opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LXI

29 juni 2013

Goededag!Afgelopen donderdag had ik een bijzondere dag, zelfs op de social media sites. Deze dag bracht ik door zonder te oordelen. Ik maakte gebruik van een mantra uit de 'Law of pure potientality' van Deepak Chopra: 'Today I shall judge nothing that occurs and throughout the day I will remind myself not to judge'.

Ik moet zeggen dat het mij aardig gelukt is, en als ik het kan, dan kan jij dat zeker! ;-) Volgende keer probeer ik enige compassie eraan toe te voegen, daar heb ik soms nog moeite mee. Depaak is een goede verteller met een plezierige stem, luister maar even mee naar zijn inspiraties! Ook stuitte ik afgelopen week op een al ouder interview van Ophra met Thich Nhat Hanh. Ik moedig je aan het geheel te zien en vooral te beluisteren, met al je aandacht.

Er zijn weer prachtige producten toegevoegd aan het portfolio van HeelBewust. Zie verderop in deze nieuwsbrief. Het werk van NH expert Stefaan de Wever heeft een eigen plek gekregen op de website. Zie hiervoor Gezondheidsgidsen en Informatiebundels.

Dan nog graag aandacht voor Biomimicry. Lees dit artikeltje en je krijgt al een idee waar we heen kunnen met zijn allen, er staat ons een stralende toekomst te wachten, als we maar willen! De gratis meegeleverde Magnesium badvlokken worden 29 en 30 juni nog meegezonden, in juli verzinnen we wel weer iets anders. Oh, het is zomer, gerekend in Fahrenheit toch heel aardige temperaturen! Weer tijd dus voor de prachtige RVS drinkflessen van Klean Kanteen! Tenslotte fijnstemmig. Hoor en zie hier hoe Jimmy Fallon & Brad Pitt PRISM omzeilen!


Veel leesgenoegen, natuurlijk!!!
Rob Greuter


 

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


 


Jojoba olie biologisch & eerste persing 200ml

Jojoba olie (spreek uit ‘hohoba’) wordt al heel lang en veelvuldig toegepast in de huidverzorgende cosmetica en in de natuurgeneeskunde, onder andere vanwege het hoge gehalte aan tocopherol. Jojoba olie is ook populair als massageolie omdat het zo plezierig masseert, zijdezacht aanvoelt en geen vlekken en reuksporen achterlaat in kleding en badstof.

Omdat deze biologische eerste persing olie niet geraffineerd is, bevat het alle waardevolle stoffen van de oorspronkelijke noten waaronder anti-oxidanten, essentiële vetzuren, fytosterolen, lecithines, vitaminen, mineralen, lecithines en tocopherol. Eerste persing Jojoba olie is zeer zuiver en stabiel. Jojoba olie is enkel geschikt voor uitwendig gebruik, bedoeld voor huid en haar. Jojoba-olie lijkt qua samenstelling veel op menselijke huidvetten. Hierdoor harmoniseert Jojoba olie alle huidtypes en wordt het zelfs in zeer vette huid probleemloos opgenomen. Het is overigens ook heel geschikt om make-up te verwijderen.

Deze biologische eerste persing Jojoba olie is gecertificeerd 100% natuurzuiver (vrij van chemische, toxische rommel), voelt niet vet aan en wordt snel door de huid opgenomen. Het is geschikt voor ieder huidtype, ook de zeer gevoelige, zeer droge en zeer vette huid. De natuurlijke SPF is 4.

Jojoba olie (Simmondsia chinensis, volgens de naamgevingsregels Buxus chinensis) is een groenblijvende struik die groeit in delen van Argentinië, Mexico, Arizona en Californië. Haar oorsprong ligt in de Sonora-woestijn. Deze struik produceert noten ter grootte van een koffieboon. Deze basisolie  wordt gewonnen uit de noten. Jojoba olie is eigenlijk een was ofwel hars omdat het geen triglycerides bevat (geen oxidatie). Dat is ook de reden dat Jojoba olie niet ranzig kan worden. De koudgeperste zaden van de vrouwelijke plant leveren een goudgeel gekleurede was op, die noemen we Jojoba olie.

Natuurgeneeskundige toepassingen
Het is HeelBewust verboden met u te delen wat dit product precies voor uw gezondheid kan betekenen.

Eerste persing
De noten worden geoogst, gewassen en geperst, zonder verhitting. Uit de pers stroomt vervolgens de goud/gele of amberkleurige Jojoba die hierna nog gefiltreerd wordt. Uit een andere opening van de pers stroomt de zogenaamde eerste persing pulp.

Tweede persing
Deze pulp gaat  vervolgens in een tweede pers die er nog een tweede persing Jojoba uitperst. Deze Jojoba vergt raffinage omdat de kwaliteit veel lager is dan die van de eerste persing. De kleur is donker, de geur sterk en het zal niet meer zo gemakkelijk door de huid opgenomen worden. Een zuiveringsproces ontdoet deze tweede persing Jojoba van geur en kleur. Neutralisatie en stabilisatie geschiedt met behulp van synthetishe stoiffen zoals tocoferolen, stikstof, en soms met hexaan, onder verhitting. De natuurlijke alfa-, beta- en gammatocoferolen (vormen van vitamine E) gaan bij dit proces goeddeels verloren.

Blending
In pogingen om geur en kleur van de tweede persing Jojoba enigszins te herstellen, wordt deze soms gemengd met eerste persing Jojoba.

Prijs: € 24.95
Lees hier meer.

 


Bijenwas Stompkaars Structuur STS3!

 

Eigenschappen
Materiaal: 100% Bijenwas
Brandduur: 118 uur
Diameter: 7,8 cm
Lengte: 27 cm
 

Over bijenwaskaarsen
Zoals met zoveel gezondheidskwesties, vroeger was het beter, veel beter. Kaarsen werden toen gemaakt van echte bijenwas. Die is geleidelijk vervangen door dierlijk vet (talk) en die weer gedurende de laatste 100 jaar door het giftige paraffine. Gelukkig zijn bijenwaskaarsen weer volop verkrijgbaar. Let er wel op dat deze kaarsen voor 100% van bijenwas gemaakt zijn. Voor een fabrikant is namelijk 51% bijenwas al voldoende om het label bijenwaskaars te gebruiken. Dergelijke kaarsen bestaan dus voor 49% uit het giftige  en ziekmakende paraffine.

Lees hier meer over gezonde bijenwaskaarsen en giftige paraffinekaarsen.

Helende werking
Kaarsen van pure bijenwas hebben een duidelijk gunstige invloed op het luchtwegenstelsel. Mensen met allergieën, Astma, COPD, sinusproblemen, longkanker et cetera melden serieuze verbetering zodra bijenwaskaarsen gebruikt worden. Echte bijenwaskaarsen produceren bovendien negatieve ionen, die het binnenklimaat zuiveren van bacteriën, schimmel,  stof, virussen, en andere vervuilers die goeddeels verantwoordelijk zijn voor een groot aantal allergische reacties en chemische overgevoeligheid. Inderdaad, echte bijenwaskaarsen zijn duurder dan paraffinekaarsen, ze hebben echter een aanzienlijk langere brandduur.

De kracht van bijenwaskaarsen:

  • Helpt bijenpopulaties in stand te houden
  • Binnenklimaat zuiverende werking
  • Duurzaam product, hernieuwbare grondstof
  • Eerlijke, natuurlijke geur
  • Geen verdamping & verbranding van ziekmakende toxines
  • Helende werking
  • Langere brandduur
  • Veel rustiger vlam, vrijwel geen rook


Prijs: € 29,50
Lees hier meer.

 


Bijenwas Maankaars!

Eigenschappen
Materiaal: 100% Bijenwas
Brandduur: 4,5 uur
Diameter: 7 cm
Lengte: 3 cm


Prijs: € 4,40
Lees hier meer.


 


Informatiebundel De Natuurlijke Hygiëne

- Een uniek concept voor gezondheid en levensstijl
- Voor leven in harmonie met de natuurwetten
- In de natuur geen willekeur
- Gezondheid door gezond leven
- Een alternatief voor symtoombestrijding
- Conflicten met de wereld


Het geheel van wat 'Natuurlijke Hygiëne' wordt genoemd is een bundeling van de levenswetten in functie van een kwaliteitsvol leven. Als je deze wetten kent, weet je op welke manier de natuur voor je gezondheid zorgt. Het is geen zoeken naar remedies die de ziekte maskeren of die de symptomen verzachten. 

Voor veel mensen blijft het een lange en frustrerende zoektocht naar een betere gezondheid, tot men tenslotte bereid is om toe te geven dat de natuur geen willekeur kent, maar handelt volgens nauwkeurig omlijnde wetten van oorzaak en gevolg. In onze levenswijze zijn zoveel risico's die niet onderkend worden en eigenlijk zou therapie niet eerder ter sprake mogen komen, dan nadat men alle mogelijke bekende risico's heeft voorkomen en daardoor een klimaat heeft geschapen waarin genezing vanzelfsprekend is. Het is onmogelijk te verwachten dat men een goede gezondheid kan bekomen, als dit niet begeleid wordt door een levens- en voedingsstijl die tot gezondheid leidt.

'Alles wat geneesmiddelen voorstellen te doen, doet de natuur veel beter. Het is de natuur die geneest'. 

'Op een leeftijd dat de mensen de jaren beginnen te tellen die hen nog resten, daarna het aantal ziekten die ze gehad hebben, vatte ik de tweede helft van mijn leven aan, zonder een enkele ziekte. Op mijn 65ste had ik geen diabetis, geen slapeloosheid, geen aangetaste prostaat, geen nierziekten, geen hepatitis, geen hartziekte, geen astma, geen sinusitis, geen hypertensie, niets, helemaal niets. Het leven begint op je 60ste voor wie luistert naar de wetten van de natuur'. 
- Getuigenis in 'Manger pour vivre sans maladies' (A. Mosséri) -

Prijs: € 7,50
Lees hier meer.

 
Informatiebundel Op goede voet Voetreflexologie en voetverzorging
Natuurlijke zorg voor de voeten die ons dragen


De menselijke voet krijgt ten onrechte slechts weinig aandacht. Voetverzorging is gericht op de gezondheid van de voeten. Iedere voet bestaat uit zeven voetwortelbeenderen. Hiervan zijn het sprongbeen, dat het scheenbeen draagt, en het hielbeen dat de hiel vormt, het grootst. Dan komen het scheepvormig beentje, het teerlingbeentje en de drie wigvormige beentjes. Er zijn twee teenkootjes voor de grote teen en drie voor elk van de andere tenen.

De transversale voetboog is het belangrijkst: alleen het eerste en het vijfde van de vijf middenvoetsbeentjes mogen de grond raken. Verder zijn er de binnenste (longitudinale) boog (hoger) en de buitenste (longitudinale) boog (lager). De bogen werken schokdempend, geven de voet veerkracht en elasticiteit en verminderen de druk van het lichaamsgewicht. Hun toestand is daarom nauw verbonden met het menselijk zenuwstelsel, want wanneer er beschadiging is , geeft het zenuwstelsel voortdurend onnodige schokken naar de hersenen door. Als de spierkracht van het lichaam verzwakt, dan zullen bogen en gewrichtsbanden geheel of gedeeltelijk bezwijken en doorgezakte bogen kunnen aanleiding geven tot veel complicaties. Verder hebben we dan nog te maken met slecht passende en niet gevormde schoenen, laarzen, hoge hakken, vergroeide en misvormde tenen, kalknagels et cetera. Al deze toestanden kunnen het lichaam en de geest veel leed bezorgen. 

Deze informatiebundel neemt je mee door veel onnodig voetlijden en leert vooral hoe het te voorkomen.

Prijs: € 7,50
Lees hier meer.

 

Informatiebundel Kiem je een weg naar gezondheid
Een groentetuin op je vensterbank!- Levende voeding, gemakkelijk zelf te kweken zonder aarde of speciale apparatuur
- In 7 dagen van zaad tot jonge groente
- Waarom gaat het soms verkeerd?
- Gezondheidsvoordelen van kiemen
- Saladerecepten met kiemen


Velen hebben de weg naar rauwkost gevonden. In plaats van beroep te doen op een ganse verzameling van door de industrie verminkte voeding, vinden mensen de weg naar een voeding die door de natuur met liefde werd gemaakt. En ze hebben daar veel redenen voor. Misschien omdat zij op zoek zijn naar naar meer authenticiteit, naar een betere gezondheid, naar een juister en evenwichtiger lichamelijk of geestelijk gevoel, of uit nood aan herbronning....Misschien zegt een dosis gezond verstand, of de studie naar natuur- en levenswetten hen, hoe nauwkeurig alles is afgesteld, en willen zij weer recht verschaffen aan de natuur in hun leven, als een hogere autoriteit dan de voedingsindustrie.

Er zijn veel redenen om te kiezen voor rauwkostem we hebben ze beschreven in onze diverse publicaties over dit thema. In 1992 werd voor het eerst 'De Natuurlijke Kracht van Rauwkost' gepubliceerd. In dit boek vind je krachtige argumenten die je helpen je voedselkeuzes te herzien. Ze tonen aan dat voeding niet te herleiden is tot zijn grote bestandsdelen, maar dat het magnetisme - de levensvonk van van het voedsel - een enorm verschil maakt, dikwijls het verschil tussen het vermogen tot genezing, of de kans op langzame achteruitgang. Het boek loodst je door onderwerpen zoals geneeskracht van de voeding, rauwkosttherapie,, en een dalende lijn van pure rauwkost naar industrievoeding, met al zijn tussenstappen. Mocht het je ooit aan motivatie ontbreken, dan zijn er nog de informatiebundels 'rauwkosttransformatie' of het werk van Aterhov met zijn vurig pleidooi voor een puur rauwkostvoeding. 

Wat je ook kiest, of je gewoon een beetje, meer of maximaal rauwkost wil eten, kiemen zullen je helpen om je doel te bereiken. Het is zelfs mogelijk dat het dagelijks bezig zijn met een klein deel van je voeding, je meer 'smaak' zal geven en je meer motiveren om je voeding te verlevendigen. Als rauwkost / kiemen op je weg zijn gekomen tijdens je zoektocht naar een betere gezondheid, dan ben ik er zeker van dat ze je niet zullen teleurstellen. 

Jonge scheuten uit eetbare zaden, pitjes en granen vormen een ongelofelijk natuurlijke rijkdom, die totaal anders is dan de zaden of pitten waaruit ze afkomstig zijn. Louter analytisch kan men dit niet verklaren. De grote verhoudingen aan bassisstoffen blijven identiek. Maar de hoge graad van verfijning en opneembaarheid, en de biologische verandering die heeft plaatsgevonden, maken kiemen totaal anders. Het zetmeel is uitgesplitst tot fijne suikers, de aminozuren zijn onmiddelijk beschikbaar voor het lichaam. De vitaminen en enzymen zijn in zodanige mate vermeerderd, dat je dit een vitamine revolutie zou kunnen noemen. De 'slapende' levenskracht, die in het zaad aanwezig was, is tot nieuw leven gewekt. Daarom zijn kiemen supervitale voedingsmiddelen, die van nabij bestudeerd mogen worden. Ongeveer 20 jaar geleden hebben we onze eerste experimenten met kiemen gedaan. Met vallen en opstaan hebben we geleerd hoe het aan te pakken, en wat te vermijden. Tegenwoordig maken kiemen iedere dag onderdeel uit van onze voeding. Vooral in de herfst, winter en lente worden ze gewaardeerd in onze rauwkostvoeding en ik ben er zeker van dat veel van onze lezers over enige tijd precies dezelfde ervaring zullen hebben. 

Met al de adviezen en tips die we je in deze bundel aanreiken, moet kiemen ongetwijfeld uitgroeien tot een succes!

Prijs: € 7,50
Lees hier meer.

 


Informatiebundel Sap je een weg naar gezondheid
- Een glas vol levenskracht! -  

.  
- Zijn sappen 'geconcentreerd' voedsel?
- Groenten- en fruitsappen en hun therapeutische eigenschappen
- Sappen als vloeibare voeding
- Kwaliteitsverschillen in sapextractie
- De Natuurlijke 'instantvoeding'
- Bijzondere sapformules voor diverse aandoeningen

In deze informatiebundel openen wij voor u een bijzonder en misschien nieuw terrein. Het opent mogelijkheden voor therapie, voor kuur, voor gezondheid, of gewoon voor voeding: pure, verse sappen van vruchten, groenten en kruiden. 

Voor wie het graag heel gewoon houdt, een dagelijks sapontbijt, een stevige portie natuurlijke suikers, zwemmend in de krachtigste vitale bestanddelen die je je kunt indenken. Vitaminen en mineralen in hun best opneembare, vloeibare vorm, om ieder denkbaar tekort te voorkomen of om het vermoeide uitgeputte lichaam te bevoorraden met onmisbare levensstoffen. Deze brochure verduidelijkt waarom dit voedsel het meest 'geconcentreerde' en aan de lichaamsbehoefte aangepaste voedsel is, dat de natuur ons verschaft. Je zal zien: gezond eten is niet alleen eenvoudig, volledig, maar ook ontzettend lekker! Wat kan er meer bekoren dan de zuivere zongerijpte druppels van een heerlijke zoete sinaasappel, van druiven of zomerse of winterse vruchten? Deze bundel helpt om deze bronnen van voeding en gezondheid te ontdekken en te waarderen.

Prijs: € 7,50
Lees hier meer.

 


Informatiebundel Graanschade
Pro's en contra's van granen


- Kritische studie over het al dan niet toevoegen van granen aan natuurvoeding
- Risico's van graan overconsumptie
- Graangebruik wereldwijd
- Ziekten die in verband houden met het eten van granen
- Graanbreidingen, de plus- en minpuntenIk ben me ten volle bewust dat wij met de uitgave van deze informatiebundel een netelige kwestie aankaarten. Weinig mensen kunnen accepteren dat het gebruik van granen, zoals dit vandaag op grote schaal algemeen van toepassing is, berust op voedingsfouten. 

Veel mensen kunnen aannemen dat er een probleem is met vlees, met zuivel, met suiker, alcohol en veel andere veel gebruikte producten. Maar met granen ligt dat voor de meeste mensen erg moeilijk. Niet alleen zijn veel mensen toen zijn het vleesgebruik verminderden hun graangebruik gaan opvoeren, anderen maakten er zelfs hun belangrijkste voedingsmiddel van. 

Velen zweren bij deze traditionele 'drager van het leven' en gaan ervan uit dat de geschiedenis van de mensheid parallel met de ontwikkeling van de granen en de landbouw is verlopen. Sommigen die mijn achtergrond hierover kennen, maken mij zelfs duidelijk dat 'als dit niet zo was, ze de Bijbel zelfs zouden moeten herschrijven'. De Bijbel is voor eens en voor altijd geschreven en tussen de eerste en de laatste bladzijde ligt het verhaal van de mens en zijn verlorenheid en redding. Het is niet aan ons om daar iets aan te veranderen. Deze bundel zal een ander licht werpen op het hierin beschreven 'brood'. 

Het is waar dat granen altijd een reservevoedsel zijn geweest en dat het de mensheid heeft geholpen om minder gunstige tijden te overleven. Met de industrialisatie werden graanproducten echter op zo'n grote schaal verwerkt en werd hun samenstelling gewijzigd in een haast onoverzichtelijke verscheidenheid aan producten die wij vandaag 'voedingsmiddelen' noemen. Hoe nefast deze producten zijn zal duidelijk worden zijn na het lezen van deze bladzijden. Hopelijk helpt het ons in onze voedselkeuze, motiveert het om voedselcorrecties te maken, en brengt het je dichter op de weg naar gezondheid, succes!

Prijs: € 7,50
Lees hier meer.

 

Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com