opc_loader

Wensenlijst

HeelBewust Nieuwsbrief LXXXIII

15 februari 2014

Goededag!


Afgelopen week verscheen er een oud artikel op facebook. Over de boete die de nVWA aan HeelBewust heeft uitgedeeld. Veel mensen dachten dat het om nieuwe informatie ging, enfin, het ging weer als een lopend vuurtje rond. En dan staat de telefoon ook meteen weer roodgloeiend, en de mailbox op exploderen. Veel mensen vragen verbijsterd of het echt waar is, anderen willen hun woede ventileren, actie ondernemen, maar allemaal betuigen ze steun en respect, en dat doet veel goed!

Het gaat nog veel erger worden. De duimschroeven worden op alle fronten verder aangedraaid. Die informatie komt direct van nVWA inspecteurs. En het is al zo dieptriest. Kan je je voorstellen dat het in Nederland verboden is om een bestelling van een potje magnesium, en een boekje over magnesium, samen in een doos te verzenden?

Maar ach mensen, de verbijstering en al die woede ben ik allang voorbij. Er is maar één manier om te keren wat gekeerd moet worden, en dat is door nieuw naast oud neer te zetten. En dat is precies waarmee ik mij bezig wil houden, met nieuwe en positieve zaken, die vanzelf positieve energie geven en uitstralen!

Met een grote glimlach opende ik de grote doos van Dragon Herbs, die toch nog snel arriveerde. Wat een prachtige producten maken die jongens toch! Onderstaand weer enkele voorbeelden daarvan. De doos was opgevuld met samples van Spring Dragon Longevity Tea, en die deel ik graag uit, ze gaan met iedere order mee, zoalng de vooraad strekt, vanzelf.

Ik wilde alhier ook nog enkele woorden aan het werk van voormalig Minister Volksgezondheid Els Borst wijden. Maar ik laat het maar, zand erover.


Veel leesplezier, natuurlijk!

Namasté
Rob Greuter


 In alles wat HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit.
Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde.

 


Duidende

Happiness is a hard master, particularly other people's happiness.
- Aldous Huxley -  

Mijn piemel is afgelopen kwartaal ook met precies 0,7% gegroeid. #oeiikgroei
- Rob Greuter -

Zilver moet je altijd woest langzaam laten indalen. #mokkig
- Rob Greuter -

Waar is de slimme chip die politici verteld wanneer ze vervangen moeten worden?
- Rob Greuter -

Waarom is knikkeren geen Olympische sport?
- Rob Greuter -

Ik kan de uitburgeringsprocedure nergens vinden.
- Rob Greuter -

Inzicht: Als je in je eigen kracht staat, sta je vermoedelijk niet in de stront.
- Rob Greuter -


 
Nieuwe producten!
Dragon Herbs Brazilian Magic poeder
- Een magisch rijke superformule! -

Brazilian Magic is een unieke formule van superfoods, grassen, kruiden, fruit en groenten. Het wordt geproduceerd op een afgelegen, ongerepte plantage is Brazilië. De organisch geteelde superfoods, grassen, groenten, fruit en kruiden worden geïrrigeerd met zuiver water uit een kilometers dikke watervoerende laag. Datzelfde water wordt in het gehele productieproces gebruikt. Zowel de teelt als het productieproces is volledig vrij van chemicaliën.

Brazilian Magic is rauw, vegetarisch en 100% natuurlijk!

De lucht rondom deze plantage is 100% schoon en fris. De 55 groenten, superfruit en kruiden zijn gedurdende 6 maanden op natuurlijke wijze gefermenteerd, en daardoor zeer gemakkelijk verteerbaar en opneembaar. Hiervoor is de allerbeste japanse technologie toegepast. Dat resulteert in een overvloedige alchemische mix van duizenden fytochemicaliën en fytonutriënten.

Brazilian Magic is ontworpen en samengesteld door Dr. Michio Kushi en verder verrijkt door zijn student Master Herbalist Ron Teeguarden. Brazilian Magic biedt een volledige en goed gebalanceerde reeks aan voedingsstoffen voor dagelijks gebruik. Loop eens door de lijst ingrediënten en ontdek welke fantastische producten erin zitten!!

Remember Ron Teeguarden’s First Rule of Tonic Herbalism, Compliance. If you don’t take the herbs, they won’t work!


 


Prijs € 42,95
Lees hier meer!

 


Dragon Herbs Pearl Powder capsules 
- Het allerfijnste parelpoeder in de wereld! -  

Parelpoeder is een van de meest kostbare voedingssupplementen uit Azië. Dragon Herbs gebruikt de laatste technologie om het allerfijnste parelpoeder ter wereld te produceren. In Azië wordt fijngemalen parelpoeder al duizenden jaren gebruikt als voedingssupplement, vooral door welgestelde vrouwen. Het kent vele voor de mens gunstige fysiologische eigenschappen. Het gebruik van parelpoeder is al heel lang een van de grootste schoonheidsgeheimen van vrouwen in Azië, en actueler, in Hollywood!

Dragon Herbs maakt gebruik van een vooroplopende slijptechnologie (Levigation) om haar Levigated Pearl Powder te produceren. Dit superfijne parelpoeder wordt gemakkelijk opgenomen en gebruikt door het lichaam en biedt daardoor een reeks van nieuwe bestanddelen ter ondersteuning van een stralende gezondheid. Levigated Pearl Powder bevat alle biologisch actieve bestanddelen van parel. Het is rijk aan mineralen (o.a. calcium (carbonaat & fosfaat), magnesiumcarbonaat, zink, ijzer (ferrix oxide), strontium, koper, selenium, silicium, titanium), aminozuren (veel mensen weten niet dat parelpoeder ook vele aminozuren bevat, waaronder de 8 essentiële aminozuren die niet door de mens zelf aangemaakt kunnen worden), SOD (SuperOxide Dismutase, een krachtige opruimer van zuurstofradicalen), Mucopolysaccharides en noodzakelijke co-factoren voor verboden te benoemen zaken.

De voordelen van parelpoeder spiegelen zich vooral in de huid, op vele deelgebieden. Het is streng verboden om daar alhier dieper op in te gaan.

Shen stabilisator
Levigated Pearl Powder is ook een krachtige Shen stabilisator, het ondersteunt namelijk zowel de stemming als het zenuwstelsel. Consistent gebruik van parelpoeder helpt bij het onderhouden van een goed niveau van energie en vitaliteit. Parelpoeder is een ideaal Shen tonic en is daarom meestal het hoofdingrediënt in de beste Shen tonic formules

Remember Ron Teeguarden’s First Rule of Tonic Herbalism, Compliance. If you don’t take the herbs, they won’t work!

Wat is Levigated Pearl Powder?
De beste manier om te profiteren van parel is om deze als geheel te gebruiken. Nog niet zo lang geleden was het erg lastig om van parels een zeer fijn poeder te maken. Superfijn poeder is noodzakelijk voor een maximale bioactieve opname. Actuele slijptechnieken maken het sinds kort mogelijk om parel tot een zeer fijn poeder te vermalen dat heel dicht in de buurt komt van nano formaat. Daardoor is dit parelpoeder erg gemakkelijk en volledig opneembaar. Deze techniek noemt men levigation:

- Hoge kwaliteit parel wordt vermalen in cirkelvormig bewegend water.
- Na verwijdering van het water ontstaat scheiding van gesuspendeerd en niet-gespuspendeerd (zwaarder) poeder.
- Het proces wordt steeds herhaald door opnieuw water toe te voegen, totdat al het parelpoeder is onttrokken. 
- Dit proces zal ook het parelpoeder scheiden van de centrale onzuiverheid (de parelmoerkern die parel doet ontstaan).
- De oplossing met onttrokken parelpoeder wordt stilgelegd zodat het poeder naar de bodem zakt.
- Tenslotte volgt droging van de resterende substantie. Zo ontstaat superfijn parelpoeder.

Herkomst van de parels
Bijna alle parels worden tegenwoordig gekweekt ('cultivéparels'). Ook de parels die Dragon Herbs gebruikt worden gekweekt in zoetwater. De kwekerij is niet biologisch gecertificeerd, maar het is de beste kwaliteit die is te verkrijgen. Bij het kweken van parels in zoetwater wordt in de oester een klein korreltje parelmoer gelegd. De parel kan dan na twee jaar geoogst worden. De teelt is door de Japanner Kokichi Mikimoto ontwikkeld en in 1896 gepatenteerd.

Traditionele functies van parelpoeder
In de Chinese natuurgeneeskunde (TCM, Traditional Chinese Medicine) wordt parelpoeder al duizenden jaren vooral gebruikt ter ondersteuning van de bloedcirculatie, de botten, de huid, de ogen en de spieren. 

Prijs € 29,95
Lees hier meer!

 


Dragon Herbs Super Adaptogen capsules 
- Een zeer complete versterkende anti-stress formule! -

Super Adaptogen is een 'full spectrum' adaptogene formule die de drie schatten Jing, Qi en Shen voeden, versterken en balanceren. Een adaptogeen is een substantie die het lichaam helpt in een staat van harmonie met zijn omgeving te komen. Door het induceren van chemische, cellulaire en systemische evenwicht als reactie op de veranderingen in de omgeving wordt dit bereikt.

De harmoniserende functie vermindert de effecten van ongunstige omstandigheden en stimuleert het immuunsysteem en helende functies. De adaptogene substantie helpt het lichaam zich aan te passen aan verschillende stressvolle uitdagingen zoals die door de omgeving wordt aangeboden, en vermindert de aan het lichaam aangedane schade door het natuurlijke proces van aanpassing te volgen. Aanpassingsvermogen is de maat van het leven voor alle planten, dieren en mensen. Adaptogenen ondersteunen het vermogen van het lichaam succesvol om te gaan met stress, en stimuleert daarmee het gevoel van welzijn. Super Adaptogen bevat vele van de meest krachtige versterkende kruiden in de wereld. Super Adapotogen voedt, versterkt en balanceert niet alleen de drie schatten Jing, Qi en Shen, het versterkt ook de adaptive Qi. Super Adaptogen is daarom een zeer complete versterkende formule!

Deze formule bevat de meeste van de Super Adaptogenen, en biedt een overvloed aan adaptogene fytochemicaliën en fytonutriënten. Voor mensen die onbekend zijn met het begrip 'tonic', het betekent eenvoudig weg versterkend. Een tonic herb is een versterkend kruid.

Verbeterd aanpassingsvermogen
De mens is nauw verbonden met zijn omgeving. Elke verandering in de omgeving beïnvloedt ons zowel fysiek als psychisch. Hoe we omgaan met dergelijke veranderingen, hoe we ons aanpassen aan de veranderingen in onze omgeving en de stress van het leven, zal de bepalende factor in onze gezondheid en welzijn zijn. Omgekeerd, als we veranderen, wordt onze omgeving door ons beïnvloed en zal onze eigen veranderingen reflecteren. De grootheid van de traditionele Chinese natuurfilosofie ligt in grote mate in zijn subtiliteit en de brede visie op de verbinding van de mens met zijn omgeving. De tonic kruidendokter erkent dergelijke omgevingsinvloeden als seizoensveranderingen, wind, koude, droogte, vochtigheid et cetera als fundamentele gezondheidsbepalende factoren.

