opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XXXI
8 juli 2012

Gegoede zondag!

Aardbeitjes dus beslist niet in de koelkast bewaren, dat wist ik niet. Vooral de geur (en daarmee de smaak) holt achteruit in de koelkast. Meteen getest, wat een verschil!!! Afgelopen dagen weer vele voorbeelden ontmoet van het massale blinde vertrouwen in de witte jassen. 'Slikt u maar levenslang mijnheer, heel gezond'. 'Nee mevrouw, fibromyalgie kunnen we niets mee'. Er worden nog immer zelden kritische vragen gesteld in de praktijkruimte, laat staan nagedacht. Aangereikt, het frapante is dat zodra het om bijvoorbeeld een auto gaat, men ineens wel goed nadenkt en zeer kritische vragen durft te stellen. Zolang het maar niet om de eigen gezondheid gaat, dan klappen we dicht en slikken alles, letterlijk. Gebaseerd op een vriendelijk doch ongefundeerd vertrouwen in een dokter (in tegenstelling tot het vertrouwen in een autoverkoper... En diezelfde dokter heeft vooral verstand van medicijnen, niet van ziekte, niet van heling, voeding, toxines, holisme et cetera. Regie, verantwoordelijkheid, informatie, kennis en samenwerking, zo mag de gezondheidszorg in de 21e eeuw vorm gegeven gaan worden. En dat vergt moed. 'Everything you want is on the other side of fear'.

Veel leesgenoegen, natuurlijk!

Namasté
Rob Greuter

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.Introductie: Organische MSM poeder!

MSM en de mens
MSM (organisch zwavel) is een natuurlijke mineraal, aanwezig in alle levende wezens en planten. Het wordt opgenomen in het lichaam via het voedsel dat we eten en het is essentieel voor een goede gezondheid.

Omdat ons hedendaags voedsel die naam nauwlijks nog verdient mist het die essentiële MSM waaruit onze voorouders zoveel voordelen voor hun gezondheid haalden. Zo bestaat ons kraakbeen voor 63% uit collageen waarvan MSM een essentieel onderdeel is. Collageen zit in onze bloedvaten, gewrichten, kraakbeen, spieren en pezen. Een tekort aan MSM zal zich vaak op een nare manier doen gelden.

Gegarandeerde organische kwaliteit
De meest verkochte vorm van MSM is chemisch gesproduceerd. Een kopie van de natuur waarmee het lichaam niet zoveel kan en wil. HeelBewust levert uitsluitend organisch geproduceerde MSM. Deze vorm komt het best overeen met de biologische vorm van MSM in de lichaamscellen. De gebruikte organische bron is van het type LIGNISUL. Deze wordt geproduceerd uit organisch materiaal, streng gecontroleerd door de kwaliteitsstandaard ISO 9002.

HeelBewust wordt door ons enkel de poedervorm van MSM aangeboden, en wel de meest zuivere. Tabletten bestaan voor een groot deel uit vulmiddel, tot wel 25% en bindmiddel. Daarvoor betaald u. Bovendien zijn dergelijke toevoegingen biologisch volstrekt nutteloos voor het lichaam, maar daarom niet minder belastend en verminderen ze zowel de opname als de oppnamesnelheid. Onze MSM poeder is geheel vrij van toevoegingen, dus bevat het ook geen geen vulstoffen, bindmiddelen en antiklontermiddelen.

MSM helpt bij:

 • Behoud zachte huid
 • Behoud gezonde luchtwegen
 • Behoud van soepele gewrichten
 • Gezonde hart- en bloedvaten
 • Gezond en glanzend haar
 • Mooiere en sterkere nagels
 • Vermindering nare prikkels
 • Soepele lichaamscellen
 • Verhoging energieniveau
 • Vermogen inflammatoire symptomen aan te pakken
   

Zuiverheidstest voor MSM poeder
Vul een helder glas vol met warm water. Voeg een kleine eetlepel MSM toe. Roer enkele seconden.  MSM dient nu volledig te zijn opgelost. Het water hoort bijna net zo helder te zijn als voor de toevoeging van MSM.  Als het water na het roeren melkachtig wit blijft was gebruikte MSM poeder niet zuiver.

Prijs: € 59,95 (1kg)
Lees hier meer informatie en om te bestellen.Introductie: Set originele Snellenkaarten

Een Snellenkaart is de oorspronkelijke leeskaart waarmee de Nederlandse oogarts Dr. Herman Snellen in 1862 de standaard voor het meten van de gezichtsscherpte heeft neergezet. Door af te gaan op mensen die goed scherp konden zien toonde hij aan dat het fysiek mogelijk was om de 20/20 regel (of 1.00 Visus ofwel 100% zicht) te lezen op een afstand van 20 foot (=6 meter). Deze standaard wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gehanteerd door oogheelkundigen en opticiens.

Door het gebruik van een rode en een groene balk kan meteen gecontroleerd worden of iemand kleurenblind is.

Deze set Snellenkaarten (een grote om op te hangen en twee kleine om in de hand te houden) is behalve het meten van je gezichtsscherpte heel goed te gebruiken om mee te oefenen, vooral om de zie-gewoonte 'Verspringen' aan te leren. Je kan er ook mee testen of de bril of lenzen die je draagt te sterk voor je zijn.

Een uitgebreide folder wordt meegeleverd met daarin een gebruiksaanwijzing voor het opmeten van je zicht en vele suggesties hoe je met de kaarten kunt oefenen. Deze Snellenkaarten zijn ideaal om samen met het boek Natuurlijk zien te gebruiken.

Prijs: € 24,95
Klik hier om te bestellen.Introductie: Blijvend meer energie volgens de vijf elementen

Met dit boek vol informatie, tips en oefeningen, kun je op een verrassende en relatief eenvoudige manier meer energie krijgen én houden.
Ben jij vaak moe? Heb je allerlei vage klachten of zit je gewoon niet lekker in je vel? Dan is jouw energie uit balans geraakt. Pas als je de balans herstelt, zul je weer fit en vitaal worden. Een goede energiehuishouding betekent niet alleen dat je niet moe bent, maar ook dat je snel herstelt van mindere momenten zoals een paar dagen véél te hard werken, een knieblessure of emotionele stress. Als je energie in balans is, dan heb je ook het vermogen te herstellen. Soms gebeurt dit herstellen als vanzelf in een natuurlijk proces, zonder dat je er bewust mee bezig hoeft te zijn en soms moet je zelf in actie komen om te corrigeren.

De belangrijkste technieken om de energie weer in balans te brengen zijn de oude oosterse technieken van de TCM (Traditionele Chinese Geneeswijzen). Een belangrijke rol spelen de elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Alle energie is namelijk te verdelen in de vijf elementen en stroomt daar in een natuurlijke beweging doorheen. Als de energie vloeiend met deze bewegingen meestroomt, dan heeft dit een gunstig effect op ons hele gestel, zowel fysiek als niet-fysiek (psyche, emoties, gedachte, etc.). Dan ben je fit, emotioneel in balans en zit je gewoon lekker in je vel.In dit boek legt Jeanine uit hoe je gebruik kunt maken van de vijf elementen. Welke rol ieder element in jouw energiebalans speelt en wat dit voor jou betekent. Welk effect het heeft op je lichaam, emoties en gedachten. Hierdoor krijg je inzicht in je energiebalans en hoe je die zelf kunt verbeteren. Zie het boek als een koffer vol gereedschap, waarmee je zelf kunt sleutelen aan je probleemgebieden. Met checklists en voorbeelden, zodat je jouw knelpunten en blokkades kunt opsporen, en met concrete tips en oefeningen om meteen aan de slag te gaan. De ene week zal dat iets heel fysieks zijn en de andere week iets niet-fysieks, iets wat betrekking heeft op een emotie, gedachten, intenties of automatische (onbewuste) patronen.

Prijs: € 17,50
Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.Introductie: Premium grade spirulina-alg poeder!
1 pot met 250 gram puur 100% Premium grade Spirulina-alg poeder.

Deze spirulina-alg poeder is van het toonaangevende Earthrise uit de USA en worden gekweekt in California. Dit zijn de allerbeste en meest zuivere spirulina algen die in Nederland verkrijgbaar zijn, geïmporteerd door Ron Fonteine, een groot algenexpert. Earthrise beschikt over ISO en GMP certificaten. Alle door HeelBewust geleverde algproducten worden in Nederland met een geigerteller gecontroleerd op radioactieve straling.

Kiezen
Welk merk, soort en vorm alg (fabrikant, chorella, spirulina, tabletten, poeder) voor u het best werkt blijkt een zeer persoonlijke zaak. De ervaring leert dat een mix voor de meeste mensen een optimaal resultaat geeft. Een aantal websites schermt met de aanwezigheid van vitamine B12 in algen. chlorella kan inderdaad sporen van B12 bevatten, echter slechts hele kleine hoeveelheden.

Het verschil tussen Chlorella en Spirulina
Spirulina is een meercellige alg, een spiraalvormige plant die groeit in zout water. Chlorella is een eencellige alg die groeit in zoet water. Gedroogd poeder van spirulina lijkt sprekend op chlorella vanwege zijn karateristieke groene kleur, maar het verschil van vorm kan gemakkelijk herkend worden onder een microscoop. Door de hogere concentratie van proteïnen in de spirulina-alg had men in eerste instantie meer aandacht voor deze alg, maar spirulina bevat geen CGF.

Over spirulina-alg
Spirulina is een van de bekendere algensoort in Nederland en valt onder de zoutwater algen en bevat dus ook jodium. Deze alg is in Nederland zeer bekend onder mensen met gewichtsuitdagingen, mensen die te weinig energie hebben of die veel sporten. Spirulina is perfect te combineren met de chlorella-alg. Twee zeer bladgroenrijke supplementen die een hoogwaardige en natuurlijke bron zijn van vele mineralen, aminozuren, sporenelementen, enzymen, vetzuren, vitamines en natuurlijk chlorofyl.

De kracht van de spirulina-alg

 • Reinigt het lichaam en zuivert het bloed
 • Levert hoogwaardige voedingstoffen
 • Versterkt het afweersysteem
 • Geeft extra energie
 • Verbeterd de concentratie
 • Bevordert een natuurlijke stoelgang
 • Zuivert de huid
 • Ondersteunt het zelfherstellend vermogen van de huid
 • Gunstig voor de bloedsomloop
 • Versterkt het uithoudingsvermogen
 • Helpt bij voorjaars- en najaarsvermoeidheid
 • Voorziet het lichaam van extra ijzer
 • Zeer goede bron van bladgroen (chlorofyl)

Prijzen:
€ 25,- (250 gram)
€ 35,- (500 gram)

Klik hier voor meer informatie en om te bestellen.German New Medicine (GNM)
Dr. Hamer ontwikkelde eind jaren ’80 vijf biologische wetten waaraan alle ziektes voldoen. Hij ontdekte, dat elke ziekte een biologische, psychische en /of sociale betekenis heeft. Ook de plaats, waar het zich manifesteert, heeft een rede. Drie elementen werken synchroon: de psyche, de hersenen en de organen of lichaamsdelen. Elke ziekte begint met een “shock”, een emotioneel trauma, dat een effect heeft op een bepaalde plaats in de hersenen. Deze plaats correspondeert met een lichaamsdeel of een orgaan en signalen worden daar naartoe gestuurd. Het orgaan of lichaamsdeel reageert hierop anders dan normaal en wordt “ziek”. Het achterhalen van de oorspronkelijke “shock” en de realisatie dat dát de oorzaak is van het probleem, zorgt ervoor dat het lichaam de “ziekte” op kan lossen. Shocks vormen als het ware emotionele blokkades die een ziekte veroorzaken en de genezing beletten.

Bij kankerpatiënten zorgen de shocks voor concentrische cirkels, die op een hersenscan te zien zijn. Met zo'n hersenscan kan Dr. Hamer achterhalen waar iemand kanker heeft of aan het ontwikkelen is, welke emotionele oorzaak daarachter ligt en in welk stadium de ziekte zich bevindt. Het is een zeer boeiende methode, die een fysieke verklaring geeft voor een gedeelte van de NEI van Roy Martina. Beide methoden leggen concrete verbanden tussen emotionele shocks en ervaringen en fysieke problemen.
Bron: Mies Kloos

Dr. Ryke Geerd Hamer
Geboren in 1935, in Friesland (Duitsland) opgegroeid. Op 18-jarige leeftijd deed hij eindexamen en begon een medische en theologie-studie in Tübingen, waar hij ook zijn latere vrouw Sigrid Oldenburg, een studente medicijnen, leerde kennen. Toen hij 20 jaar was, slaagde hij voor het medische voorexamen; hij trouwde 1 jaar later in Erlangen en legde daar op 22 jarige leeftijd het theologische examen af. De jonge familie kreeg als eerste een dochter en een zoon DIRK (die nog een grote rol zou spelen) en later nog 2 kinderen. Op 24 jarige leeftijd slaagde Dr. Hamer voor het medische staatsexamen in Marburg. Twee jaar later ontving hij na zijn periode als assistent de approbatie als arts en de doctorsgraad. Er volgden een aantal jaren aan de universiteitsklinieken van Tübingen en Heidelberg.

In 1972 deed dr. med. R.G. Hamer zijn specialisatie als internist. Hij werkte ook deeltijds in een maatschap met zijn vrouw dr. Sigrid Hamer. Hij hield er altijd een bijzondere hobby op na: patenten uitvinden; b.v. het a-traumatisch snijdende Hamer-Scalpel voor plastische chirurgie, dat met een 20-voudige scherpte van een scheermes snijdt; een speciale botzaag, eveneens voor plastische chirurgie; of een zich steeds de lichaamscontouren automatisch aanpassende massage ligbank; alsook een apparaat voor transcutane serumdiagnose. Het was de droom van Dr. Hamer om met de inkomsten die hij uit zijn patenten ontving een artsenpraktijk voor arme mensen in Zuid-Italië te beginnen, zonder geld voor consulten te vragen.

Kort voordat hij zijn droom kon verwezenlijken, op 18 Augustus 1978, 's morgens om 3.00 uur in de schemering, gebeurde er iets vreselijks: Voor het eiland Cavallo wilde de doorgedraaide Italiaanse prins V.E. van Savoyen iemand neerschieten. Daarbij werd dr. Hamers zoon Dirk, die nietsvermoedend in een boot lag te slapen, levensgevaarlijk getroffen. Bijna 4 maanden lang duurde de doodsstrijd van zijn zoon. Dag en nacht waakte hij als vader aan het bed van zijn zoon. Op 7 december 1978 stierf Dirk in zijn armen.

Daardoor heeft hij, zoals hij 3 jaar later zou weten, een verliesconflict met een daardoor in werking getreden teelbal-kanker geleden. Later benoemde Dr. Hamer een dergelijk soort van schokbeleving het "Dirk-Hamer-Syndroom" (DHS), een Biologische Conflictshock, die ons totaal onverwachts "op het verkeerde been" zet.

Introductie GNM in 7 filmpjes
GNM and the Five Biological Laws - Part 1 of 7

GNM and the Five Biological Laws - Part 2 of 7


GNM and the Five Biological Laws - Part 3 of 7

GNM and the Five Biological Laws - Part 4 of 7

GNM and the Five Biological Laws - Part 5 of 7

GNM and the Five Biological Laws - Part 6 of 7


GNM and the Five Biological Laws - Part 7 of 7ANDERE KOST

Lees hier de actuele Zalvende citaten, Aanbiedingen en de actuele HeelBewust Agenda.Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com/index.php