opc_loader

Wensenlijst

  

HeelBewust Nieuwsbrief XCIV

8 juni 2014

De afgelopen weken zijn nogal drukjes geweest, ook aan de inkoopkant. Steeds meer fantastische producten springen juichend op de planken! Zo zijn er weer een flink aantal nieuwe Dragon Herbs producten in huis gehaald, een aantal ervan staan inmiddels online, zie verderop. Best veel werk steeds, alle teksten zorgvuldig vertalen, en continue rekening houden met de wetgeving. Een komma op de verkeerde plek en ONZE overheid gaat weer steigeren.

Hoe meer ik weet en begrijp van natuurgeneeskunde, hoe beter ik zie dat vooral kruiden en micro-organismen mens, dier en plant het best ondersteunen. Zelfs water en bodem! Nu zijn dan eindelijk ook de micro-organismen aan de beurt, Effectieve micro-organismen! En wat een geweldig spul is dat toch! Ben er al snel mee door het huis en de tuin gegaan. En inderdaad, ze zijn zeer effectief.

Klein nadeeltje van deze omarming, het overzichtsartikel over methoden voor watervitalistaie is ineens een stuk ingewikkelder geworden.

Veel leesplezier, natuurlijk!

â??Namasté

Rob Greuter


Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van
mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde!

 

Sfeerlichtjes!

Sfeerlicht Porselein Boeddha

Deze porseleinen, prachtig oplichtende sfeerlichthouders (votieflichtjes) voor waxinelichtjes zijn gemaakt van een speciale, zeer fijne kleisoort. De toegevoegde componenten zorgen voor het oplichtende effect door het bijna transparante aardewerk. Het aardewerk is niet geglazuurd, maar heeft toch een gladde afwerking. Ervaren kunstenaars hebben magisch vakwerk afgeleverd, met bijzonder reliëfwerking, in werleijk prachtige details! Zonder waxinelichtje erin is de kleur wit. Wordt geleverd in een mooie en stevige geschenkdoos.

Gebruik Bijenwaskaarsen!
Deze sfeerlichthouders komen optimaal tot hun recht door waxinelichtjes van bijenwas te gebruiken!

Afmetingen
5,3cm x 8,3cm x 7cm
__________________________________________________________________________
Sfeerlicht Porselein Cherubijn (met schoteltje)

Deze porseleinen, prachtig oplichtende sfeerlichthouders ) voor waxinelichtjes zijn gemaakt van een speciale, zeer fijne kleisoort. De toegevoegde componenten zorgen voor het oplichtende effect door het bijna transparante aardewerk. Het aardewerk is niet geglazuurd, maar heeft toch een gladde afwerking. Ervaren kunstenaars hebben magisch vakwerk afgeleverd, met bijzonder reliëfwerking, in werleijk prachtige details! Zonder waxinelichtje erin is de kleur wit. Wordt geleverd in een mooie en stevige geschenkdoos. 

Afmetingen
11cm x 5 cm

Bekijk hier de vier verschillende porseleinen sfeerlichten!

 Krachtige natuurgeneeskundige oplossingen en ondersteunende natural lifestyle producten!

 

Dragon Herbs Agaricus Blazei Murill (100 vegacaps)
- God’s Mushroom  -

Agaricus Blazei Murill, het meest bekend als Agaricus, is een paddenstoel die zijn oorsprong kent in de regenwouden van Brazilië. Deze paddenstoel gedijt het best in bepaalde tropische gebieden in China. De Chinezen zijn dan ook uitgegroeid tot de belangrijkste telers van Agaricus.

 

Vanwege zijn brede reeks aan natuurgeneeskundige toepassingen, staat de Agaricus tradtioneel bekend als ‘God’s Mushroom’.

In Japan is de Agaricus erg populair als voedingssupplement, het zijn de grootste consumenten van deze versterkende paddenstoel. De Japanners hebben een eigen erg oude en sterke traditie in versterkende kruiden (tonic herbs), nog immer omarmd in de gezondheidsprogramma’s door tientallen miljoenen Japanners.

Agaricus ondersteunt de immuunsysteemfuncties. De meest actieve bestandsdelen ervan zijn polysaccharide proteïne complexen genaamd Beta-glucanen. Beta-1,6-D glucaan en de vrijwel identiek stof Beta-1,3-D glucaan, kunnen zich binden aan de ‘glucanen receptor’ aan het oppervlak van de zeer belangrijke ‘macrofagen’ immuuncellen. De Agaricus paddenstoel is de rijkste natuurlijke bron van Beta-1,6-D glucaan en Beta-1,3-D glucaan.
 
Agaricus is een mild versterkend kruid en kent geen bijwerkingen.

Lees hier meer over Dragon Herbs Agaricus!

__________________________________________________________________________
Dragon Herbs Tao in a Bottle
(60 vegacaps)

- Revolutionair nieuwe rustgevende formule! -

Tao in a Bottle is Dragon Herbs best verkopende combinatieproduct. Het hoofdingrediënt is het aminozuur L-theanine, van nature aanwezig in groene thee. L-theanine is een unieke stof met zeer krachtige rustgevende eigenschappen, indien juist gedoseerd. Het bevordert ontspanning zonder enige vorm van slaperigheid!

L-theanine is een erg belangrijk component van groene thee (Camellia sinensis). L-theanine is effectief en werkt echt heel snel. Zodra het wordt opgenomen in de dunne darm, zal het de productie van Alfagolven in de hersenen stimuleren. Het zal ook de productie van andere belangrijke rustbrengende aminozuren bevorderen, vooral dopamine, GABA, en L-tryptophan. GABA is vooral belangrijk voor een gevoel van instinctieve basisveiligheid.

Het zou 10-20 kopjes goede groene thee vergen, ineens gedronken, om een vergelijkbare hoeveelheid L-theaninne binnen te krijgen als 1 capsule Tao in a Bottle bevat. Dat neemt overigens niet weg dat de vele voordelen en genugten van een thee ceremonie achterwege hoeven te blijven, dat doen miljoenen mensen niet voor niets!

Daarnaast is Tao in a Bottle ook een krachtige adaptogene formule, gemaakt van de geconcentreerde extracten van swerelds acht belangrijkste adaptogeen versterkende kruiden: Gynostemma, Duanwood Reishi, Ginseng, Siberische Ginseng (Eleuthero), Schizandra, Tibetaans Rhodiola, Astragalus en Ginkgo Biloba.

Tao in a Bottle is hiermee een revolutionair nieuwe rustgevende formule, exclusief van Ron Teeguarden's Dragon Herbs, dat vreedzame alertheid bevordert en de mentale focus ondersteunt. Yin en Yang in perfect evenwicht, zoals de natuur dat bedoeld heeft. Omdat Tao in a Bottle geen slaperigheid veroorzaakt, is het ook zeer geschikt voor iedereen die de normale dagelijkse of nachtelijke activiteiten uitvoert.

Wat is Tao?
Tao is de Chinese term voor de oneindige absolute orde van het universum. Tao kan niet worden gedefinieerd in woorden, het is een ervaring. Het kan daarom niet worden begrepen door de logische geest, maar zal direct worden bevat door de geest van iemand die is afgestemd op de Tao. In Zen wordt het de ‘Zen Mind’ genoemd. Japanse Zen monniken hebben aangetoond dat een meditatieve staat, een alfa-staat is. Een staat van rustige alertheid.

Tao is de ware harmonieuze staat van de natuur, bestuurd door de wetten van Yin en Yang. Zodra iemand de ware aard van Tao ontdekt, zal hij rustig worden, en toch alert blijven, alerter worden zelfs, alles van verschillende invalshoeken kunnen bezien en daarmee boven andermans alledaagse verstoringen komen te staan.

Taoïstische training omvat actieve meditatie technieken die gericht zijn op het bevorderen van een toestand van diep bewustzijn, mind control en diepe ontspanning. En dat leidt uiteindelijk tot een langer leven in uitstekende vitaliteit, intens geluk en grote wijsheid. In China heet dit alles ‘stralende gezondheid’, verder gedefinieerd als ‘gezondheid boven gevaar’.

Wat zijn Alfagolven?
Onze hersenen genereen hersengolven (brain waves) die we kunnen meten aan het schedeloppervlak. Hersengolven reflecteren onze gemoedstoestand. Alfa is de aanduiding voor de gemoedstoestand, en daarmee de vorm van hersengolven die optreedt wanneer een persoon zich in een perfecte staat van bewuste balans bevindt: wakker, alert, geconcentreerd, en volledig ontspannen. Wanneer Alfagolven toenemen, voelen we ons kalm en alert, ontspannen en toch niet suf, rustig en helder. Veel mensen zeggen zich meer ‘aanwezig in het nu’ te voelen. Ze kunnen zich gemakkelijker concentreren, met veel minder moeite, inspanning. Een Alfa-staat is een zeer gezonde gemoedstoestand.

Traditionele functies
Adaptogeen, Qi versterkend, ondersteund immuunsysteem, focus en concentratie.

Lees hier meer over Tao in a Bottle!

  

EM in de Praktijk
- Met Effectieve Micro-organismen een fantastische plantengroei, een fris huis en een goede gezondheid! -


EM is de afkorting van Effectieve Micro-organismen. EM is een speciale combinatie van in de natuur voorkomende micro-organismen. Dit ongemanipuleerde mengsel heeft ongekend nuttige eigenschappen en de toepassingsmogelijkheden zijn haast onbegrensd.

EM is goed voor mens, dier en bodem. EM maakt de grond vruchtbaarder, of het nu gaat om een akker, een tuin, of een plantenbak in huis. EM is in het huishouden bruikbaar als middel om mee schoon te maken, onaangename geuren te bestrijden, uitstekende mest te maken uit keukenafval, water te verbeteren, enz. In de vorm van EM-X is het een krachtige bron van anti-oxidanten die bij inname de weerstand bevordert. Ook milieuvervuiling kan met EM bestreden worden.

Dit praktijkboek beschrijft wat EM is en hoe je het kunt toepassen. EM wordt over de hele wereld op talloze manieren gebruikt door miljoenen mensen. Het komt oorspronkelijk uit Japan waar de landbouwkundige professor Teruo Higa de ongedachte combinatie van micro-organismen tot stand bracht.

Frans-Peter Mau van de Duitse EM-vereniging zet de fantastische toepassingsmogelijkheden overzichtelijk op een rij!

Bestel hier EM in de praktijk!

 

Wipe & Clean Basilicum Spuitflacon (1 liter)
- Met Heilige Basilicum essentiële olie! -


Wipe & Clean is een 100% natuurlijk reinigingsmiddel van Effectieve Micro-organismen (EM). In en rond ons huis leven miljarden bacteriën. Voor een aangenaam leefmilieu en een gezond huis is het belangrijk dat de goede bacteriën in de meerderheid zijn. Dit kan met Wipe & Clean! De Effectieve Micro-organismen zorgen voor die evenwichtige balans in huis. Het zijn goede bacteriën, onmisbaar voor een gezonde leefomgeving.

Wipe & Clean maakt natuurlijk schoon!

Wipe & Clean ontstaat door het fermenteren van een voedingsbron met Effectieve Micro-organismen. Fermentatie is een eeuwenoude techniek die ervoor zorgt dat goede micro-organismen zich vermeerderen, zoals bijvoorbeeld bij het maken van bier, wijn en zuurkool het geval is. De organische zuren die hierbij worden geproduceerd (pH 2,9) nemen het vuil weg en worden vervolgens door de micro-organismen in Wipe & Clean verteerd. Hierdoor ontstaat een zuiver en fris klimaat.

Milieuvriendelijk!
Wipe & Clean bevat geen zeep en hoeft daarom niet meer in het milieu te worden afgebroken. Wipe & Clean zet haar zuiverende werking voort in het afvalwater!

Wipe & Clean, een natuurtalent in reinigen!

Vele toepassingen!
Wipe & Clean is een algemeen doch zeer effectief schoonmaakmiddel en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het aantal toepassingen is groot, enkele voorbeelden:
- aanrechtblad
- auto
- badkamer
- fiets
- gedeeltelijke vervanger van waspoeder/wasmiddel
- geuren (bestrijdt onaangename geuren in afvoerputjes en toilet)
- glansmiddel in vaatwas
- kozijnen
- ramen
- spiegels
- sieraden
- toilet
- (tuin)meubelen
- vaatwas (in combinatie met een ecologische detergent)
- wandtegels
- vloeren (glad)

Je zult zien dat het schoonmaken gemakkelijker wordt, het resultaat beter en het zal langer schoon blijven!

Lees hier meer over WIpe & Clean Basilicum!


_____________________________________________________________________________________
Microferm BIB (2 liter)
- Onmisbaar voor een gezonde tuin met hoge ecologische levenskwaliteit! -


Microferm zijn Effectieve Micro-organismen (EM), kant-en-klaar voor gebruik. Het is een mengsel van actieve bacteriën, schimmels en gisten, dat ontstaat door het fermenteren van Effectieve Micro-organismen met rietsuikermelasse. Fermentatie is een eeuwenoude techniek die ervoor zorgt dat goede micro-organismen zich vermeerderen, zoals bijvoorbeeld bij het maken van bier, wijn en zuurkool het geval is.

Het brengt ons een ideale manier om natuurlijk te tuinieren. Door deze micro-organismen bijvoorbeeld (verdund) met het plantenwater mee te geven, zorg je voor een evenwichtige balans van micro-organismen in je tuin. Microferm wordt ook gebruikt om plantaardige en dierlijke resten te fermenteren. Het heeft een ziekteonderdrukkend effect op planten en groenten en stimuleert het bodemleven. Microferm stimuleert een gunstige afbraak van organisch materiaal, wat overblijft zijn goede voedingsstoffen voor plant en bodem.

In en rond onze tuin leven miljarden bacteriën. Voor een aangenaam en vitaal leefmilieu is het belangrijk dat de goede bacteriën steeds in de meerderheid zijn. Dat kan met Microferm eenvoudig en effectief gerealiseerd worden!


Niet schadelijk
Microferm is 100% natuurlijk en is niet schadelijk voor materiaal, bodem, plant, dier en mens.

Milieuvriendelijk
Microferm bevat geen enkel chemisch component en hoeft dus niet meer in het milieu afgebroken te worden. Microferm draagt juist bij aan een beter milieu.

Economisch
Dankzij het gebruik van Microferm creëer je een betere weerstand voor je tuin, waardoor minder plantenzorg nodig is. Ook wordt bespaard op dure en giftige chemische stoffen die normaliter nodig zijn voor het schoonhouden van zwemwater.

Toepassingen
- Fermenteren van plantaardig en dierlijk afval.
- Enten in composthoop voor voor evenwichting microbieel leven.
- Reinigen en behandelen van dierenverblijven (ook aanoak geurhinder).
- Zorgt voor natuurlijk evenwicht in de vijver.
- Verstuiven voor ziekteonderdrukkend effect bij planten.
- Natuurlijk schoon zwemwater met hoge vitaliteit.

Microferm bij planten en bomen
Gebruik Microferm voor het verhogen van de natuurlijke weerstand en de vitaliteit. Verdun regelmatig Microferm met het gietwater.

Microferm in de vijver
Ent tenminste eens per jaar Microferm in de vijver om de kwaliteit en de vitaliteit van het water te verhogen. Microferm zorgt voor een efficiënte afbraak van het organische materiaal en een evenwichtige plantengroei.

Microferm in het zwemwater
Het toevoegen van Microferm en EM-Keramiekbuisjes zal het zwemwater rein houden. Er zijn dan geen chemische stoffen meer nodig (Het zwemwater zal wel gaan verkleuren naar roodbruin).

Microferm bij dieren
Rottingsbacteriën kunnen een hinderlijke geur teweeg brengen. Door het enten van Microferm onderdrukken we deze rottingsbacteriën, waardoor de geurhinder afneemt. Microferm is ideaal voor het reinigen, behandelen van dierenverblijven.

Microferm voor fermentatie
Je kan gemakkelijk GFT en dierlijke resten fermeteren met behulp van Microferm. Je kan bijvoorbeeld bladresten oppervlakkig behandelen met een oplossing van Microferm met water ter bevordering van een goede omzetting naar waardevolle plantenvoeding. Daarnaast kan je Microferm ook enten op de composthoop zodat ook daar een betere omzetting plaats kan vinden.

Algemene dosering
- Vijver (schoon water): 1 liter op 25.000 liter water toevoegen.
- Vijver (vervuild water): 1 liter op 10.000 liter water toevoegen.
- Planten en bomen begieten: 1 liter op 100 liter water toevoegen.
- planten bestuiven: 5ml op 1 liter water toevoegen.
- Fermenteren: 1 liter op 10 liter water toevoegen.
- Enten composthoop: 1 liter op 10 liter water toevoegen.
- Reiniging en behandeling dierenverbijven: 100ml op 1 liter water toevoegen.
- Behandeling zwemwater: Voeg verdeeld over 24 uur, 1 liter Microferm toe per 10.000 liter zwemwater.

Lees hier meer over Microferm!
Lees hier De Kracht van EM!

Er staan meer EM producten online, en dat zal de komende tijd stevig aangevuld worden, stay tuned!


Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!

HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nét die aanpak te ontmoeten die je wél verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

Phone:         +31 (0) 316 842 769
iPhone:        +31 (0) 642 994 326
Email:           info@www.heelbewust.com
Facebook:    http://www.facebook.com/HeelBewust
Twitter:         http://twitter.com/HeelBewust
Website:       http://www.heelbewust.com

HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld