opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief XLVIII

2 maart 2013

Goededag!

Het was weer een turbulente week inzake voedselveiligheid, helaas slechts topjes van de ijsbergen bulk, mega, industrie, geraffineerd, pharma et cetera. En dan nog de Schotse Whiskymakers die per ongeluk duizenden liters heerlijkheid wegspoelen. Daarmee brug ik naar een aanstaande publicatie, 21 maart verschijnt boek 7 uit de reeks De Zoemende Ceders van Rusland: 'De energie van het leven'! Doorstromend naar een vitaliserend wateroplossing, de Aqua Optimizer, populair deze weken, weer verschillende gezinnen heel blij mee gemaakt! Met de aanstormende oogsten in het vooruitzicht zijn naast de Vitamix superblenders, ook de slowjuicers in trek. Daarom ook een nieuwe kleur in het portfolio opgenomen, de Cooksense HD Rood/Wit. 

Boeken inkopen is leuk en verslavend, onderstaand een overzicht van de nieuwe aanwinsten. Sowieso een thema deze dagen. Ik ben het boek 'Opvoeden in een gestoorde wereld' aan het reviewen. Een zeer verhelderend en inspirerend werk. Het zal de nodige stof doen opwaaien. Hopelijk over enkele maanden verkrijgbaar. 

Veel leesgenoegen, natuurlijk!

Namasté
Rob Greuter

In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.


Cooksense HD Rood/wit slowjuicer

De Cooksense HD is een machine die wel ‘de alleskunner’ wordt genoemd. Dit is zeer zeker met reden en heeft te maken met het veelvoud aan toepassingen waarvoor deze machine inzetbaar is. Deze machine maakt bijvoorbeeld in een handomdraai sap uit alle denkbare groente- en fruitsoorten. In het bijgeleverde snijgedeelte bovenin de machine, ook wel het ‘snijhuis’ genoemd, wordt elke ingrediënt in luttele seconden versneden tot de juiste proporties. Dit voor een grote verscheidenheid aan verschillen recepten, die van soepen tot salades en andere overheerlijke en oergezonde gerechten kunnen variëren.

Uitzonderlijke eigenschappen van de Cooksense HD
De Cooksense HD is als enige juicer op de markt in staat tot het proces van verticaal homogeniseren, ook wel ‘ slijpen’  genaamd. Homogeniseren is het proces waarbij gestreefd wordt naar het verkrijgen van gelijke deeltjes grootte of een meer homogeen mengsel van substanties. Dit houdt praktisch gezien in dat deze machine in staat is alles op dezelfde grootte te snijden en mengen (zoals bijv. bij soep).

Snelle bereiding met natuurlijk behoud van voedingsstoffen:
De Cooksense HD is een zeker een zeer uitzonderlijke machine, die de beste eigenschappen van zowel horizontale als verticale slowjuicers in één machine weet te combineren. Dit maakt het tot een uitzonderlijk apparaat die met name dankzij de speciale draaivijzel producten zoals fruit, groenten, knoflook, gember, pindakaas, tofu, babyvoeding, sauzen, soepen en sorbets in een mum van tijd klaar weet te maken. Daarbij komt dat de producten wel hun oorspronkelijke frisse en natuurlijke smaak en kleur behouden, ondanks het gebruik van een stukje hoge kwaliteitstechniek. Dit is omdat de snelheid die gebruikt wordt voor het bewerken van uw favoriete producten bijzonder laag is. Dit zodat de aanwezige enzymen in uw voeding niet door hitte of wrijving worden beschadigd en hierdoor een optimale voedingswaarde gegarandeerd blijft.

Een hoogwaardig kwaliteitsproduct
Wat tevens bijzonder is aan de Cooksense HD is het feit dat de machine is gebouwd uit zeer hoogwaardige materialen. Dit in tegenstelling tot de vaak commerciële juicers van de bekendere merken, die vaak gebruik maken van veel goedkoop plastic en metaalproducten. Dit geld zeer zeker niet voor de Cooksense HD! Zo is de schroefas van een zeer moderne en oersterke kunststof gemaakt. Deze kunststof staat bekend onder de naam ‘ultem’ en is tevens BPA (Bisfenol A) vrij, wat een ernstige ziekteverwekker is en welke in vele kunststoffen verwerkt is. Ultem is daarnaast ongeveer 8x zo sterk als het vaak gebruikte en schadelijke polycarbonaat. Naast het leveren van een hoge en robuuste kwaliteitsmachine is de Cooksense HD ook nog eens bijzonder stil en heeft een zeer stil en minimaal geluid. De machine is een sterk staaltje aan betrouwbaar en efficiënt klassenwerk en een absolute must voor elke keuken!

Eigenschappen van de Cooksense HD
De motor in de Cooksense HD is een betrouwbare en krachtige inductiemotor met een capaciteit van 200 watt. Dit maakt het tot de sterkste van alle verticale juicers en wat voor een probleemloze werking van deze machine zorgt. De machine werkt op zeer lage snelheid en wel op slechts 47 omwentelingen per minuut! Er is geen slowjuicer die zo weinig omwentelingen per minuut maakt. Daarnaast is het dankzij de gepatenteerde dubbele persvijzel tevens één van de allersnelste sap juicers op de markt en dit bij zo’n laag aantal omwentelingen per minuut. Het geperste sap is door het lage aantal omwentelingen van uitzonderlijk hoge kwaliteit in relatie tot de aanwezige nutriënten (vitaminen, minerale, enzymen et cetera), welke niet beschadigd worden. De verbazende feiten blijven zich opstapelen bij deze machine en we zijn dan ook bijzonder trots dit pracht product in ons assortiment aan u als klant aan te kunnen bieden.

Belangrijkste kenmerken van de  Cooksense HD
- Een product van zeer hoge kwaliteit, gecombineerd met een moderne look.
- Extreem sterke schroefas en zeef, gemaakt van ULTEM (zeer krachtige BPA vrije kunststof).
- Aanwezigheid van een zeer sterke inductiemotor (capaciteit tot 200 Watt).
- De mechanische verhouding is 37:1 en leidt tot minder geluid en minder vibratie.
- Een extra toegevoegde top-unit voor het maken van sauzen en salades.
- Ook geschikt voor het persen van tarwegrassap (dit is uniek voor een rechtopstaand model).
- Bijzonder gemakkelijk schoon te maken (binnen 2 minuten) en easy in gebruik.
- De uniek grote inkeping van de pulpopening zorgt voor het voorkomen van verstopping.
- Een revolutionaire gepatenteerde persschroef met dubbele inkeping en snijkant (zie foto).
- Een zeer compact formaat, wat in elke keuken past.

Lees hier meer over deze fantastische slowjuicer! 

 


Nieuw licht op vitamine D en chronische ziekten
 

In Nieuw licht op vitamine D en chronische ziekten wordt uitgebreid ingegaan op alle facetten van vitamine D. Op de relatie met onder meer osteoporose, kanker en hart- en vaatziekten. Op de juiste dagdosis om het risicio op deze aandoeningen te verkleinen. Op de vermeende 'toxiciteit' van vitamine D. En op de manier waarop de farmaceutische industrie de aandacht probeert af te leiden van vitamine D, omdat het nu eenmaal aantrekkelijker is moderne ziekten te behandelen met medicijnen dan ze te voorkomen met voedingsstoffen. 

In dit boek sluit Schuitemaker zich volledig aan bij de nieuwe aanbeveling van een groep internationale experts met grote faam op het gebied van vitamine D. Net als hen adviseert Schuitemaker een dagdosis van 50 mcg ofwel 2000 IE vitamine D. Daarmee gaat hij aanmerkelijk verder dan het jongste advies van de Gezondheidsraad.

Auteur is dr. Gert E. Schuitemaker is apotheker en doctor in de geneeskunde. In 2004 promoveerde hij op het thema risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Schuitemaker hield zich reeds tijdens zijn studie bezig met 'voeding'. Hij gaf de voorkeur aan preventie boven het slikken van medicijnen. Daarom verdiepte hij zich in de orthomoleculaire geneeskunde volgens de principes van tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling. Schuitemaker is hoofdredacteur van de tijdschriften Ortho en Fit met Voeding. Hij schreef eerder Het Gouden Boekje voor het Hart en Het Gouden Boekje voor de Gewrichten.

 
Auteur: Dr. Gert .E. Schuitemaker
Taal: Nederlands
Vorm: Softcover, 104 bladzijden
Uitgever: Ortho Communications & Science B.V.
Druk: 1e druk 2008
ISBN13: 9789076161105


Prijs: € 14,90 Klik hier om te bestellen.
 

Eet vet, word slank
 

Barry Groves, die samen met zijn vrouw Monica in de Cotswolds-heuvels in de Britse provincie Oxfordshire woont, kan zich met recht Engelands meest vooraanstaande voorvechter van een koolhydraatarme, vetrijke manier van leven noemen. Hij begon vraagtekens te zetten bij conventionele voedingspatronen en vanaf 1982 wijdde hij zijn tijd volledig aan de relatie tussen voeding en 'welvaartsziekten' als zwaarlijvigheid, diabetes, hartkwalen en kanker. Door zijn onderzoek besefte hij dat de gevestigde ideeën, zowel over caloriearme voeding voor gewichtsverlies als 'gezonde voeding' tegen hartkwalen, vele haken en ogen vertoonden.

Inmiddels is Barry een internationaal erkend auteur met vele boeken op zijn naam. Momenteel verdeelt hij zijn tijd tussen het verrichten van onderzoek en het schrijven van boeken en het geven van lezingen over de beheersing en preventie van zwaarlijvigheid, diabetes en aanverwante aandoeningen.

Barry Groves is een van de directeuren van de Foundation for Thymic Cancer Research (www.thymic.org), erelid van The Weston A. Price Foundation (www. westonaprice.org), mede-oprichter van The International Network of Cholesterol Skeptics (www.thincs.org) en mede-oprichter van het Fluoride Action Network (www.fluoridealert.org) Barry Groves beperkt zich niet uitsluitend tot onderzoek naar medische aandoeningen en naar voeding. Vanwege hun langdurige interesse in energiebesparing, hebben hij en zijn vrouw Monica in drie jaar tijd hun eigen, door zonne-energie verwarmde huis ontworpen en gebouwd.

In dit boek lees je o.a.:
- heel veel informatie ter bevordering van je gezondheid;
- hoe je door de juiste vetten te eten en te drinken kan afvallen;
- hoe de overheid en de voedingsindustrie ons, uit financieel belang, verkeerd voorlichten;
- dat je van bewerkte vetten ziek kan worden.

 
Auteur: Barry Groves
Taal: Nederlands (Mike Donkers)
Vorm: Softcover, 352 bladzijden
Uitgever: Succesboeken.nl
Druk: 1e druk jan 2013
ISBN13: 9789079872534

Prijs: € 19,95 Klik hier om te bestellen.
 


Nooit geweten dat je viooltjes kan eten

Anneke Bleeker, al ruim dertig jaar gediplomeerd bloemist, is zich de laatste jaren gaan specialiseren op het gebied van eetbare bloemen en planten, die in het wild in de vrije natuur om ons heen groeien. Een gevleugelde uitspraak van haar is: "De mens heeft de groentewinkel verzonnen. Wij zijn uit het oog verloren wat er direct om ons heen eetbaar is."

Anneke heeft veel lezingen gegeven over voeding en gezondheid en heeft de basis gelegd voor de Gezond Verstand Avonden (www.gezondverstandavonden.nl). In dit kader verzorgt zij lezingen over eetbare wilde bloemen en planten om aan zo veel mogelijk mensen de boodschap mee te geven dat het qua voeding 'vroeger nog niet zo slecht was'.

"In dit boek leer je over bijzondere recepten en doe je veel kennis op over je gezondheid."
Frits van der Blom, arts.

Auteur: Anneke Bleeker
Taal: Nederlands
Vorm: Softcover, 80 bladzijden
Uitgever: Succesboeken.nl
Druk: 1e druk aug 2012
ISBN13: 9789079872480

Prijs: € 9,95 Klik hier om te bestellen.
 


Ongewild
eetbaar & aaibaar - 

Wie dacht dat onkruid alleen een irritant plantje in de tuin was, heeft het mis. In het boek ONGEWILD schetst art director Natasha Tastachova vanuit diverse invalshoeken een heel ander beeld. Totaal verschillende mensen (kenners, culinaire experts en kunstenaars) geven hun eigen bijzondere interpretatie van onkruid. Het boek maakt zichtbaar dat voor sommigen, een lelijk, ongewild plantje een onverwachte bron van inspiratie kan zijn. ONGEWILD bevat recepten, tips, ontwerpen, kunstwerken en verhalen van onder anderen Edwin Florès - de bekende wildplukker en paddenstoelenhunter, De Culinaire Werkplaats - ontwerpstudio en restaurant, Ruud de Rode - beeldend kunstenaar en Nienke Sybrandy –Ontwerper. Het boek is eigenzinnig vormgegeven en geïllustreerd en wordt interactief gemaakt door middel van QR-code, waardoor je bij het scannen een kort filmpje, een installatie of meerdere foto’s kan bekijken.
 

Auteur: Natasha Tastachova
Taal: Nederlands
Vorm: Genaaid gebrocheerd, 120 bladzijden
Uitgever: Uitgeverij Komma
Druk: 1e druk 2012
ISBN13: 9789491525049

Prijs: € 24,95 Klik hier om te bestellen.
 


PUURST
smaak en (r)evolutie - 

 
PUURST gaat over smaak en (r)evolutie. In tekst en beeld wil Jonnie laten zien hoe rijk Nederland is op culinair gebied. Aan de hand van hand van zijn recepten door de jaren heen bespreekt hij de (r)evolutie van de (en zijn eigen) smaak. In zijn 400 pagina’s tellende magnum opus – met meer dan 200 recepten – gaat Jonnie in gesprek met smaakprofessor Peter Klosse over de verschillende smaken, laat hij zijn leveranciers aan het woord en neemt Thérèse – samen met Jan van Lissum – de lezer aan de hand mee om de verschillende smaken van wijn te proeven en beleven. Ook laat Jonnie ‘zijn kruiden’ niet onbesproken, hij steekt het klassieke herbarium in een eigentijds (koks)jasje. Ronald Giphart zet ruim 50 recepten om in culinair proza. De fotografie maakt Puurst ook extra bijzonder: Jan Bartelsman, röntgenfoto’s, 3-D-foto’s en onderwaterfotografie. 
Jonnie en Thérèse: "Ons meest pure en bijzondere boek ooit. De trilogie is compleet."

Beste Chef kookboek
Gourmand heeft zaterdag 23 februari op de World Cookbook Awards PUURST uitgeroepen tot Beste Chef kookboek en DE OOSTERSCHELDEKREEFT werd tweede in de categorie Fish and Seafood. De auteurs van PUURST, Jonnie en Therese Boer, laten weten trots en verheugd te zijn: ‘Er is door iedereen zo hard en met zoveel liefde aan Puurst gewerkt, erg gaaf om te zien dat dat zich zo terugbetaalt. En het is natuurlijk een groot compliment, omdat de categorie Beste Chef-kookboek zeer breed en overkoepelend is.’

 
Auteurs: Jonnie Boer, Therese Boer, Ronald Giphart
Taal: Nederlands
Vorm: Genaaid gebonden hardcover, 400 bladzijden
Uitgever: Uitgeverij Komma
Druk: 1e druk 2012
ISBN13: 9789081804233
 

Prijs: € 75,00 Klik hier om te bestellen.
 


Smaakvrienden Fruit
- fruit, zoet & hartig - 

Wat maakt een goed recept of gerecht? Dat zijn natuurlijk de beste ingrediënten, maar vooral hun onderlinge ‘vriendschappen’.

Dit inspiratieboek daagt liefhebber en professional uit om op culinair avontuur te gaan. In Smaakvrienden Fruit neemt Meesterkok Angélique Schmeinck de lezer mee op ontdekkingsreis langs talloze ingrediënten en hun onderlinge vriendschappen. Veel van die relaties zijn bekend. Zo is aardbei al jaren boezemvrienden met rabarber en crème fraîche. En appel met bleekselderij en noten. Maar er zijn ook tal van minder bekende en zelfs onontdekte, hechte vriendschappen. In Smaakvrienden Fruit zijn al deze smaakrelaties op unieke wijze in kaart gebracht.

Smaakvrienden Fruit geeft oneindige culinaire inspiratie voor ruim 40 fruitsoorten, inclusief recepten, gerechtfoto’s en culinaire mindmaps.

Hét boek voor kokende lezers en lezende koks dat…
- ontelbare smaakcombinaties geeft voor zowel zoete als hartige bereidingen met fruit
- helpt om snel originele gerechten samen te stellen
- verrassende ideeën brengt om te variëren met bestaande gerechten
- inspireert om te koken met de ingrediënten die je nog in huis hebt
- helpt zoeken naar smaakaccenten die jouw gerechten tijdloos maken

Angélique Schmeinck is een van de twee vrouwelijke Meesterkoks. Jarenlang kookte zij op ster-niveau. Met haar CuliAir Luchtballon Restaurant is ze vooral een bedenker van culinaire avonturen. Daarnaast is Angélique een van de gezichten van de digitale tv-zender 24Kitchen waar zij het programma Impress your Friends presenteert.

 
Auteur: Angélique Schmeinck
Taal: Nederlands
Vorm: Genaaid gebonden hardcover, 500 bladzijden
Uitgever: Uitgeverij Komma
Druk: 1e druk 2012
ISBN13: 9789045201580

Prijs: € 39,95 Klik hier om te bestellen.
 


Smaakvrienden Groenten 

Meesterkok Angélique Schmeink heeft van alle groenten overzichtelijk uitgewerkt met welk andere ingrediënten, bereidingen en technieken zij dan wel boezemvrienden dan wel spannende vrienden zijn. Door de specifieke rangschikking verschaft Angélique een makkelijke manier om smaken te combineren en spannende recepten te creëren. Met Smaakvrienden geeft Angélique met een lach, eyeopener of aha-moment een andere kijk op culinaire creativiteit en innovatie. Welke combinaties zijn nog meer lekker bij bloemkool dan béchamelsaus, kaas en nootmuskaat? En wat kan je nog meer doen met champignons dan bakken?

Smaakvrienden biedt 82 groenten en meer dan 700 inspiraties, inclusief microrecepten en culinaire mindmaps. Voor de foodprof, de chefkok, de nieuwsgierige amateur- en hobbykok en elke andere kookliefhebber!

Angélique Schmeinck is een van de twee vrouwelijke Meesterkoks. Jarenlang kookte zij op ster-niveau. Met haar CuliAir Luchtballon Restaurant is ze vooral een bedenker van culinaire avonturen. Daarnaast is Angélique een van de gezichten van de digitale tv-zender 24Kitchen waar zij het programma Impress your Friends presenteert.

 
Auteur: Angélique Schmeinck
Taal: Nederlands
Vorm: Genaaid gebonden hardcover, 400 bladzijden
Uitgever: Uitgeverij Komma
Druk: 4e druk 2012
ISBN13: 9789045201481

Prijs: € 39,95 Klik hier om te bestellen.
 


Syndroom X
- het complete voedingsprogramma om insulineresistentie te voorkomen en terug te draaien -

 

Wat is syndroom X? Het is een resistentie tegen insuline - het hormoon dat nodig is om voedsel in energie om te zetten - in combinatie met een hoog gehalte aan cholesterol of triglyceriden, een hoge bloeddruk of te veel lichaamsvet. Syndroom X doet je voortijdig verouderen en doet het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, overgewicht, oogziekte, aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, diabetes, de ziekte van Alzheimer, kanker en andere ziekten, die met leeftijd in verband staan, toenemen.

Syndroom X is het eerste boek dat je vertelt hoe je tegen deze epidemische aandoening moet vechten. Het syndroom laat de gezondheid van bijna eenderde van de geïndustrialiseerde wereldbevolking ontsporen. Het boek zet een compleet driestappenprogramma uiteen, waaronder gemakkelijk te volgen voedingspatronen, lichte lichamelijke activiteit en gemakkelijk verkrijgbare voedingssupplementen die je tegen het ontwikkelen van syndroom X zullen beschermen of die syndroom X keren als je het al hebt.

Over de auteurs:
Jack Challem, die bekend staat als de Nutrition Reporter, publiceert een nieuwsbrief over gezondheid met dezelfde naam, draagt bij als redacteur voor de gezondheidstijdschriften Let's Live en Natural Health en is de coauteur van The Natural Health Guide to Beating the Supergerms.

Burton Berkson, M.D., Ph.D., een van de leidende experts van de wereld op het gebied van alfa-liponzuur, een belangrijke antioxidant, beoefent nutritionele geneeskunde als voorzitter van de Integrative Medical Centers van Nieuw-Mexico. Een van zijn andere boeken is: The Alpha Lipoic Acid Breakthrough.

Melissa Diane Smith (co-auteur) is een voedingsconsulente die gespecialiseerd is in aangepaste voedingsadviezen en in het onderwijzen van consumenten. Ze is de coauteur van Why Am I Always So Tired? en All About Vitamin E. Ze schrijft regelmatig voor Delicious! en andere gezondheidstijdschriften.

 
Auteurs: Burton Berkson & Jack Challem
Taal: Nederlands
Vorm: Softcover, 368 bladzijden
Uitgever: Succesboeken.nl
Druk: 1e druk dec 2012
ISBN13: 9789079872343

Prijs: € 22,50 Klik hier om te bestellen.
 


Hartelijk dank voor uw aandacht!

Uw suggesties ter verbetering van HeelBewust en natuurlijk deze nieuwsbrief zijn van harte welkom. Ook informatieverzoeken over een bepaald onderwerp kunt u bij ons kwijt. Bel of e-mail ons daarom gerust! Voor het doorsturen van deze nieuwsbrief zal het universum u rijkelijk belonen!

Met HeelBewuste groet,
Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com