opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XLVI

16 februari 2013

Goededag!

Half februari, velen hunkeren naar de lente, de zon, liefde wellicht. Richting de zomer komen er weer vele mooie producten beschikbaar van het land, ik kan haast niet wachten. Een mooie periode om te experimenteren ook. Zelf wil ik dat graag gaan doen met ijs. Puur ijs, zonder suikers, ijskoude smaakbommetjes! Niet zo gek overigens, die aandrang, ik kom immers uit een ijsfamilie. Ik ben al op zoek gegaan naar mooie recepten die met de Vitamix superblenders te maken zijn, zoals de Aardbei Grand Marnier Sorbet. Ook met slowjuicers kan je geweldig ijs maken, een mooie aanleiding om deze juicers eindelijk eens in het portfolio op te nemen. Ik heb de twee beste geselecteerd, zie verderop. 

Omdat ik regelmatig te maken krijg met mensen die zoekende zijn inzake effectieve behandelingsmogelijkheden van verboden te benoemen ziekten, ben ik de afgelopen dagen (vanmorgen nog zelfs) flink aan het schrijven en herschrijven geslagen. Ik ben al aardig tevreden over de artikelen. Wat ontzettend jammer dat onze overheid het delen hiervan alhier niet toestaat. Maar ja, money rules, nog wel. Het op grote schaal vermoorden van zieke mensen is echter geen probleem in Nederland. Ook niet voor de slachtoffers en hun naasten. Ze hebben geen idee, er kraait geen haan naar. Money fools.  

Oh, het jaar is nog fris, en er zijn nog Jule jaar 2013 agenda's. Die geven we weer weg, tot en met 28 februari, bij iedere bestelling die in een doos verzonden wordt. Zolang de voorraad strekt!

Veel leesgenoegen, natuurlijk!

Namasté
Rob Greuter

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


Jelle's Makkelijke Moestuin
- Het enige écht gemakkelijke tuinboek! - 

Wil je je eigen groentes kweken maar zie je een gewone moestuin niet zitten? Dan is dit boek echt iets voor jou! Het vertelt je namelijk precies hoe je heel gemakkelijk en leuk je wens kan vervullen zonder het zware werk zoals spitten, schoffelen en eindeloos onkruid wieden. Een Makkelijke Moestuin (ook wel vierkante metertuin genoemd) vraagt weinig ruimte en kan bijna overal geplaatst worden, zelfs op je balkon of je dakterras! Geschikt voor jong en oud, beginners én gevorderden!

Het boek ‘Jelle’s Makkelijke Moestuin’ is ingedeeld in logische hoofdstukken, geeft je een helder stappenplan en staat vol mooie en duidelijke foto's. Je vindt er extra informatie over verschillende toepassingen van de Makkelijk Moestuin, Jelle's favoriete groentes en kruiden, speciale bakken voor bloemen en kleinfruit, bruikbare zaaischema's die je makkelijk toepast en een soort van jaarplanner. Dit boek is geheel in kleur en heeft prachtige foto’s die deels gemaakt zijn door kunstenares en fotografe Trijnie Mohlmann.


Het grote verschil met een normale moestuin is dat je kleine bakken gebruikt (meestal 1,20 bij 1,20 meter). Die verdeel je weer onder in vierkante vlakken van 30 bij 30 centimeter. Je vult de bak met een speciale aardemix en beplant elk vak met een andere groente. Door zo te tuinieren zijn al je groentes makkelijk te bereiken en te verzorgen, voorkom je verspilling van zaad, water en meststoffen, hoef je bijna niet te dunnen en te wieden en is je moestuin heel gemakkelijk te onderhouden. Voor beginners en gevorderden, voor jong en oud. Bovendien kan je de bakken bijna overal plaatsen, zelfs op je balkon of je (dak)terras.

 
Auteurs: Saskia Naber & Jelle Medema 
Taal: Nederlands
Vorm: Hardcover, 160 bladzijden
Uitgever:  Welzo Media Productions
Druk: Heruitgave januari 2013
ISBN13: 9789058213044
 

Bestel hier dit fijne boek! 
 

Slowjuicers!
- De twee beste sapmachines in deze prijsklasse, Matstone en Cooksense! - 

Deze Matstone slowjuicer is een zeer betrouwbaar en betaalbaar product, met name voor de kwaliteit en mogelijkheden die deze geweldige machine biedt. Het is een zeer veelzijdige en robuuste machine en een waar feest voor iedere gebruiker. Daarnaast is de machine eenvoudig in gebruik en onderhoud, wat ook niet onbelangrijk is. Het is een multifunctioneel apparaat wat niet allen tarwegras kan juicen, maar tevens inzetbaar is om groenten en fruit te juicen en ijs te maken! De mogelijkheden zijn veelzijdig, maar de Matstone slowjuicer is natuurlijk vooral ideaal voor het maken van een heerlijk en gezond sap tussendoor, bomvol met vitaminen en andere essentiële voedingsstoffen! Bent u op zoek naar een eerlijke, degelijke en betaalbare sapmachine? Dan is dit een absolute must en de machine die u zoekt!

Langzame, koude persing
Het mooie aan de Matstone juicer is het feit dat de machine op slechts 78 toeren uw groenten, fruit en tarwegras juiced. Dit zorgt voor een minimaal ontstaan van hitte, wrijving en zuurstof, waardoor eventuele voedingswaarde verloren kan gaan. Dit verlies is hierdoor tot een minimum gereduceerd en leidt met name tot het behoud van alle essentiële enzymen die zo belangrijk zijn voor uw spijsvertering en voor de maximale opname van voedingsstoffen uit uw vers geperste sap. De Matstone levert een heerlijk, smaakvol ‘levend’ sap op, boordenvol voedingsstoffen en energie. Begin daarom uw dag op gezonde en vitale wijze met een vers gejuiced glas sap uit uw eigen nieuwe Matstone juicer!

Betaalbare kwaliteit
De Matstone juicer is ideaal voor zowel  de beginner als de meer ervaren en gevorderde sapliefhebber en is een ware aanwinst voor beide groepen. Het is een machine met een zeer imponerende prijs/kwaliteit verhouding waar maar weinig andere machines zich mee kunnen meten. Het is een machine die met name dankzij de lage prijsstelling betaalbaar is voor vele huishoudens en die zijn geld in zeer weinig tijd meer dan waard blijkt te zijn. Met name het feit dat het hier om een 6-in-1 juicer gaat, wordt als de klap op de vuurpijl beschouwd door velen. Dit is dan ook vaak de hoofdreden waarom onze klanten tot aanschaf van deze veelkunner overgaan. In zijn prijsklasse is dit absoluut de meest complete en best uitgeruste slowjuicer!

Veelzijdige 6-in-1 slowjuicer
1) De Matstone juicer is een fruitpers en perst overheerlijk sap uit elke soort fruit, hard of zacht maakt geen verschil. Ontdoet u wel de fruitsoort van de schil of pitten die eventueel aanwezig zijn.
2) De Matstone juicer is een groentepers en perst oergezond en overheerlijk sap uit elke gewenste groentesoort, zoals bijvoorbeeld uit wortels, paprika, tomaten, radijs, kool en bleekselderij.
3) De Matstone juicer is een tarwegraspers en perst supergezond en extreem voedzaam tarwegrassap. Dit is trouwens ook mogelijk uit Aloë Vera bladeren en andere heilzame planten.
4) De Matstone juicer is tevens een food processor en is in staat gehakt te maken van uw vlees, vis, tofu en noten. Ook is het een ideale machine voor het bereiden van babyvoeding, notenboter, soep, noedels en pasta’s.
5) De Matstone juicer is een perfecte kruiden en specerijen maalmachine. Mocht u er de voorkeur aan geven om zelf verse kruiden te kopen, dan is dit de ideale machine is ze vervolgens tot poedervorm te malen, zodat de kruiden en specerijen gemakkelijk in uw keuken te gebruiken zijn.
6) De Matstone juicer is tevens een ijsmachine en maakt het lekkerste ijs van bevroren fruitsoorten, zoals bijvoorbeeld van bananen, mango, frambozen en andere fruitsoorten.

Lees hier meer over deze fantastische slowjuicer! 


Cooksense HD Wit slowjuicer

De Cooksense HD is een machine die wel ‘de alleskunner’ wordt genoemd. Dit is zeer zeker met reden en heeft te maken met het veelvoud aan toepassingen waarvoor deze machine inzetbaar is. Deze machine maakt bijvoorbeeld in een handomdraai sap uit alle denkbare groente- en fruitsoorten. In het bijgeleverde snijgedeelte bovenin de machine, ook wel het ‘snijhuis’ genoemd, wordt elke ingrediënt in luttele seconden versneden tot de juiste proporties. Dit voor een grote verscheidenheid aan verschillen recepten, die van soepen tot salades en andere overheerlijke en oergezonde gerechten kunnen variëren.

Uitzonderlijke eigenschappen van de Cooksense HD
De Cooksense HD is als enige juicer op de markt in staat tot het proces van verticaal homogeniseren, ook wel ‘ slijpen’  genaamd. Homogeniseren is het proces waarbij gestreefd wordt naar het verkrijgen van gelijke deeltjes grootte of een meer homogeen mengsel van substanties. Dit houdt praktisch gezien in dat deze machine in staat is alles op dezelfde grootte te snijden en mengen (zoals bijv. bij soep).

