opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XLIII

22 januari 2013

Goededag!

Vandaag weer in aanraking gekomen met Teffmeel. Teff is een intrigerende graansoort, het is een lid van de grassoort eragrostis of lovegrass en heeft een uiterst kleine korrel en is zeer voedzaam. Teff is uniek; hoog in ijzer en een goede bron van mineralen. Teff is bekend bij Ethiopiërs en Eritreans door zijn superieure voedingskwaliteit. Het bevat 11% proteïne, 80% complexe koolhydraten en 3% vet. Teff graan heeft één van de kleinste korrels in de wereld, ongeveer 150 korrels teff evenaren de grootte van één korrel tarwe. Het is een uitstekende bron van essentiële aminozuren, vooral lysine, het aminozuur dat, in voeding bereid met tarwe, het vaakst ontoereikend is. Teff bevat meer lysine dan gerst, gierst, en tarwe en lichtjes minder dan rijst of haver. Teff is ook een uitstekende bron van vezels en ijzer, en heeft vaak de hoeveelheid calcium, kalium en andere essentiële mineralen die in een gelijke hoeveelheid in andere graansoorten wordt gevonden. Wanneer teff wordt gebruikt om engera, of anjera, te maken, een kort gistingsprocédé staat de gist toe om meer vitaminen te produceren. Teff is gluten-vrij, en wint populariteit in de gehele voedings- en natuurvoedingsindustrie in Nederland en de rest van Europa, en als gluten vrij alternatief voor tarwe voor personen met glutengevoeligheid. Teff kan ook toepassingen hebben voor personen met coeliakie.

Bij Voedingswaar kan je biologische witte Teffmeel bestellen. Deze is geheel vrij van tarwe, gluten, koemelk, lactose, gist, caseïne, sojaeiwit en sojaolie. Tevens geen toevoeging van zout en geraffineerde koolhydraten ofwel suikers. Ik heb zelf wat besteld, leuk experimenteren! Het is een vrij zwaar meel, omdat het zo fijn is, daardoor minder geschikt om er brood mee te bakken. Maar cake, koek, pannekoeken et cetera, geen probleem. Lees hier meer over dit fijne meel. 

We tippen nog even door met de Hooikist! Vroeger vooral gebruikt door landarbeiders. Het is een zeer effectieve manier om goedkoop te koken en dus centjes te besparen. Ook zeer geschikt voor drukke huishoudens. Om een uur of 12 het eten heel kort koken, in de hooikist plaatsen en tegen etenstijd is het eten klaar en gaar, geen omkijken meer naar! Voor minder groot behuisde mensen is er ook nog de Hooimadam

Tenslotte op het forum van Weston Price NL een interessante, leerzame maar ook onthutsende discussie over het boek 'Het verzwegen verhaal over Kanker' (Brian Peskin). 

Veel leesgenoegen, natuurlijk!

Namasté

Rob Greuter

 

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


ACTIE! Gratis Magnesium badvlokken (500gram) bij iedere bestelling!
(Tot en met 31 jan 2013 en enkel bij pakketverzending.)


Magnesium badvlokken brengen de benodigde magnesium direct via de huid naar de cellen. Een veel mooiere en efficientere manier dan het slikken van magnesium supplementen. Bovendien wordt zo ook meteen de huid verzorgt en is overdoseren onmogelijk, onze huid is immers een zeer intelligent membraam!

Magnesium is voor de mens een essentieel element. In de westerse voeding is het in beperkte mate aanwezig in verse groene groenten, volle granen, noten en zaden. Magnesium vervult een belangrijke rol bij de prikkeloverdracht in de zenuwen en spieren; het werkt hierbij tegengesteld aan calcium, namelijk ontspannend. Ook is magnesium belangrijk voor de botvorming. Het belang van magnesium voor lichaam en geest is groot. Wat magnesium precies voor uw gezondheid kan betekenen mogen wij u niet vertellen van ONZE overheid. Dat is schadelijk voor de miljardenhandel in ziekte.

Zechstein inside!
HeelBewust garandeert de originaliteit en hoge kwaliteit van deze Zechstein magnesium.

Herkomst
Zechstein Ancient magnesium is afkomstig uit de oude Zechstein zeebedding in Nederland, 1600 tot 2000 meter diep in de aardlagen. Uitstekend beschermd gedurende de laatste 250.000.000 jaar. Het is de meest pure magnesium bekend in de wereld vanwege haar ongerepte en zuivere energetische staat. Hoge kwaliteit magnesiumchloride die wordt ontgonnen met de nieuwste technologie uit een natuurlijke omgeving.

De kwaliteit van het productieproces is van een constante standaard en gecertificeerd volgens ISO 9001 en ISO 14001 normen. Het product wordt geproduceerd onder GMP-standaards (Good Manufacturers Practise) en HACCP-normen waardoor de hoge kwaliteit continu is gegarandeerd.

Lees hier meer over deze fantastische magnesium badvlokken. 


Prijsverhoging Akaij sieraden
Per 1 februari zullen de prijzen van alle Akaij sieraden verhoogd worden. Ter compensatie van veranderingen in de wereldmarkt voor goud en zilver zullen ook de gouden varianten behoorlijk in prijs stijgen. Wees er dus snel bij om van de huidige prijzen te profiteren!

 

Akaija sieraden Huidige prijs Prijs per 1 feb 2013
Zilveren Akaija normaal, Ø 1,9 cm € 44,00 € 49,90
Zilveren Akaija bold, Ø 2,2 cm € 49,40 € 53,00
Zilveren Akaija-Iloa Ø 2,1 cm € 49,40 € 54,80
8 karaat geelgouden Akaija, normaal, Ø 1,9 cm                          € 179,00 € 188,00
8 karaat geelgouden Akaija-Iloa, Ø 2,1 cm € 242,00 € 269,00
14 karaat geelgouden Akaija, normaal, Ø 1,9 cm € 206,00 € 224,00
18 karaat geelgouden Akaija, normaal, Ø 1,9 cm € 251,00 € 279,00
14 karaat witgouden Akaija, normaal, Ø 1,9 cm € 224,00 € 242,00
18 karaat witgouden Akaija, normaal, Ø 1,9 cm € 278,00 € 296,00
Zilveren Akaija, groot-formaat, Ø ±10 cm € 445,00 € 448,00


Lees hier meer over deze bijzondere sieraden! 


Bio Goji Bessen 500 gram
- Een exotisch genot – zuiver en zongedroogd - 


Met deze biologische Goji bessen bent u verzekerd van de beste en zuiverste kwaliteit. HaNoJu biologische Goji bessen zijn vrij van pesticides en andere verontreinigingen.

Over de Goji bes
De wolfberry Lycium barbarum is een struik tot 3 m hoog met doornige stengels en ovaalvormige bladeren. De struik bloeit paars. De bladeren zijn een populaire groente in de Chinese keuken. Maar vooral de tot 2 cm grote bessen zijn geliefd in Azië. Ze groeien tot op grote hoogte in de zonrijke Chinese provincie Ningxia onder natuurlijke en biologisch gecontroleerde omstandigheden. De bessen worden zongedroogd bij 25 ° C en men kan de bessen beschouwen als rawfood. De belangrijkste ingrediënten blijven behouden. Ze smaken heerlijk! Goji bessen zijn ook ideaal voor gebruik onderweg, bijvoorbeeld in de trein of in de auto. 

Trakteer uzelf op iets speciaals. De mensen uit de Hunzas (uit de Himalaya / Tibet) noemen de Goji bessen ook "gelukkige bes." Elk jaar vieren zij een aantal feesten ter ere van de Goji bes.


Lees hier meer over deze HaNoJu biologische Goji bessen.


Hartelijk dank voor uw aandacht!
Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com