Flexibiliteit vereist energie. Hoe groter de stress en de dynamische veranderingen in het leven, hoe groter de behoefte aan adaptieve energie. Het eigenlijke doel van Chinese tonic kruiden is het ondersteunen van lichaam en geest bij haar adaptieve behoeften. De grootheid van de Chinese versterkende kruiden ligt in hun adaptogene kwaliteit. Dat wil zeggen hun vermogen om de aanpassingscapaciteit van lichaam en geest optimaal, nauwkeurig aan te passen, steeds met een groot uithoudingsvermogen dit in relatie tot de veranderingen in de omgeving te doen.

Door het aanvullen van de energie van de cellen, weefsels en systemen die ons aanpassingsvermogen reguleren, is de mens in staat om het leven in alle volheid te ervaren. We vinden onszelf terug met een verhoogd lichamelijk, mentaal en emotioneel uithoudingsvermogen. We kunnen veel gemakkelijker omgaan met stress die anderen zou uitputten. We zijn veerkrachtiger, op ieder niveau.  zijn. Dit aanpassingsvermogen stelt ons in staat om een â??â??rijk, breed, avontuurlijk en vervullend leven leiden!

Wanneer het lichaam optimaal functioneert, passen we ons automatisch heel nauwkeurig aan. Dat is onderdeel van de wonderbaarlijke zelfregulerende mechanismen die in iedere lichaamscel zijn ingebouwd. Dit nauwkeurige aanpassingsvermogen is de sleutel tot een stralende gezondheid. In stralende gezondheid zal niets of niemand je tot last zijn. Als het bijvoorbeeld erg warm is, zal je lichaam zich aanpassen, je voelt je goed. Bij koude precies hetzelfde. Mensen die zich gemakkelijk aanpassen lijken het leven succesvol te leven. Stress put echter onze adaptieve energie uit, langzaam maar zeker. Uiteindelijk, als we ouder worden of de uitdagingen van het leven ontmoeten, kan onze adaptieve Qi te laag blijken, we gaan misaanpassingen maken. Zodra we minder adaptief worden, zullen we meer en meer bewust worden van alle stress om ons heen, in ons. Er ontstaat een vicieuze cirkel.

De Chinese versterkende kruiden behoren tot de beste instrumenten op aarde voor de bestrijding van stress. Uiteraard is het beter om in de eerste plaats zoveel mogelijk stress te vermijden, tenminste te minimaliseren. Samen met meditatie, yoga en diepe ademhalingstechnieken, zijn Chinese versterkende kruiden de perfecte natuurlijke manier om te helpen omgaan met stress. De kruiden moet niet worden opgevat als een drug of medicijn om stress te overwinnen, daarvoor zijn ze niet bedoeld. Versterkende kruiden zijn pure voedingssupplementen die lichaam en geest helpen bij het hervinden van balans onder stressvolle omstandigheden. Door deze kruiden continue te gebruiken, zelfs wanneer stressvolle factoren minder aanwezig zijn, kunnen we veel gemakkelijker omgaan met stress, onze uitdagingen eenvoudiger overwinnen met minder agitatie. En dat is ook bijzonder plezierig voor je naasten.

Remember Ron Teeguarden’s First Rule of Tonic Herbalism, Compliance. If you don’t take the herbs, they won’t work!

Het kost veel energie om om te gaan met stressvolle gebeurtenissen en krachten. Deze tonic kruiden bieden je die energie. Als je conditie verzwakt is en te maken krijgt met een stressvolle gebeurtenis, zal je je kwetsbaarder en meer gestressed voelen, dan wanneer je ruimschoots voldoende energie had om ermee om te gaan. Dat is normaal, natuurlijk. De kunst is ervoor te zorgen dat je nooit zonder deze energie komt te zitten, zorg er altijd voor dat je over reserves beschikt. Zo kan je gemakkelijker stresspieken aan, zonder jezelf uit te putten.

