opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LXXX

19 januari 2014

Goededag!


Dit weekend zijn we massaal vogels aan het tellen, in onze tuinen, 30 volle minuten lang. Een post op facebook hierover maakte al snel duidelijk welke soorten je zoal kan tegenkomen in de Nederlandse tuinen: De vrije vogel, de lokvogel, de geluksvogel, de plofkip, de vreemde vogel, de vroege vogel, tortelduifjes, de Vrije Soevereine vogel, het uilskuiken, de hippe vogel en de spotvogel. De pechvogel vloog over, dus die telt niet. Doe mee, bezoek de website Tuinvogeltelling 2014!

Een aantal producten zijn voortaan uitsluitend of deels in Food grade PE potten verkrijgbaar. Met hersluitbaar deksel (verzegelde 1e sluiting). Een aantal producten is uitgebreid met 100 gram en 200/250/300 gram potten Dit betreft de biologische producten:
Alfalfabladboeder
Ceyonese kaneel
Gerstegrasbladpoeder
Havergrasbladpoeder
Kamutgrasbladpoeder
Kurkuma Longa
Psylliumvezels

Al dat mooie rijke groen kent voor mij ook een nadeeltje. Sinds ik het concequenter gebruik, moet ik tweemaal per dag met de tondeuse over het koppie...

Veel leesgenoegen, natuurlijk!

Namasté
Rob Greuter


 In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit.
Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.

 


Massala Chai
Er zijn vele varianten op Massala Chai, onderstaande ligt dicht bij het origineel.

Massala Chai (Indiase thee)
2 grote glazen chai
- 15 zwarte peperkorrels
- 5 kardemompeulen
- 3 kruidnagels
- 1/2 theelepel venkelzaad
- 1 kaneelstokje
- 2 schijfjes verse gember
- 250ml volle melk (mag ook soja- of amandelmelk zijn)
- 2 theelepels zwarte (assam) thee
- suiker of ander zoetmiddel naar smaak

Doe de specerijen in een vijzel en kneus ze met de stamper. Ze hoeven niet fijngemalen te worden. Door het kneuzen laten ze de aroma’s vrij. Doe de melk, de thee en de specerijen in een steelpan en breng, onder af en toe roeren tegen de kook aan. Laat het 2 minuten zacht trekken. Haal dan de pan van het vuur en voeg naar smaak suiker of een andere zoetmaker toe. Schenk de Chai door een zeef in twee hoge, hittebestendige glazen.

Bron: NRC Weekend 11/12 januari 2014 (L17)

 


Absolutely amazing!This stunning image is actually five women decorated by world champion body-painter Johannes Stötter to look like an amphibian.

 


Duidende

Het Kabinet moet echt het zuur van de gaswinning verzoeten. Want als het geen krimp wil geven, waardoor Groningen blijft beven, wordt het met al dat aardgas vast veel te heet onder hun voeten.
- Frits Spits - (Dagdicht 16 januari 2014)

Als de aarde niet voor opschudding zorgt, dan zorgen de Groningers er zelf wel voor.
- Rob Greuter -

Het blijft Schipperen met een Evidence Beest.
- Rob Greuter -

Het is mij opgevallen dat de kleuren van de RINGEN Olympische Spelen vlag, overeenkomsten heeft met de Regenboogvlag. #homoringelorus
- Rob Greuter -

Awareness is like the sun. When it shines on things, they are transformed.
- Thích Nhất Hạnh -

Vaccinatiefraude: Hoe lang p(r)ikken we dat nog?
- Rob Greuter -

We make a living by what we get, we make a life by what we give.
- Sir Winston Churchill -

Leuk dat Manutan, maar ze hebben geen Dolder meer op voorraad.
- Rob Greuter -

Ik stel voor de lege gasvelden op te vullen met schuld. #luchtig
- Rob Greuter -

 


Nieuwe producten!
Waterzuiveringset

Deze set bestaat uit drie stenen: Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts. Deze stenen worden in het te reinigen water geplaatst. Naast de natuurlijk reiniging, wordt het water versterkt door de eigenschappen van de stenen, ze brengen het water energetisch weer in de natuurlijke balans. Het water wordt ontdaan van de negatieve ladingen van verontreinigingen.

Met de Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts stenen kan je samen een Gouden Driehoek vormen. De Gouden Driehoek is een krachtig symbool, het speelt in diverse religies en rituelen een belangrijke rol. Zo zien we het symbool van de 'heilige drie-eenheid’ ook terug in de oude piramiden. De Gouden Driehoek verbindt drie krachtige energieën, die er voor zorgen dat  alle in de directe omgeving aanwezige energie in balans gebracht wordt. De waterzuiveringset gebruikt deze krachten voor het zuiveren van drinkwater.

Met deze waterzuiveringset creëer je je eigen energetisch verrijkt water. Het zal je helpen je energiesysteem, je levensenergie te ondersteunen. Fysiek, mentaal, psychisch en spiritueel  zal je de vruchten ervan plukken.

Voorbereiding
Voordat de stenen gebruikt kunnen worden moeten ze gereinigd worden (verwijdering van negatieve energieën). Dit kan op veschillende manieren:
1) Minimaal 5 minuten in koud stromend water te houden, deze stenen kunnen daar tegen. Dat kan onder de koude kraan, in een beekje, een waterval of in de branding is nog beter, en zuiniger natuurlijk.
2) Begraaf de stenen in organische aarde gedurende minimaal 24 uur.

Opladen
Na de reiniging kan je de stenen opladen. Leg ze hiertoe gedurende 1 nacht in de vorm van een driehoek in het maanlicht, liefst bij volle maan. Dat mag achter glas, bijvoorbeeld op de vensterbank. Een andere oplaadmethode is de stenen gedurende 24 uur in een bakje met daarin bergkristalstenen te leggen. Na het opladen kunnen de drie stenen direct in de waterkan, ze zullen opgeladen blijven. Samen zijn ze namelijk een sterk energetisch 'oplaadstation'.

Plaatsing in de waterkan
Reinig de waterkan en plaats de gereinigde en opgeladen stenen erin. Vul nu de waterkan met leidingwater. Het reinigen van het water zal ongeveer drie uur per liter water nemen.
Proost!

Prijs € 3,95
Lees hier meer!

 
Boeddha leeft, Christus leeft

De internationaal bekende zenmonnik Thich Nhat Hanh neemt al decennia lang deel aan de dialoog tussen de twee grootste levende contemplatieve tradities, en ontdekt in het christendom een schoonheid die alleen een buitenstaander kan overbrengen. In helder, beschouwend proza onderzoekt hij de sacraliteit en het mededogen die de twee tradities gemeen hebben, en hernieuwd ons inzicht in beide. 'Op het altaar in mijn huis in Frankrijk staat zowel een afbeelding van Boeddha als één van Jezus', zegt hij, 'en ik kan hen allebei als mijn spirituele voorouders ervaren.'
Wie altijd heeft gedacht dat christendom en boeddhisme filosofisch even ver van elkaar afstaan als hun stichters geografisch, wacht in dit boek een aardige verrassing. In Boeddha leeft, Christus leeft, trekt Thich Nhat Hanh opmerkelijke parallellen tussen beide tradities waardoor ze hand in hand een zelfde bevrijdende weg bewandelen. In het christendom herkent hij in de helende kracht van de Heilige Geest wat in het boeddhisme wordt aangeduid als de bevrijdende werkzaamheid van oplettende aandacht en aanwezigheid. In het boeddhisme herkent hij de christelijke liefde in de vorm van het onvoorwaardelijke mededogen met alle levende wezens. Beide tradities beklemtonen bovendien het belang van spirituele beoefening en gemeenschapszin.
De draad die de verschillende onderwerpen van dit boek aaneenrijgt, is dezelfde als die welke boeddhisme en christendom met elkaar verbindt: aandacht. Aan de hand van verrassende anekdotes, tekstverwijzingen en leringen uit beide religies laat Thich Nhat Hanh zien hoe het ontwikkelen van aandacht een integraal onderdeel is van iedere levende spirituele traditie, en hoe we dit ons zelf eigen kunnen maken. Hij is er niet op uit theologische en rituele verschillen uit te vlakken, maar vindt het belangrijk te wijzen op de diepere eenheid die schuilgaat achter en voorbij de letter van de tekst.
 
Auteur: Thich Nhat Hanh
Taal: Nederlands
Vorm: Paperback, 164 bladzijden
Uitgever: Uitgeverij Asoka
Druk: 3e druk maart 2009
ISBN13: 9789056700485

Prijs € 17,95
Lees hier meer!

 
Leven in aandacht

In dit boek bespreekt Thich Nhat Hanh het onderricht van de Boeddha over de wijze waarop men de aandacht op het lichaam, de gevoelens, de gesteldheid van de geest en de objecten van de geest gevestigd kan houden, opdat het leven ieder ogenblik volkomen, vrij en vreugdevol zou kunnen zijn.

Leven in aandacht bevat naast een nieuwe vertaling van het bekende Satipatthana-Soetra en Thay's eigentijds commentaar daarop, tevens vertalingen van twee andere in dit verband belangrijke teksten. Deze gaan vergezeld van praktische oefeningen en overdenkingen die de toepasselijkheid van de beoefening van bewuste aandacht in het dagelijks leven onderstrepen.

Thich Nhat Hanh leert de lezer methodisch omgaan met stemmingen als woede, afgunst en jaloezie. Wie aldus in aandacht leert leven weet het beste in de ander - kind, partner, vriend of vreemde - naar boven te halen en kan de vergankelijkheid van alle verschijnselen met gelijkmoedigheid en mededogen tegemoet treden.

 
Auteur: Thich Nhat Hanh
Taal: Nederlands
Vorm: Paperback, 192 bladzijden
Uitgever : Uitgeverij Asoka
Druk: 1e druk november 2002
ISBN13: 9789056700638


Prijs € 14,95
Lees hier meer!

 


My Life Is My Message (DVD)

Thich Nhat Hanh monnik, zenleraar, schrijver en vredesactivist, in 1926 geboren in Viëtnam, organiseerde na het uitbreken van de Viëtnamoorlog een geweldloze verzetsbeweging. Tijdens de periode rondom de 'memorial day' van 11 september in Washington DC geeft hij daar onderricht aan congresleden in 'Leven in aandacht'. Zo probeert hij in het centrum van de wereldmacht zijn vredesboodschap zo effectief mogelijk te laten doorklinken.

Jaarlijks nemen duizenden mensen deel aan de meditatieretraites die Thich Nhat Hanh leidt. Zo werkt hij in de kloostergemeenschap op zijn thuisbasis Plum Village in Zuid-Frankrijk ook met groepen Palestijnen en Israëliërs. Gruwelijke ervaringen worden uitgewisseld en voor het eerst samen bespreekbaar gemaakt in de hoop elkaars leed te onderkennen. Tijdens de Vietnamoorlog en ook later als banneling heeft Thich Nhat Hanh ondervonden wat het betekent om onder doodsbedreigende situaties te leven. Zijn bescheidenheid, zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en het feit dat hij voorleeft wat hij zegt, maken hem zeer geliefd. In simpele bewoordingen weet hij de essentie van de boeddhistische leer uit te dragen, direct gekoppeld aan de praktijk van het dagelijks leven.

 
Hoofdpersoon: Thich Nhat Hanh
Regisseur: George Schouten (BOS)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Vorm: DVD, 1 disk, 60 minuten
Uitgave: 5 december 2006
EAN: 8717249471448
 

Prijs € 10,95
Lees hier meer!

 


Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!


Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com


HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld