opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XLII

12 januari 2013

Goededag!

Heerlijke redelijk nieuwe maan allemaal!

Deze week weer veel nieuws en discussie over zaken die onze gezondheid raken. En het gaat uiteindelijk weer vooral om de centjes, de kosten, de koopkracht. Helaas besteedt de media nog immer geen of weinig aandacht aan het onderliggende probleem, een gezondheidsstelsel dat zelf doodziek is en van de grond af aan opnieuw opgezet dient te worden. Ondertussen hebben de juristen binnen de EU een dagtaak aan het zo krachtig mogelijk onderdrukken van oplossingen (we mogen het woord antibiotica niet gebruiken) die levens redden, zieken hun leven weer teruggeven. Inderdaad, ook de Zembla aflevering over antibiotica van afgelopen week loopt mijlenver om de natuur heen. U weet wel, die habitat waar we toch al zo ver van af zijn gaan leven. Dat is jammer. 

Over die natuur geschreven, gisteren deelde Lea Manders een fijn verhaal over een bijzondere gebeurtenis, gisteravond om 20.43 uur. Het gaat over nieuw maan in het teken Steenbok. Dat wil zeggen dat de zon en de maan exact achter elkaar staan, waardoor er geen licht op de voorkant van de Maan valt, waardoor de maan voor ons onzichtbaar is. Lees hier dat verhelderende en inspirerende artikel. Ook stuitte ik vorige week op een prachtige aanreiking van Thich Nhat Hanh over meditatie voor de beginnende geest, onze kinderen. Het heet Kiezelsteenmeditatie. Ik zeg, delen! 

Wat ik jullie allemaal toewens voor 2013, illustreert zich heel aardig in onderstaand beeld. Haal eruit wat bij je past!


Veel leesgenoegen, natuurlijk!

Namasté
Rob Greuter

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


Aiya Premium Matcha Horai

Horai is de trots van de biologische theeboeren. Het is een zeldzaam hoogwaardige Matcha-kwaliteit. Mild, zoet, zeer lichte digestie met een smaragdgroene stralende kleur. De naam Horai is een oude naam van de Japanse eilandenketen, de trots van Japan. Matcha Horai is de ideale thee voor de genoeglijke uurtjes. 

Matcha
Matcha is de meest opwindende herontdekking in de theewereld van de 21e eeuw. Ruim 800 jaar geleden werd Matcha door boeddhistische monniken als meditatiedrank vervaardigd. Tegenwoordig is Matcha de meest verfijnde en meest zeldzame theesoort in Japan. Steeds meer consumenten ontdekken zelf deze exquise thee, en intussen heeft ook de voedingsmiddelenindustrie het potentieel van Matcha-thee herkend. Matcha is een grondstof die bij uitstek kan worden gebruikt om genotsproducten met een groene theesmaak te bereiden. Chocolatiers, bonbonmakers, ijsmakers, sterrenkoks en gastronomen bieden al Matcha-ijs, Matcha-truffels, Matcha-chocolade, Matcha-desserts, Matcha-latte en Matcha-smoothies aan.

AIYA is de grootste producent van Matcha-thee van Japan. Samen met haar internationale dochtermaatschappijen in Duitsland en de Verenigde Staten is de onderneming het ideale aanspreekpunt voor iedereen die op zoek is naar de beste groene thee en Matcha-thee.

Wat is Matcha?
Matcha is een uiterst verfijnde thee en één van de oudste theesoorten van Japan. Het is de koningin onder de groene theesoorten. Al ruim 800 jaar wordt Matcha door zenboeddhistische monniken gebruikt voor meditatie. Matcha is exquis: er zijn slechts enkele tientallen theeboeren die over de complexe kennis beschikken om deze thee te telen. Matcha-theebladeren groeien langzaam op schaduwrijke plantages. Daarna worden de versgedroogde bladen in granietsteenmolens langzaam vermalen tot een fijn, jadegroen poeder. Om het te kunnen drinken wordt het met water begoten en met een bamboegarde opgeklopt. Het resultaat: een unieke, crèmige, voedzame en betoverende groene thee.

Matcha vergeleken met normale groene thee en koffie
Bestanddelen per 10 g

 
Bestandsdelen Matcha Groene Thee Koffie
Cafeïne 0,34g 0,02g 0,06g
Polyfenol (tannine) 1g 0,07g 0,25g
Proteïne 2,74g 0,2g 0,2g
Voedingsvezels 3,14g 0 0
Calcium 32,8mg 3mg 2mg
IJzer 1,3mg 0,2mg 0
Kalium 200mg 27mg 65mg
Vitamine A 3mg 0 0
Vitamine C 18,5mg 6mg 0
Caroteen 3mg 0 0

Lees hier alles over Matcha, Umami, de thee ceremonie en nog veel meer interessante informatie! 