De primaire adaptogene kruiden die je helpen bij alle levensstress
Alle kruiden die worden gebruikt in de Chinese kruidengeneeskunde dragen bij aan ons aanpassingsvermogen. Sommige kruiden echter genieten een bijzondere reputatie als het gaat om ondersteuning van het aanpassingsvermogen en het omgaan met stress op superieure wijze. Dat zijn de 'Super Adaptogenen'. De versterkende kruiden die iedereen zou moeten gebruiken om zichzelf te beschermen tegen stress. Bovendien zijn alle kruiden in deze krachtige Super Adaptogen formule ook immuun modulatoren.

De kruiden in Super Adaptogen
Tibetaanse Rhodiola wortel
Tibetaanse Rhodiola is een buitengewoon kruid. Het is zeldzaam en groeit in een van de zwaarste leefomgevingen. In China wordt het 'Plateau Ginseng' genoemd. De Tibetanen beschouwen Rhodiola als een heilig kruid. Het wordt al gebruikt sinds het ontstaan van de Tibetaanse beschaving als een krachtig adaptogene vitalisator. De Chinezen waarderen Rhodiola al meer dan tweeduizend jaar. Het wordt beschouwd als een verboden te benoemen en wijsheid verhogend superkruid. De zeldzaamheid ervan heeft er echter aan bijgedragen dat Rhodiola buiten Azië nooit eerder grote bekendheid heeft verworven. De Russische verwant Rhodiola Rosea is wel breed bekend in de internationale kruidengeneeskunde. Deze kan namelijk gekweekt worden en is daardoor veel breder beschikbaar. 

Tibetaanse Rhodiola wordt in Azië echter beschouwd als superieur aan de Russische verwant. Het is een perfect kruid voor mensen die fysiek en mentaal zware arbeid verrichten. Het verhoogd het uithoudingsvermogen en de mentale capaciteiten. Het is ideaal als versterkend en energie leverend kruid voor zowel sporters als beeldschermwerkers. De inname van een kleine hoeveelheid Tibetaanse Rhodiola is al voldoende om opname, transport en het gebruik van zuurstof te verhogen. Het is een ideaal kruid voor de moderne mens.
 
Ginseng wortel
Van Aziatische Panax Ginseng is het al duizenden jaren bekend dat het helpt bij de omgang met stress. Het wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt.
 
Gynostemma blad
Deze plant groeit in de tropische gebieden van Azië, het is een Supreme Superfood. Er is dan ook veel onderzoek naar gedaan. Het bevat meer dan 100 saponines, vergelijkbaar met die gevonden in Ginseng. Het is streng verboden enige toelichting te geven op de buitengewoon krachtige werking van Gynostemma. 
 
Eleuthero wortel (Siberische Ginseng)

Eleuthero is het equivalent van Ginseng in zijn adaptogene capaciteiten, hoewel sommige expert zeggen dat het krachtiger is. Eleuthero bevat saponinen die zowel het zenuwstelsel als het endocriene systeem ondersteunen. Het is ook een immuunmodulator en daarmee een perfect versterkend kruid voor de geest.
 
Astragalus wortel
Astragalus Root is een van de meest krachtige natuurlijke middelen voor het reguleren van lichaamsfuncties. Het is een fundamenteel versterkend kruid voor Qi en zou daarom onderdeel moeten zijn van iedere adaptogene anti-stress formule. Het is bovendien een essentieel 'double-direction' kruid met een groot adaptogeen effect op het immuunsysteem. Deze eigenschappen vinden we ook terug in de Reishi paddenstoel.
 
Reishi paddenstoel
Reishi Mushroom is het perfecte kruid voor deze moderne tijd. Het is versterkend, proactief en verboden te benoemen. Het is zowel een krachtige Qi versterker als de ultime Shen versterker. Een perfect anti-stress kruid. Het helpt je bij het in je eigen kracht komen. Zodra je Reishi gebruikt voel je je adaptief sterk en beschermd. Super Adaptogen bevat de echte op een boomstronk (log-grown) gekweekte Duanwood Reishi vruchtlichamen.
 
Goji bes
Goji levert de reserve energie die nodig is om zo'n beetje iedere tegenslag te doorstaan. Goji ondersteund een vrolijke houding, en dat is nuttig in stressvolle omstandigheden. Net als andere Super Adaptogeen versterkende kruiden, helpt Goji je sterk, ontspannen en weerbaar te maken en te houden.
 
Eucommia Bark
Eucommia is een ideale Jing versterker. Het wordt gebruikt om de onderrug, het skelet en de gewrichten (knie en enkels) te ondersteunen. Eucommia ondersteund ook de flexibiliteit en de kracht van de ligamenten en pezen. Het wordt veelvuldig gebruikt door vechtsporters, yoga-beoefenaars, Qigong beoefenaars en atleten. Eucommia wordt door heel China gebruikt als een effectief verboden te benoemen versterker voor man en vrouw. Het biedt krachtige fundamentele adaptieve energie voor lichaam en geest.
 
He Shou Wu (Polygonum multiflorum)

Een continue gebruik van het beroemde He Shou Wu kruid zal verboden te benoemen krachtig ondersteunen. Het is een onovertroffen Yin Jing versterker en ook een belangrijke verboden te benoemen versterker. Dit kruid is gebruikt door vrijwel iedere Taoist die de afgelopen 500 jaar heeft geleefd. Het is van fundamenteel belang voor de praktijk van de Taoistische innerlijke kunsten.  
 
Schizandra bes
Schizandra is een zeer belangrijk adaptogeen kruid. Schizandra helpt de mens te ontspannen, ondersteund het zenuwstelsel en houd alert. Schizandra wordt beschouwd als een van de belangrijkste geest versterkende kruiden in de kruidengeneeskunde. In tegenstelling tot cafeïne-houdende stimulatoren, veroorzaakt Schizandra geen nerveusiteit. Het zal juist milde kalmering, waakzaamheid en mentale focus brengen.

Gestoomde Rehmannia wortel
Gestoomde Rehmannia is voer voor de nieren. Het is een heus nieren tonic en zit vaak in formules die helpen bij een aantal verboden te benoemen zaken. Het ondersteund ook het mannelijk en vrouwlijk verboden te benoemen.   
 
Polygonatum sibericum wortel
Polygonatum Root is een Qi en Yin Jing tonic dat vooral verboden te benoemen ondersteund. Het versterkt de mentale vitaliteit, vooral bij vermoeidheid van werk. Ook dit kruid is lang populair geweest onder Taoisten en Qigong beoefenaars.
 
White Atractylodes wortel
White Atractylodes is een belangrijke en krachtige Qi versterker en beroemd om haar regulerende invloeden op de spijsvertering. Het is tevens een krachtige energie booster.
 
Jujube Date
Dit bijzondere versterkende fruit wordt sinds mensenheugenis gebruikt als een belangrijk aanvullend versterkend kruid voor andere tonics. Naast een aantal verboden te benoemen zaken, ondersteund het een gezonde energiestroom.

Ginkgo blad
Ginkgo wordt gebruikt voor een groot aantal verboden te benoemen zaken. Het verhoogd ook de zuurstofvoorziening naar verboden te benoemen.

Licorice wortel
Licorice Root is een belangrijk versterkend kruid die ieder ingrediënt in welke formule dan ook harmoniseert. Het is ook een krachtige ontgifter en adaptogeen kruid.
 
Traditionele functies
Voedt, versterkt en balanceert de drie schatten Jing, Qi en Shen, versterkt ook de adaptive Qi.

Prijs € 24,95
Lees hier meer!

 


Original Dragon Herbs Oneness Cup
Deze koffie en thee mok is speciaal voor Dragon Herbs ontworpen. Hij is vierkant aan de buitenzijde en rond van binnen, om ons te helpen herinneren aan de eenheid van tegenstellingen.

Inhoud: 354mlPrijs € 10,95
Lees hier meer!

 
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com

HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld