opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LXV

24 augustus 2013

Zomaar een zondagelijkse overweging...

De wereld staat weer flink in brand. Forse bosbranden in Portugal en de US, huid en luchtwegen van mensen in Syrië. Deze verschillende kwesties hebben meer met elkaar gemeen dan u al dacht. Een deel van de bestrijding van bosbranden bestaat uit het stichten van brand, om zo het zichzelf snel verplaatsende vuur de pas af te snijden. De bestrijding van de gifgasaanvallen zal ongetwijfeld ook gepaard gaan met brand, verwoesting, het te verwachten resultaat van en stapeltje kruisraketten. Obama heeft immers zijn 'rode lijn' gemeend en is in staat heel gemeen te reageren, meen ik. Een belangrijke eigenschappen van branden is echter dat zij doorgaan totdat er geen voeding meer voorhanden is. Geen zuurstof, geen bossen, geen haat, geen angst. Zou het zo kunnen zijn dat we iets beters vinden dan het leveren van wapens en het afwerpen van bommen? Dat we begrip gaan tonen voor het lijden van IEDEREEN? Want, iedereen mag er zijn, geheel ongeschonden, in volledige harmonie met naasten en de natuur, in diep contact met zichzelf en daarmee het Universum. Ik wens iedereen zijn eigen Ruimte van Liefde.
 
When another person makes you suffer, it is because he suffers deeply within himself, and his suffering is spilling over. He does not need punishment; he needs help. That's the message he is sending.
- Thich Nhat Hanh - 
 

Voeding voor sportmensen
Sportmensen zoals body builders en andere krachtsporters, lange afstandslopers, wielrenners et cetera, gebruiken graag Chlorella algen. Het hoge gehalte aan chlorofyl in deze algen geeft veel extra zuurstof en daardoor meer energie, maar ook een aanzienlijk minder snel oplopend gehalte aan melkzuur in de spieren. Het moment van uitputting en verboden te benoemen toestand van de spieren wordt daarmee uitgesteld. Bij vooral vrouwen zie je het verboden te benoemen gehalte toenemen, een typische 'bijwerking' van deze superalg.

Ook heeft dit type sporters normaliter relatief snel last van de verboden te benoemen skeletdelen. Omdat Chlorella alg ook een bijzonder krachtige opruimer is van toxines (inclusief zware metalen) zullen verboden te benoemen klachten door het gebruik van de Chlorella-alg snel afnemen. 

Fulvinezuur is de belangrijkste transporteur van voedingsstoffen in de natuur. Daarnaast is het een sterke ontgifter en aanjager van een hoger zuurstofniveau. Fulvinezuur levert O2 direct af, bij regelmatig gebruik van zuiver fulvinezuur daalt het niveau van CO2 en C3H6O3 (melkzuur). Dat heeft aanzienlijke concequenties voor zowel de hersteltijd als het uithoudingsvermogen. 

Veel sporters maken zich al snel zorgen over hun eiwitten, die willen ze graag in grote hoeveelheden consumeren. De waarheid is dat deze sporters slechts een kleine hoeveelheid meer eiwitten nodig hebben dan minder sportieve mensen. Wat zij vooral nodig hebben zijn glucosereserves. Door training wordt er behalve in de lever ook stelselmatig meer glucose in de spieren opgeslagen. Glucose krijgt de mens vooral binnen door de omzetting van koolhydraten naar glucose. 

Fruit is de beste bron van koolhydraten, omdat het basenvormend is, in tegenstelling tot granen. Fruit is bovendien zeer rijk aan vitaminen, enzymen, co-factoren voor de enzymen, anti-oxidanten, zeer specifieke mineralen en beschermende voedingsstoffen. 

Fruit heeft ook een zeer lage glycemische index waarde. Dit komt omdat fruit een combinatie van suikers bevat (fructose, sucrose en glucose). Elke suiker wordt opgenomen in zijn eigen tempo. Fruit bevat ook heel wat voedingsvezels, die de opname vertragen. Daarom is fruit het perfecte energievoedsel met een spreiding van de opname en afgifte van haar suikers. Een bijzonder fruit in dit licht is banaan. Een banaan bevat (onder andere) veel glucose, die uiteraard niet meer door het lichaam hoeft te worden omgezet van koolhydraten naar glucose.

Link naar dit artikel

Lees- en consumeertips:
'De Kracht van Fruit'
Chlorella algen
SunWarrior Protein Blend
Pure&Fulvic voor Atleten

 


Vergeving is niet wat jij denkt!
Via facebook stuitte ik op een prachtige, maar ook zeer confronterende verhandeling over vergeving, van Ronald Jan Heijn. Die deel ik graag:

OVER VERGEVING
Het nieuws staat bol van conflicten die over heel de wereld plaatsvinden. Het medicijn tegen deze kwalen heet vergeving. Het vreemde is dat dit vrij onbekend is. En als het wél bekend is, dan vindt men het vaak onbereikbaar. Hierdoor roept het veel tegenstrijdige reacties op. Voor de een is dit ‘onbereikbare’ iets heel moois, maar voor de ander is het iets enorm ‘zweverigs’ en niet realistisch. Men wordt er zelfs kwaad over. 

Wat is vergeving nu eigenlijk?
De verwarring erover gaat ver terug. Wij zijn eeuwenlang gescheiden van de Bron. Hierin hebben vooral religiën een hand gehad. Christus predikte de vrede; de kerk angst. Door de mens te scheiden van zijn geweldige potentie tot liefhebben was de intentie van machthebbers deze te ontkrachten cq. te ontkennen. Ons werd geleerd om alles buiten ons zelf te zoeken; de verantwoordelijkheid af te wentelen op goden, heiligen, leiders, het lot … Op deze wijze werden wij niet meer in staat gesteld om een appèl te doen op onze innerlijke wijsheid. Afgescheidenheid werd hiermee versterkt.

Conflicten ontstaan door deze afgescheidenheid: wij en de anderen. Aan de basis van deze manier van denken staat onze persoonlijkheid, of ons ego. Het is dus niet de beleving van onze ziel. De psychologie weet helaas weinig tot niets over de ziel, laat staan over het onderscheid met het ego. Men blijft daardoor hangen in de persoonlijkheid, en daardoor in het lichamelijke en de hersenen. Maar over de ziel en over de zin van het leven kan de psychologie geen duidelijkheid geven.

Ziehier de reden waarom wij als samenleving nog steeds geen inzicht in vergeving hebben. De wetenschap die ons helderheid zou moeten geven is zeer ontoereikend. Om vergeving te begrijpen is werkelijk inzicht in het leven nodig. Om te beginnen bij de zin van het leven. Waarom leven we, wat zijn we hier aan het doen?

Vanuit het zielsniveau is er een antwoord: de zin van het leven is onwetendheid omzetten in inzicht. Ons pad heeft te maken met bewustwording. Daarom is het zo belangrijk om het bestaan van de ziel te weten, want bewustwording heeft te maken met de weg van de persoonlijkheid naar de ziel. Of beter gezegd: tijdens het bewustwordingsproces maken we onze persoonlijkheid steeds transparanter, zodat het licht van onze ziel steeds meer afstemming krijgt met ons bewustzijn en daardoor naar buiten kan schijnen. De mens wordt zichZelf en blijkt een kosmisch wezen te zijn.

Lees hier het volledige artikel.
 

Anastasia
Ter deling heb in een Anastasia pagina gemaakt in de shop en een Anastasia Nederlandstalig groep op facebook, kom erbij!

Onderstaand twee belangrijke fragmenten uit deel 3, De Ruimte van Liefde:

Deel uit discussie tussen Anastasia en vader van haar zoon over de tas speelgoed die hij voor hem meenam: 
'Een insect is een volmaakter mechanisme dan ieder kunstmatig vervaardigd voorwerp, laat staan een primitieve constructiedoos. Door zich bezig te houden met zulke volmaakte wezens vervolmaakt een kind zichzelf ook. Als een kind alleen levensloze, primitieve voorwerpen leert kennen, blijft dat achterwege.' 

En eerder: 'Je zult voor onze zoon allerlei nutteloze, onzinnige dingen willen aanschaffen, maar hij heeft die helemaal niet nodig. Jij hebt dat nodig, als zelfbevestiging. Om jezelf het gevoel te geven dat je goed en zorgzaam bent.'


Anastasia bespreekt opvoeding en onderwijs met de vader van haar zoon, Vladimir:
Jij had het over veschillende opvoedmethodes. Ga eens na: ze zijn allemaal verschillend, terwijl er maar één Waarheid bestaat. Dit kan maar een ding betekenen, namelijk dat de meeste mensen op een dwaalspoor worden gebracht. Alle ouders willen hun kinderen graag gelukkig zien, maar als ze groot zijn, worden ze toch net als iedereen: niet bijster gelukkig. Denk eens na, hoe zou jouw zoon gelukkig kunnen worden, als jij hem in hetzelfde systeem probeert te persen dat bij zoveel anderen niet tot geluk heeft geleid?

Al eeuwen lang wordt op Aarde gediscussieerd over het meest verantwoorde systeem. Maar denk zelf na Vladimir: Twistpunten bestaan alleen daar waar de Waarheid niet zichtbaar is. Je kunt eindeloos discussiëren over wat zich achter een gesloten deur bevindt, zonder ooit tot een kloppend antwoord te komen, zolang je die deur dichthoudt. Je hoeft die deur alleen maar open te doen, en dan kan iedereen zelf precies zien hoe het zit. 'Maar wie doet dan uiteindelijk die deur open?' Die deur is al open. De ogen van je ziel hoeven alleen maar geopend te worden om te kunnen zien en bewust te worden. 

Wat voor methode je ook bedenkt, het blijft een methode, een systeem. Vanaf de geboorte leert de mens om niet naar zijn hart en ziel te luisteren, maar zich aan te passen aan het systeem. Alle methoden zijn erop gericht om de mens aan het systeem te onderwerpen, zodat iedereen hetzelfde opgroeit en past in het systeem. Zo gaat het er al eeuwen aan toe, met als gevolg dat de menselijke ziel geen heldere visie kan ontwikkelen. Het systeem belet dat hij zich in zijn volle schoonheid kan ontplooien, vanuit zijn door God gegeven ziel.

Anastasia en het oeroude geslacht waaruit zij is voorgekomen beschouwen een pasgeborene als een godheid of een onbezoedelde engel. Ze vinden het volstrekt ontoelaatbaar om het gedachtenproces van het kind te onderbreken of te beïnvloeden.

 


Overdenking
Iets om eens goed over na te denken: Waarom stop je je kind wel vol met vaccinaties, maar niet vol met helende, beschermende voedende voeding? En wat is dan eigenlijk die voeding? 

Duidende
Twistpunten bestaan alleen daar waar de Waarheid niet zichtbaar is. 
- Anastasia -

Meditation is a no-brainer. #mindblowing
- Rob Greuter -

Vrijheid zit in je hart, niet in je hoofd, niet in jouw of andermans agenda. #vrijmoedig
- Rob Greuter -

Er zijn geen studies nodig om de risico's van schaamgas te duiden. Wel gezond verstand.
- Rob Greuter -

De manier waarop de natuur fruit verpakt is prachtig en perfect!
- Rob Greuter -

 


Broodbuiken
Het aantal mensen bij wie ik brood uit het menu heb weten te kletsen neemt gestaag toe. Datzelfde geldt voor het energieniveau van diezelfde mensen. En dat terwijl de buikomtrek en het gewicht hieraan omgekeerd evenredig lijkt te zijn. Het is mooi om al die resultaten terug te zien van hele keine, eenvoudige adviesjes! 
Leestip: http://www.heelbewust.com/Graanschade

 Veel leesgenoegen, natuurlijk!!!
Rob Greuter


 

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


Pijnboompitten Bio

Deze geschilde pijnboompitten zijn de zaden van een denneappel, de vruchten van een pijnboom. De pijnbompitten komen vrij bij het schudden van de denneappels. Met schil zijn de pitten zaaibaar, zonder schil zijn ze eetbaar. pijnboompitten zijn nogal kostbaar omdat de oogst arbeidsintensief is, de bomen traag groeien en er heel wat denneappels nodig zijn om een kilogram pijnboompitten te verkrijgen. Er zijn vele verschillende soorten pijnbomen. Het is belangrijk dat de zaden van dezelde soort afkomstig zijn om problemen met de (na)smaak te voorkomen. 

Pijnboompitten hebben een harsachtige, zachte, verfijnde smaak en een vettige structuur. Ze geven de meeste smaak af na bakken of roosteren. Ze bevatten veel olie en verbranden snel. Blijf er dus bij tijdens het bakken of roosteren. Er hoeft niets aan toegevoegd te worden. Ze kunnen ook prima rauw gegeten worden. 

Pijnboompitten bevatten veel energie, zo'n 650 kcal per 100 gram. Dit komt goeddeels doordat er veel vetten in zitten, zo'n 50 gram per 100 gram. Dit zijn goeddeels enkelvoudig onverzadigde vetten. Daardoor zijn pijnboompitten een hele goede bron van essentiële vetzuren voor de mens. Ook bevatten ze veel eiwitten, mineralen, vitaminen (vooral B11 en K) en antioxidanten. De luteïne erin is belangrijk voor de menselijke ogen. 

Pijnboompitten in de keuken
Ze worden veel toegepast in zuidelijke keukens, vooral de Italiaanse. Zo zijn gemalen pijnboompitten een belangrijk onderdeel van pesto. Geroosterd worden pijnboompitten veelal toegevoegd aan sauzen, salades, zuiveldesserts en gemengd met donkere bladgroen groenten. De combinatie met een lekkere kaas is heerlijk!

Natuurgeneeskundige toepassingen van pijnboompitten
Het is volstrekt verboden u te voorzien van noodzakelijke en zinvolle informatie over wat pijnboompitten voor uw gezondheid kan betekenen. Dat is immers schadelijk voor de miljardenhandel in ziekte.

Prijs: 250 gram € 11,95
Prijs: 500 gram € 21,95
Lees hier meer.

 


Informatiebundel Rauwkost Transformatie
- Gids voor natuurlijk eten, levende voeding voor levende mensen - 


Waarschijnlijk heb je ook andere tijden gekend dan rauwe tijden. Ongetwijfeld heb je gekookte, gebakken en bereide kost gegeten, misschien zelfs vrijwel uitsluitend voeding die door mensenhanden 'verbeterd' is. En dan ineens duikt er een andere keuzemogelijkheid op in je leven: rauwkost!

De reden daarvoor kan verschillend zijn: Een verlicht moment, de geniale gedachte dat de natuur niet verbeterd kan worden, de wetenschap dat de natuur voor ons zorgt en dat ergens in die natuur een voeding te vinden moet zijn die geheel aangepast is aan de menselijke behoefte. Je kan natuurlijk ook je voedingsvrijheid opeisen, de toetsing van het instinct aan de werkelijkheid, je gevoel voor voeding laten spreken....

Maar ik weet dat vòòr alles mensen rauwkost ontdekken in een kritische fase van hun leven, in ziekte en tegenspoed, en dat hun verwachtingen van een betere voeding hoog zijn. Rauwkost, natuurlijk. Maar hoe? Je geest en je lichaam zijn nog vervuld en vervuild met neigingen, voorkeuren en afkeer, associaties, en smaakbepalende factoren. En daar ga je dan, een nieuwe weg in je leven, de rauwkostkeuze. Wees er zeker van dat wie kiest voor rauwkost, voor méér kiest dan alleen een betere voeding, want het verandert je hele leven. Een dergelijke mijlpaal in je leven vraagt aandacht. Er zijn veel hindernissen die omzeild moeten worden, veel verleidelijke herinneringen aan je voedingsverleden. Verslavingen. 

Deze informatiebundel is geschreven  naar aanleiding van de begeleidingscontracten bij Stichting Groene Dag. Deze Transformatiebundel helpt je om van je nieuwe voedselkeuzes een succes te maken. Deze bundel is geschreven voor mensen die geheel, gedeeltelijk, of maar een klein beetje de rauwkostweg op willen gaan. En je zal zien, een beetje wordt meer, steeds meer. Tot het zoveel is dat je aan je eigen lijf het levende bewijs voelt van wat rauwkost is en doet.


Prijs: € 7,50
Lees hier meer.

 


Informatiebundel Motivatieschema's


Deze bundel bevat alle motivatieschema's van Natuurlijke Hygiëne expert Stefaan de Wever. De bundel met schema's is gelardeerd met vele zalvende teksten.

Groene Dag informatiebrochures
De Groende Dag informatiebundels rondom natuur en natuurlijk leven zijn een neerslag van de voordrachten en activiteiten die Stichting Groene dag organiseert. Ze zijn geschikt als gids voor zelfstudie of als begeleiding voor verenigingsactiviteiten, discussiegroepen et cetera. Deze informatiebundels behandelen de meeste vraagstukken op weg naar een gezonde en evenwichtige voeding. Door gesprek, discussie of studie van het onderwerp kunnen deelnemers komen tot een eigen visie, zelfs als deze in sommige opzichten sterk afwijkt van het gangbare voedingsgedrag. Deze informatiebrochures zijn onderdeel van de opleiding 'GezondheidsOpvoeding' en bevatten informatie die iedereen die met mensen werkt zou moeten kennen. Prijs: € 7,50
Lees hier meer.


Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com