opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LII

14 april 2013


Overheerlijke ZONdag allemaal!


Ik was er al een tijdje naar op zoek, goede biologische zwarte bessensap, puur, 100% puur. De zwarte bes (Ribes Nigrum) is een fantastisch product, van eigen bodem! Ik verwacht er veel mensen mee te kunnen helpen en heb daarom maar liefst 180 flessen ingekocht (dinsdag in huis), neem ruim zou ik zeggen ;-) 

Afgelopen week stond in het teken van creatie. En dat bleek nog niet zo eenvoudig. De vorm is er, overduidelijk. Qua smaak en kraak mag er nog het een en ander verbeteren. Waar deze bonbon precies voor bedoeld is ben ik alweer vergeten.  


Veel lees- ende zongenoegen, natuurlijk!


Namasté
Rob Greuter


 

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


Biologische Zwarte bessensap, 100% puur 750ml

De zwarte bes is een van de meest krachtige natuurproducten, dat zult u merken. Dit komt onder andere doordat de zwarte bes de meeste anti-oxidanten bevat. Anti-oxidanten neutraliseren agressieve zuurstof- en stikstofmoleculen (vrije radicalen), die een rol spelen bij veel verboden te benoemen ellende (waarvan ik een deel ben vergeten...)

Ook het gehalte aan vitamine C is uitzonderlijk hoog, namelijk 197-218mg per 100g sap. Dit vitaminegehalte is maar liefst 3x hoger dan dat van een sinaasappel. De zwarte bes is wellicht niet de allerlekkerste vrucht, maar een groot voordeel is wel dat de vitamine C in zwarte bessen zeer stabiel is en in stand blijft wanneer de vrucht tot een sap wordt verwerkt.


De zwarte bes bevat onder andere:
- Vitamine A
- Vitamine B1
- Vitamine B2
- Vitamine B3
- Vitamine B6
- Vitamine B11 (foliumzuur)
- Vitamine C
- Vitamine E
- Anthicyaninen
- Boor
- Calcium
- Carotenoïden
- Cassis polysaccharide (CAPS)
- Fenolen
- Fosfor
- IJzer
- Jodium
- Kalium
- Magnesium
- Mangaan
- Polyfenonen
- Pterostilbene (gerelateerd aan resveratrol)
- Tannines
- Vezels
- Zink

Het is verboden u fatsoenlijk te infomeren over de specifieke toepassingen van deze zwarte bessensap. Het aantal studies naar de zwarte bes (Ribes Nigrum) is groot. Google is your friend.  

In Nederland worden enorme hoeveelheden zwarte bes geteeld, met name in het mooie Zeeland. Het leeuwendeel van de teelt is helaas niet biologisch. Daarom is gekozen voor dit prachtige zwarte bes product van DrentsGoed. Volledig biologisch en SKAL gecertificeerd. DrentsGoed gebruikt een bijzondere productiemethode en geen verhitting. Het geteelde ras is Ben Hope.

Praktisch gebruik
Naast het drinken van pure zwarte bessensap zijn er nog vele andere mooie toepassingen. Het kan uiteraard probleemloos worden aangelengd met water, toegevoegd aan sorbets, yoghurt et cetera. 


Lees hier meer over deze pareltjes!
 

Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com