opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LXXI

3 november 2013

Goededag!


Ja mooie mensen, ik doe gemakkelijk een hele week over drie kranten. Daarom las ik eergisteren pas het schitterende artikel 'Ergens tussen zojuist en straks', NRC Weekend 26/27 okt 2013. Allerlei denkers komen aan het woord over het moment NU, en dat blijkt heel lastig vast te stellen. Een van de zaken die duidelijk wordt is dat NU een samenkomst is van in de hersenen aangekomen informatie, gerangschikt zonder jouw controle. Pas als dat in orde is kan er een NU ervaring ontstaan. 

En natuurlijk de nodige vergelijkingen met tijd en ruimte. Zoals je „hier” kunt definiëren als een plek in de ruimte, zo zou je NU kunnen definiëren in de tijd. Maar ja, misschien denkt de natuur wel helemaal niet in termen van ruimte en tijd, is het slechts iets dat mensen toepassen uit praktische overwegingen. Het gaat in ieder geval steeds om veranderingen, en veranderingen kunnen slechts plaats vinden als een balans, een evenwicht verstoord wordt. Zo vermoed theoretisch fysicus Erik Verlinde dat evenwicht en verstoring van evenwicht veel fundamenteler zijn dan ruimte en tijd!

Gisteren in NRC Weekend aandacht voor de kosten in de zorg, althans de calculatie en afrekening daarvan in het artikel 'Boekhouden met bedden'. Nog immer veel gedoe met de DBC's (DiagnoseBehandelingCombinatie), hoewel het aantal ervan is verlaagd van 30.000 naar 4.000. We wilden zo graag de rekening laten zien aan de zorgnemers. Da's aardig mislukt, iedereen werkt namelijk met gemiddelde behandelkosten, en dat betekent dat vrijwel iedereen een te hoog of een te laag bedrag te zien krijgt. Artsen en inkopers verworden gedwongen tot boekhouders die continue de grenzen opzoeken. Controleafspraken worden gemakkelijk 43 dagen na een ingreep ingepland omdat na 42 dagen er meestal een nieuwe DBC (lees declaratie) ingediend kan worden. Zorgverzekeraars maken ernstig misbruik van hun machtspositie, en dat kunnen ze verdomd goed omdat ze overal tot ver achter de komma in de keuken kunnen kijken.

En dan hebben we weer juffrouw Schippers. Ze heeft een brief gestuurd aan iedereen die meedacht met haar oproep 'meedenken over invulling pakketmaatregelen'. Mijn eerste indruk is dat het een vrij algemeen kletsverhaal is. Sowieso is de vraagstelling zeer beperkt. We hebben immers een volledig herontwerp van het zorgstelsel nodig, grote structurele wijzigingen die wél aansluiten op de schreeuwende behoeften. Maar goed, daar wordt aan gewerkt. De werktitel van dat project is wat mij betreft 'Ontschipperen'.

 

Veel leesgenoegen, natuurlijk!!!
Rob Greuter

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.

 

Huishoudelijke mededelingen
De shop ondergaat de komende weken een facelift die vooral rust en navigatie zal raken. Van de pas toegevoegde betaaloptie Bancontact/MisterCash wordt al druk gebruik gemaakt! 

Afgelopen week weer uitgebreid aan de telefoon gehangen met Jan Smit, de maker van de bekende DUO kruidenelixers voor mens en dier. Twee nieuwe zaken meegekregen: zijn kruiden komen uit Duitsland en zijn voorzien van strenge keuringscertificaten, zoals Duitsers dat zo goed kunnen. En de DUO kruidenelixer S.P.G. blijkt ook effectief bij kinderen die bepaalde, verboden te benoemen gedragsuitdagingen kennen, en dat wist ik helemaal niet!

 


Vullen of voeden

Wilfred Genee en echtgenote Lili Pirayesh hebben een verhelderend en plezierig leesbaar boek geschreven waaraan ook een leuke groep mensen met verstand van zaken heeft meegewerkt. Zelf heb ik ook wat steentjes bijgedragen en ik heb e.a. meegekregen inzake de grondige voorbereiding voor dit boek, petje af! Dit boek zal 21 november 2013 verkrijgbaar zijn.

Het boek 'De Voedingszandloper' van Kris Verburgh (ook weer ruim aanbod in NRC Weekend van dit weekend) is inmiddels 200.000 maal verkocht. Gezien het bereik van Wilfred zou dit boek daar wel eens vet overheen kunnen gaan. En dat zou erg mooi zijn, omdat ik verwacht dat het boek vooral zal belanden bij een publiek dat nauwelijks bekend is met actuele inzichten omtrent voeding en gezondheid!

 


Tippig
Heart4Earth organiseert zaterdag 23 november een bijzonder concert met o.a. Jan Vayne en Divine 9 Music in de Laurenskerk te Rotterdam. Een ander geluid, een nieuwe wereld! Lees hier wat dit concert zo bijzonder maakt!!

 


Duidende
I tried to give up drugs by drinking.
- Lou Reed - 

Jan Nagel aan de doodskist doet mij sterk aan bewezen diensten denken.
- Rob Greuter -

The music is all. People should die for it. People are dying for everything else, so why not the music?
- Lou Reed - 

Op advies van Lebbis de telefooninstructie aangepast: Afluisteren kost 80 eurocent per minuut, exclusief de kosten van uw abonnement.'
- Rob Greuter - 

It's depressing when you're still around and your albums are out of print.
- Lou Reed - 

Lou Reed meets Petrus to register: 'Where do I plug in?'
- Rob Greuter - 

Zou Merkel al door hebben dat haar vibrator een drone is? #controlled
- Rob Greuter - 

Ik heb sterk de indruk dat we weer in de MALIng genomen worden.
- Rob Greuter - 

R€G€RINGSB€L€ID.
- Rob Greuter - 

In mijn Keizerrijk mogen energieboeren geen marketing bedrijven. Kunnen meteen de tarieven 30% omlaag. #zeurkrachten
- Rob Greuter - 

Ik voorzie een nieuw akkoord, het spionageakkoord. #kristallenbolmicrofoon
- Rob Greuter -

One chord is fine. Two chords are pushing it. Three chords and you're into jazz.
- Lou Reed - 
 


Lou Reed 
Tijdens wat voorzichtige Thai Chi oefeningen is Lou Reed overgegaan. Er was veel aandacht voor wat men beschouwd als zijn grote klassiekers. Vreemd genoeg vrijwel geen aandacht voor wat ikzelf als een van zijn allerbeste albums beschouw, namelijk Magic & Loss. Dit ijzersterke album biedt naast ontzettend veel moois, ook troost voor nabestaanden, en dat beseffen weinigen merk ik. Daarom alhier toch nog even enkele woorden. Lees of zing onderstaande tekst maar eens mee. 

No Chance
It must be nice to be steady, it must be nice to be firm
It must be nice never to move off the mark
It must be nice to be dependable and never let anyone down
It must be great to be all the things you're not
It must be great to be all the things that I'm not
I see you in the hospital your humor is intact
I'm embarrassed by the strength I seem to lack
If I was in your shoes
so strange that I'm not
I'd fold up in a minute and a half
and I didn't get a chance to say goodbye
It must be nice to be normal it must be nice to be cold
It must be nice not to have to go oh up or down
But me I'm all emotional no matter how I try
you're gone and I'm still here alive
and I didn't get a chance to say goodbye
No - I didn't get a chance to say goodbye
There are things we say we wish we knew and in fact we never do
But I'd wish I'd known that you were going to die
Then I wouldn't feel so stupid, such a fool that I didn't call
And I didn't get a chance to say goodbye
I didn't get a chance to say goodbye
No there's no logic to this - who's picked to stay or go
If you think too hard it only makes you mad
But your optimism made me think you really had it beat
So I didn't get a chance to say goodbye
I didn't get a chance to say goodbye

Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!


Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com


HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld