opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LXXVIII

5 januari 2014

Goededag!


Januari is traditioneel de maand waarin we massaal gaan opruimen en afrekenen met gewoontes die ons in de weg zitten. Ter ondersteuning daarvan zijn een aantal fantastisch rijke graangrassen in huis gehaald, zie verderop!

En ter voorbereiding van goede voornemens, heb ik mijzelf wat ingelezen, onderstaande maakte indruk!

'The first, desire, is intention. Intention can be positive or negative. Our good intention is our desire to practice, to open new neural pathways, to create happiness. I want to transform suffering, and I know ways to do it. Our resolution is our determination, our confidence that this is what we want. I want to practice, to change myself, to cut off the source of nutriments that lead to suffering. I want to consume only what is good for my mental and physical health. Mindfulness, concentration, and insight are the energies that develop neural pathways leading to compassion, understanding, and happiness.'
 - Thich Nhat Hanh -

Afgelopen jaar heb ik veel mogen leren, mijn kennis en inzichten op vele gebieden zijn flink verhoogd. Zo nu en dan mag ik daarvan wat naar anderen laten druppelen. Naar mensen die dachten de weg kwijt te zijn geraakt. Dan kan het heel moeilijk zijn om vertrouwen te blijven houden in jezelf, in je lichaam, in het leven, in het Universum. En toch, idere keer weer blijkt dat het verminderde vertrouwen onterecht is geweest, trust me!

Heb het goed en liefdevol, ook in 2014!

Namasté
Rob GreuterIn alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit.
Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.

 


We rollen 2014 in....Ook vandaag, deze laatste dag van het jaar, zullen er zo'n 209.000 mensen bijkomen. Dag in dag uit. 76,4 miljoen mensen per jaar. 209.000 mensen is een stad naar Nederlandse maatstaven. Iedere dag komt er een stad aan mensen bij. 76,4 miljoen mensen zijn een handvol steden, naar Aziatische maatstaven.

Dergelijke aantallen zijn voor deze rasoptimist toch wel een ernstig punt van zorg. De meeste van deze nieuwe planeetgenoten zullen onder zeer moeilijke omstandigheden opgroeien. Voor de meeste westerse mensen nog altijd welhaast onvoorstelbare omstandigheden. Van de andere kant bezien zijn dergelijke aantallen een gigantische uitputtende belasting voor Moeder Aarde, althans zolang de mensheid nog bestaat. Uiteindelijk zal immers Moeder Aarde de mens echt wel overleven.

Het geeft mij in ieder geval nog eens duidelijk aan hoe groot de urgentie is van de uitdagingen waar wij allen voor staan. Ik weet dat het al veel zou helpen als we anders naar onze 'eigendommen' gaan kijken. Het is immers niet 'mijn tuin', niet onze 'Noordzee', niet 'ons park', niet 'mijn maisveld'. Het is van allemaal, van al wat leeft. En zodra wij daarvan beter doordrongen raken, zal het gemakkelijker worden om elkaar met vriendelijkheid tegemoet te treden, gebalde vuisten te openen tot ontvankelijke handen, klaar om elkander te ontmoeten en te omarmen.

Het zal ook eenvoudiger worden om al onze destructieve angsten plaats te laten maken voor de liefde, pure liefde, scheppende liefde, voor al wat leeft. En dat is wat ik iedereen toewens in 2014, en de vele jaren erna, realisatie van een liefdevolle ende scheppende voedingsbodem, voorAL!

 
Pure Planet Just Barley 80 gram (puur gerstegraspoeder)
- Rijkste en meest smaakvolle organische gerstegraspoeder! -

Onder het rijkste bladgroen van de natuur bevinden zich de graangrasen, unieke planten die zo volgepakt zijn met een breed spectrum aan voedingsstoffen, dat zij wel de natuurlijke multivitamine genoemd worden! Just Barley is 100% gecertificeerde organisch gerstegraspoeder. Het is niet alleen het meest voedingsrijke gerstegras in de markt, het is ook de meest smaakvolle! De vezels zijn er voor 99% uitgehaald.

De graspoeders van Pure Planet zijn niet gepasteuriseerd, geteeld in organische aarde van organische zaden (GMO vrij), met behulp van organische teeltmethodes. De grassen worden geteeld in de frisse lucht van hoge hoogtes en daardoor blootgesteld aan intens zonlicht, waardoor de extreem hoge voedingswaarden ontstaan. De grassen wortelen diep zodat meer mineralen geabsorbeerd worden.

Just Barley bevat een weelde aan nutriënten, waaronder:
- Lichtverteerbare proteïnen.
- Vele anti-oxidanten en verteringsenzymen.
- Basische potentie om zuurgraad (Ph) te normaliseren.
- Breed spectrum aan vitaminen en mineralen (o.a. calcium, ijzer, magnesium vitamines A, C, E, K, B1, B2, B6, B11 (foliumzuur), B12 (sporen).
- Grote hoeveelheid chlorofyl.

Just Barley bevat tal van vitamines, mineralen, aminozuren en ontelbaar veel bruikbare enzymen. Just Barley heeft bovendien ook een basische pH en draagt daardoor fors bij aan de ontzuring van het lichaam en het herstellen van het natuurlijk evenwicht. Just Barley bevat ook grote hoeveelheden natuurlijk chlorofyl (het bloed van de plant). De helder groene kleur van Just Barley is het natuurlijke chlorofyl. Alle eigenschappen bekend uit de toepassing van tarwegrassap, zijn bekend voor Just Barley!

Het poeder van jong gerstegras bevat 13 keer zoveel caroteen als wortels, 65 maal meer vitamine C als appels, en vijf maal meer ijzer dan spinazie. Het heeft 18 maal meer kalium dan spinazie en 11 maal meer calcium dan melk.  

Gerstegras is rijk aan carotenoïden, (waaronder vitamine A, beta-caroteen), vitamines B1, B2, B5, B6, B11 (foliumzuur), B12 (sporen), C, E, K.  De plant bevat ook grote hoeveelheden mineralen, waaronder calcium, kalium,ijzer, fosfor, koper, magnesium, mangaan en natrium. Verder is Gerstegras rijk aan aminozuren, chlorofyl, eiwitten, enzymen, proteïnen en vezels. Jong gerstegras is het meest voedingrijk geconcentreerde voedingsproduct dat ooit werd ontdekt!

Gerstegras ideaal voor vegetariërs en veganisten
Gerstegras is rijk aan eiwitten, lichtverteerbare proteïnen en aminozuren, inclusief de 8 essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken.

Just Barley is:
- USDA Certificeerd organisch
- Gecertificeerd kosher door 'Organized Kashrus Laboratories'
- Beloond met de 'Diabetic Resource Center’s Seal of Approval'
- Vrij van gluten, gist, soja, maïs, maltodextrine, bruine rijst of toegevoegde suiker

Zuiverheid
Just Barley is het zuiverste gerstegras product op de markt. Geen vulmiddelen, geen maltodextrine, rijst of rijstvezels, geen grasvezels of andere niet werkzame (maar wel belastende) stoffen. Just Barley is gedroogd op 28°C en van begin tot eind organisch (biologisch) geteeld en verwerkt volgens de strengste normen. Just Barley is 100 % gedroogd sap van jonge bladeren van gerstegras.

Grassen horen in de volle grond!
Steeds meer mensen kweken binnenshuis de bekende grassen (tarwegras, gerstegras, havergras, roggegras et cetera). Anderen kopen de ‘verse’ grassen van producenten, die het grootschalig, maar binnen kweken. Het voordeel van het binnenshuis kweken van deze grassen is de vorming van meer korte suikerketens, snelle suikervorming. Dat geeft een zoetere smaak, maar kan qua gezondheidswaarde (fytonutriënten) absoluut niet tippen aan de langzaam gevormde suikers die ontstaan wanneer grassen in de volle grond groeien, bloot gesteld aan de elementen. Deze grassen zullen ook donkergroener zijn, rijker aan chlorofyl!

Geschiedenis
Gerstegras is het blad van de plant (Hordeum vulgare) dat achter blijft nadat de zaden zijn verwijderd. In China draagt deze plant de naam Mai ya. Gerst is een eenjarige plant. De plant moet dus ieder jaar opnieuw worden gezaaid en kan tot 1 meter hoog worden. Gerstegras zijn de bovengrondse plantendelen van de gersteplant voordat er een aar gevormd wordt. Men vermoedt dat gerst het eerste graan is dat door mensen gecultiveerd werd. Het werd al 7000 jaar voor Christus gebruikt als voedingsmiddel en in de natuurgeneeskunde. In China werd deze plant gecultiveerd vanaf zo'n 2000 voor Christus. 

Het belang van sap
De snelste weg om de immuniteit te herstellen en het lichaam in zijn gezonde staat te brengen is via het drinken van rauwe groentensappen (denk bijvoorbeeld aan een sapkuren). Groentensappen kosten het lichaam noch energie, noch inspanning en vergelijk je bijna met (natuurlijke) intraveneuze voeding. Binnen enkele minuten zijn de voedingsstoffen in de bloedstroom en voeden de cellen en het immuunsysteem.

Prijs € 26,95
Lees hier meer.

 
Pure Planet Gerstegraspoeder 1000 gram 
- Biologisch gedroogd en gemalen jong gerstegraspoeder extract (5:1) - 


Onder het rijkste bladgroen van de natuur bevinden zich de graangrasen, unieke planten die zo volgepakt zijn met een breed spectrum aan voedingsstoffen, dat zij wel de natuurlijke multivitamine genoemd worden! De graspoeders van Pure Planet zijn niet gepasteuriseerd, geteeld in organische aarde van organische zaden (GMO vrij), met behulp van organische teeltmethodes. De grassen worden geteeld in de frisse lucht van hoge hoogtes en daardoor blootgesteld aan intens zonlicht, waardoor de extreem hoge voedingswaarden ontstaan. De grassen wortelen diep zodat meer mineralen geabsorbeerd worden.

Gerstegraspoeder bevat een weelde aan nutriënten, waaronder:
- Lichtverteerbare proteïnen.
- Vele anti-oxidanten en verteringsenzymen.
- Basische potentie om zuurgraad (Ph) te normaliseren.
- Breed spectrum aan vitaminen en mineralen (o.a. calcium, ijzer, magnesium vitamines A, C, E, K, B1, B2, B5, B6, B11 (foliumzuur), B12 (sporen).
- Grote hoeveelheid chlorofyl.

Gerstegraspoeder bevat tal van vitamines, mineralen, aminozuren en ontelbaar veel bruikbare enzymen. Gerstegras heeft bovendien ook een basische pH en draagt daardoor fors bij aan de ontzuring van het lichaam en het herstellen van het natuurlijk evenwicht. Gerstegraspoeder bevat ook grote hoeveelheden natuurlijk chlorofyl (het bloed van de plant). De helder groene kleur van Gerstegras is het natuurlijke chlorofyl. Alle eigenschappen bekend uit de toepassing van tarwegras, zijn bekend voor gerstegras!

Het poeder van jong gerstegras bevat 13 keer zoveel caroteen als wortels, 65 maal meer vitamine C als appels, en vijf maal meer ijzer dan spinazie. Het heeft 18 maal meer kalium dan spinazie en 11 maal meer calcium dan melk. 

Gerstegras is rijk aan carotenoïden, (waaronder vitamine A, beta-caroteen), vitamines B1, B2, B5, B6, B11 (foliumzuur), B12 (sporen), C, E, K. De plant bevat ook grote hoeveelheden mineralen, waaronder calcium, kalium,ijzer, fosfor, koper, magnesium, mangaan en natrium. Verder is gerstegras rijk aan aminozuren, chlorofyl, eiwitten, enzymen, proteïnen en vezels. Jong gerstegras is het meest voedingrijk geconcentreerde voedingsproduct dat ooit werd ontdekt!

Gerstegras ideaal voor vegetariërs en veganisten
Gerstegras is rijk aan eiwitten, lichtverteerbare proteïnen en aminozuren, inclusief de 8 essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Ideaal voor mensen die geen vlees, eieren en zuivel willen eten!

Zuiverheid
Dit gerstegraspoeder is gedroogd op 28°C en van begin tot eind organisch (biologisch) geteeld en verwerkt volgens de strengste normen.

Prijs € 44,95
Lees hier meer.

 
Pure Planet Havergraspoeder 1000 gram 
- Biologisch gedroogd  en gemalen jong havergraspoeder extract (5:1) - 


Mensen die zich op het domein van de gezondheidsondersteunende voedingsproducten storten, komen vroeg of laat gerstgras, tarwegras, alfalfablad, groene kruiden en groene supervoedingsmiddelen op het spoor. In dit spectrum ontbreekt echter vaak havergras. Daarom stellen wij havergras graag aan u voor.

Voordat de plant tot het ontknoppingsstadium komt (en zich een aar vormt) en verandert in haverstro, heet de plant groen havergras (Avena sativa). Net als andere graangrassen is havergras rijk aan vitaminen, waaronder A, B, C, E, K en mineralen waaronder ijzer, mangaan, zink, siliciumdioxide, calcium, magnesium, fosfor en kalium. Havergras zit vol met antioxidanten en proteïnen, die laatste circa 30%. Het bevat daarnaast alle essentiële aminozuren en grote hoeveelheden chlorofyl en verteringsenzymen.

Haver wordt over de hele wereld gebruikt in voedsel voor mensen en als veevoer. Het gebruik van haver als voedsel en binnen de natuurgeneeskunde dateert uit de oudheid. Van haverstro en haverkorrels zijn extracten en tincturen verkrijgbaar in Europa. Behalve het stro en de korrels zijn er extracten die gemaakt worden van de jonge haverplant: havergras. Omdat dit havergras zo rijk is aan vitaminen, kan het ingezet worden in de behandeling van een vitaminetekort. De overvloed aan voedingsstoffen maakt het sap van havergras tot een populaire tonic voor mensen die moeizaam herstellen. 

Zuiverheid
Dit havergraspoeder is gedroogd op 28°C en van begin tot eind organisch (biologisch) geteeld en verwerkt volgens de strengste normen.

 

Prijs € 44,95
Lees hier meer.

 


Tawashi borstel met steel

De Japanse tawashi borstel is gemaakt van natuurlijke kokosvezels die strak om een dikke ijzerdraad zijn gewikkeld, gebonden met stevig kokostouw. De borstel heeft een metalen oog waarmee het eenvoudig is op te hangen voor het drogen en natuurlijk opberging.Deze borstel staat bekend om haar grote effectiviteit en vriendelijkheid voor Moeder Aarde. De Tawashi is heel sterk en duurzaam en zal zelfs hardnekkig vuil met groot gemak verwijderen. Vanwege de sterkte van de borstel is er bovendien geen of minder schoonmaakmiddel nodig.

De steel is van kunststof en zit stevig aan de borstel vast. Afwasen met deze borstel is een feest! Er zijn enkele bortsels met roze stelen beschikbaar, meerendeel is blauw. Geef even aan als je liever een roze hebt.

Voorbeelden van reinigingstoepassingen:
- Badkuipen
- Groenten
- Houten schalen
- Pannen
- Metalen slowjuicer onderdelen
- Normale afwas
- Werkschoenen

Niet geschikt voor delicate voorwerpen die geheel krasvrij dienen te blijven.

Prijs € 4,50
Lees hier meer.

 


Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!


Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com


HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld