opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XIX
22 januari 2012


Goedheerlijke zondag mensen!

Afgelopen week heb ik een aantal filmpjes van David Wolfe bekeken, heel interessant, maar vaak ook irritant commercieel. Ik was met name geïnteresseerd in de informatie over het verwijderen van ziekmakende oestrogenen, de nep oestrogenen ofwel xeno-oestrogenen. En wat blijkt? Twee belangrijke stoffen daarvoor zitten in Macapoeder! Twee door Wolfe genoemde kruiden trokken direct mijn aandacht: Astralagus en Gynostemma, heel belangrijk in TCM (Traditional Chinese Medicine). Er is (ook in Nederland) een thee verkrijgbaar (Spring Dragon Longevity tea) met onder andere deze twee kruiden, die ga ik uitproberen, vanzelf!

Ook deze week weer eens een supersmoothie gemaakt met mijn grote vriend, de Vitamix superblender. Deze keer een geheel andere samenstelling dan 'normaal'.
- Milde bio yohgurt
- Gevitaliseerd water
- Kokosvet
- Kokosvezels
- Perfect Balance olie
- Keltisch Zeezout
- Amandelen
- Paranoten
- Vitamine D
- Honing
- Chlorella-alg poeder
- Hing (Asafoetida)
- Chiazaad


Och ja, ondertussen werk ik aan een nieuw project alwaar het MenS (Partij voor Mens en Spirit) kernvisie lezende CDA, haar middelmatig radicale vingers bij gaat aflikken. Ik kan er nog niets over vertellen, behalve de voorlopige werktitel: 'De Helende Maatschappij'.

Veel leesnutgenoegen verder!


Namasté
Rob Greuter

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


AMANPRANA MONDOLIE voor betere mondhygiëne en ontgiftiging van mond en lichaam via olietrekken!

Amanprana mondolie zuivert de mond en het lichaam. Olietrekken staat garant voor een totale detox van mond en lichaam. Het resultaat is een verzorgde, gezonde mond en een gezond lichaam. Olietrekken zet sterk helende en zuiverende krachten in gang. Boektip: ‘Oil Pulling Therapy, all disease starts in the mouth. Detoxifying and healing the body through oral cleansing’ door Dr. Bruce Fife.

Zuigen, persen, suizen, kauwen, spoelen, trekken en gorgelen. Van links naar rechts, van boven naar onder. Niet inslikken, maar uitspuwen!

Daarom Amanprana mondolie!
Voor olietrekken wordt vaak sesam- of zonnebloemolie gebruikt omdat ze goedkoop zijn. Ze oxideren echter te snel door de zuurstof die bij olietrekken aanwezig is in de mond. Amanprana maakt gebruik van 3 extra vierge oliën. Kokosolie, die antiseptisch is, een kleine moleculaire structuur heeft (kan overal tussen), en een sterkere zuigende werking. De olijfolie is rijk aan chlorofyl, die een ruikende adem snel wegneemt. De hennepolie heeft een therapeutische werking en een heerlijke smaak.

Mondolie voor mondhygiëne
Bij tandenpoetsen wordt slechts 60% van het tandoppervlak bereikt en 10% van de hele mondholte. In onze mond leven 10 miljard micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels en protozoa). Ze kunnen het tandvlees doen ontsteken en zijn medeverantwoordelijk voor tandplak en gaatjes in de tanden. Slechte mondhygiëne geeft deze micro-organismen de gelegenheid om via tandabcessen, gaatjes, tandvleesontstekingen in de bloedbaan te komen. Daar kunnen ze schade veroorzaken in elk orgaan en elke cel (focale infecties). Zeker bij lage immuniteit, moeheid, ongezonde voeding en stress.

Mondhygiëne wordt optimaal gegarandeerd door het gebruik van Amanprana mondolie. De essentiële olie van kruidnagel, kaneel en oregano en de kokosolie zorgen voor een voldoende anticeptische werking met als doel overwoekering voorkomen. Er zijn 2 soorten mondolie: de ‘Menta’ met munt en de ‘Foeniculum’ met venkel. Die geven een langdurige smaak en frisse adem. Spoel en gorgel met 1 koffielepel (5ml) olie gedurende 2 tot 5 minuten. Telkens na het tandenpoetsen voor een volledige mondhygiëne.

Olietrekken om te detoxen
Reeds 2000 jaar geleden staat in Ayrurvedische medische teksten ‘Charaka Samhita’ en ‘Sushrutha’s Arthashastra’ olie trekken beschreven. De Ayurvedische beoefenaars reinigden hun mond door met plantaardige olie te gorgelen. Niet alleen voor mondhygiëne maar ook om hun lichaam gezond te maken. Meer dan 30 verschillende kwalen konden ermee verholpen worden. Dankzij Dr. Karach is olietrekken weer terug in de belangstelling. In Oekraïne tijdens een congres kreeg hij een groep kankerspecialisten en bacteriologen achter zich.

Olietrekken is een ayurvedische detox-techniek waarbij je de olie trekt en duwt in je mondholte en tussen je tanden. Daarbij haalt het olietrekken gifstoffen en micro-oganismen uit je lichaam. Het lichaam krijgt de kans zichzelf te herstellen. Olietrekken brengt meridianen (energiestromen) in het lichaam in beweging en kan blokkages oplossen. De tong is een ontgiftingsorgaan. Een wit aangeslagen tong duidt erop dat het lichaam wil ontgiften. Olietrekken versnelt en activeert het ontgiften.

Ziektes voorkomen met Amanprana mondolie
Dokters en tandartsen zijn het er al lang over eens: veel gezondheidskwalen beginnen in de mond. Als u regelmatig olie trekt met Amanprana mondolie, vermindert u het risico op bepaalde ziektes en aandoeningen.

Olietrekken en artritis
Zo stelde Hippocrates reeds dat artritis kan genezen worden door een slechte tand te trekkken (1). Als streptokokken (bacteriën) de hartkleppen bestormen, noemt men dit endocarditis. Als bacteriën een liefde hebben voor gewrichten, wordt dit artritis en bij de nieren nefritis genoemd. Goede mondhygiëne zal de kans op focale infecties drastisch verminderen en zo ernstige gevolgen van infecties tegengaan. De relatie tussen ontstoken tanden en tandvlees en infecties aan de longen en luchtwegen is uitvoerig aangetoond. Zwangere vrouwen met tandvleesontsteking hebben 7,5 keer meer kans om prematuren of baby’s met ondergewicht op de wereld te zetten. Tandvleesontsteking kan darmproblemen veroorzaken. Meer dan 200 studies hebben de relatie aangetoond tussen diabetes en tandvleesontsteking. Tandenpoetsen is niet voldoende!

Dr. Benjamin Rush verklaarde dat de artritis van zijn patiënten vaak verdween wanneer hij hun ontstoken tanden trok. Ook recent onderzoek toont het verband aan tussen slechte mondhygiëne en artritis (2).

Olie trekken en hoge bloeddruk
Dr. Weston A. Price (3) linkte de kwaliteit van de tanden aan de gezondheid van de mens. Hij ontdekte dat bacteriën die binnenkomen via de mond ook de samenstelling van het bloed kunnen verstoren. Ze kunnen het aantal witte bloedcellen doen dalen. De Haemophilus bacterie, die vaak bloedingen veroorzaakt, kan chronische infecties en ontstekingen veroorzaken en de bloeddruk doen stijgen.

Olietrekken en maagzweren
Ook Dr. Rosenow was heel geïnteresseerd in het verband tussen mondinfecties en het lichaam. Hij deed onderzoek met dieren en bevestigde zo dat de Streptococcus uit de mond van mensen met artritis of maagzweren dezelfde aandoeningen veroorzaakten bij honden. Hij stelde: “Zoals de verspreiding van kanker, verspreiden micro-organismen zich van de tanden en amandelen over andere organen.”

Olietrekken en focale infecties
Bacteriën kunnen via tandabcessen en tandvleesontstekingen de bloedbaan bereiken. Zo kunnen ze op andere plaatsen in het lichaam ernstige ontstekingen veroorzaken. Die ontstekingen zijn focale infecties. Voorbeelden zijn endocarditis, waarbij bacteriën de hartkleppen doen ontsteken, en artritis, waarbij bacteriën de gewrichten aantasten. Een goede mondhygiëne verlaagt het risico op focale infecties.

Olietrekken en aderverkalking
Sommige micro-organismen blijven in ons lichaam. Zo kan het herpesvirus via de mond het bloedvatenstelsel en dan de wanden van de aders bereiken. Die wanden kunnen dan ontsteken en de aders beschadigen zonder dat je het opmerkt. De bacterie Streptococcus sanguis, die soms welig tiert in tandaanslag, kan het bloed doen stollen. Daardoor moet het hart sneller pompen en gaat de bloeddruk stijgen. Het gevolg? Nog meer spanning op de al beschadigde aders. Er ontstaat aderverkalking, de aderrand wordt smaller en het bloed dikker.

Olietrekken en hartkwalen
Volgens een studie van R. Genco hebben mensen met chronisch ontstoken tandvlees tot drie keer meer kans op een hartaanval. Hoe erger de chronische tandontsteking, hoe groter het risico op hartkwalen (4). Onderzoekers toonden aan dat patiënten met hartkwalen vaak slechtere tanden hebben dan patiënten zonder hartproblemen (5).

Olietrekken en longinfecties
Ontstoken tanden en ontstoken tandvlees hebben ook gevolgen voor de longen en de luchtwegen (6). We eten onevenwichtig en hebben veel stress. Daardoor raakt het immuunsysteem uitgeput en komen micro-organismen snel via de mond bij de luchtwegen. Een voorbeeld is de bacterie Chlamydia pneumoniae, die we vaak terugvinden in de mondholte. Ze veroorzaakt een ernstige vorm van astma.

Olietrekken en maag- en darmklachten
De Helicobacter Pylori-bacterie – vaak aanwezig in kalkaanslag op de tanden – kan de weg vinden naar de maag. Daar veroorzaakt ze irritatie van de maagwand, maagzweren en maagkanker (7). Een combinatie van slechte eetgewoonten, veel stress, verminderde weerstand en slechte mondhygiëne vergroot het risico. Ook darmproblemen kunnen het gevolg zijn van een ongezonde mond. Het verband tussen tandvleesontsteking en aandoeningen als de ziekte van Crohn en spastische darmen is aangetoond (8).

Olietrekken en diabetes
Het verband tussen tandvleesontsteking en diabetes is bewezen in verschillende studies. Ontstoken tandvlees kan aan de basis liggen van insulineresistentie. Een goede mondhygiëne zorgt voor een betere bloedsuikerhuishouding (9).

Olietrekken en aandoeningen van het zenuwstelsel
Bacteriën in de mond kunnen hun weg vinden naar de hersenen en het zenuwstelsel. Zo is slechte mondhygiëne een risicofactor voor Alzheimer, een langzaam proces waarbij de hersencellen worden aangetast. Ook het verband tussen slechte mondhygiëne met Parkinson en MS is uitgebreid onderzocht (10).

Olietrekken en zwangerschap
Zwangere vrouwen met tandvleesontsteking hebben meer kans op een te vroeg geboren baby, of een baby met ondergewicht (11). Een goede mondhygiëne is dus ook voor hen van cruciaal belang.

Gebruik:
1 eetlepel (15ml) olie spoel je gedurende 20 tot 30 minuten doorheen je mond. Zuigen, persen, suizen, kauwen, spoelen, trekken en gorgelen. Van links naar rechts, van boven naar onder. Niet inslikken, maar uitspuwen. Olietrekken doe je wekelijks en tijdens een detoxkuur dagelijks. Bij voorkeur ‘s ochtends op de nuchtere maag, na het tandenpoetsen. Als je meermaals per dag olietrekt, dan liefst voor de maaltijd.

Ingrediënten:
Gearomatiseerde oliemengeling: 49,2% olijfoliexb, 40% hennepoliexb, 9,2% kokosoliexb, 0,6% kaneelSB, 0,4% kruidnagelSB, 0,4% muntSB (in Menta), 0,4% venkelSB (in Foeniculum), 0,2% oreganoSB. X=extra vierge olie, S=essentiële olie, B=BE-BIO-02. 100% bio, 100% actief, 100% natuurlijk, 100% liefde. Verkrijgbaar in 500ml.

Amanprana mondolie is verkrijgbaar in twee versies:
Mondolie Foeniculum
Mondolie Menta


HET ONTLUIKEN VAN DE SENSUELE VROUW Saida Désilets
 

Het ontluiken van de sensuele vrouw nodigt je uit om te ervaren wat het betekent om een erotisch vitale vrouw te zijn, vol compassie. Leer je innerlijke stem te volgen en behendig te laveren tussen de dagelijkse uitdagingen door je aangeboren vrouwelijke wijsheid aan te spreken.

Dit boek is het beste praktische leerboek om samen met de Yoni-eitjes te gebruiken, vooral vanwege de effectieve oefeningen met deze energie eitjes.

Overzicht:
– Ontwikkel je vitale (seksuele) energie.
– Verdiep je integriteit en activeer je kracht.
– Geniet van betere relaties, meer levenslust en een grotere orgastische potentie.
– Maak kennis met je erotische vrouwelijkheid door middel van oude taoïstische oefeningen.
– Ontdek nieuwe dimensies in seksualiteit en bewustzijn.

Saida Désilets representeert een nieuwe generatie Universal Tao-instructrices en is de grondlegger van Jade Goddess, the art of succulent living, een internationaal erkende training en inspirerende levenswijze die vrouwen vertrouwd maakt met hun seksuele energie en hun leert er meer kracht aan te ontlenen.

Workshops en trainingen met de Yoni eitjes
Jacqueline Snelder van SoulTrantra geeft regelmatig workshops en trainingen, aan zowel groepen vrouwen (ook gemengd) als individuen.

Mantak Chia in het woord vooraf:
‘Ik ben ervan overtuigd dat Het ontluiken van de sensuele vrouw een unieke en belangrijke verrijking betekent voor zowel de taoïstische gemeenschap als het algemene publiek. Dit boek verenigt filosofische en technische concepten op een eenvoudige en tegelijkertijd tot nadenken stemmende manier. Zo inspireert Saida lezers om de weg van de Tao te zien als een praktisch, verrijkend pad.’


RAW FOOD DELICATESSEN
Dit bijzondere aanbod van plantaardige producten, vrij van ei, gluten en zuivel, is nu helemaal compleet en voorzien van actuele foto's!

HEMELSE & AARDSE DROOM Rawfood delicatessen worden handmatig en met de grootste zorg bereid. Sinds 2008 is het bedrijf SKAL geregistreerd en mag het EKO-label op alle producten gevoerd worden.

HEMELSE & AARDSE DROOM staat garant voor:
- Glutenvrije producten.
- Producten die gezoet zijn met de vruchten zelf, dus zonder rietsuiker of bietsuiker.
- Volledig plantaardig, dus ook zuivel- en eivrij (behalve de Hemelse Speculaas).

De beschikbare heerlijkheden:
- Bio Cashew Gember reep
- Bio Cashew Kaneel reep
- Bio Paranoot Vanille reep
- Bio Walnoot Chai reep
- Bio Walnoot Kaneel reep
- Bio Notenmix
- Bio Notenmix Kerrie Cashew
- Bio Notenmix milde Peper Amandel
- Bio Zonnecracker Karwij
- Bio Zonnecracker Spicy
- Bio Pizzabodem carré
- Bio Hemelse Speculaas
- Bio Pestosnack


NATUURLIJKE AANPAK VAN DROGE VAGINA
De ineenstorting van oestrogenen en progesteron tijdens en na de menopauze, resulteert vaak in een droge, snel jeukende vagina. Er is dan eenvoudigweg te weinig vocht voor smering en ontlading. Een veel voorkomende uitdaging. Wat kan je eraan doen, zonder je te vergrijpen aan giftige medicatie? Zeven zaken zijn in deze van groot belang:

1) Detox van slechte Oestrogenen
Onze lever staat stijf van ziekmakende, verstorende nephormonen, de zogenaamde Xeno Oestrogenen. Deze krijgen we voornamelijk binnen via kunststoffen, medicijnen, voorbehoedsmiddelen (pil, spiraaltje), vervuiling, resten van pesticiden en nepoestrogenen uit Soja producten. Denk bij kunststoffen aan BPA in flessen, coatings van blikken, PVC waterleidingbuizen et cetera. David Wolfe legt in onderstaande filmpjes deze materie uit en verteld hoe ervan af te komen.

Removing Toxicity with David Wolfe (Part One)
Removing Toxicity with David Wolfe (Part Two)

Estro Guard is ontwikkeld om al deze hormoontroep uit je lever te verwijderen. De ingrediënten zijn (deels) bijzonder:
- DIM (Diindolylmethane): 100 mg
- 3C (Indol-3-Carbinol): 75 mg
- Natural Vit A (As Beta Carotene): 1000 IU
- Natural Vit E (As D-Alpha Tocopherol Succinate): 50 IU
- Selenium (As L-Selenomethionine): 25 mcg
- Lutein: 500 mcg
- Lycopene: 500 mcg
- Zeaxanthin: 80 mcg

DIM (Diindolylmethane) en 3C (Indol-3-Carbinol) zit gelukkig ook in Maca, een natuurlijke bron van deze stoffen. Deze stoffen leren en helpen het lichaam om de foute oestrogenen te verwijderen en hoge oestrogeen niveaus te verlagen. Deze stoffen (en dus ook Maca) verlagen overigens ook het cortisol niveau (stress hormoon), erg belangrijk! Lees hier meer over Macapoeder.

2) Controleer je medicijngebruik
Er zijn nogal wat groepen medicijnen die de vaginale slijmvliezen uitdrogen. Denk hierbij aan medicijnen voor verkoudheid, allergieën en antidepressiva. En natuurlijk de extreem ongezonde ‘pil’, maar die zal de oplettende lezer vast niet meer slikken. Probeer waar mogelijk medicijngebruik te verminderen, te stoppen of te vervangen door natuurlijke oplossingen, vanzelfsprekend in nauw overleg met je behandelend arts.

3) Voorkom verdere uitdroging
Dus heel kalmpjes aan met alcohol en cafeïne en mijdt vochtafdrijvende voedingsproducten zoals:
 
- Asperges (rauw)
- Echte Koekoeksbloem
- Es
- Jeneverbes
- Pinksterbloem
- Gezegende distel
- Haver
- Hondsroos
- Karwij
- Klis
- Knopig Helmkruid
- Knoflook
- Koffie
- Koninginnekruid
- Kweekgras
- Luzerne
- Penningkruid
- Canadese Fijnstraal
- Komkommerkruid
- Komkommer

4) Consumeer vochtgevende voedingsproducten
Heel simpel, drink meer water, gewoon doen, ga een vochtlijst bijhouden!

5) Gebruik meer hormoonproductie ondersteunende voedingsproducten/kruiden
Denk hierbij aan:
Boterbloem
Goede vetten!!!
Granaatappelzaden
Lijnzaad
Rode klaver (thee)
Walnoten

6) Lokale bevochtiging & massage
Een effectief hulpmiddel: smeer lichtjes de Yoni in met een natuurlijke olie, dan kan al prima met een eenvoudige zonnebloemolie. Elkaar masseren met speciaal daarvoor bestemde technieken zal ook waardevol blijken.

7) Zorg voor waarachtige verbinding!
Zonder een dergelijke verbinding met je levenspartner wordt het erg moeilijk. Zo is bijvoorbeeld zoenen een zeer intense verbinding met elkaar. Als die er niet meer is, dan is eigenlijk de diepgang in de liefde er niet meer. Een Yoni (vagina) kan 'gesloten' zijn. Droogte heeft nogal eens te maken met  emotioneel 'gesloten' zijn. Ook kunnen vrouwen na de overgang andere behoeften in de verbinding met de partner krijgen. Het kan dan zinvol zijn te onderzoeken wat die behoeften zijn. Twee deskundige begeleiders in deze zijn Het Bewuste Pad en SoulTantra.

Kundalini yoga en spelen/oefenen met zogenaamde Yoni-eieren (vrije sexuele energiestroming in jezelf) kunnen je hierbij helpen. Lees hier meer over menopauze ondersteunende supplementen en hier over libido verhogende supplementen.

Link naar dit artikel


ANDERE KOST

Lees hier de actuele Zalvende citaten, De uiterst boeiende Jaarhoroscoop 2012 (door Lea Manders) en de actuele HeelBewust Agenda.


Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com/index.php