opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LXIX

5 oktober 2013

Goededag!Vers uit de kast, andermans pensioengat oprekken. Een beeld dat naadrijk past in het oprekken van andermans gaten door onze visieloze en steumarme regering. Gelukkig is er ook fijn nieuws. Bijvoorbeeld de website van Before They Pass Away. Werkelijk fantastische foto's van volkeren die (en dat is weer triest) weldra het Aardse toneel zullen verlaten.

En ik mocht een ontdekking doen! Tijdens een breed gesprek, reikte Een klant reikte mij aan dat een vriend van de beste man, een op de randaarde aangesloten stalen kuip in zijn douchebak had gemonteerd. Toen ik later al nakende onder de douche stond, bedacht ik mij dat ik dat ook kon realiseren, en wel heel snel en eenvoudig! Ik pakte een aardingsmat, en plaatste die in de bak van mijn douche. En WAUW, wat een effect!! Tintelingen, stromingen, alsof er een heleboel rommel uit mijn toch echt wonderschone lijfje werd getrokken, heel bijzonder! Meer aardingsnieuws, verderop in deze brief een belangrijk nieuw wasvoorschrift en een nieuw product, de Plush Pad!

En zondag de boel op TV: Zondag 6 oktober (11.20 uur) spreekt Jan van Stiphout (Earthing Nederland) over Aarden en de positieve effecten hiervan in het programma Altijd Jong (RTL 4, 11.20). En hier is een fijne winactie aan verbonden! Oja, de AardingslakensAardingshoeslakens, en de Aardingsherstelzak zijn behoorlijk in prijs verlaagd, blijvend!

Dit weekend niets belangrijks te doen? Ook deze zondag kan je nog meedoen aan Atelierroute Lelystad 2013!


Veel leesgenoegen, natuurlijk!!!
Rob Greuter


In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.
 

Ontploffen als ouder: oordelen versus veroordelen


Hoe kom je uit de greep van de mind, als het om je kinderen gaat? Deze vraag is voor mij nog steeds niet samen te vatten in een eenduidig plan dat je af kunt werken. Er zitten zoveel aspecten aan vast die uiteindelijk allemaal onder ogen gezien moeten worden. Er is geen recept. Tenminste, ik zie die niet. Ik kan alleen maar delen uit mijn ervaring. En mijn pad was geen lineair proces van A naar B. Dus ik stip de onderwerpen aan die voor mij van belang waren..
Wat extreem belangrijk is, is het veroordelen door de mind te stoppen.
Oordelen versus veroordelen
Ik constateer dat veel mensen het verschil niet weten tussen oordelen en veroordelen, de twee op 1 hoop gooien en vervolgens de Kliko in scheppen. Dat zorgt voor problemen.
Ik maak een onderscheid tussen oordelen en veroordelen. Als ik mijn kind trakteer op een sneer (‘Ik kan ook niets aan je overlaten, je zou ook eens doen wat je belooft.’) dan is het gezond te oordelen. Ik heb daarvoor mijn onderscheidingsvermogen nodig, om vast te stellen dat mijn gesneer liefdeloos is en dat ik dus onder beheer van de mind de wereld een stukje ellendiger maak. Voor mij is oordelen dus het benoemen van de feitelijkheden. De waarheid. Het is het straight onder ogen zien van de feiten, zonder enige terughoudendheid om te rechtvaardigen, te verkleinen, te verdoezelen of te ontkennen. ‘Ik gaf je een sneer dus ik zat fout’, is een gezond statement dat de lucht zal klaren.
Vanuit deze vrije ruimte van het zien wat er was, komen de benodigde veranderingen vanzelf. Omdat het lichaam en het brein vrij zijn en vol bewustzijn, zal er direct een adequaat handelen zijn dat helend werkt voor iedereen. En als er niets nodig is, zal er rust en stilte volgen. Het werkelijk onder ogen zien van de negativiteit zal die negativiteit doen afnemen en de relatie met je kind zal verstevigen.

Als je in je lichaam een bevrijding voelt, een helderheid, een opgeruimdheid, een ontspannen, dan ben jij het geweest die de waarheid van dat moment in die situatie onder ogen heeft gezien.
Dit is een volkomen ander verhaal als de mind zich ermee bemoeit. Het is vanzelfsprekend dankzij de mind dat er uberhaupt gesneerd werd. Of de mind zich vervolgens met de gevolgen van het sneren bemoeit is makkelijk te checken.
Heb je na het geven van de sneer last van gedachten en/of krampgevoelens in je lichaam dan is je mind erbij gesprongen en leef je onder het juk van het brein.’Ik heb tegen je gesneerd en dat was fout’, wordt dan gebruikt als zweep om mee te slaan, hetgeen negatieve energie in je lichaam zal wekken in welke vorm dan ook. Bekende gevoelens zijn schuld- en schaamtegevoelens. Dit is wat ik noem: veroordelen.
Veroordelen is altijd gewelddadig en kwetst het lichaam. Dat van jou maar ook dat van je kind. Het wekt hormonen die het lichaam in een stress-toestand brengen met als gevolg dat je zult willen wegvluchten van de feiten, de situatie, je kind of die er voor zorgen dat je ‘aanvalt’. Dat kan ook talloze vormen hebben. Je kind de schuld geven bijvoorbeeld: ‘Als jij niet iedere keer de deur zou openlaten zou ik nu niet ontploft zijn.’
Als de mind zich ermee bemoeit zal het weer gebeuren. Bewustzijn kan niet intreden als de mind kakelt. En alleen bewustzijn kan de mind een halt toeroepen. Jij bent dat bewustzijn.
Daarom is het van belang de gedachten die je hebt als je mind aan het veroordelen slaat, helder te krijgen, op te schrijven en te bekijken op waarheid. Het veroordelen moet stoppen zodat het oordelen, het kijken, het schouwen vanuit liefdevol bewustzijn steeds meer ruimte krijgt.

Eugenie van Ruitenbeek
http://freeskoolnederland.wordpress.com

Prachtige Mandala schilderwerk!
Onderweg afgelopen week stuitte ik op indrukwekkende Mandala schilderijen, deel ik hier graag!Website: http://www.lc-style.nl

Reactie op discussie Voedselzandloper
Mijn reactie op onderstaande discussie. Kris Verburgh kent de zegeningen van natuurlijke, voedende, helende voeding, net zoals steeds meer natuurgeneeskundigen en voorheen zieken die kennen. Door zoveel met studies te strooien geef je sceptici veel munitie tot afschieten, dat is jammer. Het is nu eenmaal vreselijk kostbaar en ingewikkeld om goede studies uit te voeren, en we zien dan ook dagelijks voorheen relevante studies weer door een volgende ontkracht worden. 

In al die discussies vergeten we echter dat gezondheid en vitaliteit onze natuurlijke staat is. En daar is weinig meer van over. Alleen al in Nederland konden we eind 2011 ZEVEN MILJOEN chronisch zieken noteren. Een belangrijk deel ervan meervoudig chronisch ziek. We zijn met zijn allen zieker dan ooit. Kort terugkijken in de geschiedenis laat ons duidelijke verbanden zien met industrialisering en massaproductie van vergiftigde en vergiftigende nepvoeding. We zijn gevaarlijk ver van natuurlijke rust en voeding gaan leven. Gooi 1% benzine in een dieselauto en hij rijd niet meer. We voeden onszelf verkeerd en haperen massaal. 

Maar goed, we blijven een stront eigenwijs volkje, daarom zal het neerzetten van 'Holistische Food Hospitals' in Nederland het benodigde lokale bewijsmateriaal aanleveren. Die zullen in korte tijd duizenden volledig geheelde mensen afleveren, en daar zal geen azijnpisser meer omheen kunnen. Ik maak mij sterk dit te gaan realiseren, onderdelend en onderweg naar een volledig nieuw zorgstelsel dat wel in dienst staat van de zorgvrager, tegen een fractie van de huidige zorgkosten. 

Rob Greuter
30 september 2013

Discussie
De Voedselzandloper is wetenschappelijke lariekoek
Open brief aan de muggenzifters van de voedselzandloper

Meer weten?
Lees hier 'Voedingsleer volgens de Natuurlijke Hygiëne'
Lees hier 'De Kracht van Fruit'
Lees hier 'Gouden regels voor helende fruitcombinaties
Lees hier 'Ontbijtprogramma volgens de Natuurlijke Hygiëne'
Lees hier 'De Principes van de Natuurlijke Hygiëne'
Lees hier 'Natuurlijke Hygiëne'
Lees hier 'Stop vermoeidheid'
Lees hier 'Levend voedsel'
Lees hier 'Voedingsleer fysiek en mentaal'

 


Nieuw wasvoorschrift Earthing producten
Je Aardingslaken is gemaakt van natuurlijk katoen en zilverdraad. Volg onderstaande wasinstructies voor een optimale Aardingservaring en voor de langst mogelijke levensduur van het gebruikte zilverdraad.

Wel doen!
- HeelBewust adviseert om vóór de in gebruikname het Aardings(hoes)laken te wassen.
- Was je (hoes)laken regelmatig: wekelijks of tenminste eenmaal per twee weken.
- Was je laken in de wasmachine op minimaal 40°C
- Droog je laken aan een waslijn, of op een lage temperatuur in de droogmachine (maximaal 65°C)

Het is goed om je Aardingslaken te wassen, het zal je laken niet beschadigen, het is zelfs goed voor je laken! Wassen in warm water zorgt ervoor dat zweet en natuurlijke oliën afkomstig van de huid verwijderd worden, en dat houdt het zilver optimaal geleidend. Het is verstandig om je laken af en toe heter te wassen dan 40°C om er zeker van te zijn dat zweet en oliën goed verwijderd worden. Door het heter wassen kan het laken wel iets meer krimpen. Strijken is niet nodig, wilt je liever wel strijken, gebruik dan uitsluitend een lage strijktemperatuur.

Niet doen!
- Was je laken niet met een wasmiddel dat bleekmiddel bevat.
- Gebruik geen wasmiddel voor de witte was of met optische witmiddelen.
- Gebruik geen wasverzachter.
- Gebruik geen droogtrommeldoekjes.
- Gebruik geen lotion of olie op de huid vlak voordat je op het laken gaat liggen.

Bleekmiddel, bodylotion en olie kunnen het zilverdraad aantasten waardoor het laken niet meer optimaal geleidend is. Wasverzachter slaat neer op het zilverdraad en zorgt er ook voor dat het zilverdraad niet meer optimaal geleid. HeelBewust adviseert om na het op de huid aanbrengen van bodylotion of olie, tenminste een uur te wachten voordat je op het laken gaat liggen.

 


Duidende
Henk Krol biedt nu ook zijn pensioengat aan. 
- Rob Greuter - 

Zij droeg een door reptielen bijeengestorven handtas.
- Simon Carmiggelt -

Mijn waarnemingen zijn zelden waar, toch blijf ik ze nemen.
- Simon Carmiggelt -

De werkelijkheid kan je niet opschrijven. Die is zo verbijsterend dat niemand het zou geloven.
- Simon Carmiggelt -

Niets is moeilijker dan harmonisch reageren op lof.
- Simon Carmiggelt -

Alleen onder de zes maanden hebben mensen gelijk.
- Simon Carmiggelt -

Mag ik een 'shutdown' van alle fossiele gedachten voorstellen?
- Rob Greuter - 


 


Herintroductie! Momordica Charantia 

De Momordica Charantia plant behoort tot de familie van Cucurbitaceae waar pompoenen en kalebassen ook toe behoren. Er is ongelofelijk veel onderzoek gedaan naar Momordica Charantia. Alleen al in Pubmed zijn er 217 artikelen verschenen over dit gewas. Wanneer u dit als groente wilt eten moet u wel een goed recept hebben omdat de vrucht erg bitter is. De engelse naam van deze vrucht is dan ook 'bitter melon', dat zegt al genoeg. Als thee is het veel beter te doen, de smaak is zelfs aangenaam.

Het Europa Ayurvedisch Centrum (Witharen) kweekt deze vrucht in het voorjaar en in de zomer. Daar worden ook de rijpe vruchten geplukt om te drogen op de houten kruidenzolders. Daar worden ze gedroogd bij een perfecte luchtcirculatie. De droge vrucht wordt dan verzameld en verpakt in zakjes van 80 gram. Daar doet u bijna een maand mee. 

Natuurgeneeskundige toepassingen
Het is ten strengste verboden u te voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over wat Momordica Charantia voor uw gezondheid kan betekenen. 

Prijs:  € 7,95
Lees hier meer.

 


Earthing Plush Pad (mini Throw)

Dit comfortabel dekentje (51x76cm), Plush Pad, is het kleine broertje van de Throw, de aardingsomslagdeken. Het is gemaakt van biologisch katoen en alcantara. 
De plush pad voelt heerlijk zacht en comfortabel aan en kan gebruikt worden om op te zitten, als comfort achter je rug, op schoot, om je voeten gewikkeld of heerlijk in bed op je laken of kussen. Ook huisdieren vinden de Plush pad geweldig om op te liggen!

De lichte zijde is van biologisch katoen en bevat een fijn raster van geleidend zilverdraad en dient (gedeeltelijk) in contact met de blote huid te zijn. De andere zijde is van alcantara. De Plush pad wordt standaard geleverd met een aansluitdraad van 4,5 meter en de speciale EU aardingsstekker die op een geaard stopcontact moet worden aangesloten. 

Lees hier alles wat je wil weten over Aarden.

Dit product is inclusief: 
- Aansluitsnoer 450cm
- EU Aardingsstekker

 

Prijs:  € 69,-
Lees hier meer.

 

Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!


Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com


HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld