opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XXXIV
23 september 2012

Beste mensen,

Met gemengde gevoelens ende koffiebonen schrijf ik deze nieuwsbrief. Een van de oorzaken hiervoor is een bikkelharde confrontatie met onze overheid eerder deze week. Een overheid die alweer bewijst slechts de belangen van de industrie te dienen. Nog schokkender is de constatering dat de meeste volksvertegenwoordigers in de Eerste en Tweede Kamer dat helemaal niet zijn. Het zijn op een enkele uitzondering na pure industrievertegenwoordigers, marionetten in een democratisch toneelspel. Hoe gaan we dat keren, hoeveel burgers moeten nog slachtoffer worden voordat zij hun landje terugeisen? Nederland is immers van en voor de Nederlanders, ons allen. Hoe kunnen we onze overheid transformeren naar een waarachtig dienende gemeenschapsdienst, zoals zij bedoeld is?

Veel leesgenoegen, natuurlijk!

Namasté
Rob Greuter

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


Multi Dag & Nacht, de Multi die rekening houd met het circadiaans ritme!


Multi Dag & Nacht, de Multi die het verschil maakt tussen DAG en NACHT!
Vitakruid heeft een Multi/mineralen formule ontwikkeld die rekening houdt met het bioritme van de mens met een subliem resultaat. Met de Multi Dag & Nacht van Vitakruid maakt u letterlijk dag en nacht verschil ten opzichte van andere hooggedoseerde kwaliteitsmulti’s. Overdag voedingsstoffen voor de energie die u nodig heeft om fit, scherp en alert te zijn en ’s avonds voedingsstoffen voor de rust, gezonde slaap en opbouw van de hersen-, spier- en zenuwcellen. Echt een Multi die jarenlang gebruikt kan worden en begrijpt waar u behoefte aan heeft.


 

 

 

Multi Dag & Nacht kan ingezet worden bij:
- Ondersteuning van immuunsysteem
- Rekening houdend met specifieke voedingsstoffen in het circadiaans ritme
- Voor de dag: energie, spierkracht, optimale concentratie, allertheid, geheugen.
- Voor de nacht: ontspanning, gezonde nachtrust, herstel spier- hersen- en zenuwweefsel
- Verboden te benoemen


Circadiaans ritme
Als onderdeel van de natuur is de mens onderhevig aan verschillende ritmes: iedereen merkt dat hij wisselend reageert op verschillende tijden en seizoenen. Sommige dingen kunnen makkelijker ‘s morgens worden verricht, andere beter ‘s avonds. Deze dagelijkse ritmes, die veel van onze gedragingen beïnvloeden, worden circadiaanse ritmes genoemd. Circadiaanse ritmes zijn lichamelijke, geestelijke en gedragsveranderingen die in een periode van ongeveer 24 uur plaatsvinden. Voorbeelden van de veranderingen die in het menselijk lichaam plaatsvinden zijn o.a. verschil in temperatuur, hormoonproductie, bloeddruk en de zuurgraad van de urine. De biologische klok is een aangeboren mechanisme bij organismen waarbij allerlei lichamelijke functies met een bepaalde regelmaat plaatsvinden. In alle organismen wordt deze regelmaat verzorgd door de zogenaamde biologische klok.

Biologische klok
Een biologisch klok betreft fysiologische en hormonale schommelingen in het lichaam gedurende de dag. De biologische klok staat rechtstreeks in verbinding met het netvlies van het oog en wordt gestuurd door zogenaamde tijdsindicatoren. De belangrijkste tijdsindicatoren voor de biologische klok zijn licht en duisternis. De biologische klok geeft deze informatie door aan het lichaam zodat het zijn slaap- en waakritme kan aanpassen. Bij de mens spelen ook sociale signalen een rol zoals vaste tijdstippen van maaltijden. Een ‘master clock’, die zich in de hersenen bevindt, coördineert alle biologische klokken in ons lichaam zodat deze goed op elkaar zijn afgestemd. Bij mensen bevindt deze ‘master clock’ zich in de hypothalamus. De hypothalamus is een gebied in de hersenen net boven het punt waar de zenuwen van de ogen elkaar kruisen. Doordat deze zo dicht bij de oogzenuw zit krijgt hij directe informatie vanuit de ogen.

Consequenties voor de mens
De chronobiologie houdt zich bezig met het onderzoek van de biologische ritmen. Men heeft inmiddels zo'n honderd processen in ons lichaam ontdekt die hun eigen ‘klok’ hebben. Elk orgaan kent zijn eigen ritmes en deze zijn niet allemaal gelijk. Zonder biologische klok zouden de organen steeds minder synchroon gaan lopen, zodat bijvoorbeeld honger zou optreden op het moment dat men nog slaapt. Biologische klokken zijn zo ingesteld dat organismen precies weten wat ze op welk tijdstip moeten doen en hebben daar de juiste voedingsstoffen bij nodig.  's Ochtends hebben we behoefte aan koolhydraten omdat die snel kunnen worden omgezet in energie voor de dag. In de avond wordt het voedsel voor een deel omgezet in reserves en hebben we meer behoefte aan eiwitten en in vet oplosbare vitaminen voor de herstelprocessen, die vooral 's nachts plaatsvinden. Ook de groei en het herstel gebeurt in de nacht. Dit staat in verband met de hormonen die in het bloed hun eigen cyclus vertonen. Cortisol en noradrenaline hebben hun hoogtepunt in de ochtend, serotonine juist in de avond. Groeihormonen worden alleen ’s nachts aan het bloed afgegeven. Ter ondersteuning van dit bioritme heeft het lichaam dan ook overdag wezenlijk andere voedingsstoffen nodig dan tijdens de nachtrust.

 

Multi DAG
Multi Dag is een samenstelling, met daarin wateroplosbare vitamines en aangevuld met een aantal mineralen die belangrijk zijn om overdag ingenomen te worden. De verbindingen zijn goed opneembare vormen voor het lichaam waardoor de biologische beschikbaarheid wordt bevorderd. Bij voorkeur wordt deze formule ochtends bij het ontbijt ingenomen.

Energie
De in deze formule opgenomen Vitaminen B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotine en C en de mineralen calcium, ijzer, koper, en mangaan dragen bij tot een normaal energie leverend metabolisme en  helpt  u overdag de energie uit voeding vrij te maken om optimaal te functioneren. Chroom, biotine en zink spelen een belangrijke rol in de verwerking van de macronutriënten resp. koohydraten, vetten en eiwitten. Foliumzuur, ijzer, magnesium, vitamine B2, B3, B5, B6 en C dragen bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Mentaal
De Multi dag formule bieden de juiste stoffen die bijdragen aan een heldere geest. Vitamine B1, B3, B6, B12, C, foliumzuur, biotine, magnesium dragen bij aan een normaal psychologische functie. Goede stoffen voor het geheugen zijn B1 en B12 en voor de leerprestaties B3 en magnesium.

Zenuwstelsel
Kalium en magnesium spelen een rol in de prikkeloverdracht van de zenuwcellen en zijn van belang bij het handhaven van een normale bloeddruk. Biotine, kalium, koper, magnesium, vitamine B1, B2, B3, B6, B12,C dragen bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.

Spieren
Calcium, magnesium en kalium spelen een rol bij het behouden van sterke spieren. Magnesium is goed voor de stevigheid van het skelet. Koper ondersteunt het behoud van bindweefsel.

Bloedsuikerspiegel
Chroom is nodig voor het handhaven van een normale bloedsuikerspiegel en calcium speelt een belangrijke rol in de verwerking van spijsverteringsenzymen.

Anti oxidanten en bloeddruk
Koper , mangaan, vitamine B2, en C zijn vrije radicalen vangers en helpen het afweersysteem van de lichaamscellen te beschermen. De mineralen kalium en magnesium hebben een positieve werking op een gezonde bloeddruk.


Multi NACHT
De eerst Multi voor de nacht. Deze Multi heeft rustgevende- en ontspannende eigenschappen en zorgt voor de opbouw van uw lichaam gedurende uw slaap.

Wanneer we overdag lekker actief zijn geweest kunnen we makkelijker goed in slaap komen. Tijdens de nacht komt het lichaam en geest tot rust. Veel van onze spieren ontspannen zich en de hersengolven veranderen, net als de hartslag en de ademhaling. De hersenen blokkeren alle prikkels van buiten waardoor ons bewustzijn verlaagd en we afgesloten raken van de buitenwereld. Deze verregaande maatregelen die de natuur heeft genomen om slapen mogelijk te maken dienen voor de wederopbouw van lichaam en geest.

Bescherming tegen oxidatieve schade
's Nachts heeft het lichaam meer behoefte aan de in vetoplosbare vitamines zoals A, Bèta-caroteen, D3, F, K2 en Ascorbyl palmitaat. Ascorbyl palmitaat is een in vetoplosbare vitamine C en van belang voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de psychologische functies. De in vetoplosbare vitamines zijn vitamines die we nodig hebben als anti-oxidant ter bescherming van de cellen tegen schade door vrije radicalen waar we aan blootgesteld worden mede door de druk van het huidige leefmilieu.

Ontspanning en een gezonde slaap
Het kruid Passiebloem staat al eeuwen bekend om zijn rustgevende invloed. Passiebloem en melatonine bevorderen een natuurlijk slaapproces en helpen het lichaam te ontspannen.

Opbouw en reiniging
Vitamine D, ijzer, magnesium, calcium en zink hebben een gunstige invloed op het celdelingsproces en dragen bij aan het proces van celvernieuwing. Calcium speelt een rol in het proces van celdifferentiatie. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten en vernieuwing van weefsel. Silymarin (Mariadistel) ondersteunt de reinigende functie van de lever.

Botten
Calcium, magnesium, zink, vitamine D3, K2 dragen bij tot de instandhouding van normale botten. Vitamine C draagt bij tot de collageenvorming voor de gezonde werking van de botten en het tandvlees.

Gezichtsvermogen en slijmvliezen
Vitamine A draagt bij tot het instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en is goed voor het behoud van de normale structuur en functie van de slijmvliezen.

Immuunsysteem
Vitamine A en D, selenium en zink dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

Meer informatie
Multi Dag & Nacht (2x30)
Multi Dag & Nacht (2x90)

 


MemonizerMOBILE for iPhone (3.x, 4.x, 5.x)

Volledige eliminatie van schadelijke Mobile straling!       

MemonizerMOBILE for iPhone (levensduur 20 jaar!)
Deze voor de iPhone ontwikkelde versie is ontwikkelt om stijlgevoelige iPhone gebruikers tegemoet te komen. De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit onze moderne communicatiemaatschappij. Mobiel zijn, overal en altijd bereikbaar (willen) zijn, heeft zowel voor- als nadelen. Het is echter beslist geen voordeel om langdurig blootgesteld te zijn aan de schadelijke hoogfrequente straling van mobiele- en draadloze telefoons.

Zoals Prof. Dr. Leif-Salford van de universiteit Lund in Zweden bewezen heeft, kan al na enkele minuten mobiel telefoneren de bloed-hersen barrière poreus worden voor lichaamseigen gifstoffen, wat weer tot afbraak van zenuwcellen leidt. Mobiele/draadloze telefoons zijn feitelijk een lokaal zendstation in huis. Ze stralen binnen een bereik van 1,8 gigahertz met een taktfrequentie van 100 hertz en vormen zo een voortdurende stralingsbelasting. Dit betekent dat ze voor een pulserende, hoogfrequente straling gedurende 24 uur per dag zorgen, ook wanneer men niet telefoneert (of speelt).

Duur? Goedkoop!
De MemonizerMobile gaat echt 20 volle jaren mee en is gemakkelijk van device te verwisselen. Kostprijs per dag: € 95,00 / 7300 dagen = € 0,01 cent per dag. Deze oplossing is geen bulkproduct, er ligt 30 jaar grondig Duits onderzoek en ontwikkeling aan ten grondslag. Een vergelijkbaar product dat u en uw naasten beter beschermd bestaat (nog) niet.

Werking
Alle frequenties hebben interactie met elkaar. Daardoor is het mogelijk om een selectie elektronen met een verkeerde ‘spin’ (linksom draaiende elektronen) te herkennen en die weer rechtsom te laten draaien, zoals de natuur het bedoeld heeft. Memon herkent en draait elektronen met een verkeerde ‘spin’ op basis van het biologisch ritme. Alle specifieke informatie hiervoor, inclusief de benodigde bandbreedtesturing, zit besloten in het kwartszand en de speciale strip in de apparatuur. Kwartskristallen kunnen heel precies trillingen ontvangen en uitzenden.

Dit kwartszand is overigens het allerfijnste en zuiverste kwartszand op aarde en daarom extreem kostbaar om te winnen. Ter illustratie, een Memon ‘Standaard’ model bevat voor enkele honderden Euro’s aan kwartszand.

De brede werking van de Memon apparatuur (onder andere eliminatie van schadelijke straling, herstel binnenklimaat, energiebesparing, verlaging van uitstoot CO2 en fijnstof, watervitalisatie et cetera) is een direct gevolg van de specifiek toegepaste spincorrectie.

Elektron spininversie
Nog niet bekend met spininversie? Lees nog even verder.
Bij een elektron spininversie draaien de elektronen de verkeerde kant op, linksom in plaats van rechtsom. Vermoeid opstaan, ondanks 8 uur slapen is een veel voorkomend gevolg hiervan. Op termijn verzwakt een spininversie het menselijk organisme dusdanig, dat men niet of nauwelijks meer reageert op behandelingen. Maar ook het binnenklimaat raakt hierdoor volledig uit balans, met sick building syndrome (ziekmakend binnenklimaat) en overmatig energiegebruik tot gevolg. (Bedrijven zetten vooral Memon technologie in om energie te besparen en het binnenklimaat te herstellen).

Oorzaak spininversie
Een spininversie wordt per definitie veroorzaakt door een voldoende krachtig verstorend magneetveld dat daardoor in staat is om elektronen tot stilstand te brengen en van draairichting te veranderen, pure natuurkunde. Een spininversie bij mensen ontstaat na langdurig verblijf in elektromagnetische storingsvelden.

Het vervelende is nu dat er waanzinnig veel -voldoende krachtig verstorende- magneetvelden om ons heen zijn. Denk aan geopatische velden, bedrading, leidingen en apparatuur (in woningen, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, fabrieken, auto’s, schepen), zendmasten, hoogspanningsmasten, mobiele apparatuur enzovoorts. Extra vervelend is dat in Nederland de meeste apparatuur en leidingen niet zijn geaard. Overigens kunnen ook zonnestormen spininversie veroorzaken door verstoring van het aardmagneetveld.

Kinderen en GSM straling
Voor kinderen en jongeren is het nog aanzienlijk gevaarlijker om aan deze straling te zijn blootgesteld, omdat hun centraal zenuwstelsel nog niet volledig ontwikkeld is. Er zijn bewijzen, gebaseerd op medische ervaringen beschikbaar, die aantonen dat straling van mobiele telefoons medeverantwoordelijk is voor de invloed en oorzaak van de volgende gezondheidsstoornissen:

 • oogirritatie, vertroebeling van de lens
 • slaapstoornissen, innerlijke onrust
 • leerproblemen, zwak geheugen
 • concentratiestoornissen
 • beschadiging van het erfelijk materiaal
 • stoornissen in de celcommunicatie
 • beïnvloeding van het centraal zenuwstelsel
 • verzwakking van het immuunsysteem
 • schade aan het hormoonhuishouding
 • verhoogd risico op kanker
 • opening van de bloed-hersenbarrière


De Memon memonizerMOBILE functioneert ook hier volgens het interferentieprincipe en heft de invloed van de negatieve energetische straling op. De biologische regelsystemen van het organisme blijven in evenwicht.

De MemonizerMOBILE iPhone is geschikt voor alle typen mobiles (GSM's/smartphone's), Tablet's (oa iPad), DECT telefoons, gewone draadloze telefoons, laptops en babyfoons, in het bijzonder die toestellen die niet geopend kunnen worden.

Meer informatie
MemonizerMOBILE iPhone black
MemonizerMOBILE iPhone white

 


Onze overheid wenst u langdurige ziekte inclusief veel pijn toe
Vandaag wederom een inspecteur van de nVWA op bezoek. HeelBewust krijgt een boete van € 31.000,-. Ondanks het bevestigde feit dat 99,9999% van de informatie op www.heelbewust.com inmiddels voldoen aan de relevante wetgeving en de bevestiging in mei dat het correctiewerk (inmiddels 348 uren werk) vrijwel klaar en akkoord is, komt er na 94 dagen stormachtige stilte ineens toch die boete uit de hoge hoed. Nogal onbeschoft om ondanks eerdere toezeggingen, gedurende maar liefst 94 dagen een zwaard van Damocles boven iemands hoofd te laten bungelen, nota bene in de overtuiging dat het gevraagde helemaal in orde is. Schriftelijke prangende vragen over het gecompliceerde correctiewerk (door onduidelijke, zeer complexe en inconsistente wetgeving en al of niet te gebruiken contextuele verwijzingen naar industrieorgaan KOAG/KAG worden eenvoudigweg niet beantwoord. Adviezen die (ook vanmorgen bevestigd) 90% van de andere ondernemers wel krijgen zijn HeelBewust willens en wetens onthouden. En zo is er vanmorgen nog veel meer uit de hoge hoed tevoorschijn gekomen. De inspecteur wilde ook nog even een verklaring over het boeterapport uitlokken, terwijl het boeterapport (ondanks toezegging) nog toegezonden moet worden. Alweer een poging tot naaien.

Erger is dat het handelen van onze overheid, inclusief de Eerste en Tweede Kamer er overduidelijk op is gericht om zieke mensen zo lang mogelijk ziek te houden, liefst nog zieker te maken dan zij al zijn, zodat er nog meer miljarden aan verdiend kan worden en de mensen zwak en onwetend. Dat is al aardig gelukt gezien de 7 miljoen chronisch zieken en de vele dodelijke slachtoffers van bijvoorbeeld chemotherapie.

Onze overheid heeft er uiteraard voor gezorgd dat zij aan alle kanten is ingedekt. Zelfs de NMA mag niet ingrijpen omdat zij - heel slim - volledig is gebonden aan bestaande wetgeving. Een wetgeving waarin het legaal mogelijk is sterk scheefstaande differentiatie ten aanzien van bijvoorbeeld het recht op vrije mededinging vast te leggen. De rechter mag slechts zwijgen zodra de Grondwet geraakt wordt. Artikel 120 uit diezelfde Grondwet: "De rechter treedt niet in de beoordeling van de grondwettigheid van wetten en verdragen". Wetgeving die de politiek nog immer enthousiast ondersteunt. En dat is weer logisch als je weet dat hogere ambtenaren en politici zeker 30 jaar lang door de miljarden verslindende wasstraat van de farmacie is gesleurd.

Niet overtuigd van de overheidsagenda? Meegekregen van ander nVWA slachtoffer, mededeling van een nVWA inspecteur: ‘U denkt toch niet wij wij u toestaan spullen te verkopen die de omzet van geneesmiddelenfabrikanten verlagen?’ nVWA was in deze kwestie verantwoordelijk voor 80% omzetdaling van deze kleine ondernemer. Ander voorbeeld, iemand wilde recentelijk bepaalde Ingrediënten bestellen bij een webshop in Australië. Twee dagen later is die website gesloten. Big Loeder is watching us all. Onze overheid is niets meer dan een zeer goed georganiseerde en wettelijk volledig beschermde criminele bende, dat u dat beseft.

Zowel de geneesmiddelenwet als de warenwet botst intrinsiek met:

 • De Grondwet;
 • De Vrijheid van meningsuiting;
 • Het recht op vrijelijk mededingen van een beroepsgroep Natuurlijke- of Alternatieve Geneeswijzen en aanpalende ondernemers, in een markt waarin de cliënt over zelfbeschikkingsrecht en keuzevrijheid inzake de integriteit van het eigen lichaam beschikt, hetgeen immers ook in de Nederlandse Grondwet is vastgelegd;
 • Het zelfbeschikkingsrecht zoals dat in de Europese Rechten van de Mens is vastgelegd.


Voorts:

 • Natuurlijke- of Alternatieve geneeswijzen zijn in ons land (nog) niet zijn verboden, doch het zorgvuldig en volledig informeren over behandelmethoden, voedingssupplementen en geneeskrachtige kruiden wel.
 • De Geneesmiddelenwet verbiedt dat de namen van ziektebeelden worden genoemd in relatie tot behandelmethoden, voedingssupplementen en geneeskrachtige kruiden.
 • Niet officieel geregistreerde geneesmiddelen worden ‘ineens’ als geneesmiddel bestempeld worden zodra je de Geneesmiddelenwet raakt, om vervolgens de Geneesmiddelenwet te doen laten gelden. Dat is oneigenlijk gebruik van de Geneesmiddelenwet.
 • De nVWA gebruikt de KOAG/KAG-richtlijnen als kernbron waaraan zij toetst. KOAG/KAG is echter een industrieorgaan met geheel andere belangen. De KOAG/KAG is dan ook zeer actief in het ‘aangeven’ van wetschenders bij de nVWA en het zaaien van verwarring.
 • Het lijkt naar de letter van de wet onmogelijk om ook maar met één woord te reppen over een behandelmethode, voedingssupplement of geneeskrachtig kruid. De nVWA kan met de wet in de hand zowat ieder woord verbieden, ik schat driekwart van de Dikke van Dale.
 • Men kan het derhalve nooit met 100% volledigheid goed doen en riskeert doorlopend enorme buitenproportionele boetes die bovendien telkens verdubbelen. Productnaam, prijs en gewicht en aantallen mag men vermelden, al het meerdere is naar de letter van de wet keihard verboden. Ook links naar studies em opname van referenties zijn ten strengste verboden. Feitelijk verplicht de overheid ondernemers zelfs te liegen over haar handelswaar, daarvan zijn voorbeelden. Hoe het product werkt, waarvoor het bedoeld is, hoe ermee te behandelen, wat eventuele risico’s zijn, allemaal essentiële zaken die behoren tot het normale en fatsoenlijke contact tussen ondernemer/behandelaar en de consument. Verboten.


Ondertussen mogen Oncologen en vele andere artsen legaal doorgaan met het ziek houden en zieker maken van mensen en zelfs het plegen van massamoord. Al eens over nagedacht dat artsen geen enkele externe prikkel kennen die in het belang van jouw gezondheid werkt? Andersom zijn die prikkels er helaas volop. En dat geldt voor vele beroepsgroepen. De farmaceutische industrie mag ongestoord doorgaan met productie en verkoop van producten waarvan uitvoerig is aangetoond dat het leeuwendeel ervan geen enkele aantoonbare werkzaamheid kent, in tegendeel. Ter meerdere glorie wordt alles in het werk gesteld om Natuurgeneeskunde de nek om te draaien. Gezonde en vitale mensen bieden onze overheid en een belangrijk deel van de industrie immers geen voldoende interessant en duurzaam verdienmodel. Bovendien zijn sterke en bewuste mensen ook nog eens bijzonder lastig voor de heersende elite.

Welkom in de beschaafde wereld. Ik neig sterk naar radicalisering. Jij niet? Weltrusten.


Link naar dit artikel
http://www.heelbewust.com/doodziek

 


Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com/index.php