opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XXVI
22 april 2012

Aangename dag allemaal!

In rap tempo is de situatie veranderd van Drachmatisch naar Rutteloos. Van verziekingen naar verkiezingen, politici en journalisten kijken verwilderd om zich heen.
Een heel naar treinongeluk lijkt symbool te staan voor een ontspoord land. Waar gaat dit naar leiden?!

Gelukkig gebeurt er ook erg veel moois, goeds ende inspirerends! Daarom in deze nieuwsbrief meer aandacht voor de HeelBewust Agenda. Let vooral op de evenementen Your Own Impact en PRO Toekomstweken! Voor wie niet kan wachten, vandaag is de aftrap van de campagne 'Bijen houden van biologisch'. Op het terrein van natuurwinkel / Biologische Tuinderij 't Gelders Eiland (Eltenseweg 1 Lobith, Gelderland). Tijdens deze campagne worden maar liefst 400.000 zakjes bijenbloemenzaad verspreid, goed voor 400.000 vierkante meter biologische bijenbloemen! Deze campagne is opgezet door Nature & More, Bionext en De Bijenstichting in het kader van het Jaar van de Bij 2012.

Enkele onderwerpen op herhaling in deze brief (de 100% biologische Kurkumapoeder is binnen!) en een stukje over het Budwigpapje vanwege de vragen hierover.
De website heeft inmiddels een radicale verbetering van de navigatie ondergaan, ook op veler verzoek. Nu is alles veel sneller en logisch vindbaar. Zie de menu's in de bovenbalk en het linkermenu. Daarin slechts de hoofdgroepen:

Aanreikende Artikelen
Delicatessen
Natural Lifestyle
Supplementen voor Dier
Supplementen voor Mens
Vrouwelijk

Heerlijk overzichtelijk! Veel leesgenoegen, natuurlijk!

Namasté
Rob Greuter

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


Het Budwigpapje
Dr. Johanna Budwig studeerde chemie en is van mening dat bij de kankerpatiënt de celademhaling verstoord is. Meervoudig onverzadigde vetzuren kunnen gemakkelijk zuurstof opnemen en daardoor de celademhaling stimuleren. De verbranding van vetten stimulerend lichaamsfuncties. De juiste verhouding van olie en eiwit is van belang. Zij ontwikkelde het zogenaamde Budwigpapje, dat men bijvoorbeeld dagelijks als ontbijt kan gebruiken.


Johanna Budwig studeerde chemie en farmacologie en promoveerde in de chemie, de biochemie, de fysica en de farmacologie. Haar onderzoek richtte zich op de rol van vetzuren in relatie tot de menselijke stofwisseling. Het resultaat van haar onderzoek samenvattend:

 • Verzadigde vetzuren werken nadelig op de stofwisseling
 • Onverzadigde vetzuren werken positief op de stofwisseling
 • Meervoudig onverzadigde vetzuren zijn onmisbaar en kunnen genezend werken
 • Koude persing lijnzaadolie bleek superieur
   

Wat is een Budwigpapje?
De basis is kwark met koudgeperste (biologische) lijnzaadolie: 100 gram kwark met 3 eetlepels lijnzaadolie. De hoeveelheid olie is zeker in het begin voor veel mensen aan de hoge kant. Het is dan beter om de hoeveelheid olie langzaam op te bouwen.

De oorspronkelijke samenstelling van Budwigpapje

 • 3 eetlepels melk
 • 3 eetlepels lijnzaadolie
 • 100 gram magere kwark
 • 1 theelepel honing
 • Verse vruchten
 • Noten
 • Havervlokken


Eventueel een paar smaakmakende toevoegingen gebruiken zoals kokos, kaneel et cetera.

ICOB Budwigpapje
Er zijn vele varianten van het Budwig-papje, ICOB adviseert de volgende samenstelling op basis van smaak en inhoud:

Biogarde kwark, en/of Biogarde of Vifit-yoghurt, ongeveer 3 eetlepels, of iets meer als u de consistentie te dik vindt, 1 eetlepel lijnzaadolie (koudgeperst), 1 eetlepel lijnzaad, 1 eetlepel lecithine granulaat (korrels), 1-2 eetlepels tarwekiemen, een halve eetlepel zemelen, eventueel (geroosterd) sezamzaad en om er smaak aan te geven en te zoeten: een eetlepel dadelstroop of honing, of wat vruchten zoals dadels en banaan, of gewoon wat vruchtenkwark of -yoghurt er door heen mengen. Mensen die geen zuivel verdragen kunnen overwegen soja-yoghurt te gebruiken. Mensen die geen gluten verdragen, verdragen soms wel de tarwekiemen; anders kunnen deze vervangen worden door boekweitvlokken of rijstvlokken.

Het gaat hier vooral om het dagelijks eten van goede verzadigde vetten gecombineerd met omega 3.
Link naar artikel


HeelBewust Agenda is een onafhankelijke nationale agenda met evenementen die Holistische Geneeskunde raken. Heb jij ook een passend evenement dat je graag in deze agenda opgenomen ziet? Stuur dan een e-mail met alle gegevens in het alhier toegepaste formaat naar info@www.heelbewust.com met als onderwerp: HeelBewust Agenda.
http://www.heelbewust.com/agenda


11 mei 2012: Kennisavond LeefBewust - Visie Ryke Hamer door Mies Kloos (Soest)
De Germaanse Geneeskunde staat voor een hele nieuwe kijk op ziekte en gezondheid. Het verband tussen lichaam en geest staat hierbij centraal: emotionele schokken worden gezien als de hoofdoorzaken van ziekten, waarna een logisch, voorspelbaar en verklaarbaar proces van genezing volgt. Deze processen zijn nuttig en zinvol en hebben steeds het overleven van het organisme ten doel. Deze lezing geeft een introductie in de natuurwetten van Hamer.


1 juli 2012: Your Own Impact - Duurzaamheid begint bij jezelf - door DJOJ (Rotterdam)
Your Own Impact is een gratis evenement met als thema ‘duurzaamheid in verbinding met jezelf’. Het heeft als doel de consument bewuster te laten kijken naar duurzaamheid in relatie tot zichzelf en in harmonie met de omgeving. Welke ruimte heb jij om duurzaam, voldoende waarde toe te voegen? Aan jezelf, je eigen leefomgeving en die van de maatschappij, en hoe doe je dat dan?

Bezoekers, organisaties en specialisten (op het gebied van duurzame energie, milieu en voeding) inspireren elkaar om intenser en wellicht anders naar hun eigen impact te gaan kijken. Ze reiken concrete methodes aan om duurzaamheid in je eigen leven en leefomgeving toe te passen. Centrum Djoj stelt voor dit evenement het gehele pand (8 zalen en diverse sessieruimtes) beschikbaar.

Het evenement kent vier themasecties. Het gebouw is daarom opgesplitst in vier verschillende secties. In deze secties zijn: lezingen, workshops, presentaties en stands waar bezoekers ervaringen opdoen en informatie kunnen vergaren en uitwisselen.

1 - Duurzame energie
Wat is duurzame energie nu precies, welke vormen worden al toegepast en
welke vormen zijn in ontwikkeling? Welke hiervan kun jij nu en in de nabije toekomst daadwerkelijk toepassen?|

2 - Duurzaam milieu
Hoe transformeren wij Nederland van het vuilste land in Europa naar
het schoonste land in Europa? Wat kunnen industrie en consumenten
verbeteren aan het buitenmilieu en wat aan het binnenmilieu?

3 - Duurzame voeding
Wat is duurzame voeding en de omgang ermee? Hoe introduceren we duurzame voeding in onze maatschappij en directe leefomgeving? Wat is er allemaal al en wat kunnen we verwachten? Wat kan jij NU doen? Verschillende partijen, waaronder de NVB (Nederlandse Vegetariërsbond) en NVV (Nederlandse Vereniging voor Veganisme) laten zien hoe je duurzaam om kunt gaan met voeding. Er zijn leuke stands waar je kunt ervaren en proeven hoe je zelf duurzaam met voeding kunt omgaan.

4 - Wereldcafé
- Share your own Impact -
Het centrale forum waarbinnen kennis, ideeën en inzichten over duurzaamheid worden gedeeld en in dialoog aangescherpt. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen!

5 - Earth Healing
- In verbinding met de aarde -
De dag wordt afgesloten met een passend ritueel waarbij we in plaats van te nemen van de aarde, eens iets teruggeven aan de aarde.

Download hier de flyer van Your Own Impact.


23 - 29 juli 2012: PRO Toekomstweken 2012 door Stichting PRO (Gasselternijveen & Emmeloord)
Stichting PRO – Publieke, politieke en private beweging voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling, houdt Toekomstweken in Gasselternijveen, Emmeloord en Reuver.

Iedereen mag bij elkaar komen, denk hierbij aan: Aanhangers van spirituele politiek, Anarchisten, Andersglobalisten, Antroposofen, Boeddhisten, Christendemocraten, Christenen, Cultuurcreatieven, Gnostici, Hindoes, Ietsisten, Joden, Kritische katholieken, Liberalen, Lichtwerkers, Manicheeërs, Moslims, Natuur- en milieubeschermers, Nieuwe Spirituelen, Occupyers, Ontwikkelingswerkers, Orthodoxen, Polyamoristen, Religieuze dialogers en trialogers, (Religieuze) groenen, (Religieuze) socialisten, Rozenkruisers, Sociaaldemocraten, Soefi’s, Theosofen, 2012-geïnteresseerden, Vredeswerkers, Vrijzinnigen, Zoekers naar de Heilige Graal, en anderen!

Maandag t/m vrijdag 14.00 – 16.00 uur
Lezingen en workshops over ecodorpen, vredegesprek, permacultuur en meer, zie thema's.

Maandag t/m vrijdag  20.00 – 22.00 uur
Films, lezingen en gesprekken over ecodorpen, forumgemeenschappen, transitiegroepen, publiekparlementen, Manifest voor een Vrij Europa (integrale-politik.org), Planetaire Beweging voor Moeder Aarde (kongressmatriarchatspolitik.ch), Wedstrijd: Een nieuw Woord voor Liefde (blog van Len Branson op changethinkpositive.com), Occupy: Geen eis kan groot genoeg zijn (occupythenetherlands.nl). Films: Ecodorpen Sieben Linden en Tamera, Reis door Centraal Wonen, First Earth: over aardehuizen, Permacultuur in Nederland, In Transition 1.0 en The Power Down Show: over transitie-initiatieven.

Zaterdag 11.00 – 16.00 uur
Open Huis met films van de hele week naar keuze. Gesprekken met initiatiefnemers van ecodorpen. Inzien van boeken over ecodorpen en organische architectuur. Informatie over de programma's zoals hierboven genoemd.

Iedereen kan een lezing, workshop, presentatie, demonstratie of optreden aanbieden. Laat het ons nu weten!


6 - 12 augustus 2012: PRO Toekomstweken 2012 door Stichting PRO (Reuver)
Stichting PRO – Publieke, politieke en private beweging voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling, houdt Toekomstweken in Gasselternijveen, Emmeloord en Reuver.

Iedereen mag bij elkaar komen, denk hierbij aan: Aanhangers van spirituele politiek, Anarchisten, Andersglobalisten, Antroposofen, Boeddhisten, Christendemocraten, Christenen, Cultuurcreatieven, Gnostici, Hindoes, Ietsisten, Joden, Kritische katholieken, Liberalen, Lichtwerkers, Manicheeërs, Moslims, Natuur- en milieubeschermers, Nieuwe Spirituelen, Occupyers, Ontwikkelingswerkers, Orthodoxen, Polyamoristen, Religieuze dialogers en trialogers, (Religieuze) groenen, (Religieuze) socialisten, Rozenkruisers, Sociaaldemocraten, Soefi’s, Theosofen, 2012-geïnteresseerden, Vredeswerkers, Vrijzinnigen, Zoekers naar de Heilige Graal, en anderen!

Maandag t/m vrijdag 14.00 – 16.00 uur
Lezingen en workshops over ecodorpen, vredegesprek, permacultuur en meer, zie thema's.

Maandag t/m vrijdag  20.00 – 22.00 uur
Films, lezingen en gesprekken over ecodorpen, forumgemeenschappen, transitiegroepen, publiekparlementen, Manifest voor een Vrij Europa (integrale-politik.org), Planetaire Beweging voor Moeder Aarde (kongressmatriarchatspolitik.ch), Wedstrijd: Een nieuw Woord voor Liefde (blog van Len Branson op changethinkpositive.com), Occupy: Geen eis kan groot genoeg zijn (occupythenetherlands.nl). Films: Ecodorpen Sieben Linden en Tamera, Reis door Centraal Wonen, First Earth: over aardehuizen, Permacultuur in Nederland, In Transition 1.0 en The Power Down Show: over transitie-initiatieven.

Zaterdag 11.00 – 16.00 uur
Open Huis met films van de hele week naar keuze. Gesprekken met initiatiefnemers van ecodorpen. Inzien van boeken over ecodorpen en organische architectuur. Informatie over de programma's zoals hierboven genoemd.

Iedereen kan een lezing, workshop, presentatie, demonstratie of optreden aanbieden. Laat het ons nu weten!

Download hier de flyer.


Kurkuma Longa poeder Bio 250gr
In de Ayurveda en in de Indiase keuken is Kurkuma al duizenden jaen zeer bekend en uitvoerig beschreven. Curcumine is de voornaamste werkzame geneeskrachtige stof in Kurkuma. Ook de westerse wetenschap heeft Kurkuma inmiddels gevonden. Neemt u maar eens een kijkje in de Pubmed database.

Deze volledig biologische Kurkumapoeder heeft een Curcumingehalte van maar liefst 2,4%!


Kurkuma is krachtig ondersteunend voor:

 • Behoud van soepele gewrichten
 • Breindegeneratie
 • Goede leervaardigheid
 • Goede lever- en galfunctie
 • Goede spijsvertering
 • Goede zuivering van het bloed
 • Gezonde hart- en bloedvaten
 • Ontgiftiging (o.a. van cadmium, cyanide en lood)
 • Optimale bloeddruk
 • Optimale darmwerking
 • Optimale geheugenwerking
 • Optimale hartwerking
 • Optimale longfuncties
 • Regulering bloedsuikerniveau
 • Regulering cholesterolgehalte
 • Regulering hoeveelheid maagzuur
 • Reductie winderigheid, gasvorming (flatulentie)
 • Snelle wondgenezing
 • Veerkrachtig immuunsysteem
 • Verhoging hoeveelheid antioxidanten
 • Vermogen om ontstekingstekingen te remmen
   

Gegarandeerde biologische kwaliteit
Deze Kurkuma komt uit volledig gecertificeerde biologische teelt, verzorgd en gecontroleerd door een van de oudste en meest betrouwbare producenten van biologische kruiden in India. Daarmee voldoet deze Kurkuma aan de strengste normen voor kwaliteit, milieu en voedselveiligheid. Alle lots zijn tot aan de bron traceerbaar. Ook de Nederlandse importeur is volledig SKAL gecertificeert (inclusief Skal non EU).

Lees hier de volledige productinformatie.


Lovechock Pineapple/Inca
Deze splinternieuwe Lovechock is een pure chocolade, met liefde handgemaakt van de beste cacao uit Ecuador. Door de koude maling zit Lovechock supervol met anti-oxidanten en ‘lovechemicals’, stofjes waar je je vrolijk en liefdevol door voelt.

Pineapple/Inca is een tropische variant, een exotische combinatie van volle chocolade met fris tintelend fruit! Lovechock is 100 % biologisch, vrij van gluten, melk, suiker en soja. Kan sporen van noten bevatten.

Ingrediënten:
Cacaomassa, cacaoboter, gedroogde ananas (22%), gedroogde physalisbessen (incabessen) (5,5%), gedroogede kokosbloemnectar, gedroogde mango, lucumapoeder, vanillepoeder, zeezout en tenminste 81% rauwe cacaobestandsdelen.

Lees hier de volledige productinformatie


Originele Shakti acupressure mat

Maar liefst 6000 acupressure punten maken deze originele Shakti mat tot een zeer effectief instrument voor het vrijgeven van spanningen en het aanreiken van een diepe staat van ontspanning! Regelmatig gebruik van deze Shakti mat zal uw gevoel van welbehagen en uw herstel flink versterken, zowel fysiek als mentaal.

Stress is de grootste en gemeenste toxine voor lichaam en geest. Dagelijks een dik kwartier op de Shakti mat zal vele stress gerelateerde klachten helpen verminderen. Bovendien zal men geduldiger en vriendelijker worden terwijl de kwaliteit van beslissingen toeneemt.

De Shakti spijkermat activeert natuurlijk ook de bloedsomloop. Hierdoor zal het lichaam gemakkelijker en sneller hertsellen van inspanningen en klachten. Het zelfhertsellend vermogen van lichaam en geest zal toenemen.

De kleur oranje staat voor ‘happiness’ en vertegenwoordigd vooral plezier, creativiteit en spiritueel bewustzijn.

De Shaktimat symbolen
De geometrie van de punten is van groot belang. De 6000 punten zijn geplaatst in een geometrisch patroon met de naam Yantra (Sanskrit). De geometrie van de Yantra stimuleert de acupressure punten van het lichaam zoals een whirlpool. De flow van Chi (levenskracht) neemt toe tussen de punten. Daardoor helen de acupressure punten en balanceren en voeden ze de zwakkere punten van het lichaam met energie. Iedere kunststof disc heeft 27 punten en een gat in het midden.


Shree Yantra
De achterzijde van de Shaktimat toont een prachtig krachtsymbool, Shree Yantra. Binnen de Yoga traditie is dit de meest complete geometrische vorm. Het is 70 maal krachtiger dan de vorm van een piramide. Beide hersenhelften worden gestimuleerd en een diepe staat van meditatie kan worden bereikt. Volgens Vastu - de bron van Feng Shui – is de Shee Yantra het beste instrument voor de creatie van balans in het woonhuis. Hang het Shree Yantra symbool aan de noordoostelijke zijde van het huis voor het sterkste resultaat. Het zal welvaart verhogen, harmonie creëren en beschermen tegen ongelukken.

Reinigingsinstructies
Indien nodig kan de Shakti mat handgewassen worden in handwarm water. Erna binnen drogen of buiten in de schaduw. Geen gebruik maken van wasmachine en/of droogtrommel!

Maten:
68 cm x 42 cm

Materialen
Doek: 100% organische Indiase katoen
Matras: Polyetheen
Spijkers: ABS kunststof

Lees hier de volledige productinformatie


ANDERE KOST

Lees hier de actuele Zalvende citaten, Aanbiedingen en de actuele HeelBewust Agenda.


Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com/index.php