opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LXVII

15 september 2013

Goededag!


Veel gedoe over onderwijskwesties afgelopen week. Met als klap op de vuurpijl gisteren een schokkend bericht op facebook. In het kader van Nieuwsbegrip XL, een aan het weekjeugdjournaal gekoppelde leermethode, kregen zeven-jarige kinderen beelden te zien van de burgeroorlog in Syrië, met uiteraard sterk gekleurde toelichting erbij. Erna moesten ze gedichten schrijven met 'bom' en 'oorlog' erin verwerkt. Een van de moeders ontplofte zelf toen ze het hoorde. Dat kan ik mij levendig indenken. Kinderen worden ongeschonden en vol liefde geboren, en dat hoort eigenlijk zo te blijven. De maatschappij doet er echter alles aan om dat zo snel en diepgaand mogelijk te vernietigen. Dat noemen we vervolgens opvoeding en onderwijs, gerricht op het inpassen van ongeschonden en liefdevolle kinderen in systemen. Gelukkig kan een kind dat gedrenkt in liefde en aandacht wordt opgevoed veel hebben, maar het vraagt telkens weer veel energie om op subtiele wijze andere waarheden te laten zien, en dat over kwesties waarmee kinderen zich helemaal niet horen bezig te houden. 

Zowel kinderen als scholen krijgen punten, beoordelingen, oordelen. In Finland hebben ze lang geleden de onzin en schadelijkheid daarvan erkend. Als je meer wil weten van het Finse onderwijs, lees en kijk maar even mee. In het AD van vorig weekend stond overigens ook een uitgebeid artikel (Meer bollebozen dankzij proefwerkverbod) over het Finse systeem. 
Tegenlicht onderwijs
Schoolsysteem Finland


Wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar thuisonderwijs brengt veel voordelen met zich mee. Onderstaand enkele actuele en verhelderende artikelen van kind- en thuisonderwijsexpert Eugenie van Ruitenbeek.

Veel leesgenoegen, natuurlijk!!!
Rob Greuter

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.

 

De Helende Wereld
Zakelijk bestaat De Helende Wereld al een tijd. HeelBewust (o.a.) is daar onderdeel van. Het is tijd geworden een bijbehorende website in de lucht te brengen. De eerste stap is gezet met de ontwikkeling van een passend logo, gemaakt door topper Patrick Raimond van Studio Formats. Onderstaand een tipje van deze moedersluier!


 


Hatsikidee! 
Naar aanleiding van het belangrijkste nieuws van afgelopen woensdag (golfbanen zijn in de problemen) ben ik eens oplossingsgericht gaan rekenen. Leest u maar mee:

volwaardige A-baan 18 holes
Gemiddelde oppervlakte van een fairway plus semi rough (220 x 37,5) = ca 8.250 m²
Gemiddelde oppervlakte van een carry per hole (115 x 40) = ca 4.500 m²
Gemiddelde oppervlakte van een rough per hole (350 x 16) = ca 5.600 m²
Subtotaal: 
1 hole: 18.350 m² per hole
18 holes: 330.300 m² per hole

Onderdelen clubhuis: 2000 m²
Overige gebouwde voorzieningen: 4000 m²
Verharding buiten gebouwen: 17.500 m²
Totale oppervlakte: 353.800 m² (19.655 per hole)

Nederland kent verschillende type golfbanen, samen zo'n 657 holes.
Die nemen al snel 657 x 19.655 = 12.913.335 m² in beslag.

Laten we nu eens de minder bedeelden constructief helpen door ze te voorzien van een royale moestuin van maar liefst 100 m². De golfbanen in Nederland kunnen dan een nieuwe functie krijgen voor 12.913.335 / 100 = 129.133 mensen. De ex-golfers kunnen relatief eenvoudig ingezet worden voor een eveneens nuttige taak, bijvoorbeeld windmolentjes in elkaar schroeven. 

Hole in one!

 


Krijg nou tieten! 
Tijdens de gaafgroen beurs vorige week zondag sprak ik met Gonneke van Veldhuizen-Staas, lactatiekundige. Ik mocht beslist nergens aanzitten, maar wel haar blog gaan lezen. Ze wist waarover ze het had, we zaten dan ook direct op een lijn, ook inzake UC en de relatie met borstvoeding.

'Een blog met (bijna) dagelijkse columns over borstvoeding, hoe het gaat, hoe het ook zou kunnen. Discussie, ironie, satire en parodie worden als stijlbloemen niet verguisd, naast gewone recht-toe recht-aan informatie.'

Ze gaf mij ook de link naar een website die het uitwisselen van donormoedermelk faciliteert:
http://www.moedermelknetwerk.nl

 
Sustainocratie
Jean-Paul Close is een expert op het gebied van het transformeren van leefgemeenschappen en steden naar duurzame zelfredzaamheid. Alle mogelijke valkuilen en lessen uit de geschiedenis heeft hij voor ons al uitgevogeld. Ik sprak hem gisteren weer uitgebreid. Zijn boek Sustainocratie ga ik zo snel mogelijk lezen, met veel genoegen! Neem hier eens een inzichtelijk kijkje!
 

Duidende
Ik zou Rutte willen uitnodigen eens een Grow Shop te bezoeken. Daar hebben ze wel verstand van groei. #groenig
- Rob Greuter - 

Het cadeau van Poetin aan Obama zal een bekende afsluiting hebben gehad: From Russia, with Love.
- Rob Greuter - 

When you plant lettuce, if it does not grow well, you don't blame the lettuce. You look for reasons it is not doing well. It may need fertilizer, or more water, or less sun. You never blame the lettuce. Yet if we have problems with our friends or family, we blame the other person. But if we know how to take care of them, they will grow well, like the lettuce. Blaming has no positive effect at all, nor does trying to persuade using reason and argument. That is my experience. No blame, no reasoning, no argument, just understanding. If you understand, and you show that you understand, you can love, and the situation will change.
- Thích Nhất Hạnh - 
 


Kinderen bewust (op)voeden

ADHD, ADD, PDD-NOS, autisme, dyslexie... Steeds meer kinderen krijgen een label. Zijn deze kinderen 'anders'? Dit boek laat je zien wie deze kinderen werkelijk zijn. Ze hebben prachtige kwaliteiten zoals (hoog)gevoeligheid, een sterke intuïtie en een grote innerlijke wijsheid. Het zijn de vernieuwers, ontdekkers en wijze beslissers van deze tijd. Ze dragen een boodschap uit: het is tijd voor verandering. En verandering vraagt niet om labelen, maar om anders denken. 

Deze generatie gevoelige kinderen raakt snel overprikkeld. Hoe raken ze overprikkeld? Welke soorten prikkels zijn er? Wat zijn de gevolgen hiervan? Karin Janssen beschrijft het in dit boek. Ze biedt inspirerende inzichten in de kwaliteiten, het gedrag en de belevingswereld van kinderen. Maar ook in de oorzaken van hun klachten en problemen. Zo zijn veel kinderen uiterst visueel ingesteld. Dit zogenoemde 'beelddenken' kan leiden tot leer- en gedragsproblemen. Zijn deze kinderen geholpen met een label of vragen onze schoolsystemen om vernieuwing? 

In Kinderen bewust (op)voeden pleit Karin voor een holistische kijk op kinderen, met de boodschap achter de klachten als uitgangspunt. Ze ontwikkelde de Kindigo® therapie om de oorzaak aan te pakken op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Doel van haar therapie: het kind terug in zijn kracht! Vanuit innerlijke kracht kunnen kinderen invulling geven aan hun unieke kwaliteiten, talenten en gaven.

Bewust (op)voeden vraagt om veel meer dan een gezonde boterham. Dit boek geeft talloze tips en is tevens een uitnodiging aan ouders, opvoeders, artsen, hulpverleners, therapeuten en leerkrachten om op een andere manier naar (het gedrag en de problemen van) kinderen te kijken. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden om kinderen nieuwe handreikingen te bieden.

Het boek staat ook boordevol WIJSheden/uitspraken en tekeningen van kinderen evenals persoonlijke verhalen. Hoewel het boek over kinderen gaat, had de titel ook kunnen zijn: 'Jezelf bewust (op)voeden'. Het boek geeft namelijk ook inzichten die te maken hebben met: 

- Hoe word je ziek? 
- Waarom word je ziek? 
- Welke ballast maakt je ziek?

Denk hierbij aan verkeerde voeding (E-stoffen, aspartaam, suiker en nog veel meer) vaccinaties, medicijngebruik, tekort aan vitaminen en mineralen, emotionele spanningen, stress in het algemeen, mentale ballast vanwege faalangst of een negatief zelfbeeld.


Over de auteur
Drs. Karin M.W. Janssen studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht met de wens om gynaecoloog te worden. Een aantal hobbels op haar weg zorgde ervoor dat ze haar koers moest wijzigen. Vanuit een holistisch perspectief helpt ze nu op een andere manier om kinderen 'veilig op aarde' te zetten. Karin werkt in haar praktijk voor Kindigo® therapie ook met volwassenen.

Prijs: € 29,95
Bestel hier!

 


1 bijenwas stompkaars Structuur (STS1-ICE)

Deze splinternieuwe kaars met koraaleffect is gemaakt op specificaties van een klant uit de UK. HeelBewust is de enige aanbieder van dit bijzondere model in Nederland! Het licht van de vlam schijnt op prachtige wijze door de gatenstructuur. Deze kaars vergt wel een geschikte kaarshouder, hij kan door de gaten gaan lekken. 

 
Eigenschappen
Materiaal: 100% Bijenwas
Brandduur: 40 uur
Diameter: 7,8 cm
Lengte: 11 cm
 

Over bijenwaskaarsen
Zoals met zoveel gezondheidskwesties, vroeger was het beter, veel beter. Kaarsen werden toen gemaakt van echte bijenwas. Die is geleidelijk vervangen door dierlijk vet (talk) en die weer gedurende de laatste 100 jaar door het giftige paraffine. Gelukkig zijn bijenwaskaarsen weer volop verkrijgbaar. Let er wel op dat deze kaarsen voor 100% van bijenwas gemaakt zijn. Voor een fabrikant is namelijk 51% bijenwas al voldoende om het label bijenwaskaars te gebruiken. Dergelijke kaarsen bestaan dus voor 49% uit het giftige  en ziekmakende paraffine.

Lees hier meer over gezonde bijenwaskaarsen en giftige paraffinekaarsen.

Helende werking
Kaarsen van pure bijenwas hebben een duidelijk gunstige invloed op het luchtwegenstelsel. Mensen met allergieën, Astma, COPD, sinusproblemen, longkanker et cetera melden serieuze verbetering zodra bijenwaskaarsen gebruikt worden. Echte bijenwaskaarsen produceren bovendien negatieve ionen, die het binnenklimaat zuiveren van bacteriën, schimmel,  stof, virussen, en andere vervuilers die goeddeels verantwoordelijk zijn voor een groot aantal allergische reacties en chemische overgevoeligheid. Inderdaad, echte bijenwaskaarsen zijn duurder dan paraffinekaarsen, ze hebben echter een aanzienlijk langere brandduur.

De kracht van bijenwaskaarsen:
 • Helpt bijenpopulaties in stand te houden
 • Binnenklimaat zuiverende werking
 • Duurzaam product, hernieuwbare grondstof
 • Eerlijke, natuurlijke geur
 • Geen verdamping & verbranding van ziekmakende toxines
 • Helende werking
 • Langere brandduur
 • Veel rustiger vlam, vrijwel geen rook


Prijs: € 12.95
Bestel hier!

 


HeelBewust Agenda is een onafhankelijke nationale agenda met evenementen die Holistische Geneeskunde raken. Heb jij ook een passend evenement dat je graag in deze agenda opgenomen ziet? Stuur dan een e-mail met alle gegevens in het alhier toegepaste formaat naar info@www.heelbewust.com met als onderwerp: HeelBewust Agenda.

Woensdag 18 september 2013: Het Nut van Kinderziekten en de Effecten van Vaccinaties - Mies Kloos
- Vaccinaties belicht vanuit de kennis van de GNM - 

Inhoud van de lezing:

 • Korte inleiding over het ontstaan van mijn eindwerk “VaccinatieONzin“
 • Twee eeuwen ervaring met vaccineren
 • Bijwerkingen van de “hulpstoffen”
 • Onderzoeken van onafhankelijke instanties en personen: Lynn Mc Taggert, Viera Scheibner, Hans Seyle
 • Achtergrondinformatie en mijn grote schok: het convenant van de Illuminati…
 • GNM en vaccinaties:
  • Korte inleiding over het werk van Dr. Hamer
  • Wat willen kinderziekten eigenlijk zeggen?
  • De rol van bacterien en visrussen
  • De gevolgen van de schok van de prik zelf:
   • Gedragsproblemen: ADD/ADHD, autisme, leer- en concentratiestoornissen, agressiviteit, etc.
   • Fysieke problemen: motorische stoornissen, bedplassen, keel-, neus- en oorklachten, darmproblemen, etc.
 • Het ontstaan, het proces en de betekenis van de verschillende ziekten waarvoor wordt gevaccineerd
  • DKTP: difterie, kinkhoest, tetanus, polio
  • BMR: bof, mazelen, rode hond
  • Pneumococcen
  • Hepatitis
  • Baarmoederhalskanker
 • Vragen, discussies
Lees hier meer over De kracht van GNM

Locatie: Dieren (De exacte locatie wordt na aanmelding aan de deelnemers bekend gemaakt)
Datum: 18 september 2013
Tijd: 19:30 tot 22:00 uur
Deelnemersbijdrage: € 12,50
Aanmelden: praktijkhetleven@gmail.com

 

Zaterdag 21 september 2013: Demonstratie blenders en slowjuicers
Bio tuinderij ’t Gelders Eiland heeft 21 en 22 september weer een van haar befaamde plukfeesten. HeelBewust is zaterdag ook aanwezig met blenders, slowjuicers en alle gezondheidsgidsen en informatiebundels. 

Over het plukfeest
September is de oogstmaand. Wilt u ook het rijke gevoel van een goede oogst ervaren? Kom dan appels en/of peren plukken.  Ze kosten zelfgeplukt €1,60 per kilo.
Er is natuurlijk nog veel meer te doen: Bezoekers kunnen een wandeling door de bongerd maken, picknicken of gezellig meerijden met de 'pluktrein', dwars door de boomgaard. Ook de moestuin "De Gulle Hof" is te bezichtigen. Hier teelt Mieke Ikink heerlijke biologische groenten en kleinfruit voor onze boerderijwinkel. Voor de kinderen is het een leuk en leerzaam dagje uit. Daarnaast kunnen ze lekker spelen op het erf of op de enorme zandbult. Afsluitend nog boodschappen doen? Dat kan! In de winkel is een compleet biologisch assortiment levensmiddelen verkrijgbaar.
 
Ook zullen de zonnepanelen gepresenteerd worden, die eind juni op het dak van onze schuur gelegd zijn. Paul Stuyt van ‘Durasolar’ komt deskundige toelichting geven. Wij zijn er superblij mee,  met deze zonnepanelen zijn wij voor een kwart van ons energieverbruik zelfvoorzienend!
 
Er is een markt met allerlei kramen, die van de nestkastenwerkgroep en van de imker, maar dit jaar nog meer, laat u verrassen. Verder vertellen medewerkers van Bionext (Biologica) over de actie: ‘Adopteer een appelboom’. Zo’n 350 bomen zijn al geadopteerd en kunnen geoogst worden! U kunt lekker op t terras zitten en onder ‘t genot van live muziek de heerlijke sappen van eigen erf of koffie met wat lekkers nuttigen. De barbecue staat aan om hamburgers en vegaburgers voor u te bakken.

Op zaterdag 21 september is het tegelijk Albert Heijn open dag. Ons bedrijf is nl (samen met 5 andere Biofruit-bedrijven) ook leverancier van de bio appels en peren bij Albert Heijn in de schappen.
 
Locatie: Bio tuinderij ’t Gelders Eiland, Eltenseweg 1 Lobith 
Datum: 21 - 22 september 2013
Tijd: 11:00 - 17:00 uur
Deelnemersbijdrage: gratis
Aanmelden: niet nodig!

Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!


Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com


HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld