opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LXIV

18 augustus 2013

Goededag!Zomaar een zondagelijkse overweging...

Er wordt vaak gezegd en geschreven dat de mens ook een kuddedier is. Ik twijfel daaraan. Een kudde dieren (of vissen) beschermd zichzelf bij dreigend gevaar, geheel automatisch, of instinctief. Wat dat betreft is de mens eerder de slechts georganiseerde soort op aarde. Waar we met zijn allen wel goed in zijn -overigens zonder dat onderling zorgvuldig af te stemmen- is het vervuilen en vernietigen van onze eigen, andermans en anderdiers leefomgeving. We zijn het contact met onszelf, het godsdeeltje, zielsdeeltje, geef het een naam, volledig kwijtgeraakt, afgeleerd. En daarmee de verbinding met de natuur en het universum. Terwijl juist dat toegang geeft tot ongekende hoeveelheden kennis en energie, vooral liefdesenergie. En de mens is nu net de enige soort die toegang heeft tot die liefdesenergie. Feel about this.....
 

Borstvoeding
Borstvoeding geeft veel meer dan enkel fysieke voeding door aan het kind. Hoe beter de moeder de oude kennis hiervan doorziet en hoe meer bewuste aandacht aan het voeden wordt geschonken, hoe voedender de voeding zal zijn, en hoe meer universele informatie aan het kind wordt doorgeschonken.

 


Observatie
Vliegjes kunnen in volle vlucht op de rand van een plafondlamp afvliegen om vervolgens moeiteloos stevig af te remmen, zich om te draaien en dan omgekeerd te landen op de rand. Keer op keer. Ondertussen zijn wij mensen maar wat trots op de specificaties van de JSF ;-)

 


nVWA
Afgelopen week plofte het 'boetebesluit' van de nVWA op de mat. Enkele dagen later de incassodreiging van het CJIB. Want zo werkt dat in Nederland. Niet inhoudelijk ingaan op bezwaren, sterker nog, nog midden in de bezwaarprocedure van de Bestuurlijke Boete zitten, maar halverwege alvast gaan innen. Ik vermoed dat het idee erachter is zo zoveel mogelijk weerstandelijke wind uit de zeilen te willen nemen. En goh, ik lig er geen nanoseconde wakker van. 

 


Gedragsverbetering realiseren bij kinderen
Vanaf de conceptie is een kind, puur, zuiver en vol liefde. Al tijdens de zwangerschap komt het kind in aanraking met de omgeving, de buitenwereld, hoewel veel ouders dat slechts ten dele beseffen. Niet alleen door hetgeen de moeder eet en drinkt, maar ook door hetgeen bewust en onbewust wordt waargenomen. Geluiden, bewegingen, aanrakingen, gevoelens et cetera. 

Direct na de geboorte barst het waarnemen in alle hevigheid toe, de zintuigen ondervinden geen enkele belemmering meer, alles stort zich met grof geweld naar binnen, inclusief injectienaalden. En dan begint het grote spiegelen, de eerste levensjaren vooral van de ouders of opvoeders en andere kinderen. Spiegelen aan de natuur is er niet bij, we groeien immers op in een volstrekt onnatuurlijke omgeving. In plaats van natuurgroen ziet het kind als eerste beton en meestal een heleboel medische apparatuur en rare mensen in witte of groene jassen, met bijbehorende geluiden. Welkom in een bizarre omgekeerde wereld. Een wereld waarin ook de ouders zijn opgegroeid en waarmee zij in teveel gevallen in ernstige mate zijn vergroeid. 

Ineens is het kind 10 jaren jong en besluiten de ouders dat het anders mag. Het gezin wil gezonder leven, te beginnen met gezonder eten. Hier is vrijwel altijd een grote persoonlijke crisis aan voorafgegaan, een stevig leermoment. Ondertussen is het kind gewend geraakt aan onzinnig speelgoed dat geen waarlijke vreugde en nut biedt, leegslurpend ander vermaak zoals televisie en onderwijs dat erop is gericht om nadenken en creativiteit vooral af te leren en authenticiteit op de allerlaagste plaats te stellen. En aan zeer ongezond eten en drinken dat ondertussen het lichaam allang heeft ontdaan van optimaal functionerende lichaamscellen. Lichaam en geest zijn jarenlang door een niets ontziende wasstraat gesleurd. En dat gaat het gezin allemaal ‘eventjes’ rechtzetten. 

Spiegelen dus. De leefomgeving van het kind is de leraar, de natuur speelt (nog) steeds geen enkele rol. Hoe ga je dan voor elkaar krijgen dat een kind meegaat in een andere voedings- en levensstijl? Het antwoord op deze steeds meer gestelde vraag ligt besloten in de vraagstelling. Leef die nieuwe stijl doorheen de volledige leefomgeving van het kind, en het kind zal (uiteindelijk) erin meegaan, met genoegen zelfs! 

Maar ja, dat klinkt eenvoudiger dan het is. De invloed van de ouders op de gehele leefomgeving is beperkt. Bovendien zullen de ouders slechts met vallen en opstaan leren hoe een optimale leefomgeving voor hen eruit ziet. Daar zullen jaren overheen gaan, met steeds weer nieuwe kennis en inzichten, en dus steeds weer een aangepaste voedings- en levensstijl. Ingesleten patronen maken langzaam plaats voor andere patronen. Hieruit volgt dat het per definitie noodzakelijk is om geduld te betrachten. Veel geduld. 

Mensen veranderen gedrag en houding slechts als ze begrijpen of voelen waarom het nodig en belangrijk is. Er moet vooral ook een duidelijke noodzaak toe zijn. Ze moeten erop vooruitgaan, op welke manier dan ook. Dat geldt natuurlijk ook voor kinderen. En juist voor kinderen zal gelden (perceptie) dat veel veranderingen pas later vruchten zullen afwerpen. Aha, de natuur komt hier om het hoekje gluren! Tip: Spreek en denk niet over gedragsverandering, maar over gedragsverbetering.

Linksom of rechtsom, het gaat er in essentie om dat er voorwaarden worden geschapen waarbinnen het kind waarlijk gelukkig, vrij en weer vol natuurlijke pure liefde mag gedijen. Dat betekent dat de ouders mogen leren hoe het tegengestelde in elkaar zit, hoe onze omgekeerde wereld werkt, en waarom dat voor niets en niemand goed kan zijn, en niet of nauwelijks sprake is van dienstbaarheid aan het grote geheel. Zodra dat ten volle wordt doorzien, doorvoeld, kan er ruimte ontstaan voor al het moois dat het leven te bieden heeft. Niet morgen of volgende maand, maar NU. 

Ieder mens heeft een Godsdeeltje in zich, een verbinding met het Universum, de Grote Intelligentie, Het Grote Weten, geef het maar een naam. En ieder mens is in staat daar weer bij te komen (dat is ons immers al heel jong afgeleerd). Dat weer kunnen raken is voorwaardelijk voor waarlijk geluk, pure liefde en het kunnen delen ervan. Maak dit raken niet tot een direct doel, maar ga aan de slag met de drie noodzakelijke fasen om daar te geraken: Onthechten, Ontvangen en Onthullen En neem daarvoor alle ruimte en tijd die je hebt, er is geen haast, er is slechts NU. Grote kans dat je kind dit allemaal eerder weer voor elkaar krijgt dan jijzelf!

Het is een een essentiële voorwaarde is om kinderen in contact te brengen met de natuur in hun eigen lichaam. Het is waar dat we teveel uit ons lijf worden getrokken en ons steeds meer spiegelen aan de wereld en daardoor de aarde, de natuur, vergeten. Het is echt zaak om onze natuurlijke habitat, de natuur weer terug te brengen in het leven, te integreren. En dat is mogelijk, op ieder moment en ook midden tussen het beton, door ons te focussen op de sensaties in ons lichaam, zonder te denken, te oordelen of te interpreteren. Lichaamsbewustzijn en een goed getrainde intelligentie of gevoelsaandacht zijn fundamenteel bij het leren ervaren wat heilzaam is en wat niet. De auteurs van ‘Opvoeden in een Gestoorde Wereld’ hebben hierdoor hun kinderen van de suiker, TV en games afgekregen. Simpelweg door ze in hun eigen lijf te laten voelen wat de effecten waren.

Besef ook dat gedragsverbetering niet mogelijk is vanuit de mind, vanuit het denken, op de wil, zoals iedere roker weet. Op zijn best wordt je dan een niet rokende verslaafde. Alles wat de mind verbetering noemt is onzin. Het enige doel ervan is versterking van de mind en haar identificaties. Het gaat er namelijk om de onwaarheid van de wereld, het onheilzame, het leugenachtige, het omgedraaide te doorzien. Al het onechte dat wordt doorzien valt weg. Op die manier verandert/verbetert ons gedrag wel, blijvend, onomkeerbaar. Dus niet door gewoontes te doorbreken, maar doordat oude gewoontes wegvallen. Omdat ze zijn doorzien en en omdat ze voldoende zijn ervaren. Dat laatste is veel belangrijker dan je zou vermoeden. Als we iets niet voldoende hebben ervaren, zijn we niet in staat onze gehechtheid eraan, onze identificatie ermee, op te geven. Er zal steeds een onbewuste hang zijn om het opnieuw te ervaren. Kijk maar naar roken. De oplossing: rook zoveel je wilt, maar doe dat heel bewust. Voel wat het je doet en leer de emotionele afhankelijkheid kennen die eronder ligt. Put die uit door hem te ervaren en er niet voor weg te vluchten in sigaretten of anderen gevoelsstoppers. 'Contain' het door het in je lijf vast te houden zonder het aan gedachten of herinneringen te verbinden. Het pure klotegevoel. Totdat het is uitgeput en sterft. Als je rookt, nepvoeding eet of cola drinkt, voel dan hoe het lichaam het ervaart. Dat wordt steeds makkelijker naarmate de emotionele afhankelijkheid verder wordt uitgeput. Doe dit totdat je er genoeg van hebt en het van je af valt als een herfstblaadje van een boom.

Om het lichaamsbewustzijn te ondersteunen en om beter te kunnen voelen wat suiker, tabak etc cetera met je doen, is het aan te raden om eerst bij wijze van reiniging gedurende een volle week heel zuiver te eten en te leven. Maak je op die manier helemaal schoon en drink dan nog eens een glas cola light…Hierin kun je kinderen prima meenemen als je het als een experiment of een spel brengt.

Als het niet lukt om gewoontes te laten wegvallen mag je nog een tijd doorgaan met voelen, observeren, het bewustzijn vergroten. Totdat het de tijd is. Meer kan je niet doen, meer hoef je niet te doen. 

Concreter
Dus, hoe pak je het nu concreet aan, die zo gewenste verbetering in voedings- en levensstijl? Ik zal proberen dat in 12 overzichtelijke stappen helder te formuleren.
1) Leef zelf de gewenste voedings- en leefstijl.
2) Maak het kind duidelijk waarom daarvoor is gekozen, beetje bij beetje, met voorbeelden.
3) Integreer de natuur waar mogelijk. Geef ze de kans ervan te proeven en ermee te experimenteren!
4) Schep liefdevolle omstandigheden waarbinnen het kind mag en kan voelen. 
5) Laat het kind zoveel mogelijk vrij in zijn of haar keuzes. 
6) Laat regelmatig je respect en liefde voor het kind merken (niet in materie).
7) Moedig het kind aan bij iedere poging richting gedragsverbetering die het onderneemt, reageer enhousiast op iedere omarming of poging van het kind erin mee te gaan.
8) Bestraf nimmer ongewenst gedrag ten aanzien de gewenste gedragsverbeteringen.
9) Doe geen enkele moeite andere ouders, leraren, kinderen, familieleden jouw gedragsverbetering ‘op te leggen’. 
10) Maak wel volstrekt helder wat de door jullie gewenste leefregels in jullie eigen huis zijn. 
11) Lees ‘De Vijf Aandachtsoefeningen’ en probeer deze in je leven te integreren, waar dat goed voelt. 
12) Lees het boek ‘Opvoeden in een Gestoorde Wereld’, het zal je alle handvaten aanreiken die je nog nodig zult hebben. 

Rob Greuter
12 augustus 2013
Met grote dank aan Jan Nouwen!

Link naar dit artikel:
http://www.heelbewust.com/Gedragsverbetering-Kinderen

 

Blenders en slowjuicers, de essentiële verschillen
Blenders en slowjuicers zijn al jaren populair bij mensen die op zoek zijn naar serieuze gezondheidswinst of het behoud ervan, een sappig verhaal. 

Waarom gaan we massaal sappen?
Het is voor veel mensen lastig dagelijks voldoende groente en fruit te consumeren. En voldoende is heel wat meer dan de Gezondheidsraad adviseert. Door groente en fruit in sapvorm te consumeren krijg je lekker veel voedingsstoffen in een heel klein volume binnen, ideaal! Ook zijn er steeds meer mensen die het nut en resultaat kennen van het rauw eten van fruit en groenten. Een blender of een slowjuicer geeft al die mensen enorm veel extra mogelijkheden tot voldoende consumptie en vooral ook het experimenteren met verschillende smaakcombinaties. Bovendien zijn aanvullende sapkuren een prachtig ontgiftigingsinstrument ter herwinning van gezondheid en vitaliteit.  Tenslotte biedt zo’n machine een ongedwongen, speelse manier om bijvoorbeeld kinderen kennis te laten maken met de kracht en smaak van gezonde, voedende voeding. 


Juicers
Sapcentrifuges en slowjuicers zijn machines die sap uit fruit en groenten scheiden van de vezels. Een slowjuicer doet dat met een lage snelheid waardoor malen, persen of kauwen wordt. De scheiding van sap en vezels gaat hiermee veel langzamer dan 1e generatie juicers en centrifuges, waardoor er veel minder moleculen ‘beschadigd’ worden. Hierdoor is een slowjuicer ook in staat om sap te verkrijgen uit producten met zeer taaie vezels zoals grassoorten. Met name de wereldwijde hype om sap uit tarwegras te persen heeft slowjuicers snel populair gemaakt. Hoe beter de slowjuicer, hoe hoger de sapopbrengst, hoe lager het pulpafval, hoe sterker de materialen en de motor  en hoe meer extra functionaliteit. Denk hierbij aan het maken van babypuree, frozen desserts,  pastaslierten, geschaafd ijs, sauzen, soepen et cetera. De trend in slowjuicers is om sap en vezels juist weer meer bij elkaar te brengen. 

Blenders
Met een blender worden de voedingsproducten in het geheel versneden, er vindt geen scheiding plaats, de volledige plant of vrucht blijft behouden, desgewesnt inclusief schil. Met een goede blender wordt met het juiste mes, veel kracht en een hoge snelheid, een totaalsap gemaakt, waarbij juist de voedingsproducten microscopisch fijn gesneden worden zodat een open celstructuur ontstaat. Hierdoor zal de biologische opneembaarheid flink toenemen. Dat is extra belangrijk voor mensen die ernstig ziek zijn. Hoe beter de blender, hoe egaler het resultaat en hoe meer hij kan verwerken. Denk hierbij aan smoothies, (warme) rauwe soepen, zware boters, beslag, sauzen, siropen, schaafijs, fijn meel et cetera.  Geen enkele blender is geschikt voor de verwerking van taaie grassoorten.

Ernstig zieken, vooral de oudere gebruiken graag een blender omdat ze er tevens de dagelijkse medicatie en voedingssuplementen in kunnen verwerken en eenvoudigweg alles ineens opdrinken inplaats van separaat een kwartier lang allerlei pillen en tabletten te slikken. 

Als je pas begint met sappen kan het verstandig zijn te beginnen met een slowjuicer. Het sap daarin bevat vrijwel geen vezels en is daardoor gemakkelijker te verdragen door een spijsverteringssyteem dat jarenlang het leven zuur is gemaakt en daardoor verre van optimaal functioneert. Je kan ook het blenderproduct zeven door een kaasdoek of speciaal filterzak, dat kost wel wat extra moeite. 
 


Sapcentrifuges
Deze machines ontrekken sap door verpulvering op hoge snelheid.
Resultaat: sap en pulp.

 
Voordelen Nadelen   
Korte perstijd Niet goed geschikt voor bladgroenten, grassoorten, kiemen en kruiden
Goedkoop in aanschaf Lage sapopbrengst, hoge (vochtige) pulpopbrengst
Gemakkelijk in gebruik Vernietigt veel verteringsenzymen door hitte vanwege hoge draaisnelheid
Korte voorbereidingstijd omdat grote delen fruit en groenten erin passen        Geeft relatief veel schifting en schuim
Beperkte houdbaarheid sap
Gemiddelde bereidingstijd
Verspilling van voeding (pulp)
Niet bestand tegen harde pitten en noten
Weinig controle over het eindresultaat
Relatief kwetsbare onderdelen
Relatief bewerkelijke reiniging
Luidruchtige machine, inherent aan het proces
 

Slowjuicers
Deze machines onttrekken 

 

Voordelen Nadelen
Zeer geschikt voor bladgroenten,
grassoorten, kiemen en kruiden
Hogere aanschafkosten
Relatief hoge sapopbrengst Langere voorbreidingstijd (smalle opening)
Langere houdbaarheid sap Iets meer pulprestant in het sap
Meer voedingsstoffen en enzymen in sap
door lage draaisnelheid en ontbreken van hitte
Relatief bewerkelijke reiniging
Minimale schifting en schuimvorming Gemiddelde bereidingstijd
Vaak mogelijkheden voor extra functionaliteit Niet bestand tegen harde pitten en noten
Relatief stil Weinig controle over eindresultaat
Verspilling van voeding
Relatief kwetsbare onderdelen
 
Blenders
Deze machines versnijden de voedingsproducten in zijn geheel.
Resultaat: Totaalproduct (niets gaat verloren).
Voordelen Nadelen
Zeer geschikt voor groenten,
bladgroenten, kiemen, kruiden,
boters, zaden, meel, granen
Hogere aanschafkosten (goede blender)
Maximale sapopbrengst Niet geschikt voor taaie vezels zoals in grassoorten
Langste houdbaarheid totaalproduct (minimale oxidatie) Luidruchtige machine inherent aan het proces
Geen verlies van voedingsstoffen
en enzymen in het totaalproduct
Geen schifting en zeer beperkte schuimvorming
Zeer korte voorbereidingstijd
Eenvoudig toevoegen van medicatie
en voedingssupplementen
Snelle reiniging
Zeer korte bereidingstijd
Geen verspilling van voeding
Laag risico op defecten
Volledige controle over eindresultaat
Maximaal experimenteren met
meerdere voedingsproducten tegelijkertijd
Relatief onkwetsbare onderdelen


Link naar dit artikel:
http://www.heelbewust.com/Blenders-en-slowjuicers

 

Duidende
We only need to choose our words carefully, and we can make other people happy.
- The Art of Communicating - 

Ik ben niet hooggevoelig maar fijngevoelig!
- Rob Greuter - 

Ik besta voor degenen voor wie ik besta... 
- Anastasia - 

Veel mensen slagen erin vooral van binnen duurzaam offline te zijn. 
- Rob Greuter - 

Niet je ruggegraat, maar je darmen houden je overeind!
- Rob Greuter - 

Kogels vellen mensen. Woorden schieten slechts tekort.
- Rob Greuter - 

Ik ben benieuwd of Rutte zelf al een nieuwe auto heeft gekocht. Ik adviseer hem een vluchtauto.
- Rob Greuter - 

Mensen worden veelal na hun dood de hemel in geprezen.
- Rob Greuter -
 Veel leesgenoegen, natuurlijk!!!
Rob Greuter


 

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


Kruidenwijsheid
- Over appelvrouwen, weegbreemannen en andere kruidenmensen -

Ben jij een appelmens, een madeliefjeskind of heb je op dit moment behoefte aan rozenenergie? Welk kruidenmens ben jij? Er is een kruid dat wezenlijk bij je past en bij je blijft. Er zijn ook kruiden die je kortere tijd iets te vertellen hebben. Kruiden voeden je geest met hun diepere betekenis en helpen je in balans te blijven. Daarnaast kunnen kruiden pijn verhelpen.

In vroeger tijden wisten mensen door intuïtie en overdracht welk kruid wanneer nodig was. In de loop der eeuwen zijn veel mensen dit vermogen kwijtgeraakt. Met dit boek biedt kruidenvakvrouw Marjanne Huising je informatie en veel handvatten om dit vermogen weer te ontdekken. Laat je niet tegenhouden omdat je driehoog achter op een etage woont, want in je eigen omgeving is de natuur altijd te vinden! Door zevenblad te oogsten, appels te plukken en kastanjes te verzamelen worden de seizoenen onderdeel van je leven. Je zult ontdekken dat er oeroude wijsheid in je schuilgaat en dat je die in het dagelijks leven zo kunt toepassen.

Van meer dan vijftig kruiden die in onze omgeving zijn te vinden geeft Marjanne Huising informatie over het kruid zelf waaruit het kruidenmens ontstaat, de geneeskracht die de verbinding legt tussen de mens, bij welke klachten je het kruid kunt inzetten en de spirituele kracht die zich verbindt met jouw innerlijk weten. Verder geeft ze recepten voor bijvoorbeeld een pot thee uit eigen tuin of een zalf van gedroogde (gekochte) bloemen, praktische aanwijzingen om te aarden of de zon te ontmoeten op een sombere dag, affirmaties en nog veel meer kruidenextra’s.

“Ik hoop dat het boek je leidt langs de wegen van de seizoenen, letterlijk door het ervaren van de lente die roept om de prille brandneteltoppen te plukken en te drogen, de zomer die wordt ingeluid door het sint-janskruid, de gulle herfst die kastanjes en appelen in je schoot werpt en de winter die om rust vraagt en het genieten van de massage met sint-jansolie, met een kopje thee van de brandnetel die de afvalstoffen wegneemt. Figuurlijk leiden de wegen van de kruiden langs de seizoenen van het leven waarin klachten, ongemakken en ziekteprocessen een rol kunnen spelen. De seizoenen helpen bij het opbouwen van innerlijke krachten om het zelfhelend vermogen aan te spreken en te activeren.”

Prijs: € 29,50
Lees hier meer.

 


Informatiebundel Beter worden met geuren
- Ontdek de wereld van de etherische oliën -


- Wat zijn etherische oliën?
- Hoe kunnen ze worden gebruikt?
- Een overzicht van de meest gebruikte soorten
- Praktijkadviezen voor werken met etherische olie

Aromatherapie of het gebruik van etherische olie geniet sinds jaren weer meer belangstelling. Deze trend past in de terugkeer naar meer alternatieve geneeswijzen. Nochtans bestaan etherische oliën al sinds de oudheid en werden ze veelvuldig toegepast op verschillende manieren.

Het zijn vooral de bactericide en antiseptische eigenschappen van de oliën die voor een heropleving van de aromatherapie hebben gezorgd. Dit danken zij vooral aan sommige bestandsdelen zoals alcoholen, aldehyden, fenolen, ethers en zuren. In tegenstelling tot antibiotica, ontstaat er bij gebruik van etherische olie geen gewenning zodat microben geen resistentie kunnen ontwikkelen. 

Aromatherapie maakt gebruik van de olie die zich in de plant bevindt en kan beschouwd worden als een onderdeel van de fytotherapie. Toch zijn de toepassingen soms totaal anders. Zo worden lavendel en citroen relatief weinig gebruikt in de fytotherapie, terwijl ze in de aromatherapie zo'n breed gamma bestrijken dat ze daar als een EHBO-middel worden beschouwd. 

Er zijn verschillende manieren waarop de oliën worden gewonnen. De meest voorkomende is de stoomdistillatie waarbij stoom door een vat vol planten leidt en zo de olie meevoert om ze vervolgens te scheiden van het water. Van de meeste citrusvruchten wint men de olie door persing. Wanneer men een citroenschil uitperst boven een vlam, komen de oliën al vrij. Een oudere, niet meer gebruikte methode was de enfleurage-techniek waarbij men bloemen op een vette glasplaat legde om zo de olie uit de bloemblaadjes te trekken. In sommige planten zit zeer weinig olie. Zo heeft men 12.000 Kg citroenlmelisse nodig voor één liter olie of zijn er ongeveer 5.000.000 bloemen nodig om één liter jasmijnolie te produceren. Toch is het gebruik van etherische oliën niet bepaald duur omdat ze in zeer kleine hoeveelheden toegepast kunnen worden. 

Groene Dag informatiebrochures
De Groende Dag informatiebundels rondom natuur en natuurlijk leven zijn een neerslag van de voordrachten en activiteiten die Stichting Groene dag organiseert. Ze zijn geschikt als gids voor zelfstudie of als begeleiding voor verenigingsactiviteiten, discussiegroepen et cetera. Deze informatiebundels behandelen de meeste vraagstukken op weg naar een gezonde en evenwichtige voeding. Door gesprek, discussie of studie van het onderwerp kunnen deelnemers komen tot een eigen visie, zelfs als deze in sommige opzichten sterk afwijkt van het gangbare voedingsgedrag. Deze informatiebrochures zijn onderdeel van de opleiding 'GezondheidsOpvoeding' en bevatten informatie die iedereen die met mensen werkt zou moeten kennen. 

Prijs: € 7,50
Lees hier meer.

 


Informatiebundel Honing, stuifmeel en Koninginnebrij

- Honing als medicijn
- Honing, Haver voor het hart
- Honing voor de lever
- Honing, een wondermiddel
- Stuifmeelpollen, de verjonger
- Propolis bestrijdt infecties
- Koninginnebrij, supervoeding van de bijen

Zoeken naar het herstel van de basisgezondheid en het bekomen van een betere vitaliteit, moet ons in de eerste plaats met onze voeding confronteren. Veel mensen zoeken naar remedies, gemakkelijke middelen en methodes die hen ontslaat van hun persoonlijke verantwoordelijkheid voor hun lichaam. Dat is niet de natuurlijke weg. 

Als de oorzaak of de risico's van de klachten bekend zijn, kan genezen alleen maar geraliseerd worden door de oorzaak te verwijderen en de risico's te vermijden of te verminderen. In 'De Groene Apotheek' vinden we daarnaast middelen voor wanneer de krachten van het lichaam tekort schieten, of middelen ter verzorging van honderd-en-een kleine voorvalletjes. In deze informatiebundel kijken we naar het wondere leven van de bijen en de producten die de bijenkast ons biedt ter genezing en ondersteuning van de lichaamsfuncties. 


Prijs: € 7,50
Lees hier meer.

 


Informatiebundel Fruit in de voeding en als medicijn


- Motivatiebrochure Fruit & Gezondheid
- Fruitcombinatie- en rangschikking van de fruitsoorten
- Fruitkuren
- Fruit wereldwijd
- De mens, een fruiteter


Als u deze informatiebundel leest zult u wellicht niet behoren tot de groep van 'fruithaters', en het riskeert zelfs dat u een zekere sympathie hebt voor het eten van fruit. Toch kan het zijn dat u nog aarzelt over de waarde van fruit in de voeding, omdat u daar nog nooit in die zin van gehoord of gelezen hebt. 

Deze bundel leert dat fruit de maximale voeding is, de beste en meest complete voeding, die maar één aanvulling behoeft, namelijk de groene groenten. Voeg daarbij nog wat noten en zaden en u hebt alles om in prima conditie te blijven en uw ideale gewicht te onderhouden.

We hebben alle reden om van fruit te houden:
- Fruit is zoet en komt zo tegemoet aan een niet te miskennen eigenschap van de menselijke voorkeur.
- Fruit is sappig en voelt aangenaam aan in de mond.
- Fruit is perfect geschikt voor de menselijke verteringsmogelijkheden en beperkingen.
- Fruit is aangenaam om te zien, aangenaam om te ruiken, het is eigenlijk altijd een beetje 'dessert'.

Laat de rest staan en houd het bij fruit, zo kom je dichter bij het paradijs. Laat je voeding échter worden, want fruit is onverbeterlijk en is wellicht de enige voeding die je zonder veel moeite of tegenzin praktisch altijd rauw zal eten. Een bom mineralen, vitamines en enzymen die je helpen je evenwicht te onderhouden. Houdt u van fruit, houd dan je oren open, want wat je nu zal horen zal als muziek in de oren klinken...Is fruit als voding nog onvoldoende bekend? Hebt u de waarde van fruit nog niet voldoende begrepen? Blijf lezen, je kan er eenvoudigweg niet omheen!
 
Prijs: € 7,50
Lees hier meer.

 

Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com