Snelle bereiding met natuurlijk behoud van voedingsstoffen:
De Cooksense HD is een zeker een zeer uitzonderlijke machine, die de beste eigenschappen van zowel horizontale als verticale slowjuicers in één machine weet te combineren. Dit maakt het tot een uitzonderlijk apparaat die met name dankzij de speciale draaivijzel producten zoals fruit, groenten, knoflook, gember, pindakaas, tofu, babyvoeding, sauzen, soepen en sorbets in een mum van tijd klaar weet te maken. Daarbij komt dat de producten wel hun oorspronkelijke frisse en natuurlijke smaak en kleur behouden, ondanks het gebruik van een stukje hoge kwaliteitstechniek. Dit is omdat de snelheid die gebruikt wordt voor het bewerken van uw favoriete producten bijzonder laag is. Dit zodat de aanwezige enzymen in uw voeding niet door hitte of wrijving worden beschadigd en hierdoor een optimale voedingswaarde gegarandeerd blijft.

Een hoogwaardig kwaliteitsproduct
Wat tevens bijzonder is aan de Cooksense HD is het feit dat de machine is gebouwd uit zeer hoogwaardige materialen. Dit in tegenstelling tot de vaak commerciële juicers van de bekendere merken, die vaak gebruik maken van veel goedkoop plastic en metaalproducten. Dit geld zeer zeker niet voor de Cooksense HD! Zo is de schroefas van een zeer moderne en oersterke kunststof gemaakt. Deze kunststof staat bekend onder de naam ‘ultem’ en is tevens BPA (Bisfenol A) vrij, wat een ernstige ziekteverwekker is en welke in vele kunststoffen verwerkt is. Ultem is daarnaast ongeveer 8x zo sterk als het vaak gebruikte en schadelijke polycarbonaat. Naast het leveren van een hoge en robuuste kwaliteitsmachine is de Cooksense HD ook nog eens bijzonder stil en heeft een zeer stil en minimaal geluid. De machine is een sterk staaltje aan betrouwbaar en efficiënt klassenwerk en een absolute must voor elke keuken!

Eigenschappen van de Cooksense HD
De motor in de Cooksense HD is een betrouwbare en krachtige inductiemotor met een capaciteit van 200 watt. Dit maakt het tot de sterkste van alle verticale juicers en wat voor een probleemloze werking van deze machine zorgt. De machine werkt op zeer lage snelheid en wel op slechts 47 omwentelingen per minuut! Er is geen slowjuicer die zo weinig omwentelingen per minuut maakt. Daarnaast is het dankzij de gepatenteerde dubbele persvijzel tevens één van de allersnelste sap juicers op de markt en dit bij zo’n laag aantal omwentelingen per minuut. Het geperste sap is door het lage aantal omwentelingen van uitzonderlijk hoge kwaliteit in relatie tot de aanwezige nutriënten (vitaminen, minerale, enzymen et cetera), welke niet beschadigd worden. De verbazende feiten blijven zich opstapelen bij deze machine en we zijn dan ook bijzonder trots dit pracht product in ons assortiment aan u als klant aan te kunnen bieden.

Belangrijkste kenmerken van de  Cooksense HD
- Een product van zeer hoge kwaliteit, gecombineerd met een moderne look.
- Extreem sterke schroefas en zeef, gemaakt van ULTEM (zeer krachtige BPA vrije kunststof).
- Aanwezigheid van een zeer sterke inductiemotor (capaciteit tot 200 Watt).
- De mechanische verhouding is 37:1 en leidt tot minder geluid en minder vibratie.
- Een extra toegevoegde top-unit voor het maken van sauzen en salades.
- Ook geschikt voor het persen van tarwegrassap (dit is uniek voor een rechtopstaand model).
- Bijzonder gemakkelijk schoon te maken (binnen 2 minuten) en easy in gebruik.
- De uniek grote inkeping van de pulpopening zorgt voor het voorkomen van verstopping.
- Een revolutionaire gepatenteerde persschroef met dubbele inkeping en snijkant (zie foto).
- Een zeer compact formaat, wat in elke keuken past.

Lees hier meer over deze fantastische slowjuicer! 
 


Belangrijkste verschillen Matstone v Cooksense
1) Met de Matstone stamp je de producten licht aan. In de Cooksense laat je de producten er gewoon invallen, hoeven niet aangestampt te worden. 
2) De Cooksense motor is iets sterker dan die van de Matstone.
3) Beiden zijn snel te reinigen, de Matstone echter sneller. 
4) Doordat de Cooksense een rechtop staand model is, neemt deze minder keukenoppervlakte in.
 


Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com