Premium Matcha for Cooking Fuku

Matcha Fuku is een gecultiveerde Premium-Blend voor culinair gebruik. Fuku wordt gebruikt om Matcha-ijs, -chocolade, -latte of -smoothies te bereiden. Verfijn uw gerechten met de delicaat-zoete Matcha-smaak en de prachtige, diepgroene kleur. Deze Premium-versie voor in de keuken is zeer geschikt voor iedereen die waarde hecht aan een zoetige Matcha-smaak en een voorliefde heeft voor de lichte keuken van Oost-Azië. Matcha Fuku heeft een prachtige, verzadigd groene kleur. De naam Fuku betekent "vreugde" – Veel plezier met koken! 

Matcha is de meest opwindende herontdekking in de theewereld van de 21e eeuw. Ruim 800 jaar geleden werd Matcha door boeddhistische monniken als meditatiedrank vervaardigd. Tegenwoordig is Matcha de meest verfijnde en meest zeldzame theesoort in Japan. Steeds meer consumenten ontdekken zelf deze exquise thee, en intussen heeft ook de voedingsmiddelenindustrie het potentieel van Matcha-thee herkend.

Matcha is een grondstof die bij uitstek kan worden gebruikt om genotsproducten met een groene theesmaak te bereiden. Chocolatiers, bonbonmakers, ijsmakers, sterrenkoks en gastronomen bieden al Matcha-ijs, Matcha-truffels, Matcha-chocolade, Matcha-desserts, Matcha-latte en Matcha-smoothies aan.

Lees hier alles over Matcha, Umami, de thee ceremonie en nog veel meer interessante informatie, en lees hier geweldige Matcha recepten!


Tawashi borstel

De Japanse tawashi borstel is gemaakt van natuurlijke kokosvezels die strak om een dikke ijzerdraad zijn gewikkeld, gebonden met stevig kokostouw. De borstel heeft een metalen oog waarmee het eenvoudig is op te hangen voor het drogen en natuurlijk opberging. 

Deze borstel staat bekend om haar grote effectiviteit en vriendelijkheid voor Moeder Aarde. De Tawashi is heel sterk en duurzaam en zal zelfs hardnekkig vuil met groot gemak verwijderen. Vanwege de sterkte van de borstel is er bovendien geen of minder schoonmaakmiddel nodig. Voorbeelden van reinigingstoepassingen: Badkuipen, groenten, houten schalen, pannen, werkschoenen etcetera. 
Niet geschikt voor delicate voorwerpen die geheel krasvrij dienen te blijven. 

Lees hier meer over deze fijne borstel!


SR Plug (Schummann Resonance Plug)

Echt nieuwe inzichten en producten ontstaan doorgaans alleen door buiten de traditionele gebaande paden en producten te denken. Voor audio- en videoproducten is dit is niet de gebruikelijke en zeker niet de meest eenvoudige weg. Vernieuwende technologie is zelden afkomstig van een marketingafdeling. Bij ons is dit het resultaat van diepgaande kennis en de ambitie om baanbrekende producten met een zeer goede prijs-prestatie verhouding te ontwikkelen. 

De SR PLUG is het overtuigende bewijs dat deze benadering tot hele bijzondere produkten kan leiden. Anders en wat ongebruikelijk, dat zeker. Maar daarom niet minder effectief. De verbetering van de weergave van uw audio/video installatie is ‘gewoon’ heel duidelijk hoorbaar en zichtbaar!
 
Wat doet de SR Plug?
De Schumann Resonance Plug genereert een nieuwe 7.83 Hz golf en gaat de nadelige effecten van RFI & EMI straling tegen. Gehoormatig resulteert dit in een zuiverder geluid met De SR Plug werkt volledig anders dan alle andere lichtnetproducten. Daarom kan de SR PLUG de werking van andere producten niet verminderen. Sterker nog: de positieve effecten zullen elkaar aanvullen en versterken. 
Effect op gezondheid
Het is bekend dat de aanwezigheid van de Schummann resonantie een sterke invloed heeft op gezondheid en daarmee welzijn. Hetzelfde geldt voor de aanwezigheid van elektromagnetische velden en een onzuivere netspanning, die hebben een ongunstige invloed op onze gezondheid en ons welzijn. De SR Plug is ontwikkeld om audioliefhebbers te plezieren, de toepassing van de SR Plug is echter voor iedereen interessant! Bekijk hier de boeiende documentaire Resonance -Beings of Frequency.
 
Schummann Resonance Plug
- Parallel circuit, dus géén dynamiekverlies mogelijk.
- Gevuld met AkikoAudioTuningmix (mineralenen en edelstenen) en hars om microfonie en RFI/EMI tegen te gaan.
- WA-Quantum en Creaktiv Systems Chips.
- Genereert een nieuwe Schumann resonantie.
- Regelbare intensiteit.
- Op de maximale stand worden ook Schumann resonante boventonen gegenereerd.
- Dunne 2.5 m lange draadantenne, voor het maximale resultaat.
- Kan probleemloos gecombineerd worden met alle andere lichtnetproducten.
- Meerdere SR PLUGGEN versterken het effect.
- Eenvoudige 'plug and play' installatie.

Lees hier meer over deze bijzondere technologie!
QA Plug (Quantum Approach Plug)

De QA plus is gebaseerd op de Quantum Resonance Theorie. Zoals ale andere producten van Kemp Elektronics, is ook de Quantum Approach Plug ontwikkeld na veel onderzoek, testen en luisterproeven. De QA Plug is gebaseerd op de zogeheten Quantum Resonance Theory (QRT) die al in de jaren tachtig van de vorige eeuw is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Coherent Technologies. Computermonitoren hadden in die tijd nog een grote EMI/RFI straling waar elektrosensibele mensen last van kregen. Coherent Technologies slaagde er als eerste in een product te ontwikkelen dat de nadelige effecten van deze EMI/RFI straling aantoonbaar verminderde. Fabrikanten van audio-accessoires zijn er pas later achter gekomen dat deze QRT techniek ook zeer goed werkt voor audio- en videotoepassingen. 
Kemp Elektroniks is er na een jarenlange zoektocht in geslaagd de oorspronkelijke QRT module zodanig aan te passen dat het effect op het waargenomen geluid precies beantwoordt aan ons doel. In de Quantum Approach module zitten twee elektronische circuits, een laagfrequent en een hoogfrequent (QRT) circuit. Kort gezegd gebruikt de QA PLUG een zeer kleine hoeveelheid energie uit het lichtnet om een complex patroon van elektromagnetische golven op te wekken dat de negatieve invloed van de altijd aanwezige hoogfrequente stoorvelden teniet doet of in ieder geval vermindert.
 
Effect op gezondheid
Het is bekend dat de aanwezigheid van de Schummann resonantie een sterke invloed heeft op gezondheid en daarmee welzijn. Hetzelfde geldt voor de aanwezigheid van elektromagnetische velden en een onzuivere netspanning, die hebben een ongunstige invloed op onze gezondheid en ons welzijn. De SR Plug is ontwikkeld om audioliefhebbers te plezieren, de toepassing van de SR Plug is echter voor iedereen interessant! Bekijk hier de boeiende documentaire Resonance -Beings of Frequency.
 
Resultaat
Veel belangrijker is het resultaat; een zeer natuurlijk ‘analoog’ geluid en beeld. De lage tonen worden voller en gaan dieper door en de middentonen worden natuurlijker van timbre. Het beeld wordt scherper en de contrasten worden groter. Het is bijna of de muzikanten echt in uw luisterruimte staan te spelen! Dit goede resultaat is mede te danken aan de zeer goede lineaire shuntvoeding. U zult, in tegenstelling tot vele concurrenten, nergens iets geschakelds tegenkomen.
 
QA Plug
- Parallel circuit dus géén dynamiekverlies mogelijk.
- Maakt onder meer gebruik van Quantum Resonance .
- Theorie (QRT).
- Twee circuits (LF en HF) met gescheiden shuntvoedingen.
- Gevuld met zwart zand en hars om microfonie, en RFI/EMI tegen te gaan.
- Regelbare intensiteit.
- Kan probleemloos gecombineerd worden met alle andere lichtnetproducten.
- Meerdere QA PLUGGEN versterken de werking.
- Eenvoudige ‘plug and play’ installatie.

Lees hier meer over deze bijzondere technologie!

SNS Plug (Shunt Noise Suppressor Plug)
-parallelle storingsonderdrukker-
 
De SNS PLUG is een uniek product op de audio markt. Op een zéér eenvoudige en betaalbare manier realiseert u een schonere en dus betere stroomvoorziening voor uw audio/video installatie. Al uw componenten profiteren hiervan! Het resultaat is een duidelijk betere weergave in alle aspecten. 
Plug & Play, het kan niet eenvoudiger!
Effect op gezondheid
Het is bekend dat de aanwezigheid van elektromagnetische velden en een onzuivere netspanning een ongunstige invloed op onze gezondheid en ons welzijn. De SNS Plug is ontwikkeld om audioliefhebbers te plezieren, de toepassing van de SNS Plug is echter voor iedereen interessant!
Resultaat
Het resultaat van de SNS Plug is een krachtiger, breder en dieper geluidsbeeld met meer rust, beter gedefinieerde lage tonen en minder scherpe hoge tonen met meer details. De dynamiek neemt TOE! Het effect is direct en duidelijk hoorbaar. De SNS Plug is ook in combinatie met andere netfilters bruikbaar. 

 
SNS Plug
- Parallelfilter, géén dynamiekverlies mogelijk.
- Supersnelle reactietijd over een breed frequentiegebied tot bijna 1 gigahertz.
- Verlaagt de lichtnetimpedantie.
- Verbetert de cos phi waardoor uw stroomverbruik wordt gereduceerd.
- 7 Traps filtering voor het maximale resultaat.
- 3 Voudige piek- en inductieoverspanningsbeveiliging.
- Gevuld met AkikoAudioTuningmix (mineralenen en edelstenen) en hars om microfonie en RFI/EMI tegen te gaan.
- WA-Quantum en Creaktiv Systems Chips.
- Kan probleemloos gecombineerd worden met alle andere audiolichtnetproducten.
- Eenvoudige Plug & Play installatie.

Lees hier meer over deze bijzondere technologie!

 Voeding en fysieke degeneratie
-Het basisboek over voeding en het voorkomen van ziekten-

Het dikke onderzoeks/reisverslag met honderden foto's, in groot formaat met harde kaft van Weston A. Price, tandarts, onderzoeker, kaakchirurg maar bovenal visionair, die in de dertiger jaren bijna 10 jaar lang de gehele wereld over reisde om de geheimen van gezonde mensen te ontdekken.

Deze zeer gerespecteerde tandarts en tandheelkundig wetenschapper koos ervoor zich te richten op gezonde mensen:
wat was hún geheim? Op zijn zoektocht reisde dr. Price naar honderden steden in 14 landen. Hij bezocht enkele van de meest afgelegen gebieden ter wereld. Hij zag perfecte tandbogen, weinig of geen tandbederf, een hoge weerstand tegen tuberculose en een perfecte gezondheid bij mensen die hun inheemse voeding aten. Dr. Price kwam erachter dat bij deze mensen, als zij in aanraking kwamen met modern voedsel als witmeel, geraffineerde plantaardige oliën en voedsel uit blik, zich al snel ernstige vormen van verval voordeden: cariës, misvormde kaakstructuren, scheve tanden en kiezen, artritis en een lage weerstand tegen tuberculose.

Dr. Price legde in woord en beeld zowel de eeuwenoude wijsheid die leidde tot perfecte gezondheid vast, als het lichamelijke verval dat volgde op de overschakeling naar modern, bewerkt voedsel. Een belangwekkende studie, gebundeld in dit boek Voeding en fysieke degeneratie.

Een schokkend en indrukwekkend werk over de negatieve gevolgen van moderne, bewerkte voeding voor de gezondheid.


Lees hier meer over dit belangrijke en kloeke boekwerk!


Weg met diabetes!
-Ontdek en genees de ware oorzaken-

Volgens de populaire auteur is diabetes helemaal geen ziekte; bij het merendeel van de gevallen is het een complex beschermings- of overlevingsmechanisme waarmee het lichaam de mogelijk fatale gevolgen van een ongezond eet- en leefpatroon afwendt. 
Ondanks de onophoudelijke pogingen van het lichaam tot zelfbehoud (die we ziekten noemen) lijden en sterven miljoenen mensen onnodig aan dergelijke gevolgen. De onevenwichtige bloedsuikerspiegel die optreedt bij diabetes is slechts een symptoom van de ziekte en niet de ziekte zelf. Door het ontwikkelen van diabetes doet het lichaam niets verkeerds en het is er evenmin op uit om zichzelf te vernietigen.
De huidige epidemie van diabetes wordt door de mens, of liever gezegd door de industrie, veroorzaakt en kan daarom ook tot stilstand gebracht en gekeerd worden. Weg met diabetes! biedt essentiële informatie over de verschillende oorzaken van diabetes en hoe deze voorkomen kunnen worden. Om de diabetesepidemie te stoppen, moeten we de juiste omstandigheden scheppen die het lichaam nodig heeft om te helen. Zoals er een mechanisme is om diabetes te krijgen, zo is er ook een mechanisme om diabetes te keren. Ontdek hoe je dit moet doen!
Lees hier meer over dit vlot leesbare boekje!


Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326

Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com