerd water is zuiver! Gifstoffen in het water blijven erin aanwezig, echter de informatie ervan (lees energie) is naar nul teruggebracht.

Hoe bijzonder overigens dat in hetzelfde katern uitvoerig wordt beschreven hoe wetenschappers ons bedonderen (Valsspelen in de wetenschap).

Vitaal water, gevitaliseerd water, gestructureerd water, allemaal termen voor hetzelfde. Water teruggebracht tot de meest natuurlijke en krachtigste vorm, en liefst meteen ontdaan van informatie (energie) gifstoffen en negatieve emoties. (ook energie).

Water is een zeer bijzondere stof die vele verschijningsvormen kent. De mens bestaat voor 70-80% uit water. De hoeveelheid en zuiverheid van het water dat wij dagelijks tot ons nemen is dan ook van groot, heel groot belang. De meest bekende wetenschapper die onderzoek doet naar bijzondere eigenschappen van water (energetische- en geheugen eigenschappen) is Masaru Emoto.

Er zijn vele mogelijkheden om ons drinkwater te vitaliseren. Welke voor jou het beste werkt is afhankelijk van hoe je in het leven staat. Er zijn zowel technische als spirituele oplossingen. De technische zijn het meest geschikt voor mensen die overwegend handelen vanuit hun linkerhersenhelft. De spirituele voor mensen die overwegend handelen vanuit de rechterhersenhelft en het hart. Na een jarenlange zoektocht naar echt effectieve oplossingen ben ik uiteindelijk uitgekomen bij de oplossingen die ons worden aangereikt door Masaru Emoto, Memon en Vitaliteits Service.

Rechterhersenhelft
- Masaru Emoto: Zeg voor het gebruik van water ‘sorry’ en na het gebruik ervan ‘dank je wel’. Het ‘voeden’ van positieve emoties aan het water zal het water vitaliseren.

- Vitaliteits Service: Aqua Optimizer en LifeGuide

Linkerhersenhelft
- Memon: WaterTransformer


GENERATIONEEL DETOXEN
Lange tijd leefde ik in de overtuiging dat wij afval- en gifstoffen zelf in ons lichaam proppen, op vele verschillende manieren. Dat blijkt toch iets anders te liggen. Wij krijgen namelijk nogal wat mee van onze ouders, voorouders et cetera. Ziekten en chemische stoffen kunnen namelijk DNA (Desoxyribonucleïnezuur, de belangrijkste chemische drager van erfelijke informatie in alle bekende organismen) beschadigen. Dergelijk beschadigd DNA met een specifieke binding met ongewenste stoffen en levend materiaal krijgen we immers door via de geboorte. De consequentie hiervan is dat als jijzelf bijvoorbeeld nimmer een Amalgaam vulling hebt gehad, je alsnog Amalgaam schade in je lichaam kan krijgen, via bijvoorbeeld je ouders. En dit geldt ook voor vaccins, leverziekten, narcoseschade enzovoorts.

De cellen in je lichaam delen en vermeerderen zich continue, zowel de onbeschadigde als de beschadigde cellen. Iedere 7 jaar zullen zo alle cellen in je lichaam vervangen zijn. Hoe meer DNA beschadigde cellen, hoe meer deze door de delingen zullen voorkomen en op een bepaald moment de overhand zullen gaan krijgen. Dan kan je jezelf helemaal suf detoxen, maar die DNA met foute informatie blijft er zitten met vele mogelijke nare gevolgen van dien.

Gelukkig zijn er methoden om te achterhalen welke stoffen, bacteriën, virussen en schimmels aan je DNA geplakt zijn, om deze vervolgens laag voor laag weer te schonen. Dat kan bijvoorbeeld met een combinatie van Klassieke Homeopathie en Elektro-Acupunctuur. Een intensieve en tijdrovende methode, want alle beschikbare stofjes zullen de revue moeten passeren. De effectiviteit van deze methode is natuurlijk sterk afhankelijk van de collectie aan stoffen en de deskundigheid van de therapeut. Het ‘schonen’ dient namelijk in een bepaalde logische volgorde te geschiedden. Eenmaal ‘opgeschoond’ zal je immuunsysteem echter optimaal functioneren en je veel minder vatbaar maken voor schade door nare stofjes, beestjes of schimmels. Dat is dus nogal de moeite waard.

Afgelopen vrijdag heb ik een dergelijke behandeling ondergaan, het is gelukt om mij volledig te schonen. De insteek van de behandeling was het verwijderen van de stof Articaïne, veel gebruikt in lokale verdovingen. De behandelaar was de ontdekker van een enorm probleem met deze massaal toegepaste stof. Het bevat namelijk het zeer giftige Thiofeen (pesticide) met een nare staart van het eveneens zeer giftige Sulfiet. Thiofeen is bedoeld om zenuwstelsels te slopen. Samen met het Sulfiet geeft het DNA schade, leverfunctiestoornissen, hersenbeschadiging en sloopt het je zenuwgestel.

Helaas is deze nare stof nog steeds niet verboden vanwege de enorme commerciële belangen. Articaïne is namelijk een zeer snel werkend middel, en tijd is geld. Op basis van wat ik inmiddels weet over deze stof durf ik wel te stellen dat het geen verdovende maar dodelijke stof is. Vorig jaar heeft RADAR aangedacht besteed aan dit probleem, de betrokken tandarts in inmiddels veroordeeld, ook in hoger beroep. RADAR gaat nu een vervolguitzending opnemen. Lees hier meer over Articaïne.


COLLOÏDAAL ZILVER ESSENCE SPRAY
Het assortiment van Colloïdaal Zilver Essence is uitgebreid met de spray (100ml). Veelgebruikte toepassingen van deze spray zijn de behandeling van wondroos, eczeem, psoriasis, puisten, wratten, voetschimmel, middenoorontsteking, lichte snijwonden, scheerwonden en jeukende huid.

Jazeker, u leest het goed, middenoorontsteking. Niet meer naar de huisarts voor een vervelende en schadelijke behandeling, gewoon enkele keren sprayen en de ontsteking verdwijnt als sneeuw voor de zon.


BIJZONDERE HULP VOOR ERNSTIG ZIEKEN
Helen begint bij ontgiftiging van lichaam en geest. Beiden zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze verbinding gaat echter nog een enorme stap verder. Inzicht daarin kan worstelenden helpen zichzelf echt te leren kennen, op zoek naar je ware natuur. Advaita Vedanta kan je daar heel erg goed bij helpen, en de eerste zalvende inzichten heb je binnen enkele minuten te pakken. Dat geeft direct een forse ‘Piece of Mind’ en daarmee sterke stressreductie. Leest u maar even mee:

Wat is nondualiteit / Advaita Vedanta?
Stel je toch eens voor dat alles gewoon gebeurt en dat jij je nergens druk over hoeft te maken. Dat alles wat je doet en de keuzes die je maakt, ook allemaal vanzelf plaatsvinden. Dan heb je dus nooit iets fout gedaan en kun je schuldgevoel, angst, stress en frustratie voortaan laten voor wat ze zijn. Lijkt je dat niet heerlijk?

Dit klinkt allemaal misschien utopisch, maar het is de zienswijze van o.a. Boeddha, Spinoza, Albert Einstein en Ramana Maharshi.

Non-dualiteit
Veel mensen denken dat ze een individu zijn met een vrije wil, dat ze het leven moeten controleren en de juiste keuzes moeten zien te maken. De nondualiteit zet deze zienswijze volledig op z'n kop. Zowel onze vrije wil als onze individualiteit zijn denkbeeldig. Non-dualiteit, ofwel a-dvaita, betekent geen-twee. Alles is één bewustzijn en dit ene bewustzijn (dat wij zijn) speelt hier in het universum een spel en bestuurt daarbij alles, het water, de planten en bomen, de dieren en ook de mensen.

De illusie van de vrije wil
Als de maan, tijdens het verwezen-lijken van haar eeuwige beweging rondom de aarde, voorzien was van een zelfbewustzijn, zou zij er volledig van overtuigd zijn dat zij aan het bewegen was vanuit zichzelf.

Zo zou een wezen, begiftigd met een hoger inzicht en meer perfecte intelligentie, kijkend naar de mens en zijn handelingen, lachen om de illusie van de mens dat hij handelt vanuit zijn eigen vrije wil. (Albert Einstein)
Het is het idee dat je een vrije wil hebt, die maakt dat we lichtelijk in paniek en angstig in het leven staan. Want wat als we verkeerde keuzes maken en wat als we in het verleden dingen anders hadden kunnen doen? Kortom, het hele idee van een vrije wil levert een hoop stress, frustratie, schuldgevoelens en irrationele angst op. Maar hebben we wel een vrije wil?

Kies jij ervoor om adem te halen?
Kies jij ervoor om je bloed te laten stromen en je spijsvertering te laten werken?
Kies jij ervoor wanneer je honger en dorst hebt en wanneer je naar het toilet moet?
Kies jij ervoor wanneer je slaap krijgt en wanneer je in slaap valt?
Kies jij hoe je je voelt?

Als wij als mensen dat zouden kunnen, zou iedereen intens gelukkig zijn!
Kies jij wat je denkt?
Het lijkt alsof wij kunnen kiezen wat we doen en wat we denken. Onderzoek uit de neurowetenschap wijst echter uit, dat wij geen gedachten creëren, maar dat gedachten in ons ontstaan. Wij kiezen niet wat we denken! Het bekendste onderzoek is van neurowetenschapper Benjamin Libet. De proefpersonen mochten op een knop drukken, geheel uit 'vrije wil' op een willekeurig moment. Benjamin Libet kon al 200 tot 500 milliseconden voordat zij op de knop drukten op de monitor zien dat zij zouden gaan drukken. Uit recente onderzoeken komt naar voren dat onderzoekers al zes tot tien seconden van tevoren kunnen zien dat iemand op de knop gaat drukken.
Gedachten ontstaan geheel automatisch en na die activiteit van de hersenen, komt  een ander deel van de hersenen in actie waarbij over de eerdere gedane activiteit een verhaal wordt verzonnen. En van alle activiteit in onze hersenen, zijn wij ons maar van een minuscuul stukje bewust. Ons onbewuste verwerkt per seconde een half miljoen keer meer informatie dan ons bewuste. Ons verstand komt pas iets te weten als alle beslissingen al zijn genomen en is daarom niet meer dan een commentator op de tribune of twee Muppets op het balkon.

Ramana Maharshi had voor alle mensen die hem bezochten, maar één vraag: "Wie ben je?"

De weg naar bevrijding begint bij zelf-onderzoek, op het doorzien van de 'persoon' en de daarmee samenhangende niet onderzochte voorstellingen, ideeën en overtuigingen die je over jezelf hebt. Ben je jouw lichaam? Ben je jouw materiële verschijning? Ben je jouw aaneenschakeling van moleculen en atomen? De kwantum fysica ontdekte het nulpuntveld. 273 graden onder nul is het punt waarop alle materie dreigt te verdwijnen. En juist op dit punt wordt een energieveld zichtbaar van ongekende grootte. Dit energieveld is het Bewustzijn van waaruit alles is opgebouwd. Alle materie en dus ook ons lichaam, is bewustzijn.

Ben je jouw zintuigen?
Je ogen zien niet, je oren horen niet, je huid voelt niet, je tong proeft niet en je neus ruikt niet, het is bewustzijn dat alles doet. Als een bokser knock-out gaat, is er niets mis zijn ogen en oren, maar zonder bewustzijn doen zintuigen niets. Pas als de bokser weer bij bewustzijn komt, gaan de zintuigen weer functioneren. Ben je jouw gedachten? Zoals inmiddels wetenschappelijk is vastgesteld, is de mens niet de creator van gedachten, maar de ontvanger ervan! Vanuit het bewustzijn ontstaat een impuls waarna activiteit plaatsvindt in de hersenen. En pas een halve seconde daarna wordt de mens zich bewust dat het iets wil. Je denkt niet, je wordt gedacht! Het is bewustzijn dat alles doet. Ben je jouw emoties en gevoelens? Een mens is niet de creator van emoties en gevoelens, maar gevoelens en emoties ontstaan in ons. En een mens is een instrument dat bespeeld wordt door bewustzijn. Alleen door het ego ontstaat het idee dat wij als afgescheiden individu alles doen.

Het ego
Het ego is de IKmaker. Het zet overal IK voor.
Als een gedachte ontstaat, creeert het ego het idee "IK denk".
Als een gevoel ontstaat, creëert het ego het idee "IK voel".
Als een keuze wordt gemaakt, creëert het ego het idee "IK kies".
"IK" is een gedachte, het is slechts een idee.

Alles is bewustzijn
Zodra de identificatie verschuift van jou als afgescheiden individu, naar jou als bewustzijn, lost een wereld van pijn op. Wanneer er het werkelijke besef is dat alles bewustzijn is, laat je het lichaam/geest systeem rustig zijn weg bewandelen. Je bent dan de waarnemer, getuige van datgene wat er gebeurt. Zonder verzet, zonder controlezucht, stress, verkramping, onnodige angsten, hardnekkige verlangens, frustraties of schuldgevoelens. Er is het besef dat alles precies is zoals het moet zijn en dat het universum en ons leven, een spel is waarin wij als bewustzijn onszelf kunnen ervaren.
Verlichting

Ik ben op zoek naar verlichting!

Dan heb ik goed nieuws. Je bent al verlicht!

Maar ik ervaar dat niet!

Toch ben je verlicht.

Maar waarom ervaar ik dat niet?

Het enige dat je belemmert, is een idee. Namelijk de gedachte dat je niet verlicht bent.

Ik begrijp het niet.

Stel, ik ben een druppel water in de oceaan en ik ben op zoek naar de oceaan. Wat voor advies zou je mij geven?

Ik zou je vertellen dat je al in de oceaan bent.

Maar ik ervaar dat niet!

Toch ben je er!

Juist! In werkelijkheid is de druppel al de oceaan, en ben jij al verlicht.
Het is alleen maar een idee dat in de weg zit.

En hoe kom ik van dat idee af?

Door te doorzien wie je werkelijk bent! De weg naar bevrijding begint met de vraag: "Wie ben ik?"

Bron: http://www.nondualiteit.nuHartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com