opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XLVII

23 februari 2013

Goededag!

Ja, ik was blij met de aandacht voor suiker van Zembla (Zoete verleiders). Maar toch ook wat teleurgesteld. Een flink aantal belangrijke zaken zijn ze vergeten te melden. Een heel groot probleem met suikerhoudende producten is immers dat bij iedere slok en hap, de alvleesklier aan het werk moet. Op en af, de hele dag door. Op steeds jongere leeftijd zie je dan ook een uitgeputte alvleesklier. Met diabetes tot gevolg. En dat geldt niet alleen voor industrieproducten. Zo zijn de afgelopen jaren bijvoorbeeld appels doorgeteeld tot ware fructosebommen. Het volk is suikergeil gemaakt door de industrie, boeren hebben zich aan moeten passen. En wel erg veel aandacht voor dik worden door suikers. Een van de gevaarlijkste dikmakers is echter E621, een ziekmakend, verslavend goedje waar de industrie veel geld aan verdient. Het zit dan ook in duizenden producten. En daarmee raak ik meteen het volgende probleem; stapeling. We consumeren niet slechts 1 product per dag met teveel ongezonde toevoegingen, maar tientallen. De rommel stapelt zich dus op, letterlijk. En dat geldt ook weer voor HFCS, de grote ziekmaker van kinderen. 

De Keuringsdienst van Waarden onderzocht de 'zalmforel'. Daar kwam Astaxanthine ter sprake. Een belangrijke kleurstof voor vis, maar ook voor de mens, met name voor de ogen. Synthetisch geproduceerde Astaxhantine (aardolieproduct) doet weinig goeds, het lichaam kan en wil er weinig mee. Koop dus geen kweekvis die synthetische Astaxanthine gevoerd is. Natuurlijke Astaxhantine doet darentegen wel veel goeds voor het lichaam!

Ondertussen wordt steeds meer zichtbaar dat de EU is verworden tot een door de industrie gecontroleerde criminele organisatie. Zero democratie, zero transparantie, miljarden lobbygelden en nog veel meer miljarden van ons. Beschaving is ieder elkaars toneelstuk gunnen. Wat zou een transparante en DIENENDE overheid toch een groot plezier zijn. Al gelezen over deze radicale oplossing van de schuldencrisis? Geld naar de burger in plaats van naar de banken!

Vrijdagmiddag stuitte ik op een buitengewoon interessant ende deskundig artikel over verzorgingshuizen, lees dat! Natural News had twee leerzame onderzoeken, een naar zuiverheid van algen en een die de harde waarheid over 'organische' producten uit China toont. Niet schrikken. HeelBewust zit erg goed met de algjes!

Oja, juffrouw Kwakjestabak nodigt iedereen uit om met plannetjes te komen ter verlaging van de zorgkosten. Dat hoef je mij slechts eenmaal in te fluisteren. Voor deze gelegenheid heb ik meteen maar een nieuw begrip geïntroduceerd; Ontschipperen

Tenslotte heb ik afgelopen week de laatste twee ingrediënten voor een bijzonder project (ik ben glad vergeten wat dat ook alweer was) gescoord. Biologische Brahmi en Mucuna Pruriens, we kunnen aan de slag!

Ik ga nog wat SlowjuicersMakkelijke moestuinen en ColonLife aanslepen, haast niet te doen -;) 

Veel leesgenoegen, natuurlijk!


Namasté
Rob Greuter

 
In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


Green Kamut!
- Het groene goud -  

Green Kamut is een 100% natuurlijk gedroogd sap in poedervorm. Het is gemaakt van jonge bladeren van Kamut (65%) en Alfalfa (35%). De vezels zijn er voor 99% uitgehaald. 

Green Kamut bevat tal van vitamines, mineralen, aminozuren en ontelbaar veel bruikbare enzymen. Green Kamut heeft bovendien ook een basische pH en draagt daardoor fors bij aan de ontzuring van het lichaam en het herstellen van het natuurlijk evenwicht. In vergelijking met andere planten bevat Green Kamut veruit de meeste basische mineralen van alle voedingsmiddelen en bevatten grote hoeveelheden natuurlijk chlorofyl (het bloed van de plant). De helder groene kleur van Green Kamut is het natuurlijke chlorofyl. Alle eigenschappen bekend uit de toepassing van tarwegrassap, zijn bekend voor Green Kamut.


Green Kamut is gemaakt van graangrassen op het hoogtepunt van hun gezondheidswaarde, een hoogte van 20-25 cm, en komend uit de volle grond. Green Kamut is gemaakt op een lage temperatuur (28°C) om de delicate levensbelangrijke stoffen te behoude. Hierdoor is een product ontstaan die de meeste kwaliteiten van de levende plant bevat en zeer gemakkelijk opneembaar en verteerbaar is.Ann Wigmore
Graangrassen als voedingssuppletie werden geïntroduceerd door Ann Wigmore. Zij ontdekte hun sterke effecten op de gezondheid. Vandaag de dag is het gebruik ervan alomtegenwoordig, iedereen heeft toegang tot de “tarwegrastherapie” met het beste product uit dit gamma: Green Kamut.

Kamut is een niet gehybrideerd oer-graangras met zeer oorspronkelijke kwaliteiten. Deze kwaliteiten onderscheiden Kamut zelfs van tarwe, terwijl ook in het gras daarvan de sporen merkbaar zijn. Kamutgras wordt in Green Kamut samengebracht met Alfalfasap (35%).

Eén portie (1 gram) Green Kamut is equivalent aan 33 ml versgeperst tarwegrassap of een grote portie diepgroene bladgroente (120 gram).
Het is een 100% rauwkost kwaliteit. De levende kwaliteit van enzymen, vitaminen en mineralen blijven volledig behouden. 

Zuiver
Green Kamut is het zuiverste product op de markt. Geen vulmiddelen, geen maltodextrine, rijst of rijstvezels, geen grasvezels of andere niet werkzame (maar wel belastende) stoffen. Green Kamut is gedroogd op 28°C en van begin tot eind organisch (biologisch) geteeld en verwerkt volgens de strengste normen. Green Kamut is 100 % gedroogd sap van jonge bladeren van Kamut (65%) en Alfalfa (35%).

Het belang van sap
De snelste weg om de immuniteit te herstellen en het lichaam in zijn gezonde staat te brengen is via het drinken van rauwe groentensappen (denk bijvoorbeeld aan een sapkuren). Groentensappen kosten het lichaam noch energie, noch inspanning en vergelijk je bijna met (natuurlijke) intraveneuze voeding. Binnen enkele minuten zijn de voedingsstoffen in de bloedstroom en voeden de cellen en het immuunsysteem.
 

Bestel hier dit fijne product! 
 

Ceylonese Kaneel!

Ceylonese kaneel is zoeter en milder van smaak dan de meest toegepaste Chinese kaneelsoort. Het bevat tevens veel minder Coumarine. 

Waarom kaneel gebruiken?
Sorry, streng verboden u daarover te informeren. Onze overheid heeft geen belang bij uw gezondheid en welzijn. 

Coumarine
Kaneel bevat van nature de stof Coumarine. Deze stof zorgt voor de typische geur en smaak. Het specerij kaneel wordt in veel producten gebruikt, vanzelfsprekend wordt daarin voornamelijk de goedkopere Chinese kaneelsoort gebruikt. Daarin zit een hoog gehalte aan Coumarine. 

Drie kaneelsoorten
De markt biedt kaneelsoorten uit drie belangrijke regio's:
- Ceylonese kaneel (Cinnamon Verum)
- Indonesische kaneel (Cinnamom vera)
- Chinese kaneel (Cinnamom cassia

Ceylonese en Indonesische kaneelsoorten hebben een veel lager Coumarine-gehalte dan de Chinese kaneel. Eén gram (1 theelepel) van deze twee kaneelsoorten bevat ongeveer 1,5 - 2 mg Coumarine en wordt als veilig beschouwd. Coumarine wordt ook kunstmatig (synthetisch) gemaakt voor gebruik als geurstof in cosmetica en tabak (bijvoorbeeld pijptabak en Indonesische kretek-sigaretten. Bovendien worden afgeleide stoffen van coumarine gebruikt door de Pharmaceuten en in hele hoge doseringen als rattengif. Gemiddeld genomen krijgen Nederlanders 4 mg Coumarine per dag binnen: 2 mg via de voeding en 2 mg via cosmetica.

Twee milligram Coumarine zit bijvoorbeeld in 4 speculaasjes, 1 stroopwafel, 25 gram pepernoten, 3 plakjes ontbijtkoek of in een kwart stuk appeltaart. Het lijkt erop dat deze gemiddelde hoeveelheden geen kwaad kunnen voor onze gezondheid. De meningen hierover zijn echter verdeeld.

Kaneelstokjes en gemalen kaneelpoeder bevatten tussen de 1,5 - 2 mg Coumarine per gram. Deodorantgebruik levert per keer naar schatting 0,5 mg en bodylotion 1 mg Coumarine op. Coumarine moet sinds 2003 als ingrediënt op cosmetica worden vermeld boven een bepaalde grens: bij producten die worden weggespoeld (shampoo, zeep) boven de 0,01% en wanneer ze niet worden weggespoeld (deodorant, bodylotion) boven de 0,001%. Onder deze waardes hoeft coumarine niet te worden vermeld op de verpakking.

Het is niet duidelijk of en bij welke hoeveelheden Coumarine de gezondheid schaadt. Bij ratten en muizen blijkt Coumarine als zuivere stof tumoren (kankergezwellen) te veroorzaken in lever, nieren en longen. Deze dieren zetten Coumarine om in een giftige stof.

Ontgifting
Bij mensen wordt Coumarine normaal gesproken slechts voor een heel klein deel in deze giftige stof omgezet. Waarschijnlijk kan het lichaam deze hoeveelheid zelf verwijderen. Mensen waarbij de ontgifting minder goed of snel verloopt, zijn gevoeliger voor de effecten van Coumarine. Erfelijke aanleg speelt daarbij waarschijnlijk een rol. Er zijn onvoldoende onderzoeksgegevens om aan te kunnen geven hoe groot de risico’s voor mensen precies zijn. Onduidelijk is ook of Coumarine in kaneel hetzelfde negatieve effect heeft als Coumarine als zuivere stof. Geneesmiddelen met afgeleide stoffen van Coumarine kunnen schadelijk zijn voor ongeboren baby’s. Coumarine in kaneel heeft deze werking in veel mindere mate. Normaal kaneelgebruik tot gemiddeld 2 mg Coumarine per dag, heeft voor zover bekend geen nadelige effecten. 

Op basis van onderzoek uit proefdieren is voor Coumarine een TDI (tolerable daily intake) vastgesteld van 0,1 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag. Dat betekent dat een persoon van 60 kg niet meer dan 6 mg Coumarine per dag binnen zou moeten krijgen. Voor een kind van bijvoorbeeld 20 kg zou dat niet meer dan 2 mg per dag moeten zijn. De geschatte gemiddelde consumptie van Coumarine uit voedsel ligt in Nederland op twee milligram. 


Bestel hier deze heerlijke kaneelpoeder! 
 


Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com