opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XXV
14 april 2012


Zongekleurde dagen allemaal!

Weer een heleboel moois verzameld in dit briefje. Verderop bijvoorbeeld gedegen ninformatie over preventie en aanpak van Alzheimer, volledig herziene aanpak van Candida, een prachtige Co-enzym Q10 met het bioactieve ubiquinol en nog veel meer!


Enkele huishoudelijke mededelingen
De komende weken zal informatie op www.heelbewust.com aangepast worden om volledig te voldoen aan de wetgeving. Nieuwe informatie en aangepaste informatie is reeds beschikbaar gesteld via een nieuwe website: www.deelbewust.com. Ook aan deze informatiesite zal de komende weken verder gewerkt worden. De HeelBewust webshop zelf is afgelopen week verplaatst naar een nieuwe server en daardoor vele malen sneller geworden. De URL namen worden korter en duidelijker, ook de functionaliteit is fors toegenomen, dat heeft u al kunnen zien.

Voor hen die betalen via bankoverschrijving, de naam CorpSec is onlangs vervangen door De Helende Wereld. Het bankrekeningnummer is gelijk gebleven.

Veel leesgenoegen, natuurlijk!

Namasté
Rob Greuter

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


Plantina Astaxanthin-eco
Astaxanthin-eco is een bijzonder krachtige vrije radicalenvanger, met de speciale eigenschap dat het op de meeste plaatsen in het lichaam doordringt. Het is het geconcentreerde extract van de groene microalg Haematococcus pluvialis. Deze natuurlijke astaxanthine is een andere dan de synthetische vorm - welke gemaakt is van aardolie - en werkt twintig keer sterker als antioxidant. Het bevat ook andere belangrijke carotenoïden die de werking van astaxanthine ondersteunen.

Astaxanthin-eco (natuurlijke astaxanthine) behoort tot de carotenoïden en heeft krachtige antioxidatieve eigenschappen. De structuur stelt astaxanthine in staat door te dringen op vele plaatsen in het lichaam die voor andere antioxidanten niet of moeilijk toegankelijk zijn, zoals de hersenen, de ogen, de gewrichten en de huid. Dit maakt Astaxanthin-eco zo’n veelzijdige antioxidant. Daarnaast kan het op celniveau tegelijkertijd de buiten- en binnenkant van de celmembraan omspannen en zo de lichaamscellen tegen oxidatie beschermen.

Toepassingen van Plantina Astaxanthin-eco

 • voor het immuunsysteem
 • in de gewrichten
 • in het oog
 • in de huid
 • in de hersenen
 • in de lever
 • voor hart en bloedvaten
 • ter bescherming tegen omgevingsfactoren en stress
 • tegen UV-straling in zonlicht
 • voor sporters


Naast natuurlijke Astaxanthine bevat dit product ook Bètacaroteen, Canthaxanthine, Luteïne en Vitamine E (als d-alfatocoferol)!

Sterke punten van Plantina Astaxanthin-eco
Plantina Astaxanthin-eco is een extract van de alg Haematococcus pluvialis, gekweekt in een uitzonderlijk schone en gifvrije omgeving op Hawaii, in een zogenaamde ‘Biosecure Zone’. Ook de extractiemethode wordt met onschadelijke stoffen uitgevoerd volgens een gepatenteerd proces. Synthetische astaxanthine is gemaakt van aardolie en is als zodanig geen onderdeel van de voedselketen. Slechts een kwart is chemisch identiek aan de natuurlijke, werkzame astaxanthine, zoals in Plantina Astaxanthin-eco.

In een experiment bleek deze natuurlijke astaxanthine 20 keer sterker te werken als antioxidant dan de synthetische astaxanthine. Bovendien bevat Plantina Astaxanthin-eco de andere carotenoïden bètacaroteen, luteïne en canthaxanthine, die synergistisch met astaxanthine werken. Plantina Astaxanthin-eco bevat vitamine E, evenals astaxanthine een antioxidant. Ze vullen elkaars werking aan. Bovendien beschermt vitamine E de astaxanthine, bètacaroteen, luteïne en cantaxanthine tegen oxidatie in de capsule. De in Plantina Astaxanthin-eco gebruikte natuurlijke astaxanthine is één van de best onderzochte voedingssupplementen ter wereld. De onderzoeken strekken zich uit van humane studies tot studies betreffende de opneembaarheid vanuit de darm.

Lees hier de volledige productinformatie


Coënzym Q10-H active
Plantina Coënzym Q10-H active (ubiquinol) is de bioactieve vorm van het bekende coënzym Q10. Bij het vorderen van de leeftijd is het steeds moeilijker om zelf uit coënzym Q10 het actieve ubiquinol aan te maken. Daarom is ubiquinol vooral voor mensen vanaf 45 jaar een ideaal supplement.

Een energiestoot voor de 45-plusser
Coënzym Q10 is een van de lichaamsstoffen die bij het ouder worden in steeds mindere mate worden aangemaakt. Suppletie met de bioactieve, direct werkzame vorm (ubiquinol) van deze krachtige energieleverancier ligt dan ook voor de hand. Het is dan deze Coënzym Q10-H active die de voorkeur verdient boven het 'gewone' coënzym Q10 met daarin ubiquinone.

Ondersteunt het ouder wordende hart
Coënzym Q10-H active is voor vele ouderen niet alleen het ideale voedingssupplement als energiestoot, maar is bovendien een krachtige antioxidant. Deze stof beschermt namelijk ook tegen schadelijke vrije radicalen. Zo vangt u twee vliegen in een klap!. Met het stijgen der jaren neemt de spierfunctie af. Dat geldt ook voor het hart, uw grootste en belangrijkste spier. Dit maakt deze bioactieve Coënzym Q10-H active tot een waardevol voedingssupplement op oudere leeftijd.

Energie in ATP voor hart en spieren
Coënzym Q10 is niet alleen een krachtige antioxidant, maar is bovenal
vitaal voor de energievoorziening van alle lichaamscellen, vooral die van hart en spieren. Coënzym Q10 voorziet het ATP, de chemische opslagvorm van energie in de cel, van de benodige elektronen. Het is belangrijk dat het hart van jong en oud altijd kan beschikken over voldoende coënzym Q10. Voor de topsporter bij het leveren van een topprestatie, voor ouderen kan dit al tijdens de dagelijkse bezigheden zijn.

Voor het neerzetten van een topprestatie
Ook de intensieve sporter, zeker de topsporter, heeft veel meer baat bij deze vorm dan bij de Ubiquinone vorm.

De functies van Coënzym Q10-H active

 • Geeft extra energie
 • Ondersteunt de hartfunctie
 • Bij lichamelijke inspanning
 • Krachtige antioxidant
 • Vult de ATP-voorraad aan
 • Vergroot het uithoudingsvermogen


Sterke punten van Plantina Coënzym Q10-H active
Dit Coënzym Q10-H product is  zijn van de hoogste kwaliteit. De grondstof wordt geproduceerd door het Japanse bedrijf Kaneka. Coënzym Q10 als ubiquinon is al jaren beschikbaar; coënzym Q10 als ubiquinol is recent op de markt gebracht. Van deze producten is vastgesteld dat ze veilig zijn omdat ze identiek zijn aan de Q10 die in het lichaam van nature voorkomt. Kaneka is het enige bedrijf in de wereld dat in staat is deze vorm van coënzym Q10 te produceren.

Ubiquinon moet, om werkzaam te zijn in het lichaam, eerst worden omgezet in het actieve ubiquinol. Deze stap kan worden overgeslagen met ubiquinolcapsules. Dit maakt Plantina Coënzym Q10-H active superieur. De omzetting van ubiquinon in ubiquinol wordt op oudere leeftijd steeds moeilijker. Ubiquinon wordt daarom in de eerste plaats geadviseerd voor jongeren en ubiquinol voor ouderen. Ubiquinol kan op elke leeftijd ingezet worden bij verhoogde stress en intensieve sportbeoefening.

Plantina Coënzym Q10-H is 100% veilig na de kernramp in Japan
Lees in de tab 'extra informatie' waarom dat zo is.


Lees hier de volledige productinformatie

 


Plantine Ribose
Plantina Ribose levert energie voor alle spieren, vooral voor de hartspier. Ribose is het ‘basismateriaal’ voor de chemische opslag van energie (ATP). Het hart heeft dit 24 uur per dag nodig voor zijn pompfunctie. De andere spieren zodra er een beroep op wordt gedaan, zoals bijvoorbeeld tijdens sporten of bij stress.

Voor iedereen die lichamelijke inspanning verricht
Niets gezonder dan flink bewegen, ieder op zijn eigen niveau. Dat betekent voor de topsporter een uitgekiend trainingsprogramma, voor de 50-plusser van tijd tot tijd een mooie bergwandeling op vakantie. En alles wat daar tussen in zit: op de sportschool, in de tuin of flinke wandelingen met uw hond. Plantina Ribose is een welkome ondersteuning in elke lichamelijke activiteit. Het verbetert de energiestofwisseling en bevordert het herstel.


Wat is D-ribose?
D-ribose is een monosacharide met 5 C-atomen. Is het grondbestanddeel van ATP (adeninetrifosfaat), de chemische energie-opslagvorm in de cel, en van NAD(H), FAD(H), co-enzym A en cAMP. Vormt bovendien het grondbestanddeel van het RNA en de afgeleide vorm desoxyribose van het DNA. D-ribose lost op in water. Het heeft een neutrale, licht zoetige smaak.


Plantina Ribose bij vermoeidheid
Ribose is de opslagvorm van energie (ATP) in elke lichaamscel. De opslagtank moet altijd voldoende gevuld zijn om er uit te kunnen putten. Plantina Ribose zorgt hiervoor. Het helpt u over perioden van vermoeidheid heen. Plantina Ribose is een poeder. Om er optimaal effect van te hebben, heeft het een speciale wijze van gebruik (zie tabblad Ingredënten). Plantina Ribose is een age-essential (stof die met het vorderen der jaren steeds meer vereist is, omdat het menselijk lichaam steeds minder in staat is om deze stof zelf aan te maken).

Voor ouderen
Het oudere hart is niet meer zo krachtig als het jonge hart. Lichamelijke inspanning vergt relatief veel van het oudere hart. Een goede voorziening van voedingsstoffen is daarom extra essentieel. Dit geldt ook voor ribose. Het werkingsgebied zijn de mitochondriën, de energiecentrales van de hartspiercellen. Ribose helpt het hart om zijn functie - het rondpompen van bloed - weer naar behoren te vervullen. Het spreekt voor zich dat dit de bloedtoevoer naar de overige organen én spieren bevordert. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de onderste ledematen. Een krachtige hartslag draagt ertoe bij dat het bloed weer vanuit de benen omhoog kan worden gepompt.

Voor sporters
Sporters die een aantal weken achtereen Plantina Ribose namen vóór en na het sporten, merkten dat ze langer konden doorgaan. Tijdens het sporten heeft het lichaam het moeilijker om de hoeveelheid ATP weer aan te vullen. Door ribose te nemen, kan weer snel ATP worden aangemaakt en het uithoudingsvermogen worden verlengd. Alle typen sporters hebben baat bij Plantina Ribose. Vooral explosiesporters zoals sprinters hebben er profijt van, maar ook duur- en balsporters kunnen voordeel hebben bij het gebruik van Plantina Ribose. Ribose geeft net dat beetje extra waardoor ook in een vijfde set nog optimaal gepresteerd kan worden.

Topsporters zweren bij Plantina Ribose
Topsoporters kunnen dankzij Plantina Ribose langer doorgaan, beter herstellen en daarom optimaal presteren. Ribose is een natuurlijke stof die goedgekeurd is door het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT).

Voor mensen die fitnessen
Fitnessoefeningen zijn een vorm van krachttraining, waarbij de spieren extra worden getraind. Met Ribose heeft u na afl oop minder last van spiermoeheid en spierpijn. Door na het sporten Ribose te nemen wordt in de spiercellen de hoeveelheid ATP (de energiebron) sneller aangevuld. Hierdoor kunnen de spieren beter ontspannen en worden daardoor minder stijf en pijnlijk.

Voor managers en studenten
Denken en managen kosten energie! ‘Dipje’ vlak voor een vergadering? Tentamen? Neem een half uur van tevoren Plantina Ribose. Voor meer energie en een betere concentratie.

Sterke punten van Plantina D-ribose
D-ribose is de enige vorm van Ribose die in het lichaam actief is en die door het lichaam gebruikt kan worden (in tegenstelling tot D,L-ribose en L-ribose). Plantina Ribose bestaat voor 100% uit D-ribose. De toepassingen van Plantina Ribose voor energie en uithoudingsvermogen zijn gepatenteerd. Plantina D-ribose is veilig. D-ribose behoort tot de zogeheten ‘GRAS’-stoffen: Generally Recognized As Safe, de veiligste graad die een stof kan verkrijgen.


Lees hier de volledige productinformatie

 


Kurkuma Longa poeder Bio 250gr
In de Ayurveda en in de Indiase keuken is Kurkuma al duizenden jaen zeer bekend en uitvoerig beschreven. Curcumine is de voornaamste werkzame geneeskrachtige stof in Kurkuma. Ook de westerse wetenschap heeft Kurkuma inmiddels gevonden. Neemt u maar eens een kijkje in de Pubmed database.

Deze volledig biologische Kurkumapoeder heeft een Curcumingehalte van maar liefst 2,4%!


Kurkuma is krachtig ondersteunend voor:

 • Behoud van soepele gewrichten
 • Breindegeneratie
 • Goede leervaardigheid
 • Goede lever- en galfunctie
 • Goede spijsvertering
 • Goede zuivering van het bloed
 • Gezonde hart- en bloedvaten
 • Ontgiftiging (o.a. van cadmium, cyanide en lood)
 • Optimale bloeddruk
 • Optimale darmwerking
 • Optimale geheugenwerking
 • Optimale hartwerking
 • Optimale longfuncties
 • Regulering bloedsuikerniveau
 • Regulering cholesterolgehalte
 • Regulering hoeveelheid maagzuur
 • Reductie winderigheid, gasvorming (flatulentie)
 • Snelle wondgenezing
 • Veerkrachtig immuunsysteem
 • Verhoging hoeveelheid antioxidanten
 • Vermogen om ontstekingstekingen te remmen
   

Gegarandeerde biologische kwaliteit
Deze Kurkuma komt uit volledig gecertificeerde biologische teelt, verzorgd en gecontroleerd door een van de oudste en meest betrouwbare producenten van biologische kruiden in India. Daarmee voldoet deze Kurkuma aan de strengste normen voor kwaliteit, milieu en voedselveiligheid. Alle lots zijn tot aan de bron traceerbaar. Ook de Nederlandse importeur is volledig SKAL gecertificeert (inclusief Skal non EU).


Lees hier de volledige productinformatie. Deze bijzonder krachtige Kurkuma zal naar verwachting eind komende week leverbaar zijn.

 


Lovechock Pineapple/Inca
Deze splinternieuwe Lovechock is een pure chocolade, met liefde handgemaakt van de beste cacao uit Ecuador. Door de koude maling zit Lovechock supervol met anti-oxidanten en ‘lovechemicals’, stofjes waar je je vrolijk en liefdevol door voelt.

Pineapple/Inca is een tropische variant, een exotische combinatie van volle chocolade met fris tintelend fruit! Lovechock is 100 % biologisch, vrij van gluten, melk, suiker en soja. Kan sporen van noten bevatten.

Ingrediënten: Cacaomassa, cacaoboter, ananas, rest volgt!


Lees hier de volledige productinformatie


Originele Shakti acupressure mat
Maar liefst 6000 acupressure punten maken deze originele Shakti mat tot een zeer effectief instrument voor het vrijgeven van spanningen en het aanreiken van een diepe staat van ontspanning! Regelmatig gebruik van deze Shakti mat zal uw gevoel van welbehagen en uw herstel flink versterken, zowel fysiek als mentaal.

Stress is de grootste en gemeenste toxine voor lichaam en geest. Dagelijks een dik kwartier op de Shakti mat zal vele stress gerelateerde klachten helpen verminderen. Bovendien zal men geduldiger en vriendelijker worden terwijl de kwaliteit van beslissingen toeneemt.

De Shakti spijkermat activeert natuurlijk ook de bloedsomloop. Hierdoor zal het lichaam gemakkelijker en sneller hertsellen van inspanningen en klachten. Het zelfhertsellend vermogen van lichaam en geest zal toenemen.

De kleur oranje staat voor ‘happiness’ en vertegenwoordigd vooral plezier, creativiteit en spiritueel bewustzijn. De kleur groen (nog niet beschikbaar) brengt gevoelens van kalmte, harmonie en innerlijke balans.

Maten:
68 cm x 42 cm

Materialen
Doek: 100% organische Indiase katoen
Matras: Polyetheen
Spijkers: ABS kunststof


Lees hier de volledige productinformatie

 


Soul Tantra Yoni-ei Go0cheldoos!
Zoals beschreven in het boek 'Witte Tijgerin' -geheime taoistische liefdesoefeningen- kan je 'togglen'' met twee Yoni eitjes. Breng de nacht slapend door met twee verschillende ingebrachte Yoni-eitjes. Smorgens zullen de eitjes er dan in omgekeerde volgorde uitkomen.


Toggle pack:
1 Yoni-ei Rode Jaspis
1 Yoni-ei RozenkwartsLees hier de volledige productinformatie

 


Natuurlijke preventie en behandeling van Alzheimer
De ziekte van Alzheimer neemt epidemische vormen aan. Het is een slopende en dodelijke ziekte veroorzaakt door sterfte en degeneratie van hersencellen. Er is inmiddels heel veel bekend over preventie en behandeling van Alzheimer, echter vaak nog niet bij uw huisarts of specialist.  Preventie en aanpak van Alzheimer is (deels) mogelijk door radicale eliminatie van toxines en slechte voeding. En daarnaast door suppletie met vitaminen B3, B6, B11, B12, vetoplosbare vitaminen, goede vetten en specifieke kruiden.

De resultaten met Ashwagandha, Kurkuma en kokosolie bijvoorbeeld, zijn veelbelovend en gesteund door inmiddels duizenden studies en praktijkverhalen, ook in Nederland!

Lees hier het volledige artikel en ga ermee aan de slag, er is echt veel meer mogelijk dan de meeste artsen en mensen weten en denken!

 


Krachtige aanpak Candida albicans (Volledig herzien)
Candida albicans is een gistje dat van nature voorkomt in het menselijk lichaam, maar onder bepaalde omstandigheden kan gaan woekeren. Dit levert dan een scala aan problemen op. De eigenlijke bedoeling van Candida albicans is, om het lichaam biologisch afbreekbaar te maken: wanneer een mens het tijdelijke voor het eeuwige verwisselt, worden de eiwitten in het lichaam afgebroken tot o.a. suikers. Dit stijgende gehalte aan suikers is voor Candida albicans het signaal: Persoon overleden, OPRUIMEN! Problemen ontstaan er pas, als het gehalte aan suikers door stofwisselingsproblemen of voeding verhoogd wordt, en de Candida albicans je gaat "opruimen" terwijl je nog leeft!

Zo kan het gebeuren dat er uitwendige, plaatselijke infecties onstaan, bijvoorbeeld in de mond, oren of vagina. Ernstiger wordt het wanneer de Candida albicans in het spijsverteringssysteem of het bloed gaat woekeren. In dit stadium spreekt men van Candidiasis. Zeer berucht en helaas door vele huisartsen en internisten niet of niet tijdig ontdekt. Deze ernstige vorm van Candida albicans woekering komt veel voor bij ME/CVS (Chronisch vermoeidheids syndroom).

Hoofdpunten van de behandeling volgens actuele inzichten
Bij een effectieve aanpak van Candida is het van belang dat niet alleen de schimmel verwijderd wordt, maar ook de sporen. Een kuur om schimmels en sporen te verwijderen bestaat uit vier hoofdstappen:
1) Darmen schoonmaken
2) Schimmels vernietigen i.c.m. 2 weken zeer strikt anti-Candida dieet.
3) Goede bacteriën opbouwen met goede probiotica en goede darmfloravoeding
4) Mild anti-Candida dieet (overdrijven geeft volgens TCM ‘leegte”, juist ruimte voor candidagroei).

Overslaan van een van deze hoofdstappen zal niet tot het gewenste resultaat leiden.

Lees hier het volledige artikel.
 


ANDERE KOST

Lees hier de actuele Zalvende citaten, Aanbiedingen en de actuele HeelBewust Agenda.


Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com/index.php