opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XVI
17 december 2011


 

Wenselijk
Neem een liter wijsheid en voeg direct zes opgehoopte lepels optimisme toe.
Daarna alle volkeren op deze aarde erbij en mengen met respect
voor alles wat leeft
Smelt een klontje verdraagzaamheid.
Snipper er een handje vol wederzijds begrip doorheen.
Laat dit alles een mooi moment met liefde pruttelen.
Onderwijl verbindend beroeren en besprenkelen met hoop.
Maak het geheel af met een toefje verwondering ende bewondering
Verdeel het met zorg over héél deze planeet!
 Namasté
Rob Greuter


Stichting HeelFonds
Teveel ernstig chronisch zieken hebben vele jaren en centjes er doorheen geworsteld met geen of nauwelijks resultaat. Deze mensen kunnen echter in veel gevallen wel degelijk geholpen worden (ondanks herhaaldelijk vastlopen in regulier en alternatief) met behulp van een goede anamnese en hoge kwaliteit natuurgeneeskundige oplossingen en/of diensten. Die worden vooralsnog niet vergoed, daarom wil (initieel) HeelBewust via het oprichten van een Stichting HeelFonds die mensen verder helpen, stevig onderweg naar serieuze gezondheidsherwinning. Vanwege de situatieaard en hoge kosten (maatschappelijk, zorg, economisch et cetera) ligt het voor de hand dat dit fonds vooral wordt gevuld met gelden van uitkeringsinstanties en zorgverzekeraars. Het rendement kan niet anders dan enorm hoog zijn. Om deze partijen zover te krijgen deel te nemen, zijn forse investeringen in geld en tijd nodig.

Lees meer in het bronartikel.


Giftige paraffinekaarsen of liever bijenwaskaarsen?
Moderne paraffinekaarsen hebben een probleempje. Bij het branden van dit type massaal gebruikte kaars -want spotgoedkoop- komt naast veel rook en roet, ook een heleboel andere rotzooi vrij, waaronder het kankerverwekkende Benzeen. Oei? Ja, OEI!!! Het is zelfs nog een slag erger, de pit (dat is het touwtje dat dus niet lont heet) bevat veelal lood, zink en verschillend synthetisch materiaal en dampt gezellig mee, zwaar giftig allemaal.
Waarom ruiken wij eigenlijk zo weinig van al dat ‘lekkers’? Heel simpel, door verdoezeling van de paraffinegeur met synthetische aroma’s die ook al toxisch en irriterend zijn. Overigens wordt paraffine gewonnen uit met Benzeen gebleekte ruwe olie (bezinksel) en nabehandeld met chemische oplosmiddelen.

Mensen met aandoeningen aan de luchtwegen (allergieën, Astma, COPD, sinusproblemen, longkanker) doen er extra verstandig aan om brandende paraffinekaarsen te mijden.

Zoals met zoveel gezondheidskwesties, vroeger was het beter, veel beter. Kaarsen werden toen gemaakt van echte bijenwas. Die is geleidelijk vervangen door dierlijk vet (talk) en die weer de laatste 100 jaar door paraffine. Gelukkig zijn goede bijenwaskaarsen weer volop verkrijgbaar. Let er wel op dat deze kaarsen voor 100% van bijenwas gemaakt zijn. Voor een fabrikant is namelijk 51% bijenwas al voldoende om het label bijenwaskaars te gebruiken. Dergelijke kaarsen bestaan dus voor 49% uit het giftige  en ziekmakende paraffine.

Helende werking
Kaarsen van pure bijenwas hebben een duidelijk gunstige invloed op het luchtwegenstelsel. Mensen met bovengenoemde uitdagingen melden serieuze verbetering zodra bijenwaskaarsen gebruikt worden. Echte bijenwaskaarsen produceren bovendien negatieve ionen, die het binnenklimaat zuiveren van bacteriën, schimmel,  stof, virussen, en andere vervuilers die goeddeels verantwoordelijk zijn voor een groot aantal allergische reacties en chemische overgevoeligheid. Inderdaad, echte bijenwaskaarsen zijn duurder dan paraffinekaarsen, ze hebben echter een aanzienlijk langere brandduur.

De kracht van bijenwaskaarsen:

 • Helpt bijenpopulaties in stand te houden
 • Binnenklimaat zuiverende werking
 • Duurzaam product, hernieuwbare grondstof
 • Eerlijke, natuurlijke geur
 • Geen verdamping & verbranding van ziekmakende toxines
 • Helende werking
 • Langere brandduur
 • Veel rustiger vlam, vrijwel geen rook
   

Lees verder in het bronartikel en lees meer over Bijenwaskaarsen in de productinformatie pagina's.


Kokosolie
In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd in de media is kokosolie een zeer gezonde olie. Het is eigenlijk de enige olie die écht geschikt is voor het gebruik op hoge temperaturen zoals bij frituren, bakken en braden. Kokosolie bevat hoofdzakelijk vetzuren met een middellange keten en maar een klein gedeelte met lange keten. Dat maakt de olie als het ware flexibel en dat is beter voor het lichaam. Waar andere bedrijven trots zijn dat hun 'bak en braadolie' weinig schadelijke transvetzuren bevat is Witsenburg reuze trots dat haar kokosolie geheel vrij is van transvetzuren. Uiteraard is deze extra virigin kokosolie biologisch gecertificeerd.

Eigenschappen
Mensen die denken dat kokosolie een risicoverhogende factor is voor hart- en vaatziekten zijn het slachtoffer van betreurenswaardige propaganda van de voedingsindustrie. Kokosolie bestaat voor ongeveer 55 % uit laurine- en caprinezuur, die gezonde eigenschappen hebben. Dit geldt vooral voor laurinezuur dat zich ook in moedermelk bevindt. Fijn om te weten is dat kokosolie zelfs minder calorieën per gram vet bevat dan bijvoorbeeld soja-, katoenzaad- en maisolie.

Helende werking
Kokosolie kan succesvol ingezet worden bij een breed skala aan ziekten, onder andere Candida Albicans, Chronisch vermoeidheidssysndroom, Hepatitis C, Lyme, Mazelen, Meningitis, tandbederf et cetera.

Kokosolie kan op vele manieren gebruikt worden, enkele voorbeelden:

 • Je kunt het als smeersel (op brood) gebruiken. Zeer geschikt voor mensen die geen boter willen/mogen gebruiken.
 • Om in te bakken gebruik je enkele theelepels. Gebruik het voor vlees, vegetarische burgers, vis, gebakken ei, aardappels, pannenkoeken en ga zo maar door.
 • Hetzelfde geldt voor het wokken van bijvoorbeeld een overheerlijke groentenschotel.
 • Frituren kan uiteraard ook. Zo zorg je voor gezonde frietjes, iets waar veel kinderen dol op zijn ! Als je het vet goed schoon houdt kun je het gerust meerdere keren gebruiken.
 • Als basis voor massageolie.
 • Verrukkelijk als badolie (gewoon een eetlepel aan het warme water toevoegen).

Lees meer over Kokosolie in de productinformatie pagina's.


Canadian Essence
Hét beroemde mengsel van acht kruiden volgens de samenstelling van de Canadese Ojibwa-Indianen. De thee van deze acht kruiden heeft bij dagelijks gebruik opvallend reinigende en krachtige eigenschappen voor het immuunsysteem.

De kruiden zijn van hoge kwaliteit en worden stuk voor stuk zorgvuldig door ons geselecteerd. Van deze kruiden wordt op speciale wijze thee bereid, waarvan men enkele eetlepels per dag gebruikt. Canadian Essence ontgift het lichaam mild en grondig (tot op celniveau), ondersteunt en stimuleert het immuunsysteem en biedt bescherming tegen vrije radicalen. In de afgelopen jaren is vooral gebleken dat Canadian Essence een gunstige invloed heeft op de gezondheid en helpt bij innerlijke onrust. Bij voorjaarsmoeheid biedt een kuur van Canadian Essence ondersteuning en het versterkt de levenskracht.

Voelt u zich vaak niet lekker, wilt u aansterken na ziekte of wilt u juist preventief uw gezondheid ondersteunen? Canadian Essence is de bijzondere gezondheidsthee van de Ojibwa-indianen. Met deze speciale ontgiftende thee is iedereen in staat zijn gezondheid te behouden. De heilzame werking (ontslakkend, bevordering van het afweersysteem) van Canadian Essence zit hem in de combinatie van deze acht kruiden.

Lees hier Feiten over Canadian Essence.

Ingrediënten
De acht kruiden in Canadian Essence zijn:

 • Grote Klis (Arcticum lappa)
 • Schapezuring (Rumex acetosella)
 • Rode iep (Ulmus fulva)
 • Russische rabarber (Rheum palmatum)
 • Witte waterkers (Nasturtium officinale;
 • Kelp (Laminaria digitata)
 • Gezegende distel (Cardus benedictus)
 • Rode klaver bloesem (Trifolium pratense)


Lees meer over Kokosolie in de productinformatie pagina's.


Perfect Balance
Perfect Balance is een krachtige Omega 3-6-9 oliemelange met daarin alle belangrijke vetten! Zeer waarschijnlijk de gezondste, lekkerste en meest compleet samengestelde oliemelange die er te krijgen is. Een optimale samenstelling van ongeraffineerde vetzuren. Deze vitale vetten, waarvan omega-3 en omega-6 essentiële vetzuren zijn, geven energie en zijn goed voor uw hart- en bloedvaten. Zij zorgen ook voor gezonde gewrichten en een goede hersenfunctie.

Perfect Balance bevat volgens een onafhankelijke laboratoriumanalyse 6800 mg omega-3 per 15 ml en 41 mg GLA. Dat is bijzonder hoog en zelfs meer dan op de etikettering aangegeven staat.

Hoe ingewikkeld het ook lijkt om precies díe vetten binnen te krijgen die ons lichaam nodig heeft, het antwoord is simpel. In samenwerking met zeer ervaren Canadese voedingsdeskundigen (pioniers op het gebied van olieproductie in Canada en Amerika) is een bijzonder uitgebalanceerde olieblend ontwikkeld dat aan alle belangrijke eisen voldoet. Zowel op het gebied van gezondheid als smaak, milieuvriendelijkheid en houdbaarheid. Deze biologische olieblend hebben wij Perfect Balance genoemd.

Eigenschappen
Bleke, geurloze olie kom je overal tegen. De olie is afkomstig uit massaproductie waarbij chemische processen zorgen dat alle olie uit de zaden gehaald wordt, hierbij gaan ook de gezonde eigenschappen verloren. Door de hoge opbrengst is de olie goedkoop. Gelukkig zijn er ook mensen die voor kwaliteit kiezen en bedrijven die kwaliteit maken.

De zaden voor Perfect Balance zijn afkomstig van gecontroleerd biologische teelt. Vaak zijn dit juist de kleinere boeren die deze zaden telen waardoor massaproductie niet aan de orde is. De zaden worden door ons in eigen beheer koudgeperst waarbij hun pure karakter en gezondheidsbevorderende eigenschappen behouden blijven. Voor ons is dit vanzelf sprekend, kwaliteit gaat voor kwantiteit. Vandaar dat wij geen consessies doen en dit vindt u terug in de kwaliteit van de ingrediënten.

Informatie over vetten, waarom én welke zo belangrijk zijn leest u in het boek Feiten over Vetten.

Ingrediënten
Lijnzaadolie, zonnebloemolie, sesamolie, kokosolie (vetzuren met middellange keten), pompoenpitolie, sojalecithine, teunisbloemolie, rijstkiemolie,  borageolie, antioxidant: tocopherol rijke extracten, ascorbyl palmitaat en rozemarijnextract.

Lees meer over Perfect Balance in de productinformatie pagina.


Power Shaker
Power Shaker (beker) is ideaal om energie- en andere dranken mee klaar te maken. In een handomdraai maak je met deze shakebeker (600ml!) heerlijke, klontvrije shakes alsof het met een blender is klaargemaakt! Power Shaker is een degelijke shaker. Ingrediënten erin, deksel erop en shaken maar. Met handige drinktuit.

Lees meer over Perfect Balance in de productinformatie pagina.


Yoni-ei Rode Jaspis
Met dit relatief kleine Rode Jaspis-ei kunnen vrouwen op eenvoudige wijze werken aan de versteviging van de vagina- en bekkenbodemspieren. Dit ei van Rode Jaspis bezit vanzelfsprekend de krachtige energetisch eigenschappen van Rode Jaspis. Dit ei is kleiner dan een gemiddeld kippenei en is in de lengte doorboord (Ø 2mm) zodat er een koortje doorheen gehaald kan worden. Wij adviseren u om hiervoor flosdraad (geen mint!) te gebruiken en deze telkens na gebruik te vervangen in verband met de hygiëne.

Dit bijzondere Rode Jaspis-ei is ook bekend als Yoni-ei, energie-ei of Tantrisch ei. Rode Jaspis behoort tot de kwartssoorten en is rood van kleur. De steen is niet doorschijnend en heeft een glasachtige, soms vetachtige glans.

De maten van dit ei zijn:
Lengte: 47mm
Breedte: 34mm
Het gewicht varieert van 70-85gr.

Meer over Rode Jaspis:
Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens volledig voor te gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.

Rode Jaspis behoort tot de meest dynamische en activerende jaspissoorten. De Rode Jaspis werkt sterk aardend, vitaliserend en bevorderen wilskracht en inzicht in probleemsituaties. Deze bijzondere soort heeft een positieve werking op de lichamelijkheid, vurigheid, het bloed, werkt ontgiftend, stimuleert de lever en gaat zwangerschapsbraken tegen.

De positieve invloed van regelmatige oefeningen met dit ei zijn:

 • Versterkt het gevoel van kracht.
 • Verbetert de doorbloeding en energetische stroming van de baarmoeder.
 • Helpt bij het vasthouden van energie.
 • Geeft versteviging van de vagina- en bekkenbodemspieren.
 • Geeft enige preventieve werking ten aanzien van orgaanverzakking.
 • Helpt bij de aanpak van blaasincontinentie.
 • Versterkt het orgastisch vermogen.
 • Versterkt het voelen en doorstroming van de vrouwelijke energieën.
   

Het Jade ei heeft het oorspronkelijk bedoelde energie gevende en reinigende effect. Hiermee zijn dan ook geen separate vaginale crèmes en douches meer nodig. Zwangeren opgepast, het Jade ei is zeer krachtig, en kan weeën opwekken, dat is niet altijd gewenst. Het Rozenkwarts ei heeft dit effect niet. Het Rode Jaspis ei is bijzonder geschikt voor vrouwen die door omstandigheden erg weinig voelen (frigiditeit), waar de vrouwelijke energieën flink meer mogen gaan stromen.

Lees meer over Yoni-ei Rode Jaspis in de productinformatie pagina's.


Memon memonizer oplossingen
Memon is stevig aan de weg aan het timmeren. Steeds meer gerennomeerde bedrijven omarmen de geavanceerde en uitermate technologie, ook in Nederland. Een megagroot project betreft de inrichting van het splinternieuwe Europese Hoofdkantoor van Microsoft in Wenen. Dit soort bedrijven gaan niet bepaald over één nachtje ijs in selectie- en testfases. Falende oplossingen zouden ook direct leiden tot enorme claims. Microsoft is zo tevreden over de rersultaten, dat iedereen mag komen kijken, voelen en proeven!

Ondersteuning reguliere artsen
Het aantall artsen in Duitsland dat de Memon technologie krachtig ondersteund groeit gestaag. Met name Cardiologen zien verbluffende resultaten bij hartritmestoornissen zodra de memoninzerCOMBI ingezet wordt.

Verbetering geluidskwaliteit
Deze bijzondere oplossing (memonizerCOMBI) heeft nog een wat minder bekend, maar uitermate plezierig verschijnsel voor audioliefhebbers. De geluidskwaliteit neemt hiermee namelijk fors toe, het stereobeeld wordt rustiger, dieper en breder, het hoog oorstrelender. Dit effect is dermate groot, dat een grote upgrade naar een kostbaarder audioset de vergelijking dik aan kan! Het is in de audiowereld overigens allang bekend hoe groot de impact is van een schone netvoeding op de kwaliteit van zowel het geluid als het stereobeeld, verbazend groot!

Vrachtwagenchauffeur Piet Turkenburg
Piet had zijn oude truck na miljoenen kilometers helemaal opgereden. Als zelfstandige kocht hij een nieuwe Scania. Telkens na een half uur rijden werd hij doodziek, echt heel erg beroerd. Zelfs zijn ogen puilden uit aldus zijn dochter. Na installatie van de piepkleine memonizerCAR C in zijn enorme nieuwe truck verdwenen de problemen als sneeuw voor de zon, definitief. Piet kon het niet geloven en heeft de memonizerCAR vele malen verwijdert en teruggeplaatst. Zijn conclusie was zeer helder, de memonizerCAR  loste echt alle ellende voor hem op. En meer. Een irritante resonantie, ergens in de truck bleek ook te verdwijnen. Lees zijn persoonlijke verhaal in Trucks Magazine nummer 11 2011 (niet online beschikbaar).

Nieuwe producten:
memonizerMOBILE iPhone black
memonizerMOBILE iPhone white
memonizerFLATWATER
memonizerPOOL
memonizerHEATING


Rawfood Delicatessen (gluten-, zuivel- en eivrij)
Hemelse Droom repen is raw food geperst in stevige repen, zoet met een zachte structuur (noten, gedroogde vruchten, kruiden en specerijen). Ze kunnen worden gesneden en genuttigd op ieder moment van de dag bij koffie, thee of wijn. Ook worden deze reep vaak gebruikt bij sportbeoefening, bijvoorbeeld bij duursporten, zoals joggen, wielrennen en nordic walking, omdat er een langzame opname van de vruchtensuikers is. Daarnaast zorgen de noten voor een verzadigd gevoel.

De Aardse Droom notenmixen zijn hartig en knapperig, het zijn ongebrande gemarineerde noten. De noten worden per soort een dag lang in een eigen marinade van tamari en een specerijen/kruidenmengsel gelegd; daarna worden ze tussen 1-4 dagen op 40-65 graden Celcius gedroogd, tot ze knapperig zijn.

De Aardse Droom Zonnecrackers zijn hartig en knapperig, het zijn ongebrande gemarineerde noten. De noten worden per soort een dag lang
in een eigen marinade van tamari en een specerijen/kruidenmengsel gelegd; daarna worden ze tussen 1-4 dagen op 40-65 graden Celcius gedroogd, tot ze knapperig zijn.

Aardse & Hemelse Droom Rawfood delicatessen worden handmatig en met de grootste zorg bereid. Sinds 2008 is het bedrijf SKAL geregistreerd en mag het EKO-label op alle producten gevoerd worden.

HEMELSE DROOM staat garant voor:

 • Glutenvrije producten.
 • Producten die gezoet zijn met de vruchten zelf, dus zonder rietsuiker of bietsuiker.
 • Volledig plantaardig, dus ook zuivel- en eivrij (behalve de Hemelse Speculaas).


Lees meer over de Hemelse en Aardse Droom producten in de productinformatie pagina's.


HeelBewust Cadeausuggesties
December cadeaumaand. Wat is er nu mooier dan het schenken van een gezondheidsbevorderend cadeau? Precies! Daarom enkele suggesties van HeelBewust:

Akaija hangers (zilver)
Aqua Optimizer
Bijenwaskaarsen
Canadian Essence
GoedVet
Heilzaam baden
Helende boeken
Lovechock
memonizerMOBILE
memonizerMOBILE iPhone white

memonizerMOBILE iPhone black
memonizerBLUETOOTH
Neemhouten kammen
Raw Food Delicatessen (glutenvrij)
Soladay ionen-tandenborstels
Vitamix rawfoodblenders
Yoni Tantra eitjes
Zen Alarm clocks
Zoetwaterparel halsketting Charleston

En dieren mogen natuurlijk ook meegenieten deze maand, vanzelf!
PrimeVulvic

En dan zijn er nog ontzettend veel kinderen van ouders die zwaar onder de armoedegrens leven. Steun daarom mooie initiatief: Vul een Kinderhand!


Ook nieuw!
HeelBewust Agenda
HeelBewust Recepten


Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com/index.php