opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief X
9 oktober 2011Goedeochtend ZONDAGSE mensen!

Leuk nieuws! HeelBewust heeft een aardige deal met de uitgevers van Ode magazine, Spiegelbeeld en Vruchtbare Aarde, drie waanzinnig boeiende tijdschriften. Zolang de voorraad, strekt mag HeelBewust 1 uitgave van deze magazines gratis toevoegen aan de pakketjes. Het zal natuurlijk niet het meest actuele nummer betreffen, maar toch!
Dus bestel ruim, het tijdschrift moet wel fatsoenlijk in het doossie passen, natuurlijk ;-)

Nog leuker nieuws, een prachtdeal met Miss Natural. HumaSoak wordt aan de leden (lidmaatschap is gratis) van Miss Natural aangeboden tegen een fikse introductiekorting! Bekijk voor meer informatie deze pagina.


Veel aandacht afgelopen week voor Steve Jobs, terecht in mijn ogen. Het gezamenlijke verdriet is op vele wijzen geuit. Een hele bijzondere uiting wil ik u niet onthouden:Tsja, de weerbarstige actualiteit en mijn nekharen, dwingen mij deze brief aan te vangen met politiek, leest u even mee? Fijn!


ZICHTBAARHEID IN DE POLITIEK
Cohen heeft het lastig deze dagen. Zijn partij is al een tijdje de weg kwijt en gebrek aan visie laat zich nu eenmaal lastig uiten. Als je dan vervolgens ervoor kiest om op een meer ‘beschaafde’ manier te communiceren, zeker in het huidige politieke klimaat, dan is zichtbaarheid al snel een issue. Ergo, in deze woelige tijdsgeest is het niet gegund om dicht bij jezelf te blijven, in je eigen
kracht te gaan staan. Politiek en media straffen dat genadeloos af. Lees- en kijkcijfers heersen. Politiek gaat om de inhoud, zolang je die inhoud maar op zo agressief mogelijke wijze ter tafel brengt. Dat lijkt het hedentendaagse credo voor veel politici. Wat ik echter vooral mis is visie, inspiratie, de mensen perspectief bieden, waarachtige moed tot verandering. Moedige politici hebben een keuze te maken. Schreeuwend ga je geiler, respectvol vanuit je eigen kracht kom je verder, veel verder!
Bron:
http://www.mensenspirit.nl/columns/zichtbaarheid-in-de-politiek


DE HUISARTS MAG UIT HET BASISPAKKET
In Nederland kennen we een verplichte zorgverzekering. Grof geld betalen we via belastingen en premie’s voor een basiszorgpakket met een rampzalig track record als het gaat om het genezen van mensen. Het aantal chronisch zieken in Nederland is gigantisch, het aantal sterfgevallen door medicatie schokkend.

Toch blijven we met zijn allen maar ‘slikken’ dat we domweg verplicht zijn om een pakket af te nemen dat we niet willen, althans niet zouden moeten willen. Wat moet je in hemelsnaam met een door de pharmaindustrie opgeleide huisarts die vervolgens 6 minuten heeft om naar je te luisteren en je te onderzoeken, gevolgd door 6 minuten om een behandeling te bedenken en recepten uit te schrijven. 12 minuutjes, geen seconde meer. In veel gevallen sta je dus zo weer buiten met een zak gif in je handen, niet bedoeld om je te genezen maar om de symptomen van ziekte te onderdrukken.

Ontwikkeling en productie van genezen medicijnen is overigens een onmogelijk business model voor de pharmajongens. Het aantal afnemers daalt na de eerste afnamepiek immers teveel. Zohaalt men de miljardeninvesteringen er eenvoudigweg niet uit. Dat u dat even weet. Diezelfde huisarts weet overigens dat slechts zo’n 30% van wat hij aan medicatie mag voorschrijven, enigszins is gebaseerd op ‘evidence based’ werkzaamheid. En zelfs daarover is ernstige twijfel.

Zodra je een geneeskundige verkiest met een holistische aanpak, gestoeld op natuurgeneeskunde om jezelf te begeleiden naar heling en daarmee bovendien de maatschappij enorme kosten bespaart, mag je dat (ook) zelf betalen, er bovenop. Een beetje dom allemaal. Kortom, een slimme zorgverzekeraar gooit de huisarts uit het basispakket en ruilt deze in tegen natuurgeneeskundigen (overigens is mijn sterke voorkeur de intergatie van het beste uit reguliere en aanvullende geneeskunde).

Een verstandige burger eist het recht op betaalbare keuzevrijheid in de zorg op. Toch? Neem verantwoording en durf verantwoording te ontvangen. Neem eindelijk eens de regie over je eigen gezondheid en vitaliteit in eigen handen, het kan, als jij dat wil!
Bron:
http://www.heelbewust.com/aanreikende-artikelen-huisarts-basispakket-c-107_242.html


VERZENDING NAAR BELGIE FORS GOEDKOPER!
Voor verzending naar België werkten wij sinds kort met vervoerder DPD. Het tarief voor pakketten van 2 - 30kg is voortaan slechts € 15,00NIEUW! PROEFPAKKET SUNTHEANINE
Op veler verzoek heeft HeelBewust 250 handige pillendoosjes ingekocht en daarmee proefpakketjes Suntheanine (10 Capsules) samengesteld. De prijs: € 4,95 De teller van het aantal hiermee opgeloste inslaapproblemen staat inmiddels op 16!!!


SMOOTHIES MET GROENE THEE
Prachtige aanreiking uit de jongste nieuwsbrief van Biothee:

Groene thee & amandel smoothie
1/4 kopje amandelschijfjes
4 eetlepels honing
1 kopje groene thee
1/2 kopje yogurt
1 banaan
2 eetlepels tarwekiemen

Groene thee & 'frozen yogurt' smoothie
1 kopje met een mix van diepvries bosvruchten
1 banaan
1 kopje groene thee
1/2 kopje yogurt
1/3 kopje tarwekiemen (eventueel)
1 eetlepel honing of verse sinaasappelsap

Energieopwekkende groene thee smoothie
1/2 kopje spinazie
1 appel
1 banaan
1 'snufje' nootmuskaat
1 kopje groene thee

Mix alle ingrediënten behalve de nootmuskaat in een blender tot het 'smooth' is, voeg dan de nootmuskaat toe en mix nog een minuut.
Bron:
http://www.biologischethee.nl/shop

Blendertip: Vitamix rawfood blenders, natuurlijk!


GROENE THEE EN CITROENZUUR
Aanvullend op de bovenstaande energieopwekkende groene thee smoothie:

De actieve stoffen in groene thee heten Catechinen. Dit is een verzamelnaam voor verschillende polyfenolen (anti-oxidanten) die planten voorkomen. Catechinen kennen diverse vormen waaronder EC, ECG, EGC en EGCG. Het zijn allemaal anti-oxidanten en ontgifters.

EGCG is een bijzondere vorm. Deze verhoogt namelijk ook het metabolisme, je stofwisseling. Het drinken van veel (goede) groene thee kan je dus helpen bij gewichtsbeheersing. Alle Catechinen kennen echter een vervelend nadeel, ze breken heel snel af zodra ze met water in aanraking komen. Binnen zo’n 12 minuten is al zo’n 85% ervan verloren gegaan. Na een uurtje of 5-6 is al het EGCG verloren gegaan.

Echter, zodra je de groene thee een beetje zuur maakt zal het leeuwendeel (95%) van de Catechinen het ongeveer een uur uithouden in plaats van slechts 12 minuten. In een zure omgeving is EGCG namelijk wat stabieler en wordt het bovendien beter opgenomen door de dunne darm. Een beetje knijpen in een verse citroensap boven de groene thee is al voldoende.

En nu komt het allermooiste van deze truuk: De zuurder gemaakte groene thee maakt de Catechinen zoveel meer actief, dat je er een enorme oppepper door zult ervaren! Probeer het maar eens, maar beslist niet vlak voor het slapen gaan ;-)

Let op, deze truuk werkt echt geweldig, maar wel enkel met echte goede zuivere groene thee, bijvoorbeeld zoals die door
BioThee aangeboden wordt.


PRODUCTINTRODUCTIE Ostavit
Ostavit bevat alle mineralen en vitaminen die nodig zijn voor een goede botaanmaak in de juiste verhoudingen en in de best opneembare vorm.

Veel voorkomend misverstand
Veel mensen denken dat hun botten bestaan uit calciumcarbonaat: "zoiets als kalk dus". Dit klopt niet. Denk maar eens aan een schoolbordkrijtje (calciumcarbonaat) en hoe gemakkelijk dat breekt. Onze botten moeten dus veel sterker zijn. Een gezonde beenderstructuur heeft dus vele andere stoffen nodig dan calcium alleen. Ostavit bevat alle bouwstoffen die nodig zijn voor het behoud van een gezonde en sterke botstructuur.

Wat is Ostavit

Ostavit
is een goed opneembare botformule met alle noodzakelijke en uitgekiende bouwstoffen voor het bot. Een gezonde beenderstructuur heeft naast calcium vele andere voedingsstoffen nodig. Het bindweefsel in het bot bestaat uit dunne, gebundelde eiwitketens. Ze versterken de botten zoals ijzervlechtwerk dit doet in gewapend beton. Ostavit bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde beenderstructuur.

Toepassing van Ostavit

- Preventie Osteoporose (Botontkalking)
- Behandeling van Osteopenie of Osteoporose


PRODUCTINTRODUCTIE SilSolutions
SilSolutions organisch Silicium is een bouwstof die essentieel is voor alle ondersteunende structuren van het lichaam zoals collageen in de huid, botten en gewrichten, elastine in de bloedvaten en keratine in haar en nagels.

Organische silicium
De totale hoeveelheid Silicium in het menselijk lichaam wordt geschat op 7 gram, meer dan ijzer (3 tot 3,5 gram), veel meer dan koper (100 tot 150 mg) en nog meer dan kobalt, nikkel, zink et cetera. Het komt vooral voor in de beenderen, de aderwanden, de milt, de pezen, de spieren, de bijnieren, de pancreas, de lever, de nieren, het hart, de schildklier en de thymus.

Silicium komt in de natuurlijke omgeving voornamelijk in niet-oplosbare vorm voor en wordt dus moeilijk opgenomen. Organisch silicium wordt goed opgenomen door het lichaam, het is dus niet zo zeer de hoeveelheid silicium die we innemen die van belang is, maar eerder de vorm waarin we het tot ons nemen.

Onze moderne voeding is te verfijnd, wat maakt dat natuurlijk silicium haast verdwenen is uit onze voeding. Bovendien vermindert de hoeveelheid silicium in ons lichaam onverbiddelijk naargelang de leeftijd. Het is dus goed, en in het bijzonder na de leeftijd van 40 jaar, een regelmatige aanvulling van silicium te krijgen die optimaal door het lichaam opgenomen kan worden. Silicium geeft bescherming aan structuurgevende eiwitten zoals elastine (in de bloedvaten), collageen (in de huid en de gewrichten) en keratine (in haar en nagels). Silicium is een bepalende factor in de verouderingsprocessen. Het speelt tevens een aanzienlijke rol bij de botvorming, doordat ze het mineralisatieproces stimuleert.

SilSolutions is niet alleen de beste transporteur van Silicium maar is ook verbonden aan natuurlijke moleculen zoals heermoes en brandnetel, waardoor de invloed nog effectiever wordt.

Wat is SilSolutions
SilSolutions bevat door planten organisch gebonden Silicium met een gegarandeerde en gestabiliseerde concentratie aan elementair Silicium per liter. De toegevoegde planten worden al eeuwen gebruikt vanwege hun hoge gehalte aan mineralen en sporenelementen kiezelzuur, calcium, ijzer, magnesium et cetera. Organisch gebonden Silicium in een oplossing met een optimale zuurgraad garandeert een betere opneembaarheid van Silicium door het lichaam. 

Toepassing van Ostavit

- Versterking elasticiteit en sterkte bloedvaten.
- Behoud van soepele gewrichten en sterk beendergestel.
- Gezond, sterk en elastische huid, haar en nagels.

In het algemeen is Silicium noodzakelijk voor al het ondersteunende weefsel, gewrichten, botten, bindweefsel, kraakbeen, huid, haar, nagel en vaatwanden. Mensen met aambeien zullen ook baat ondervinden van een Silicium aanvulling.


Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:          
info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com