opc_loader

Wensenlijst

 

HeelBewust Nieuwsbrief XXXIX

9 december 2012


Smaakvolle zondag allemaal!

HeelBewust is doorlopend op zoek naar uitdagende en inspirerende zaken. Dat is leuk en bovendien vaak aanreikend. Daarom in deze nieuwsbrief een geheel andere aanreiking dan u van ons gewend bent. We hebben een aantal bijzonder smaakvolle doch relatief eenvoudig te bereiden recepten samengeraapt. Om alle linkse en rechtse vingers bij af te likken! 

Veel smaakgenoegen, natuurlijk!

Namasté
Rob Greuter


 

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.

 


Julejaar Agenda 2013

Julejaar Agenda 2013De mooiste en fijnste agenda van Nederland!

Aanbieding: Deze prachtagenda ontvangt u gratis bij iedere bestelling vanaf € 60,- (Inclusief BTW, exclusief portokosten, aanbieding geldig t/m 31 december 2012 en zolang de voorraad strekt).

Het Julejaar, leven met de seizoenen, maankalender met siderische dierenriem, jaargetijden- & maanfeesten, bomen, godinnen, goden, Tzolkin, kruiden, krachtdieren en natuurrituelen. Het is alweer de negende keer dat de Julejaar agenda verschijnt, een magisch jubileum in meerdere opzichten, zo laat de maakster Tanja Hilgers weten. De thema's van de Julejaar agenda 2013 zijn schoonheid, mededogen en geboorte. Het formaat van de agenda is 10,5 x 15,2 cm en heeft een spiraalbinding met boekenlegger.

Bekijk hier de binnenzijde en hier de resterende informatie. Bekijk hier enkele HeelBewust geschenksuggesties.


Kokos-maanzaadijs met gekonfijte ananas

Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 ml kokosmelk
- 85 gr Gula Java Brut
- 2 eetlepels maanzaad, lichtjes geroosterd
- 1 ananas
- 3 eetlepels rijstsiroop
- 1 eetlepel kokosolie extra virgin
- 2 eetlepels geraspte kokos

Bereidingswijze:
Warm de kokosmelk op met de kokosbloesem suiker en laat afkoelen. Schil de ananas en snijd deze in kleine blokjes. Doe de kokosmelk in een ijsbereider en voeg het maanzaad toe, of plaats het in een diepe schaal in het vriesvak en roer regelmatig om met een garde tot je een smeuïg ijs bekomt. Verwarm de rijstsiroop en laat deze lichtjes karameliseren, voeg de kokosolie toe en vervolgens de ananas, laat de ananas karameliseren en bestrooi met de geraspte kokos. Schik de ananas op de borden (of in glaasjes) en serveer met de kokossorbet, werk eventueel af met een blaadje munt.


Ayurvedisch Mango-Kokos dessert

Ingrediënten voor 6 personen: 
- 2 grote mango’s
- 1 blikje cocoscreme
- ½ eetlepel Cardamom poeder, Cardamom essence
- ½ stukje kaneel
- 1 eetlepel Gula Java Brut
- sap van ½ citroen
- ½ sinaasappel in schijfjes
- Verse Muntblaadjes
- Soja slagroom of rijstslagroom in spuitbus

 
Bereidingswijze:
Snij de mango in fijne stukjes en zet deze weg in een schaal. Verwarm de cocosmelk/creme en voeg daarbij de Gula Java, de cardamom, citroensap en het kaneelstokje. Laat dit heel even doorpruttelen. Giet het warme mengsel vervolgens over de mangostukjes en laat het in eenpersoons schaaltjes in de koelkast afkoelen. Garneer voor het opdienen de 6 porties met sinaasappelschijfjes en muntblaadjes. Spuit er tenslotte een toefje slagroom over.
BoerenPlezier
 
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 400ml biologische volle of halfvolle yoghurt
- 1 volle eetlepel SunWarrior Protein Blend Chocolate
- 5 brokken Gula Java Blocs
 
Bereidingswijze:
1 volle eetlepel protein blend chocolate met een garde gladmengen door 400ml biologische boerenyoghurt. Erna 5 fijngestampte brokken Gula Java Bloc met de garde erdoor mengen. Koel doch niet koud opdienen, niet te laat op de avond.
Ayurvedische witloof met pastinaak in kokosolie
 
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr witloof
- 500 gr pastinaak
- 3 eetlepels kokosolie, extra vierge
- 3 eetlepels Gula Java Brut
- 1 koffielepel  kurkuma
- 1 Takje verse tijm
- ½ koffielepel komijnzaad
- ½  koffielepel  mosterdzaad
- Snufje peper en Keltisch zeezout
 
Bereidingswijze
Schil de pastinaak, snijd hem in de lengte doormidden en stoom de stukken gaar. Snijd het witloof in de lengte in 4 of 6 stukken en stoom ze gaar. Verhit de kokosolie in een pan en bak hierin het mosterdzaad en het komijnzaad. Wacht tot de mosterdzaadjes beginnen te knisperen. Voeg dan de pastinaak en het witloof toe en breng op smaak met Gula Java (palmsuiker), kurkuma,verse tijmblaadjes, peper en zout. Laat nog even doorbakken zodat de smaak van de specerijen goed in het gerecht kan trekken.
Oliebollen
 
Ingrediënten:
- 100-125 gr krenten
- 100-125 gr rozijnen
- 3,5-4 dl melk
- 1 zakje droge gist
- 500 gr bloem
- 2-3 theelepels Keltisch zeezout
- 1 ei
geurloze kokosolie
 
Naar keuze:
- goudrenet
- sukade
- rozijnen en krenten geweld in warm water of rum
- amandelspijs; amandel- en/of sinaasappelschaafsel.Bereidingswijze: 
De lauwe melk vermengen met de gist, 10 minuten laten staan. Zeef het zout met de bloem, maak een kuiltje in het midden en breek het ei erin. Voeg vervolgens het gistmengsel aan de bloem toe. Het geheel met een garde tot een glad beslag roeren, eventueel iets melk toevoegen. Voeg naar keuze rozijnen, krenten, in stukjes gesneden appel, sukade, kaneel, amandel- en/of sinaasappelschaafsel toe. Laat het beslag 1 uur afgedekt rijzen op een warme plaats. 

Kokosolie verhitten en met ijsbolletjes tang of 2 ingevette lepels beslag in de hete olie laten glijden. Bijzondere oliebollen krijg je door een bolletje amandelspijs in het beslag te drukken. De oliebollen na 3 minuten keren en nog 2-3 minuten bakken. Bak afhankelijk van de grootte van de pan 5-8 oliebollen per keer, ze moeten ruimte hebben. Presenteer de oliebollen op een mooie schaal en bestrooi met wat poedersuiker.
 

Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com/index.php