opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XV
27 november 20011

Goedeochtend, middag, avond en nacht!

20 november gaf Daan Dukers een lezing voor Partij voor Mens en Spirit. Twee bijzonderheden daarover. Daan heeft voor de rechtbank zijn helende werk bewezen verklaard gekregen. Dat is natuurlijk goed en mooi. Frapanter is dat hij een mooie discussie met de Belastingdienst heeft gewonnen. Hij is volledig vrijgesteld van BTW heffing op basis van het feit dat op wonderen geen BTW geheven kan worden, wonderlijk!


Goed nieuws inzake de onvermijdelijke revolutie in de gezondheidszorg. Met een groep deskundigen werk ik aan een 'blue print' van een geheel nieuw ontwerp van onze gezondheidszorg, en dat herontwerp vordert gestaag! Belangrijk element hierin is de toepassing van waarlijke co-creactie, het georganiseerd naast elkaar heen werken. Voorbeeld van deze aanpak is dit filmpje van een jochie dat zelf zijn LEGO pakket samenstelt. Zonder dat hij het beseft gaat een LEGO magazijnmedewerkers de benodigde legoblokjes bij elkaar pakken, uit de printer rolt de bouwtekening. De LEGO medewerkers en systemen beseffen niet dat het een door een jochie ontworpen maatwerkpakket betreft. Enkele dagen later wordt zijn eigen ontwerp bezorgd alsof het een standaard LEGO pakket is.

Deze vorm van Co-creactie is de basis van de nieuwe economie en vervangt de oude economie. Porter beschrijft in zijn artikel 'Creating Shared Value' waarom het huidige economische systeem uitgeput is en waarom enkel bedrijven en organisaties die gaan werken volgens het Shared Value model in Co-creatie zullen overleven.


HeelBewust is inmiddels ver gevorderd in de ontwikkeling van een eigen B-complex. Een goede B-complex met de juiste samenstelling, met de juiste stoffen en zonder toxines is er namelijk niet. Toch is een dergelijk B-complex dringend nodig, vooral voor mensen die B12 injecties toegediend krijgen en mensen die aan de slag gaan met herstel van de bijnieren.

Afgelopen week kwam ik overigens tijdens het advieswerk alweer een huisarts tegen die zijn zorgplicht keihard negeert. Tien jaar flink ziek met veel pijn is nog steeds geen aanleiding om de vakliteratuur te raadplegen, zelfs ondanks het aanleveren ervan. Het wordt tijd voor een proefproces waarin korte metten wordt gemaakt met dergelijk gedrag. Het begint er op te lijken dat juist de huisarts de grootste bedreiging voor de gezondheid is. Ze zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de 7 miljoen chronisch zieken (CBS 2009). Triest, dieptriest.Namasté
Rob Greuter


Natuurlijke aanpak hoge bloeddruk
De oorzaken van een hoge bloeddruk zijn zeer divers en hebben bovendien een sterke interactie met elkaar. Dat maakt het lastig om een te hoge bloeddruk weer te normaliseren. Goed beschouwd is stress vrijwel altijd de achterliggende oorzaak. Beschouw stress breed, als het aan lichaam en geest toevoegen van belastingen:

- Onbewust zijn van het ego
- Onvoldoende waarlijk goede voeding.
- Teveel toxines en pathogenen in het lichaam.
- Chronische stress (de gevaarlijkste toxine!).
- Onvoldoende zingeving.
- Onvoldoende plezier.
- Pure verveling (vaak bij levenservarenen).
- Onvoldoende respect en aandacht (ook fysiek, aanraking).
- Onvoldoende inspirerende mensen in je directe omgeving.
- Samenleving met energiezuigende mensen in je directe omgeving (vaak een na(a)arcist).
- Onvoldoende (diepe) nachtrust.
- Onvoldoende van jezelf houden.
- Onvoldoende liefde.
- Onvoldoende (woeste)sex, sexuele energie niet kunnen laden en ontladen.
- Onvoldoende beweging (in de natuur).
- Onvoldoende mogelijkheden om creatieve ei kwijt te kunnen.
- Onverwerkt jeugdtrauma (vaak familie gerelateerd).
- Nog niet goed kunnen omgaan met hoogsensitiviteit.
- Levensmissie, je taak op aarde nog niet ontdekt (komt vanzelf!)
- Werkdruk
- Straling (elektrosmog)
- Tekorten aan voedingsstoffen, mineralen, vitaminen, hormonen
- Verzuring
- Onvoldoende meditatie
- Leeftijd

Met name medicatie en het niet zorgvuldig en deskundig meten en duiden van bloedwaarden schopt de boel vaak nog eens extra in de war waardoor het hervinden van balans vanzelfsprekend nog lastiger wordt. Hoge bloeddruk heeft een sterk slopende werking op bloedvaten en het hart. Het is dus van groot belang alles te doen om het weer in balans te krijgen. En dat betekent zelf nadenken en onderzoeken. Je huisarts gaat je niet redden, daar heeft hij/zij eenvoudigweg de kennis en tijd niet voor. Indien je reguliere medicatie gebruikt, bouw deze zo snel mogelijk af wanneer aan de slag met dit artikel, uiteraard wel in overleg met je behandelend arts.

Concreter
Heel belangrijk zijn –aanvullend op bovenstaand– de navolgende aandachtsgebieden. Je mag erop rekenen dat correctie / toepassing van ieder onderstaand item de bloeddruk met, zeg 2 - 10 punten zal herstellen. Ga niet als een dolle met alles tegelijk aan de slag, het is sowieso handig om te weten welke items het meest voor je doen. Haal ook een bloeddrukmeter in huis en meet regelmatig zodat resultaten zichtbaar worden. Vanzelfsprekend is ontgiftiging een cruciaal aspect van heling, ga echter eerst deels met de items aan de slag. Als je beter in je vel zit kan je immer veel meer hebben qua ontgiftiging (lichamelijk en geestelijk).

Zout
Neem beslist geen keukenzout. Indien je zout niet kan laten staan, ga dan in ieder geval over op ‘LoSalt’, dit is Natrium armer zout. Nog veel beter is overstappen op een goed Zeezout. Daarin zitten zo’n 86 mineralen in de juiste natuurlijke onderlinge balans. In principe kan matig gebruik van goed zeezout niet schadelijk zijn, het is namelijk helend. Neem bij extreem hoge bloeddruk voor de zekerheid geen zeezout totdat de bloeddruk een stuk beter is geworden (dus LoSalt).

Vitamine B12
Laat de huisarts prikken op B12, goede kans dat er een tekort indicatie is en nader onderzoek noodzakelijk is. Laten prikken op:
- Serum B12 en/of Actief B12 (Holo-TC)
- Vitamine B6
- Vitamine B11 (Foliumzuur)

Wacht hier niet te lang mee, diepgaander testen kost zo'n 3 weken en de praktijk leert dat de kans dat je een schadelijk B12 tekort hebt, enorm groot is. Lees hier meer over B12 tekort.

Schildklierwaarden
Laat de huisarts de relevante schildklierwaarden meten. Het gaat om de waarden:
TSH, FT4 en T3.
Overleg de uitslagen met een deskundige. Niet je huisarts, die heeft helaas werkelijk geen idee wat hij/zij doet inzake fijnafstemming schildklierhormonen.

Vitamine D
Laat de huisarts testen op Vitamine D niveau. Goede kans dat er een tekort is. Vitamine D aanvullen is sowieso verstandig. We wonen immers in Nederland. Lees hier over het grote (preventieve) belang van Vitamine D. Overleg ook door huisarts voorgeschreven D suppletie, meestal krijg je giftige en niet werkzame rommel (Calci Chew) of juist goed spul, echter met een zinloos gebruiksvoorschriftt (de bekende ampullen met 50.000 IE die je ineens moet innemen).

Magnesium
Veel Magnesium is het devies. Liefst in de vorm van Magnesium Tauraat (L-Taurine). Deze combinatiestof helpt de bloeddruk te reguleren. Lees hier meer over deze krachtige combinatie (inclusief Vitamine B6) en lees hier meer over de Kracht van Magnesium.

Co-enzym Q10 (Ubiquinol)
Een hoge dosering van deze lichaamseigen stof is zeer effectief en helpt bovendien krampen van kransslagaders (Angina Pectoris) te voorkomen. Je hebt bij (fors) hoge bloeddruk minimaal 100mg per dag nodig. Lees hier meer over Co-enzym Q10 (ja, er is wel een probleempje met deze geweldige stof…)

Gebufferde Vitamine C
Goede Vitamine is essentieel voor o.a. de elasticiteit van de bloedvaten. Lees hier hoe een goede, rijke Vitamine C eruit ziet. Neem minimaal 3000mg verdeeld over de dag. Ook Krillolie en Knoflook zijn erg belangrijk voor de bloedvaten, samen met goede Vitamine C zijn het de grote schoonmakers van bloedvaten.

Suntheanine
Dit is puur natuurlijke L-Theanine. Het zet het lichaam aan tot de aanmaak van lichaamseigen stoffen die rustig maken, zonder bijwerkingen, dus ook geen sufheid. L-Theanine zit in kleinere hoeveelheden ook in groene- en witte thee. Drinken ervan helpt je dus echt. Neem wel goede kwaliteit thee en zet de thee volgens instructies (maximaal 60 graden water gebruiken, anders werkt deze theesoort averrechts).

Selenium
Belangrijk voor het lichaam, werkt direct bloeddrukverlagend en het zit helaas niet meer in de grond dus ook niet in je eten. Ga Paranoten (Seleniumbommen) eten! (Wel bio uiteraard).

Mijden
Energiezuigende mensen, gerrafineerde suikers, koffie (sorry), zwarte thee, roken, verblijven in ruimten alwaar is gerookt, slechte voedingssupplementen, die werken averrechts en aanjagers van ontstekingen.

Niet mijden!
Waarlijk goede voeding! Ook natuurlijke remmers van ontstekingen zijn heel belangrijk. En leer mediteren, ga aan de slag met mindfulness, ademhalings- en ontspanningsoefeningen…whatever works en past. Bewegen natuurlijk ook, tenminste wandelen (wel in de natuur). Doe alles low impact, beslist geen intensieve inspanningen.

Vetten
Goede vetten zijn onmisbaar voor het lichaam, vooral ook voor de bloedvaten, vethoudende organen en de hersenen. Leer dus wat goede en foute vetten zijn en pas die kennis direct toe. Een mooi visvriendelijk alternatief voor visolie (Omega-3 vetzuren) zijn Chia zaad en Walnoten.

Multivitamine
Bij langdurig ongezond leven en eten kan een tijdelijke aanvulling met een goede multivitamine zeer zinvol zijn. Lees hier hoe een rijke multivitamine zonder toxines eruit ziet.

Kalium
Kalium houdende voeding is belangrijk voor o.a. de regulering van een gezonde bloeddruk. Bij mensen met een hoge bloeddruk en te weinig Kalium inname zal Kalium bloeddrukverlagend werken. Daarom hieronder een overzicht per voedingsproduct en de bijbehorende Kaliumwaarde. Overigens is een te hoge Kalium waarde ook niet bepaald gezond.

Opmerking: Gebruik enkel ongezwavelde abrikozen en vijgen en uiteraard zuivere biologische producten.

 

Product mg Kalium per 100gr
Abrikozen gedroogd 1370
Vijgen gedroogd  850

Pruimen gedroogd

 824
Dadels gedroogd  649
Spinazie  633
Rozijnen gedroogd  630
Appels gedroogd  622
Peren gedroogd  573
Meerrettich  554
Tuinkers  550
Avocado's  503
Knoflook  500
Venkel  494
Groene kool  490
Eekhoortjesbrood  486
Topinamboer  480
Pastinaken  469
Aardappelen  443
Paardenbloemblad  435
Notensalade  420
Champions  418
Morille  390
Postelein  390
Bananen  382
Passievruchten  350
Honingmeloenen  330
Aalbessen zwart  310
knolselderij  310
Kefen  308
Vlierbessen  303
Suikermais  300
Kiwi  295
Wortelen  290
Zuurkool  288
Abrikozen  280
Waterkers  276
Rode kool  276
Wirising  275
Rabarber  270
Nectarines  270
Aalbessen wit  268
Radijsjes  255
Mispels  250
Reine-Claude  243
Sperziebonen  243
Tomaten  242
Latuw  240
Aalbessen rood  238
Prei  235
Mirabellen  230
Mail (blik)  230
Kersen zoet  229
Aubergines  224
Pruimen  222
Vijgen  217
Mandarijnen  210
Perzik  204
Kweepeer  201
Mango's  190
Sinaasappe;s  189
Sinaasappelsap  186
Druiven  183
Lychees  182
Grapefruit  180
Bramen  180
Kruisbessen  179
Ananas  172
Kaki  170
Frambozen  169

Watermeloenen

 158
Anannassap  149
Grapefruitsap  149
Aardbeien  147
Appels  144
Citroenen  144
Citroensap  138
Duindoornbessen  133
Druivensap  132
Kersencompote  131
Perzikcompote  130
Peren  128
Kersen zuur  114
Appelsap  109
Limoenen    82
Bosbessen    77
Bosbessen blauw      3
   

Lees hier het bronartikel


Pijnlijke pijnbestrijding
Deze knuppel in het hoenderhok van chronisch pijnzieken is bedoeld om initieel vreselijk veel pijn te doen, in de hoop erna inzichten binnen handbereik te brengen die mensen daadwerkelijk helpen bij pijnreductie en heling. Actueel cijfertje: 2,2 miljoen mensen hebben een of andere vorm van pijn, langdurig, chronisch. Denk hierbij aan migraine, rugpijnen, buikpijnen, gewrichtspijnen et cetera. (Totaal aantal chronisch zieken is minimaal 7 miljoen (de helft van de bevolking), CBS 2009). Na jarenlang volgestopt te zijn met giftige en niet of nauwelijks werkzame medicijnen, vermoedelijk waardeloze voeding, stress en heel veel toxines, is de volgende stap vaak bevestiging van ziekte. Men wordt massaal lid van een patiëntenvereniging. Eindelijk! Er is immers een stempel, erkenning, identificatie met de ziekte, hoera!!

Lekker bezig mensen. Spiritueel bewust gezien dan. Zo ga je er natuurlijk nooit vanaf komen. Wat je aandacht geeft groeit, waarvoor je spaart ga je krijgen (slechtere tijden…). Bovendien is men dan vooral met pijn bezig, nadenken over de dieperliggende oorzaken van pijn is er dan al heel snel niet meer bij. Wil men op een gegeven moment ook niet meer, het wegnemen van pijn betekent dan immers het afnemen van een identiteit. Jazeker, dat is zo. En nog iets, vrijwel alle patiëntenverenigingen zijn geïnfiltreerd door de farmaceutische industrie. Dat u dat even weet.

Het verzachtende nieuws is dat een heel groot deel van onderhavige doelgroep is te helpen, heel behoorlijk zelfs (mits ze dat echt willen tenminste). Alleen al door al die mensen voldoende te laten drinken, water. Aanvulling van de grote tekorten (epidemisch) in o.a. Magnesium, Vitamine D, Vitamine B12 zal een groot deel van de rest doen. Jazeker, mijnheer en mevrouw de huisarts, dik 60% van de patiënten in jullie parochie kunnen heel snel en enorm opknappen door eenvoudigweg de vakkennis van de laatste 60 jaar eens bij te spijkeren, te leren over voeding en toxines, te leren luisteren naar patiënten, te leren de juiste vragen te stellen. Maar ja, dat is niet bepaald de agenda van de farmaceutische industrie en niet de agenda van jullie inkomensplanning. Pijnlijk.

Lees hier het bronartikel


INTRODUCTIE Ostamax
Ostamax voor krachtige botaanmaak, botstevigheid en calciumopname.

Veel voorkomend misverstand
Veel mensen denken dat hun botten bestaan uit calciumcarbonaat: "zoiets als kalk dus". Dit klopt niet. Denk maar eens aan een schoolbordkrijtje (calciumcarbonaat) en hoe gemakkelijk dat breekt. Onze botten moeten dus veel sterker zijn. Een gezonde beenderstructuur heeft dus vele andere stoffen nodig dan calcium alleen.

Wat is Ostamax
Ostamax is een uniek voedingssupplement waarbij de kennis uit de Westen en het Oosten is samengekomen. Het bevat ipriflavon, calcium (hydroxyapatiet), magnesium chelaat, vitamine D3 en de Chinese kruiden: Dypsacus, Drynaria en Salvia. Deze samenstelling werkt op drievoudige wijze: het bevordert de botaanmaak, helpt de calcium beter op te nemen in de botten en zorgt voor extra stevigheid.

Eigenschappen
Ostamax is een uniek voedingssupplement waarin de Westerse en Oosterse geneeskunde zijn samengekomen. Ostamax heeft een perfecte samenstelling met een drievoudige werking: Het bevordert de botaanmaak, het remt de botafbraak en zorgt voor extra stevigheid. Het bevat Ipriflavon, Calcium (Hydroxy-apatiet), Magnesium, Vitamine D3 en de Chinese kruiden: Drynaria, Dipsacus en Salvia.

Calcium
Hydroxy-apatiet is de beste vorm van calcium dat geschikt is voor het botweefsel.

Magnesium
Magnesium is een mineraal en belangrijk in veel enzymsystemen, met name die betrokken zijn bij de   energieproductie. Het is essentieel voor een goede hartslag en de prikkeloverdracht in zenuwen. Het is tevens een bestanddeel van botten en tanden. Magnesium werkt nauw samen met calcium voor het behoud van sterke botten.

Ipriflavon
Ipriflavon is een derivaat van de uit soja afkomstige isoflavon daïdzeine.  Chemisch gezien lijken ipriflavonen erg op oestrogenen, maar de hormonale werking is slechts zwak. Verschillende studies laten veelbelovende resultaten zien in de behandeling en de preventie van osteoporose en andere metabolische botaandoeningen. Ipriflavon stimuleert de afgifte van calcitonin, een botopbouwend hormoon. De werking berust ook op remming van botafbrekende cellen.

Drynaria
Drynaria is het belangrijkste kruid in de Chinese pharmacopee om beschadigd bot en ligamenten te helen. In alle formules die in de Chinese geneeskunde voor botaanmaak worden gebruikt komt het kruid voor. Drynaria is bitter van smaak, warm van natuur en voedt net als Dipsacus de lever en de niermeridiaan. Het versterkt de botten en stimuleert haargroei. Drynaria wordt vaak gecombineerd met Dipsacus.

Dipsacus
Dipsacuswortel (Xu Duan) is bitter, zoet en scherp van smaak en heeft een warme (yang) natuur. Het geeft voeding aan de lever- en niermeridianen. Door deze eigenschappen sterkt het de lever- en de nierenergie en zet het de bloedcirculatie aan. In de Chinese geneeskunde staat dit kruid bekend om de eigenschap om dingen aan elkaar te verbinden zodat ook bij botfracturen dit kruid een ware uitkomst kan bieden. Dipsacus wordt veel gebruikt om de structuur van het skelet te verbeteren. Het heeft uitstekende kwaliteiten om weefsel van zowel botten als ligamenten te herstellen. Het wordt in de Chinese geneeskunde vaak gecombineerd met Drynaria.

Salvia
In de Chinese geneeskunde wordt Salvia gebruikt om de (micro) bloedcirculatie te stimuleren en om “bloed stasis” op te heffen. Het beschermt tegen longembolie en voorkomt het dichtslibben van de vaatwanden. Het is een veilig kruid, ook bij langdurig gebruik.

Vitamine D3
Deze in vet oplosbare vitamine is van cruciaal belang voor een gezond skelet en voor de opname van  calcium. Hij zit in bepaalde voedingsmiddelen (visolie, verrijkte melk, eieren en lever), maar de beste bron is zonlicht. Ouderen, mensen met een donkere huid en mensen die weinig in de zon komen, hebben meer vitamine D nodig om een tekort te voorkomen, evenals mensen met osteoporose.

Toepassing van Ostamax:

 • Preventie Osteoporose (Botontkalking)
 • Behandeling van Osteopenie of Osteoporose
 • Vrouwen die vroeg in de menopauze komen

INTRODUCTIE Ph Meetstrips
Met pH strips kunt u eenvoudig zelf uw urine of speeksel onderzoeken. Door de testjes regelmatig op een vast tijdstip te herhalen en op te schrijven kunt u het testresultaat bijhouden. Op die manier kunt u goed zien wat de invloed is van bijvoorbeeld voeding op de pH waarde van de urine. De pH van de urine is een momentopname. Wanneer de pH in de urine een regelmatige verbetering laat zien in de richting van meer alkalisch dan zal de zuur-base balans in het belangrijke extracellulaire vocht uiteindelijk in orde komen.

Ph Meetstrips zijn verkrijgbaar in sets van 28 (2 x 14) en 70 (5 x 14) stuks.


Neemhouten kammen
Deze unieke Neemhouten kam is gemaakt uit de houtsoort Azadirachta indica, beter bekend als Neem (phonetisch: ‘niem’).

Neem is al eeuwen bekend in de Indiase gezondheidsleer Ayurveda om zijn positieve werking op huid en haar. De stof Nimbidine in het hout heeft een antiseptisch, desinfecterend, verkoelend en voedend effect. De Neemhouten kam masseert de hoofdhuid bij het kammen, zodat de doorbloeding toeneemt en klachten als jeuk afnemen. De Neemhouten kam bevordert zachte en soepele hoofdhuid en haren.

Neemhout versus kunststof
Een houten kam is in tegenstelling tot een kunststof kam niet statisch geladen, wat het breken van het haar vermindert. Een goede houten kam helpt bij het ontwarren van alle haren zonder daarbij de haren te beschadigen of statisch op te laden.

De voordelen van deze Neemhouten kam

 • Antiseptisch
 • Antistatisch
 • Desinfecterend
 • Verkoelend
 • Voedend
 • Werkt tegen roos, haaruitval en voortijdig grijs worden
 • Zachtere en soepeler hoofdhuid en haren
 • Glanzende haren!


Deze Neemhouten kammen zijn nu verkrijgbaar in de modellen:
Handvat / fijn
Handvat / grof
Recht / fijn
Recht / grof
Recht / combi


AANBIEDINGEN

Magnesiumgel 250ml (1 stuks) € 18,90
Magnesiumgel 250ml (2 stuks) € 36,00
Magnesiumgel 250ml (4 stuks) € 69,95

DUO Kruidenelixer standaard (Mens) € 12,95
DUO Kruidenelixer SPG (Mens) € 12,95

DUO Kruidenelixer standaard
(Dier) € 10,00
DUO Kruidenelixer Elektrolyt (Dier) € 10,00  


Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com/index.php