opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LIX

9 juni 2013

Goededag!


Afgelopen week bekeek ik een aflevering van 'Food Hospital'. Ondanks dat er genoeg op is aan te merken, is het toch een erg mooi voorbeeld van hoe natuurgeneeskunde en reguliere geneeskunde met elkaar kunnen samenwerken. In plaats van elkaar veroordelen of negeren, kunnen we veel meer bereiken door het beste uit beide werelden bijeen te brengen, vanzelfsprekend met voedende, helende voeding als fundament. Iedereen wint en de zorgkosten zullen specatculair dalen.

Om zo'n situatie te bereiken zal er nog veel angst overwonnen mogen worden. Angst voor verandering met name, zowel bij artsen als bij gezondheidzoekenden. Zowel bij overheden als verzekeraars en industrie. En dat kunnen we het best ondersteunen door te laten zien dat het anders kan. En door te blijven informeren, vanzelf. Mede daarom heb ik eerder deze week een artikeltje geschreven over 'De Huidkanker Mythe'. Het is al veel gelezen heb ik gemerkt!

We zien deze dagen lawaaidoos David Icke staan brullen in Watford (Bilderberg 2013). De man heeft absoluut een punt in een aantal kwesties, de manier waarop hij zijn gelijk brengt begint mij echter steeds meer tegen de borst te stuiten, het is voor mij zeer vermoeiend de man te volgen, erin mee te gaan. Hoe anders gaat het er aan toe in het EIAB (European Insitute of Applied Buddhism). Kijk eens mee hoe de gasten worden ingewijd in zelfvoedende rituelen zoals 'De Edele Stilte'. Een geschenk aan de anderen, en aan jezelf, hoe mooi is dat!

Een eenvoudige brug naar Stadsverlichting. Iedere tweede zondag van de maand wordt in 678 huiskamers gemediteerd tussen 20.00 en 21.00 uur. Vanavond ook weer, en jij mag meedoen. 

Ik kom uit een ijsfamilie en ben er dan ook gek op. Gisteren weer heerlijk aan het experimenteren geweest, ijs maken met de Vitamix blender, wat een plezier en welk een smullen! Het is zo leuk om alle gebaande recepten aan de kant te schuiven en zelf aan de slag te gaan met combinaties en verhoudingen, een feest gewoon! Oja, de veelgewenste Cooksense Rood/Wit is weer leverbaar, ook zo'n fijne machine.

We gaan deze zomermaand de Magnesium badvlokken (500 gram) weer weggeven, gratis bij iedere pakketverzending, zolang de voorraad strekt (1 pallet ;-).

Veel leesgenoegen, natuurlijk!!!


Live long and prosperous!
Rob Greuter


 

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


 


De Huidkanker Mythe
Dit artikel is geschreven om tegengas te geven aan de zeer gevaarlijke campagne ‘Smeer je in’, een landelijke campagne om kinderen te 'beschermen' tegen de zon, opgezet door Jetsje Ultee, gedragen door een trits onnadenkende BN-ers. 

Dit initiatief is gevaarlijk en vreemd. De zon is immers onze grote vriend. Het geeft ons energie, bescherming (alhier verboden te benoemen vitamine) en helpt beschadigd DNA te herstellen. Het insmeren met zonnebrandcrème blokkeert al dat goeds uit de natuur. Jetske Ultee legt veel nadruk op de vermeende link tussen zonnen en het ontstaan van huidkanker. Dat verband is er echter helemaal niet. Er is geen enkel deugdelijk onderzoek dat dit aantoont. 

Jetske Ultee heeft voor de ‘smeer je in’ campagne een zonnebrandcrème op de markt gezet. Suncover SPF30 is de naam van dit smeersel. Onze huid is ons grootste orgaan met logischerwijs een zeer groot absorptie vermogen. Alles wat je op de huid smeert wordt door je lichaam opgenomen. Een ijzeren gezondheidswet: ‘Smeer niets op je huid dat je niet in je mond durft te stoppen’. Zou jij onderstaande chemische zooi op je brood smeren of direct in je mond durven spuiten? En dan is dit nog een relatief 'vriendelijk' product, een uitzondering.

Ingrediënten Suncover SPF30
Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Diisopropyl Sebacate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Methylpropanediol, Ethylhexyl Triazone, Cetearyl Alcohol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Niacinamide, Glycerin, Vanillin, Caprylyl Glycol, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Lauryl Glucoside, Pentaerythrityl Distearate, Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum, Triacetin, Phenylpropanol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Citric Acid, Sodium Hydroxide.

Oorzaken van huidkanker
Het wordt nog erger. Fysiek gezien is zonnebrandcrème juist een van de belangrijste oorzaken van huidkanker. Niet alleen de huidbedekking met crème maar ook beslist de zeer toxische ingrediënten erin zijn schadelijk voor de mens, direct en indirect. Vooral de blokkade van (alhier verboden te benoemen vitamine) opname is een groot probleem, we hebben er al zo weinig van, en dat terwijl juist deze preventieve vitamine zo goed beschermd tegen onder andere huidkanker. In de meeste moderne zonnebrandcrème zit bijvoorbeeld titaniumdioxide, zeer schadelijke nanodeeltjes. Ook het veel toegepaste zinkoxyde is bepaald geen fijn goedje. En de lijst aan toxische rommel die uiteraard sowieso niet in het lichaam thuis hoort, is eindeloos lang. Mensen die met zonnebrandcrème op de huid gesmeerd het zwemwater ingaan zouden eigenlijk een milieuvergunning moeten hebben...

Dr. Ryke Hamer (GNM) heeft overigens een geheel andere waarheid over het ontstaan van ziekte ontdekt. In meer dan 60.000 cases onweerlegbaar wetenschappelijk aangetoond. Zo ontstaat volgens GNM huidkanker door een conflict met een (via hersenscans) zichtbare verandering in de kleine hersenen, het oud mesoderm. De onderliggende conflicten hier zijn aanvalsconflicten, bezoedelingsconflicten en zorg/strijd conflicten. Als onderdeel van de genezingsfase (zodra het conflict is opgelost) zal de huid zich gaan verdikken en versteviging, juist ter bescherming. 

Lees hier meer over de schadelijkheid van zonnebrandcrème.

Andere organismen
Als eens een plant zien verbranden in de zon? Of een dier? Het gebeurt soms wel hoor, bijvoorbeeld bij planten en dieren die een voedingstekort hebben (vrijwel alle door de mens onderhouden dieren hebben een gruwelijk tekort aan natuurlijke voedende voeding), niet gewend zijn aan de zon, of door genetisch gesodemieter en/of inteelt (dat heet geen veredeling maar verarming) verkloot zijn. Dat gaat ook op voor de mens. Hoe verder de mens mentaal en fysiek van de natuur af gaat leven, hoe vaker en ernstiger de mens ziek wordt. 

Lees hier verder. 
 


Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt.
Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com