opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LXVIII

28 september 2013

Goededag!


Gisteravond zagen en hoorden we Pauw en Witteman weer ouderwets slechte journalistiek bedrijven, inclusief beroerde voorbereiding. Kris Verburgh, de auteur van 'De Voedselzandloper' moest zijn uiterste best doen niet de gangbare 'kennis' over voeding weg te vagen. Over de corrupte en ziekmakende Schijf van Vijf uitte hij zich uiterst vriendelijk, noodgedwongen. Industriehoeder Buma zweeg wijselijk. De materie is eigenlijk heel eenvoudig. Als je wil helen en gezond blijven, doe dan precies het omgekeerde van hetgeen de overheid, ja ONZE overheid, via door ons zelf betaalde propoganda tot ons laat komen.

Morgen zou de verjaardag van mijn vader zijn. Zijn ziek worden was de grote aanleiding voor een vette meervoudige crisis in mijn leven, ik ontwaakte op vele fronten. Uiteindelijk is hieruit ook HeelBewust geboren. Mijn vader heb ik niet voldoende kunnen helpen, ik kon er gelukkig wel veel zijn. Ik had indertijd geen idee ten opzichte van mijn kennis en inzichten van vandaag. En ik leer en voel nog dagelijks bij. Ik voel, dus ik weet en zie. Dankbaar voor al hetgeen mijn ouders mij meegegeven hebben!

Vanmiddag niets belangrijks te doen? Zie dan snel de agenda, verderop in deze nieuwsbrief!

 
Veel leesgenoegen, natuurlijk!!!
Rob Greuter

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.

 

Het verschil tussen Chlorella en Spirulina algen
Een steeds vaker gestelde vraag, de informatie hierover is nogal wisselend. Dus nog maar eens ruggespraak gehouden met heer Fonteine.

Spirulina is een meercellige alg, een spiraalvormige plant die groeit in zout water. Chlorella is een eencellige alg die groeit in zoet water. Gedroogd poeder van spirulina lijkt sprekend op chlorella vanwege zijn karateristieke groene kleur, maar het verschil van vorm kan gemakkelijk herkend worden onder een microscoop. Door de hogere concentratie van proteïnen in de spirulina-alg had men in eerste instantie meer aandacht voor deze alg, maar spirulina bevat geen CGF. Zowel Chlorella als Spirulina zijn goede bronnen van aminozuren, chlorofyl, mineralen en vitaminen. 

Chlorella is vooral geschikt als ontgifter (vooral van zware metalen) en als bron voor aminozuren, chlorofyl, mineralen en vitaminen.

Spirulina bevat naast chlorofyl en vele voedingsstoffen ook GLA (gamma-linoleenzuur) en tryptofaan. GLA kan met behulp van de vitamines B3, B6 en C in het lichaam worden omgezet in hormoonachtige stoffen, de zogenaamde prostaglandines 1 en 3. GLA is vooral van belang voor de aanmaak van prostaglandines van het type E1. Tryptofaan is nodig voor de aanmaak van neurotransmitters. 

Lees hier meer.

 


Inter-Be
Thich Nhat Hanh explains his use of 'Inter-Be'.
Eemphasising the connectedness of all species and creatures in the worlds we can perceive.

http://www.youtube.com/watch?v=V_wXaWLRWrI

 


Energetisch verrijkt colloïdaall zilver en tanden
Aangereikt via facebook mocht ik ook zelf ontdekken dat dit bijzonder krachtige zilverwater ook veel voor tanden en kiezen kan doen. Ik stond alweer op het punt een gaatje te laten uitboren en vullen. Ik ging er dit zilverwater op sprayen. Na 1,5 dag (3 x sprayen) was de pijn tijdens het kauwen en koud water drinken volledig verdwenen. Ik kon er een groot stuk ijs op leggen, geen centje pijn! Een dag later begon ik er de voortanden mee te besproeien, ik zag ze per dag opknappen, nog steeds! 

Gratis boeken
Downloads naar gratis eBooks, ik stuitte er afgelopen weken op, aanraders!

Recept voor gezonde en heerlijke smoothie!
Afgelopen week onderstaande smoothie gemaakt, op gevoel. Hij is rijk en fris van smaak.

1 theelepel Green Kamut
3 theelepels Macapoeder
1 eetlepel Gojibessen
3 theelepels Lucumapoeder
3 theelepels Sun Warrior Protein Blend
10 Goudbessen (Physalis peruviana)
600ml gevitaliseerd water
3 tomaten
2 bananen
1 appel

 


Het Nut van Kinderziekten en de Effecten van Vaccinaties
Mies Kloos hield 18 september weer een zeer verhelderende en inspirerende lezing over deze materie. Ook behoorlijk schokkend als je niet thuis bent in deze materie. Iedere ouder zou hier kennis mee moeten maken. Een geboorterecht van een kind zou heelheid en ongeschondenheid dienen te bevatten, we doen er echter alles aan om dat uit alle macht te voorkomen, met alle gevolgen van dien.

Het eindwerk van Mies getiteld 'VaccinatieONzin Vaccinaties bekeken vanuit de inzichten van de Germaanse Geneeskunde' is verkrijgbaar bij Mies in zowel papieren als digitale versie. Klik hier voor een preview. 

Papieren versie: € 18,50 inclusief verzendkosten
Digitale versie: € 7,50

Laat Mies per e-mail weten welke versie je wil hebben.

 


Duidende
Ik voorzie een pijnlijk ende volledig uitsterven van de homo economicus.
- Rob Greuter - 

In mijn Keizerrijk zullen levenservarenen worden gepamperd in liefde, aandacht, spel en voedzame voeding.
- Rob Greuter - 

Na Nederland willen de Belgen willen nu ook een JSF. Misschien kunnen beide landen samen wat treintjes omsmelten.
- Rob Greuter - 

De media smult van het masaal beschouwen van gapende navels. #duidende
- Rob Greuter - 

In mijn Keizerrijk mogen burgers individueel aangeven waar belastinggelden wel en niet aan uitgegeven mogen worden. #prinsheerlijk
- Rob Greuter - 
 


HeelBewust Agenda is een onafhankelijke nationale agenda met evenementen die Holistische Geneeskunde raken. Heb jij ook een passend evenement dat je graag in deze agenda opgenomen ziet? Stuur dan een e-mail met alle gegevens in het alhier toegepaste formaat naar info@www.heelbewust.com met als onderwerp: HeelBewust Agenda.

Zaterdag 28 september 2013: Lezing 'Opvoeden in een gestoorde wereld' - Eugenie van Ruitenbeek

 
Vrijmaken van ons wezen
Hoe help je een kind herinneren dat het niet zijn lichaam/gedachten/emoties is, maar eindeloos bewustzijn in een lichamelijke vorm? Hoe doe je dat als vader, moeder,  als leraar, verzorger, voogd in de praktijk? Hoe maak je jezelf schoon van de negatieve terreur van de mind, die je belemmert te zijn wie je bent?
In deze lezing leer je over het verschil tussen ‘me’ en ‘myself, zoals Barry Long het bewustzijn en de werking van de mind noemt. Het verschil tussen onze essentie en onze persoonlijkheid. Eckart Tolle noemt het het verschil tussen ‘the now’, being en het ego en het pijnlichaam.
Bewustzijnsontwikkeling in een kind
Naast de ontwikkeling van een karakter (myself) ontwikkelt zich in ieder mensenkind bewustzijn (me). Elke fase binnen de ontwikkeling van dat bewustzijn, vraagt een andere begeleiding van ons volwassenen. Er komt steeds meer bij; wij moeten ons ook ontwikkelen in bewustzijn om het aan ons toevertrouwde kind optimaal te kunnen begeleiden. Hoe begeleiden wij de bewustzijnsontwikkeling van het kind dat een steeds complexere omgeving aan kan en aan wil. De omgeving moet dus mee veranderen met de ontwikkeling van het individuele kind. Hoe doe je dat?
Zoals een zaadje voor een boom langs een bepaalde wetmatigheid uitgroeit tot een boom, zo volgt de bewustzijnsontwikkeling ook een bepaalde wetmatigheid. Hier inzicht in krijgen maakt opvoeden opeens veel helderder, begrijpelijker en gemakkelijker omdat het helder wordt wat een ouder moet doen en waarom.
Een vraag waar veel ouders in deze tijd mee worstelen is hoe om te gaan met het negatieve gedrag dat hun kinderen vertonen. Dit uit zich in onzekerheid, woede-uitbarstingen, steeds terugkerende zelfde conflicten en kinderen die niet goed in hun vel zitten. Waarom is dat en hoe moet dat anders?

Locatie: 
Ontmoetingscentrum De Ware Wil
Hoofdweg 124
7371 GJ  Loenen

Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 13:00 - 17:00 uur

Deelnemersbijdrage: € 15,- (*)
Aanmelden: eugenie@freeskoolnederland.nl
Kinderen
De Ware Wil is een heel bijzondere plek waar de unieke gelegenheid bestaat een lezing te volgen en je kinderen mee te nemen! De plek is een rijke, veilige omgeving voor kinderen met natuur, speelgoed, muziekinstrumenten en noem maar op.
(*) Delen
We delen de opbrengst van de middag met Anne en Wouter van De Ware Wil. Mochten de kosten een probleem zijn, neem dan contact met ons op.

Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!


Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com


HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld